Crestinismul si evolutia spirituala 12
Raspunsuri - Pagina 23
crinuta spune:
Deci sunt 2 situatii: 1) Dumnezeu permite posedarea temporara cu un scop precis, sufletul omului nefiind nicio secunda in pericol de a piere, din contra.
2) datorita pacatelor de moarte, a sedintelor de spiritism, a mersului la vrajitoare, etc, se deschide usa catre diavol si atunci posedarea reprezinta o consecinta a faotelor sale, si nu vorbim de fapte mici. Daca lumea ar cunoaste ce reprezinta invocarea mortilor, n-ar mai indrazni sa faca asa ceva vreodata, iar de mers la ghicit nu mai vorbesc. Nu exista magie alba, magia apartine diavolului.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Pt ca am putin timp citez un fragment:
"Din cele povestite reiese ca duhul infernal cunoaste in amanunt orice se intampla la distanta, chiar si in locurile cele mai indepartate. Si se pricepe foarte bine si la istorie deoarece deseori povestea fapte petrecute in cele mai vechi timpuri, si care erau necunoscute celor prezenti. Pe langa acestea prezicea cu multe zile inainte, ba chiar saptamani, intamplari din viitor, si toti se minunau ca proorocirile se indeplineau intocmai.
Adeseori se de sfata descoprtint vizitatorilor faptele lor necunoscute si dojenindu-i cu glas tare pentru viciile si pacatele cele mai ascunse ca sa aiba placerea de a-i vedea fugind pe furis fara a mai intreba ceva, zapaciti si infuriati. Uneori chiar predica. Asa a facut intr-o zi dojenin"d un vecin betiv cu aceste cuvinte: "Betivanule! N-ai auzit ca tichiuta ( preotul) v-a indemnat sa nu va imbatati? Cu toate acestea te-ai dus din nou la N ca sa bei! Tu singur esti de vina ca ti-e bolnava fiica si dobitocul!
Iar in Duminica Floriilor ii spuse unui locuitor al parohiei din Illfurt cele patru adevaruri ale lui:
- Tu, care te inchini la sticla, n-ai auzit ca tichiuta a predicat in cotet ( Biserica) ca sa nu mai mergeti la crasma?De ce te-ai dus la crasma X ca sa bei bere cu brutarul din Flachslanden?
Adeseori se intampla ca vizitatori care veneau din curiozitate sa puna intrebari copiilor, plateau scump pentru curiozitaitea aceasta. Sa0i fi vazut cum fugeau rusinati si tremurand, sau cum ramaneau locului ca trasniti atunci cand satana le descoperea pe neasteptate vreo taina grozavan, sau vreun pacat greu la viata lor pe care ei le credeau uitate sau necunoscute de nimeni.
Primarul unei localitati din apropiere intreba intr-o zi pe consilierul sau:
- care dintre dv vrea sa ma insoteasca duminica viitoarepana la Schiltigheim ca sa ii vedem pe cei doi posedati?
Cativa au aprobat imediat, dar unul dintre ei spuse, codindu-se:
- Dar stii dl primar, ca din cate se aude, diavolul da pe fata adevarurile cele mai neplacute?
- Nu e nimic, spuse primarul, vom lua masuri ca sa il putem infrunta fara primejdie.
Astazi e sambata; sa mergem la Spovada. Maine dimineata vom primi SF,. Impartasanie la Sf. Liturghie si apoi invit pe diavol sa ne mai dojeneasca pentru ceva!
Asa si facura, iar duminica dupa Liturghie plecara la Schiltigheim. Sunand la clopotel o sora le deschise si-i intreba ce doresc.
- Vrem sa-i vedem pe indraciti, raspunse primarul/
- Veniti inauntru domnulor. Va conduc eu pana la ei, zise sora care, inainte deschise usa camerei in care stateau cei doi frati. Nici nu intrara bine, si Teobald ( unul dintre frati) striga"
- Ia te uita pe cine vad! Primarul din X, cu ajutorul lui si cu alti consilieri, si toti cu constiinta putintel linistita, pentru ca au fost la biserica si si-au curatit-o inainte de a veni aici! Foarte bine! Dar este unul dintre ei care nu s-a pus in regula pt ca nu a spus ca a furat ridichi!
- Dar am despagubit cu bani pe stapani raspunse hotul rusinat si zapacit.
- N-au primit banii zise scurt diavolul sin timp ce primarul exclama:
- Haideti domnilor sa plecam! Atata ar trebui, sa ma dojeneasca si pe mine cu ceva!
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta. lupta cu ei este absolut inegala.
