Fulguleti de nov-dec 2006 (231)
Raspunsuri - Pagina 12
iulia-stefy spune:
Va ofer o 
dianav, multumim. Din acelasi considerent eu nu mai uit la stiri, asta din 2006 de cand eram insarcinata....
Yagmur, multumim.
Am fost la medic si se pare ca are o bronsita.... si nimic mai mult. Avem tratament 5 zile si apoi mai vedem. Tuseste plin, urat de tot. Azinoapte nu a mai avut febra deloc. Sper sa-si revina repede. NU e cine stie ce, dar e din cale afara de mofturoasa, plange din orice, nimic nu-i convine.... Si un astfel de fond, si-a lovit prietena cu o paleta, pe cant, la nas.... ma mir ca nu i s-a umflat.
ruxandra_sb spune:

La multi ani Raluca 

Sa ne traiesti mami frumoasa. V-ati intors de la mare?
Cum fu?
Dandusa, furam o leaca mai departe..
Aka, si io zic ca Dandusa.. daca aveti unde sa stati.. un loc umbrit si racoros.. sa nu stati tu si Andreea ziua inchise in camera de hotel.
Laura ptiu, ptiu.. tinem atunci pumnii .. intre 15/15 ![]()
Daaa Yagmur, sa te duci la Sf Gheorge si apoi te asteptam cu impresii. Din cate stiu io.. medicalul pt copil ti-l da medicul de familie al lui Luca.
Kikineata.. am vazut-o cu un tanar de mana!! ce zice tati? ![]()
Dianav, cred ca sotul tau are dreptate.. ce placere poate fi in mall pt un copil mic? Sincer si pe mine ma apuca, dupa scurt timp, vajul si stresul.. atata viermuiala si zgomot.. si totul atat de artificial.
votat si gagalicea mica 
off, off mai Lacramioara.. voi le cam adunati pe toate
Laura13 spune:
dani are bronsita ... cica, l-au trecut pe antibiotic. si viermisori, cica, vazut dupa o privire la fundulet - e posibil sa fie vazuti asa? cica se vad muscaturile
. nu stiu ce sa zic. si e la bunici
. si io nu pot sa fiu langa el ...
nu stiu ce as putea face, dar ... asa ... pentru moral. oricum, cand am vorbit cu el la telefon era ffff suparat ca are viermisori in burtica, dar ffffffffffffffffffffff fericit ca se duceau la un magazin de jucarii ![]()
sper sa fie bine, sa isi ia tratamentul si sa se puna pe picioare. totusi, pentru viermi nu i-a dat nimic doctorul ... nu inteleg de ce. oricum, cand ajunge acasa primul lucru merge la intepat si la analize de scaun, urina, tot. complet.
cu acomodare totul bine si frumos ca inca e tati acolo. azi tati "pleaca", la iasi. dar de fapt se muta la sora lui si mai sta o zi pe acolo sa ne fie prin preajma in caz de suparare maxima. o sa vedem cum va fi dupa ce pleaca el, inca am emotii.
cam atat de pe la noi. pup.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
danutz spune:
Sanatate multa lui Stefy si lui Dani!
.
Noi avuram azi serbarea! S-a tinut la teatrul Tandarica si primii pe scena au fost piticii de grupa mica. toate bune si frumoase dar 3 pitici efectiv nu au vrut sa urce pe scena, iar restul, care s-au lasat induplecati, au bocit/urlat/plans din tot sufletelul lor mic
Eu am fost extrem de bulversata, nu intelegeam ce se intampla, ca prea plangeau toti in cor; mi-e explicat una din educatoare ca nu-s obisnuiti cu locul, cu sala, cu intunericul cu liminile de scena, plus emotiile pe care asa si le exteriorizeaza ei.
Ce sa zic, la un mom dat, cand il auzeam pe fii-mio cum tipa: mami, mami, am vrut sa ma reped ca o leoaica si sa mi-l iau de acolo!
Dar m-a oprit taica-su, care calm a zis ca hai sa-l mai lasam 5 min, poate se potoleste...si asa a si fost![]()
Si surpriza secolului, dupa ce ca acasa nici nu voia sa auda de poezie, acolo sus, pe scena, la microfon, cu atata lume straina in sala, a spus poezia, mai impleticit, mai rar, mai cu pauze, mai cu ajutor, dar... A SPUS POEZIA!
Fetelor, eram in extaz, Rares al meu care abia vorbeste , a spus poezia
Si sa va mai zic ce mandru e el ca a primit diploma de absolvire primul an de gradi!!!
