Sa incercam sa ramanem pozitivi!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

buna, nu va suparati daca voi face nota discordanta, dar daca macar ne-am gandi ca poate am fost prea mult timp pozitivi si am gasit scuze la tot ce se intampla, lasand pe altii sa-si faca de cap si afectandu-ne si viata noastra, poate ne-am mai misca si noi.

Cred ca faci o mica confuzie sau, cel putin, asa cred eu.
Subiectul nu indemna la visare sau ignoranta, de fapt nu are nici o conotatie politica.
Se refera la identificarea din ce in ce mai grea a lucrurilor pozitive din viata noastra, in "favoarea" problemelor vietii cotidiene.
Chiar nu cred ca are ce cauta aici Udrea, Basescu si ce au votat romanii. Sunt subiecte cu duiumul care dezbat politicul.
Tot fara suparare...da?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Gabrilici, iti multumesc pentru portia de optimism!
Si iti doresc sanatate multa, multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

pt subiect! avem nevoie de un colt pozitiv!

il admir pe un vecin, are 3 copii in custodie, sotia l-a parasit de cativa ani si viziteaza rareori copiii, el lucreaza de noaptea are un job cu venit modest, vine acasa si doarme cateva ore, apoi face gradinarit si taie iarba pt multi vecini in zona ca sa mai faca un ban in plus.
E mereu cu zambetul pe buze, energic si optimist, se ofera sa de-a ajutor oricui, il vad zilnic afara cu copiii lui, intitiaza jocuri, cheama toti copiii din vecini in fata caseli lui, le ofera bauturi racoaritoare, pensule si acuarele, creta sa deseneze. este o placere sa vezi asa oameni plini de viata, pe care greutatile vietii nu i-au acrit.

educatoarea fetitei mele, are 3 fetite (cea mica are 2,5 ani) si in vara asta va adopta doua fete surori din Haiti carora le-au murit parintii la cutremur. Strang bani de ceva vreme si ea si sotul ei desi traiesc ff modest ca sa le poata oferi fetelor adoptate o casa, dragoste si o viata frumoasa.

exista atatea lucruri aparent banale pentru care ar trebui sa fim recunoascatori si sa ne faca sa ramanem optimisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_stef

Acum cateva ore mergeam catranita pe strada. Satula de toti si de toate, de discutii, de filosofii, de lipsa banilor, satula de revolta fara actiune.

In suvoiul de oameni am simtit un miros de parfum. Un parfum placut si intens, de femeie. Am avut instinctul de a ma intoarce, surprinsa placut, distrasa. Dar nu am putut asocia mirosul nici unui trup, toti eram in miscare, grabiti.

Chiar mi-a inseninat ziua. Mi-a placut. Oamenii se mai dau cu parfum... Oamenii inca raspund, ataca, dar subtil. Inca nu renuntam.

Mi-a placut foarte mult atitudinea doamnei, oricine ar fi fost ea. E ca atunci cand intalnesc batranele aranjate si cochete ce merg la piata dupa o legatura de morcovi. Nu renunta.

Stiu ca ce am scris poate parea banal si poate chiar... stupid. Dar scriu aici calma si inseninata datorita acelui parfum.

[b]Cris stef/b],nici nu-ti imaginezi ce placere mi-a provocat aceasta postare a ta!
Saptamana trecuta am avut cateva "zile negre",ce crezi ca am facut?
Am folosit un parfum pe care il ador(f. scump,deci cam nepotrivit cu problemele mele financiare de moment!),ca remediu in atenuarea depresiei mele!
A fost singurul care mi-a smuls un zambet ( mint,a fost si trandafirul inflorit in acea dimineata,tot cu un parfum divin,)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

laura, eu personal am o multime de motive sa fiu optimista, zambetele copiilor mei sunt minunate, nu am probleme, si nici necazuri, slava domnului.Si eu imi cresc ambii copii impreuna cu sotul meu, fara nici un ajutor nici de la stat , nici din alta parte, din contra.Daca subiectul e cum sa fii optimist asa la general, fara legatura cu realitatea, putem spune multe.
Numa ca realitatea din Romania e una, total diferita de cea din Anglia sau Germania, sau oricare alte tari, de aceea si modul cum poti fi obtimist e diferit.Dar nu intru in detalii ce trimit la alte subiecte, ca sa nu deranjez.
Iar daca am amintit-o pe Udrea in mesajul meu anterior, era ca o precizare ,ca o mica identificare a uneia din multiplele cauze , de ce romanii nu mai pot vedea padurea din cauza copacilor.
Dar scuze daca am lezat cu ceva pe cineva, nu a fost cu intentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Undeva, intr-o suburbie a orasului de la gurile Deltei, locuieste o batranica adusa de spate care-mi insenineaza ziua ori de cate ori o vad. Are peste 70 de ani si o istorie a unei vieti departe de a fi lipsita de griji sau probleme. Aceasta bunicuta da lectii de viata multora din generatia noua si o face atat de frumos, si nici macar nu-si da seama de asta, atunci cand incepe si-si deapana amintirile.
A divortat cu foarte multi ani in urma de un sot agresiv, brutal si betiv, in vremuri in care simplul cuvant "divort" ridica sprancenele vecinilor, stigmatiza si poate invidia deopotriva. Si-a crescut singura ce-i patru copii care acum au copii la randul lor.
Tanti Maria nu are pensie de la stat pentru ca a muncit pamantul toata viata ei iar dupa revolutie a muncit in casele persoanelor "scapatate" de la oras, felurite munci si treburi pentru a-si duce traiul, ajuta copii si mai nou nepotii.
La cei peste 70 de ani pe care ii are, munceste inca asa cum putini pensionari am vazut sa faca, are o vitalitate si o capacitate de a se mobiliza de ma uimeste mereu si ma face sa ma intreb de unde atata putere sa mai lucreze pamantul, sa zugraveasca vila nou ridicata a unor vecini din sat, sa sara pentru oricine ii cere ajutorul la orice treaba din gospodarie, si sa vorbeasca cu atata duiosie la adresa celor carora le ofera ajutorul: "lasa mama, pai cine sa-i ajute si pe ei? Sunt plecati in America, au si ei problemele lor, m-au rugat sa le astup gaurile din pereti si sa le zugravesc casa. Oameni necajiti,
cu probleme..."
Munceste pentru vecini pentru a-i putea plati nepoatei ei biletul de autobuz catre scoala si pentru a-i putea da 2 lei pe zi sa aibe de pachetel. Si nu se plange niciodata! Si mereu are cate o vorba buna pentru toti cei din jur. In micuta ei curte se strang copiii din mahala sa se joace si-i primeste pe toti si e atat de zambitoare si impacata cu viata ei modesta incat mi se face rusine la gandul nemultumirilor mele cotidiene. De fiecare data cand merg la ea, ziua mea e mai linistita, mai frumoasa, mai amuzanta, pentru ca din spatele celor 5 clase pe care le are, strabate o inteligenta si un simt al umorului care nu-ti da voie sa te intristezi sau sa cedezi in fata greutatilor vietii...

