salariu 50K in Londra - ce se poate face cu el?
Raspunsuri - Pagina 2
A_Iulia spune:
...si pe mine ma intereseaza.
Ne poate lamuri careva care este nivelul venitului anual in UK(brut) acceptabil pentru o familie 2 adulti, 1-2 copii, care sa le permita trai decent, casa, masina, concedii, cumparaturi rezonabile, petrecerea timpului liber la fel etc? Ok, fara sa puna ceva deoparte. Casa/apartamentul sa fie intr-o zona ok, (nu ca studentii )
Letitia1 spune:
Eu cred ca 50k e bine pentru inceput. Uite citeva linkuri cu salarii
http://www.itjobswatch.co.uk/
http://www.statistics.gov.uk/cci/nugget.asp?id=334
cristina1974 spune:
Si eu cred ca 50K e un inceput bun in Londra.
Faza cu zonele ok in Londra e relativa si are un spectru larg in ce priveste preturile la chirii. Se stie ca sud-vestul Londrei, ca si vestul Londrei sunt mai scumpe la chirii. La fel, in nordul Londrei sunt cateva zone in care chiria ajunge fara probleme la £1500 lunar, si asta nu pentru o casa spatioasa, ci una care sa iti ofere doua-trei dormitoare, un living si o bucatarie. Daca mai ai si un pic de gradina, deja poti sa zici ca ai avut noroc. Masina poti sa iti cumperi, si iar ai de ales intr-un interval foarte vast de preturi. Aici se pune si asigurarea, benzina/motorina pe care le platesti in functie de masina pe care o ai. Dupa aia, concedii..... sa zicem ca pleci in vacanta de doua ori pe an, cate o saptamana, la un all inclusive pentru patru persoane. Te costa cel putin £2000 de fiecare data, si asta nu pentru locatii foarte indepartate. Cumparaturi..... cred ca undeva la £150 pe saptamana e suficient pentru o familie de patru persoane. In plus, ai uitlitatile pe care le platesti, plus council tax, care difera iar de la zona la zona si in functie de locuinta pe care o ai. Insa ,cum am zis si inainte, 50k e destul de ok, cel putin pentru inceput. Dupa aia, e normal ca atunci cand iti creste venitul, sa-ti creasca si pretentiile,deci automat si cheltuielile. Cand m-am referit la cumparaturi, pentru care am alocat £150 pe saptamana, nu m-am referit la haine, pantofi ci la mancare, produse care tin de curatenie, sampoane, chestii din astea.