1. Pentru ca stiu tot ceea ce s-a intamplat in istorie, fiind de fata cu tot ce s-a intamplat de la creerea lui Adam incoace. (Noi nu stim)
2. Stie toata Biblia pe de rost si intelesurile sale. (Noi nu stim)
3 Are puteri extraordinare (pe care noi nu le avem)
Sfintii parinti spun ca proorocirile pe care le fac indracitii isi au acoperire nu ptr ca ar sti ce se va intampla (numai Unul Dumnezeu stie), ci pentru ca intalnind teren prielnic, se joaca cu sufletele oamenilor ca si cu niste marionete, si ajuta la indeplinirea ''profetiilor".
4. Stiu absolut toata ordinea din Creatie, stiu si cum sunt cerurile, si cum canta ingerii, toata randuiala Sfintei Liturghii, cum este Dumnezeu. (noi avem dezavantajul de a nu sti)
Toata lupta noastra este inegala, iar noi avem doar ajutorul ingerului pazitor, al slujbelor Bisericii si a Sfintei Impartasanii.
Acuma ma gandesc: eu nu as merge la un astfel de ''prooroc'' sa aflu ... ce? Nu-mi este de folos sa aflu ce va fi in viitor, caci indiferent ce va fi si va hotari Dumnezeu pentru mine, asa se va intampla, pot sa stau eu de-a curmezisul. Ce pot face? Sa ma rog lui Dumnezeu. In plus, dupa cum spuneam, doar Dumnezeu stie viitorul, demonii nu au acces.
Ah, si inca ceva: demonii nu stiu ce gandeste omul. Daca omul nu spune cu glas tare ce gandeste, demonul nu stie. Dar, este un fin observator, un psiholog desavarsit. Are mii de ani de existenta experienta inaintea noastra.... Noi suntem mici copii.
Da, nu exista ''magie alba", ca tot cu ajutorul celui rau lucreaza.
Mila Domnului cu noi toti!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Pai stai putin ca eu nu am afirmat ca ar trebui sa mergem la un demonizat sa aflam ceva. Eu am relatat ca, conform datelor istorice, erau curiosi care mergeau sa vada ce le poate spune, erau sceptici care nu credeau in existenta diavolului, in demonizati si doreau sa gaseasca explicatii stiintifice, ceea ce, evident nu le-a reusit.
De asemenea, omul care are senzatia ca poate tine piept diavolului de unul singur, e cel putin naiv.
In primul rand ca diavolul are limita ( Isus i-o impune) de a ataca/ispiti un om, peste acea limita nu trece.
In al doilea rand, omul nu este singur, are ingerul sau pazitor ( daca este crestin), si daca il invoca pe Arhanghelul Mihail, dusmanul de temut al diavolului, are parte de o aparare de exceptie, ca sa nu mai spun ca diavolul e teroriziat de Fecioara Maria, nu poate face nimic in prezenta EI, prin simplul fapt ca este de-o smererie desavarsita.
Insa, omul are si arme eficiente cu care se poate apara: spovada regulata, Impartasanie deasa, o viata conform poruncilor lui Dumnezeu, Liturghie zilnica daca se poate, Rozariu zilnic, crucifix, apa sfintita, etc, deci sunt multe.
Deci niciodata un om posedat ( atentie, exista multe feluri, multi oameni sunt posedati dar nu-si dau seama) nu trebuie sa lupte de unul singur pt ca din start e o lupta pierduta.
In ceea ce priveste faptul ca diavolul nu stie niciodata ce gandeste un om, unde ai citit asta? Eu nu am citit niciodata asa ceva si nu cred asa ceva, sincer....; de altfel chiar in fragmentul prezentat de mine ( vezi faza cu primarul), reiese ca stia clar ce ganduri avusese el.
Crinuta si minunea ei
Iasmin08 spune:
Am citit, Crinuta dar o sa intreb si pe sot, ca si el a citit cartea respectiva, poate isi aminteste el exact ce si cum, si postez aici. Demonii nu stiu ce gandeste omul, dar, atentie, este un fin observator, cu mii se ani experienta in spate.
Este firesc sa vada ce faci, daca te pui la rugaciune si te uiti la icoana, stie ce faci, nu? Daca iei rozariul in mana, cu siguranta nu ai gandul la serialul X de la TV...
Are o experienta grozava, iar noi inca nu avem habar cat suntem de predictibili.
Am putea intelege, daca privim bebelusii: daca vezi ca intinde manuta dupa ceva, deja stii ca vrea acel ceva. Stii ce are in gand, si il poti opri, desi nu ii cunosti gandul. Cam asa ceva se intampla cu noi...
Iar daca mai si spunem cu voce tare...