Ce emotii si ce incantare, fetelor, nu as fi crezut niciodata ca o sa fie asa de intens![]()
dandusa spune:
Diana,
de acord cu Laura.tinutul pe tusa,rezolva de moment prb.explicatii,dragoste si multa rabdare!sa nu mai zic ca noi nu avem incotro.ori in formatie de 4 la cumparaturi,ori in 3 cand munceste tati.in 2 am fost o singura data,cand am venit acasa de parca daduse careva alarma.deh' parinti nebuni![]()
Laura,
imi pare rau ca-i bolnavior Dani.sper sa nu-l chinuie tare si sa savureze aerul curat de la bunici.cu viermisorii,n-am prea inteles.l-a vazut langa fundult,ok...da,este posibil!si eu l-am vazut pe-al Crinutei
dar cine ce a muscat ca m-am pierdut?nu-mi zi ca viremele,ca morrrr!
.eu zic asa...bunicii pot vedea multe!lasa baiatul sa vina acasa,fa-i coproparazitologicul(3 probe in 10 zile) si apoi stii sigur daca are si mai ales ce fel de viermisori are.iti recomand cu caldura homeopatele.Crinuta a avut oxiuri si limbrici.doua tratamente diferite a cate o luna fiecare care au dat randament!
Danutz,
se vede cat de entuziasmata ai fost si cat de mandra esti de Rares!felicitari pt puiul vorbaret
Kiki,
zi-mi te rog meniul vostru pe sapt.garga este din ce in ce mai bulanoasa si mai mai ca-s invidioasa:))Crinuta face o mie de nazuri la mancare,nimic nu-i mai place.crede-ma ca nu mai stiu ce sa-i gatesc.de cand cu caldura,sant debusolata tare.ieri i-am facut o hemograma de urgenta care era ok ,dar eu nu mai pot.a ramas cu cateva chestii preferate si mesteca cu orele la ele,sfarseste scuipand ca a gasit nush ce frunza,bea tona de apa in timpul mesei si apoi numara cele trei inghitituri si cere desert:)).in timpul asta Radu baga tot ce prinde![]()
....................................................
ca si tema propun sa scrieti cand aveti chef meniul zilei
mami de Crinuta si Raducu
kikineata spune:
Danutz, am inghitit in sec cum ai povestit. Nu plang, ca-s mare
.
Dandusa, de cand cu caldurile nici Garga nu mananca asha mult dar cum da de racoare cum rade tot, uneori si 2 feluri.
Azi a mancat aripioara si cocanel de pui la cuptor si dovlecel gratinat cam 6/7 rondele grosutze.
carnea dc este facuta gratar/cuptor musai sa aiba oregano, tarhon, chimen, sare, dc pun si usturoi o dau pe spate
. Pun un pahar de apa si la cuptor. La peste (prefera somonul si crapul de Dunare, asta e demential, io sunt anti peste, bleahhh dar ea papa cu o placereee) storc 1/2 lamai pun si sucul si un pahar de vin alb la o tava, alcoolul se evapora.
Legumele la cuptor, felii de dovlecel taiate pe lung, vinetele le decojesc, dau prin razatoare/ apoi sita vreo zece rosii. Pun straturi alternative, deasupra 2 oua batute amestecate cu ultimul rand de suc de rosii, sare, apa pui cam jumatate din catitatea de suc de rosii.
Dc are si smantana ca dresing nu ramane nika in farfurie.
E disperata dupa supa, ciorba.
Pastele cu ton smantana si bulion, foi de dafin.
Brocoli, conopida, fasole verde, cartofi felii mari (wedges) la cuptor in apa cu 1 lingura de ulei pana scad, astia is carofii a la McD![]()
Darrr, de cand cu caldura gatesc mai rar, am disperat toata iarna gatind si mancand si noi. Asha ca dc nu am mancare se pune masa cu rosie, castravete, ceapa musai, salata verde, masline, telemea, ou fiert.
Paste simple fierte, scurse, o lingurita de unt, ras cascaval peste ele.
Dc fac snitele, musai jumi-juma faina alba si faina neagra, asta e dulceaga.
La Garga prind f bine mancarurile simple dar cu condimente naturale, culege patrunjel, marar, telina. Dc ii dau salata de varza rosie, alba, papa cu carne fiarta din supa. Sau in sanvich. Iei paine tortilla in care bagi carne fiarta, poti s/o tragi in tigaie un minut cu unt sau nu, porumb, varza, castraveti, morcov ras un fel de shaorma cu sos de iaurt si marar. Scoti inbgredientele care nu/i plac, adaugi ceva ce ii place.
Ea mananca tare bine ton cu porum si salata verde.
Repet, acum vara sta si 12 ore nemancata, bine se trez tarziu 10/11 si pana pe la 1 si ceva nu papa de cand s/a culcat noaptea.
Sara mananca multe fructe, prefera romanestile
, iaurturi, lactate, salate. Si repet destul de des mancarurile favorite. Supa e in stare sa manance zilnic si ciorba dar are momente, ba mananca 4/5 polonice de zeama, morcovul firt, dolvecei felii, un ciocanel, ori papa jumatate de castronel.
Nu/i place mazarea cred ca piure accepta o enerveaza coaja, piure cartofi rar, tocanita cartofi, pilaf.