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Imi inseninati ziua de fiecare data cand citesc ce scrieti la subiect!Mai ales ca am bebelusa un pic bolnaviora.A facut febra
mare si am chemat salvarea.Nu-i scadea nici dupa impachetare in prosop cu apa rece.Cred ca a facut 40.Acum e mai bine.
Am cunoscut la un moment dat pe cineva care avea baietel autist.Am invatat un lucru foarte misto de la ea, eu avand obiceiul sa ma tot plang la ea de diverse.Imi povestea cum,atunci cand a aflat de problema copilului, a iesit disperata pe strada, plangand.O femeie in varsta a oprit-o si a intrebat-o ce s-a intamplat.ea i-a spus ca nu stie de ce a patit necazul cu copilul.femeia a ascultat-o si apoi i-a zis:dar lucruri bune ai in viata ta?ea chiar a enumerat cateva.Si atunci a venit intrebarea:dar pe acestea te-ai intrebat de ce ti le-a dat Dumnezeu?...
Trebuie sa invatam, cred, sa vedem atat partea plina cat si cea goala a paharului.Sunt un pic suparata si poate de aceea poate nu prea are sens ce scriu...bebelusa face iar febra.
sanatate tuturor si feriti bebeii de viroze!

Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Gabrilici si io-s o pesimista de felul meu, paranoica mai nou cu tot ce se intampla. Si-n fiecare zi, ma multumesc cu faptul ca am copiii cat de cat sanatosi. Sanatate multa fetitei tale! Virozele vin si trec. Ma gandesc de multe ori la cei care nu pot spera sa treaca boala sau suferinta copilului lor.
Ieri fetita mea mi-a spus: "Mami imi place sa dau altora ce-i al meu" Am intrebat-o "adica ce?" "Mancare, jucarii, carti" "Pai cine ti-a zis tie asta?" "Nimeni, dar asa-mi place mie".
Si acum doua zile, fii-mea mare amatoare de capsuni, controleaza zilnic gradina si-si culege capsuni. A cules un castron si m-a anuntat ca nu le mananca ci sunt pentru prietenii ei. Prietenii ei sunt un grup de fetite si baieti etnici, care ne mai viziteaza. Si fii-mea gaseste mereu ceva de dat.
Nu ne merge noua prea bine, dar sunt fericita ca-s copiii inca mici si nu-si dau seama. Nevoile lor sunt inca mai mult la nivel afectiv. Tot ce vreau e sa fim sanatosi sa nu trebuiasca sa mergem la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
Eu gandesc pozitiv: in an de criza am facut credit pentru a-mi pune pe picioare cabinetul. Stam in chirie, mai nou imi scade si indemnizatia la 892 ron (copil de 1,4 ani in grija), am de mobilat/aranjat/zugravit viitoarea locatie, avem datorii de 3000 ron care trebuiesc platite luna viitoare si nu am din ce. Sa-mi plateasca careva bluze de 150 ron???? Eu nu-mi permit niciuna de 15 ron! Nici numai indraznesc sa calc printr-un magazin, plimbarile sunt prin cartier, cheltuielile sunt reduse la minim minimorum. Adio concediu pe anul acesta, soacra mea se asteapta sa-i platim noi ajutorul pierdut de la stat (incalzirea), mama este pensionara (deci fara bani pe urmatoarele 6 luni). Si nu, cei din jur carora le-am cerut ajutorul nu au nici ei de unde, ba mai mult abia asteapta ajutor din partea noastra! Si eu ma incapatanez sa cred ca fiind sanatosi le putem duce pe toate cu bine!Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mult succes pe viitor. inceputurile sunt mai grele si acum in criza chiar nu e usor.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

romanii nu au fost niciodata optimisti. Obedienti poate, fatalisti - cu siguranta, optimisti - eu nu prea am vazut.

Mergi la inceput