Uite, cand am inceput sa merg la Biserica, cu ani in urma, vreo 14, cam asa, de fiecare data cand spuneam "duminica merg la Biserica", se intampla cate ceva care sa ma impiedice sa ajung acolo. Daca insa nu spuneam, dar hotaram in cugetul meu, nu se intampla nimic. Nu spuneam nimanui ce am de gand sa fac sau unde sa ma duc, si asa, nu se mai intampla nimic si ajungeam. Hehe, cand ajungeam insa, era alta poveste, sa vezi ce rau imi venea in Biserica. Mi se parea ca ma supara stomacul, ba ca am migrena, ba ca ma doare un dinte, ba genunchii, ba vroiam sa stau jos, ba cand vroiam sa stau jos mi se parea ca era mai bine in picioare... Ehe.. multe.
Eu am vazut pe propria-mi piele. Nu degeaba ne spun sfintii parinti, daca vrem sa facem o milostenie, sa nu spunem nimanui. Zice si Mantuitorul: "sa nu stie stanga ce face dreapta"...
Oricum, o sa incerc sa imi amintesc si sa postez fragmentul exact.
Katya spune:
Bine v-am regasit,fetelor!Va spun repede ce mai fac,am venit aseara,ca sa citesc din urma,ca vad ca aveti un sb f interesant cu diavolul,ce credeti c-am citit in perioada asta din Ro cit a plouat si-am stat in casa c-am fost si bolnava?O carte despre diavoli si puterile lor,cam asa se cheama,va spun exact dupa ce-mi ajung bagajele asta seara,ca am venit doar noi,bagajele au ramas la Paris.
Asa pe scurt,va spun si eu intocmai ca Iasmin,asa am citit in acea carte,ca diavolul nu ne stie gindurile,si a fost o imensa usurare pt mine!El doar te ispiteste,iti da in gind sa faci nu stiu ce,dar nu stie ce gindesti,stie ca i-ai ascultat sfatul dupa reactiile si faptele tale.De asemenea stie trecutul nostru, ca doar el ne-a ispitit si stie tot iar viitorul il prevede in anumite limite.De ex el se misca repede in spatiu(si nici nu doarme sau face altceva decit sa stea pe capul omului) si stie ca un unchi e pe moarte,asa ca iti da tie in vis vestea ca unchiul moare,tu suni a 2-a zi si afli ca asa e,unchiul e muribund,apoi iti faci idei ca ai darul prevederii si el pe urma te manipuleaza si uite-asa.
Altfel,eu sint fericita ca m-am intors,n-a fost deloc o vacanta reusita,a plouat si a plouat si iar a plouat si-am murit de frig,am bolit cu toate,eu si fetele,otita,amigdalita,enteroviroza,5 zile n-am iesit din casa,am citit si m-am uitat la tv si nu mi-a placut ce-am vazut.Am apucat doar citeva zile de iesit prin judet(f frumos de altfel,un judet superb),am fost la 2 manastiri si 3 biserici si cam atit.F obositor si drumul,cu peripetii,fetele mele nu dorm niciodata pe traseu,totul culminind cu intirzierea bagajelor.Si,apropos de diavol,eu si la plecare am avut "presimtirea"ca se va intimpla ceva cu ele:aveam o rochie si ma temeam sa nu mi se piarda...am pus-o-n bagajul de mina...la intoarcere am zis ca e ridicol sa ma tem de asa ceva si am bagat-o in bagajul de cala.Ma gindesc ca diavolului nu i-a fost greu sa rataceasca niste bagaje,mai ales ca din 4 valize una a ajuns,astfel incit eu sa-mi fac ideea ca am presimtiri reale si sa-mi dea pe viitor alte frici si alte idei pierzatoare.
Am decis sa nu ma mai tem de el,va mai spun si eu din acea carte(o traducere dupa parinti greci),nu e atit destept,cit viclean si oricum un mincinos.Frica e de la el si isi are sursa in putina noastra credinta(ca daca o credinta cit un sg bob de mustar muta muntele in mare,va dati seama cita credinta avem noi) si-n putina noastra lasare in voia lui Dumnezeu.
Va imbratisez pe toate si mai vorbim!Dorothee,n-am stiut ca esti din Bv...
crinuta spune:
Eu recunosc ca nu pot crede ca diavolul nu ne stie gandurile.
Pai, de exemplu, diavoolul stie foarte bine pacatele noastre, iar unele pacate sunt cu gandul: pacatul necuratiei, invidia, ura, etc, deci imposibil sa nu stie diavolul ce gandeste omul, ce temeri are, pt ca tocmai de ele se foloseste.
