Crestinismul si evolutia spirituala 12
Raspunsuri - Pagina 8
Iasmin08 spune:
Neata tuturor!
Pentru voi, www.jurnalul.ro/stire-special/cocalarul-si-vinul-sfintit-540904.html" target="_blank">o poveste adevarata. Va rog frumos sa aveti rabdare si sa o cititi pana la capat. Este de-a dreptul surprinzatoare, nu as fi banuit ca se poate intampla asa ceva...dar la Dumnezeu totul este posibil.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Da, Crinuta, sa spun drept am cam obosit... Va mai las si pe voi sa mai ziceti cate ceva (sper intre timp sa mai pot gasi subiectul, dar daca nu, sapam si gasim...)
Un weekend superb va doresc tuturor.
mamabear spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Neata tuturor! Pentru voi, www.jurnalul.ro/stire-special/cocalarul-si-vinul-sfintit-540904.html" target="_blank">o poveste adevarata. Va rog frumos sa aveti rabdare si sa o cititi pana la capat. Este de-a dreptul surprinzatoare, nu as fi banuit ca se poate intampla asa ceva...dar la Dumnezeu totul este posibil. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Super articolul!
Va pup pe toate! Revin cand ma lasa puiul mic.
Iasmin08 spune:
Din minunile Maicii Domnului
Un monah oarecare se linistea īn muntele Eleonului. El avea o icoana prea frumoasa a Nascatoarei de Dumnezeu, īn chilia lui, la care avea multa evlavie. Si I se ruga īn fiecare zi cerand ca sa-l izbaveasca de dracul curviei. El avea atata razboi de la aceasta patima, ca nu-l lasa nici ziua nici noaptea si īl avea atat de biruit, īncat se primejduia sa cada si īn fapta.
Deci, īndata ce se aprindea īn inima lui vapaia aceea vatamatoare de suflet a spurcatei pofte, alerga la Sfanta Icoana, si rugandu-se īn lacrimi, se prapadea sminteala trupului.
Desi bine vedea vrajmasul, cum cu ajutorul Nascatoarei de Dumnezeu, fratele se izbavea, el nu īnceta, ci totdeauna īl ispitea. Si īntr-o zi, stand afara din chilie, i-au venit iarasi viclenele ganduri. Deci, vrand sa alerge catre rugaciune dupa obisnuinta lui, vazu cu ochii aratat pe diavolul, caruia īi zise: "Pana cand, vrajmasule al adevarului, vrei sa ma ispitesti? Nu ai cunoscut socoteala mea, cum ca nu ma supun? Pentru ce īn zadar ma muncesti?"
Raspuns-a lui diavolul: "Eu pe multi altii mai īmbunatatiti decat tine am biruit, si voiesc sa te fac si pe tine sa te biruiesti mai pe urma, caci nu ma lenevesc, nici alta slujba decat aceasta nu am. Īnsa daca vei face ceea ce īti voi zice tie, voi īnceta sa te mai supar".
Iar acela a zis: "Ce voiesti sa fac?"
Raspuns-a lui dracul: "Cu īnlesnire si putin lucru este ceea ce īti cer tie. Dar fa juramānt, cum ca nu vei marturisi altcuiva, si īti voi spune".
Iar pustnicul, ca un om neīnvatat si fara rautate ce era, pentru dorul ca sa se izbaveasca de acest fel de razboi, s-a jurat ca sa nu spuna altcuiva.
Deci, i-a zis lui vicleanul sarpe: "Sa nu te mai īnchini de acum icoanei ce o ai īn chilia ta; scoate-o pe dansa afara din chilie, si eu de acum nu te voi mai supara".
Iar monahul a zis: "Maine īti voi da raspuns pentru aceasta".
Dupa care dracul facandu-se nevazut, monahul se sfarama cu gandurile, nestiind ce sa faca din doua. Si avea mare necaz si scārba, mai ales pentru ca s-a jurat ca sa nu marturiseasca nimanui. Caci divalolul cel prea viclean s-a silit sa-i īncuie usa, ca sa nu īntrebe pe vreun dascal care sa-l īnvete despre greseala cea mai mica, sau cea mai mare dintre ele.
Īnsa īn ziua aceea a venit īn munte Avva Teodor Eliotul, care era iscusit īn Sfintele Scripturi si deprins īn faptele bune, din ispitele dracilor, si cati īl īntrebau luau mare folos sufletesc. Deci, ducandu-se si monahul cel īnselat, i-a vestit lui pricina; iar Avva l-a canonisit greu pentru juramant, apoi i-a zis lui: "Nu stii cum ca vrajmasul nu scoate vreodata, pe cineva din pacat mare ca sa-l arunce īn pacat mic, ci totdeauna īn mai mare primejdie-l prapastuieste? Care mai mare faradelege este, decat ca sa nu te īnchini Stapanei celei Prealaudate? Mai mic pacat este sa curvesti de mii de ori, decat sa te lepezi de Nascatoarea de Dumnezeu cea pururea Fecioara. Deci, sa nu asculti de acum mai mult pe vicleanul diavol, ci o roaga pe Dansa si Ea īti va ajuta, ca sa-l rusinezi pe el."