Dc fac orez brun chinezesc cu legume mai haleste, sau orez doar cu ardei rosii capata asha o culoare frumoasa orezul si un gust dulce. Io nu/i fac orez cu lapte/gris cu lapte sau paste cu lapte.
O sa-ti mai zic cand am retete miraculoase 
Aia de tiramisu cu portocale si capsuni e musai dc Cretofolina vrea desert
.
Ruxandra, tati e incantat ca din pretendentii cu varste intre 5-8 ani l/a ales pe cel mai mic. Glumesc! E o prietenie atat de frumoasa intre ei, se joaca fara certuri, isi explica pe rand unul la altul, rad, ii scutura crocsii de nisip, o ridica dc cade, o imbratiseaza dc s eloveste si bazaie, dc el etrist ea il face sa rada stramba din nasuc sau face moace la el, cu gentutele merg sa astepte ba utobuzul, ba la piatza , ba metroul, e asha o incantare sa/i privesti
cand altii urla, se bat, vb urat. Mai are si vreo 5/6 prietene bune cu care se joca dar spune ca el e prietenul ei special. Garga isi alege pritenii f bine din punctul nostru de vedere, se distreaza, o stimuleaza, e senina si buna. Raspunde f bine prieteniei copiilor mai mari cei de varsta ei doar dc nu are alternativa, in schimb e innebunita dupa bebelusi![]()
iulia-stefy spune:
Va ofer o
...
Laura, multa sanatate lui Dani. Se pare ca Stefy nu-i singura cu bronsita.... Si ieri am aflat ca si fina mea e la fel.... Si ziceam ca a dat caldura si am scapat....
danutz, felicitari lui Rares.
Laura13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dandusa Diana, de acord cu Laura.tinutul pe tusa,rezolva de moment prb.explicatii,dragoste si multa rabdare!sa nu mai zic ca noi nu avem incotro.ori in formatie de 4 la cumparaturi,ori in 3 cand munceste tati.in 2 am fost o singura data,cand am venit acasa de parca daduse careva alarma.deh' parinti nebuni Laura, imi pare rau ca-i bolnavior Dani.sper sa nu-l chinuie tare si sa savureze aerul curat de la bunici.cu viermisorii,n-am prea inteles.l-a vazut langa fundult,ok...da,este posibil!si eu l-am vazut pe-al Crinutei Danutz, se vede cat de entuziasmata ai fost si cat de mandra esti de Rares!felicitari pt puiul vorbaret ![]() Kiki, zi-mi te rog meniul vostru pe sapt.garga este din ce in ce mai bulanoasa si mai mai ca-s invidioasa:))Crinuta face o mie de nazuri la mancare,nimic nu-i mai place.crede-ma ca nu mai stiu ce sa-i gatesc.de cand cu caldura,sant debusolata tare.ieri i-am facut o hemograma de urgenta care era ok ,dar eu nu mai pot.a ramas cu cateva chestii preferate si mesteca cu orele la ele,sfarseste scuipand ca a gasit nush ce frunza,bea tona de apa in timpul mesei si apoi numara cele trei inghitituri si cere desert:)).in timpul asta Radu baga tot ce prinde .................................................... ca si tema propun sa scrieti cand aveti chef meniul zilei ![]() mami de Crinuta si Raducu |
doctorul i-a vazut funduletul si da, doctorul i-a spus lui florin ca se vad muscaturile de viermi pe langa gaurica. primul lucru pe care il fac vor fi analizele.
apropo de manacare ... dani face exact la fel ca si crinuta "a ramas cu cateva chestii preferate si mesteca cu orele la ele,sfarseste scuipand ca a gasit nush ce frunza,bea tona de apa in timpul mesei si apoi numara cele trei inghitituri ". fara desert, ca nu l-am obisnuit cu desert, fff rar, mai degraba ii dau un fruct dupa masa.

Laura
lui
Daniel - 14.11.2006Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
kikineata spune:
Un articol foarte interesant.
http://www.ziaruldeiasi.ro/ghidul-pentru-sanatate/tuse-seaca-iritativa-din-cauza-parazitilor-intestinali~ni5pnc
Laura, nu cred ca exista muscaturi de paraziti si nu m/as impacienta. Mi se pare...stupid ce a zis dr. Poate ca exista paraziti care dau iritatii ale mucoasei digestive ajung pana la popnez unde se face un eritem chiar in zona sensibila si arata ca niste taieturi mici chiar putin sangerande, mult spus. Si asta cu parazitii, cred ca nu am azuit copil sa nu fi trecut prin asha ceva unii cu unul singuri altul cate 3/4 feluri deodata. Noi cumparam constant chestii neprajite de la plafar samburi dovleac, migdale, nuci, caju, stafide, merisor sunt o gustare ff sanatoasa si cu grasimi bune. Uleiul de seminte de dovleac e bun dc il accepta dimi pe stomacul gol.
kikineata spune:
Noi ca sa nu luam Decaris cand era f mica si a avut giardia am luat furazolidon 7 zile.