Crinuta si minunea ei
Iasmin08 spune:
Nu Crinuta, nu e imposibil. Ne stie pacatele- in functie de cele 10 porunci: sa nu minti, sa nu furi, sa cinstesti pe mama si pe tatal tau, sa nu savarsesti adulter, etc Pe astea le stie, cum sa nu... tot ceea ce e cu fapta. Cu gandul nu le stie, ci numai Dumnezeu. Dar dupa faptele naostre isi da seama ce anume am gandit. Numai dupa, isi da seama despre ce am gandit.
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Am citit, Crinuta dar o sa intreb si pe sot, ca si el a citit cartea respectiva, poate isi aminteste el exact ce si cum, si postez aici. Demonii nu stiu ce gandeste omul, dar, atentie, este un fin observator, cu mii se ani experienta in spate. Este firesc sa vada ce faci, daca te pui la rugaciune si te uiti la icoana, stie ce faci, nu? Daca iei rozariul in mana, cu siguranta nu ai gandul la serialul X de la TV... Are o experienta grozava, iar noi inca nu avem habar cat suntem de predictibili. Am putea intelege, daca privim bebelusii: daca vezi ca intinde manuta dupa ceva, deja stii ca vrea acel ceva. Stii ce are in gand, si il poti opri, desi nu ii cunosti gandul. Cam asa ceva se intampla cu noi... Iar daca mai si spunem cu voce tare... Uite, cand am inceput sa merg la Biserica, cu ani in urma, vreo 14, cam asa, de fiecare data cand spuneam "duminica merg la Biserica", se intampla cate ceva care sa ma impiedice sa ajung acolo. Daca insa nu spuneam, dar hotaram in cugetul meu, nu se intampla nimic. Nu spuneam nimanui ce am de gand sa fac sau unde sa ma duc, si asa, nu se mai intampla nimic si ajungeam. Hehe, cand ajungeam insa, era alta poveste, sa vezi ce rau imi venea in Biserica. Mi se parea ca ma supara stomacul, ba ca am migrena, ba ca ma doare un dinte, ba genunchii, ba vroiam sa stau jos, ba cand vroiam sa stau jos mi se parea ca era mai bine in picioare... Ehe.. multe. Eu am vazut pe propria-mi piele. Nu degeaba ne spun sfintii parinti, daca vrem sa facem o milostenie, sa nu spunem nimanui. Zice si Mantuitorul: "sa nu stie stanga ce face dreapta"... Oricum, o sa incerc sa imi amintesc si sa postez fragmentul exact. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Daca ai citit experienta Gloriei Polo, ea lua rozariul in timpul reclamelor si il fa cea la fusereala cu gandul la serialul pe care il urmarea.
Uite, eu ma trezesc in timpul Liturghiei cu gandul la orice altceva, si tot in cartea Gloriei scrie ca diavolul ne ataca enorm in timpul Liturghiei, tocmai pt a ne distrage atentia.
Ei bine, eu o simt pe propria-mi piele. Ori ma concentrez pe muzica, ori imi aduc aminte toate problemele mele :), si mai ales in timpul prefacerii sunt cele mai mari atacuri la mine, in timpul celui mai important moment liturgic..
Eu am dovezi pe propria=mi piele ca diavolul stie ce gandesc, stie sa ma manipuleze si sa imi exploateaza punctele slabe.....
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Nu Crinuta, nu e imposibil. Ne stie pacatele- in functie de cele 10 porunci: sa nu minti, sa nu furi, sa cinstesti pe mama si pe tatal tau, sa nu savarsesti adulter, etc Pe astea le stie, cum sa nu... tot ceea ce e cu fapta. Cu gandul nu le stie, ci numai Dumnezeu. Dar dupa faptele naostre isi da seama ce anume am gandit. Numai dupa, isi da seama despre ce am gandit. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Pai tocmai asta ziceam, ca exista pacate care se savarsesc cu inima, cu gandul, nu cu fapta, iar diavolul le stie foarte bine. Nu scapa si nu va scapa nicio ocazia de a ne arata dupa ce vom muri ca ii apartinem lui. Ca nu depinde de el asta, e altceva, insa, ne contabilizeaza clar toate pacatele.
Uite, de ex, daca cineva are ganduri necurate, insa nu pacatuieste cu fapta, doar cu gandul ( pacat constientizat si permis), diavolul stie. Stie ce e in inima omului, asa cum stie Dumnezeu, Fecioara Maria, ingerii, etc.
Diavolul stie cine e smerit si cine nu, nu intamplator nu se poate apropia decat partial de cei smeriti, dar el stie foarte bine ce se intampla in inima&mintea lor, spre disperarea lui...
Crinuta si minunea ei