Dupa aceea plecand pustnicul de la Avva si ajungand la chilie, l-a īntampinat dracul, zicandu-i:"O! Batranule rau, au nu te-ai jurat mie, ca sa nu spui nimanui orice īti voi zice tie? Sa stii ca pentru calcarea de juramant ai sa te muncesti, si eu nu voi īnceta pana īn sfarsit a te ispiti".
Iar calugarul a raspuns: "Vrajmasule al binelui, si preaīnrautatitule, ori curvar de voi fi, ori jurator stramb, nu me vei judeca tu, ci numai Dumnezeu si Stapānul, Fiul pururea Fecioarei, de care zici sa ma lepad. Īnsa eu nu te voi asculta. Si acum poti sa faci cu mine ce vrei; darul Ei īmi va ajuta si ma va izbavi de ispitele si cursele tale".
Atunci dracul s-a facut nevazut, iar monahul facand o iconita mica, dupa chipul Icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu pe care o avea īn chilie, o purta cu el totdeauna. Si de atunci n-a mai putut sa-l supere vicleanul, ci a petrecut toata viata lui cu fapte bune, si s-a īnvrednicit fericirii celei ceresti, pe care sa dea Bunul Dumnezeu ca si noi toti sa o dobandim, cu darul si cu iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, caruia I se cuvine slava īn veci, Amin.
(dupa Nicodim Mandita, minunea 139)
Iasmin08 spune:
PSALMUL 6 din catisma I Psaltirea Maicii Domnului
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, nu intru iutimea Sa sa ne mustre pe noi Dreptul Judecator, nici intru mania Sa sa fim pedepsiti. Tu, Aparatoarea noastra, te rugam sa ai grija de noi, si pentru Numele Tau cel Sfant, izbaveste-ne de portile iadului si din prapastia cea intunecoasa cu rugaciunile Tale, ca sa cunoastem in veci minunile Tale, caci nu mortii, nici cei ce sunt in iad, ci noi cei vii, cu Harul Tau te vom binecuvanta! Slava...
mamabear spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Neata tuturor! Pentru voi, www.jurnalul.ro/stire-special/cocalarul-si-vinul-sfintit-540904.html" target="_blank">o poveste adevarata. Va rog frumos sa aveti rabdare si sa o cititi pana la capat. Este de-a dreptul surprinzatoare, nu as fi banuit ca se poate intampla asa ceva...dar la Dumnezeu totul este posibil. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Revin, ca i-am dat si sotului sa citeasca articolul si mi-a confirmat ca e adevarat ceea ce scrie acolo. Cand a fost in Sfantul Munte, i-au zis parintii despre calagarul Varsanufie (el nu l-a intalnit, ca era in alta parte de munte). De asemenea, spuneau parintii ca s-au calugarit toti din banda respectiva. Uimitor! Tot adevarata e si istorisirea despre vizita presedintelui si a motivului pt care n-a ramas peste noapte in Sf Munte.
M-a impresionat acest lucru si am vrut sa va spun si voua ca e adevarat tot ce scrie acolo.
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamabear
Revin, ca i-am dat si sotului sa citeasca articolul si mi-a confirmat ca e adevarat ceea ce scrie acolo. Cand a fost in Sfantul Munte, i-au zis parintii despre calagarul Varsanufie (el nu l-a intalnit, ca era in alta parte de munte). De asemenea, spuneau parintii ca s-au calugarit toti din banda respectiva. Uimitor! Tot adevarata e si istorisirea despre vizita presedintelui si a motivului pt care n-a ramas peste noapte in Sf Munte. M-a impresionat acest lucru si am vrut sa va spun si voua ca e adevarat tot ce scrie acolo. Ana-Maria de 4 poznasi: Ioan(2000) ,Alexandru(2002), Maria(2005) si Stefan(2009) |
Nu stiu daca ai reusit sa citesti si raspunsurile celor care comentau articolul. Erau persoane care spunea ca este cat se poate de real cazul. Iar eu care cred in Iisus Hristos si Maica Domnului, am crezut ca este posibil asa ceva, doar nu ar fi prima data. Nu ne rugam noi sa fim iertati ca talharul pe cruce sau ca Maria Egipteanca? Eu cred cu tarie ca revelatia vine de multe ori cand nu o cauti. Este darul lui Dumnezeu. Si sunt multe daruri ca acestea.
Sa ne dea Dumnezeu intelepciune si darurile sale, mai ales noua, care nu suntem vrednici.
Katya spune:
Fetelor Iasmin si mamabear,am citit si eu ce-ati postat si confirmat despre calugarul Varsanufie,cutremuratoare minuni ale zilelor noastre,ce sa mai.Articolul a aparut si-ntr-un ziar de lb rom de-aici,mi-a zis sotul ca acolo l-a citit,eu i-l trimisesem prin mail,dar el il citise deja.
Week-end placut si sanatate,v-am pupat!
Iasmin08 spune:
Fetelor, frumoasa noastra Dorothee va avea un baietel. Tocmai a intrat sa ne anunte. Sa le dea Dumnezeu ani multi si fericiti, sanatate si mantuire. Sa ne fie de bine la toate ca vom avea un nepotel. Iata ca de cand ne-am adunat, avem o nepotica, un nepotel (de la Macrina) si urmeaza iarasi un nepotel. Sa ne traiasca, iar parintii sa se bucure de ei