Crestinismul si evolutia spirituala 12
Raspunsuri - Pagina 22
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Sa va spun ce carte am citit zilele astea: "Diavolul. Vorbele si faptele diavolului in cei doi posedati din Illfurt, dupa documente istorice" Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Crinuta, am auzit vorbe din astea spuse de posedati. Dar am inteles ca nu trebuie sa ne luam dupa toate, caci multe le spune vrajmasul si ca sa ne arunce in deznadejde.
Imi amintesc de cazul unei femei posedate aflate in biserica pentru a fi exorcizata si care spunea unei fete intrate in biserica: "Aha, ai indraznit sa intri in Biserica imbracata in pantaloni? A mea esti" si ranjea... Eu am inteles de la parinti ca nu neaparat purtatul pantalonilor de catre femei le arunca in iad, ci faptele lor rele, asa ca cele spuse de vrajmas prin gura femeii posedate, era menit sa arunce in deznadejde pe biata fata. (care cine stie, poate reusise si ea sa intre in Biserica dupa multa vreme chemata de glasul Domnului).
Sunt multe lucruri pentru care trebuie sa avem discernamant, iar acest discernamant ni-l da duhovnicul.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin, ai citit cartea? E mai mult decat interesanta, este un caz real si oamenii au ce invata din el.
Nu am inteles de ce ai spus ca nu trebuie sa ne luam dupa toate...;
Exemplul dat de tine nu prea are corespondent in carte in sensul ca nu apari asemenea nimicuri, gen sa se ia de cineva dupa felul in care se imbraca.
Oricum cazul este recunoscut si rezolvat de BC si tot ce s-a intamplat a fost cu acceptul lui DUmnezeu.
Bine, cartea trebuie citita toata, pentru ca este foarte interesant ce spune cel rau in multe privinte..., despre religii, masoni, evrei, etc...
In privinta discernamantului, nu vad leg cu acest caz dar nu asta e ideea, sunt de acord ca in general avem nevoie de discernamant, insa eu cred ca el vine de la Duhul Sfant. O persoana care petrece mult timp in rugaciune de calitate, nu orice rugaciune, reuseste in timp sa ajunga la acel nivel spiritual la care discerne binele de rau.
Cu duhovnicii iar e discutabil, pt ca nu toti sunt ok. Tu ai noroc de un duhovnic bun, dar sunt destui care sfatuiesc prost enoriasii si atunci nu e ok....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta, eu am zis ca nu trebuie sa ne luam dupa ceea ce spun demonizatii. (Scuze, eu asta am crezut ca vrei sa zici, dar poate am inteles eu gresit).
Cazul de care zic eu nu e unic, sunt foarte multe cazuri de demonizati care pe langa 3-4 adevaruri spun si o multime de hule, blasfemii. Oamenii de rand (care daca te uiti prin alte parti pe forum ai sa ii vezi), nu sunt suficienti de informati sa poata discerne. Le iau de bune si pe urma zic: Ai vazut ce a zis cutarescu? Asa e....
Nu stiu de cartea de care spui, nu neg, pe mine oamenii astia ma inspaimanta, eu am vazut ce inseamna asa ceva... (parca ti-am zis? sau poate nu)
Cred ca in esenta suntem de acord, dar cuvintele de multe ori despart intelesurile.
crinuta spune:
Iasmine, important este ca oamenii sa inteleaga cum "lucreaza" diavolul, si aceste este un scop.
Ce spune el hule ( cand vede Crucifix, cand vede preot, apa sfintita), este normal sa fie.
Cazul spus de tine este caz tipic, mai precis exemplu elocvent de cum sperie el oamenii. Daca intra careva in iad sau nu, nu da diavolul sentinte, in schimb stie sa manipuleze, stie sa bage frica in suflet, e extrem de destept, si eu consider ca oamenii trebuie sa fie informati.
Acest caz este mai special, veneau o groaza de oameni sa ii vada pe baietii ( erau frati), si oricine intra era ironizat, i se spunea tot ce facuse inainte. Cei doi frati vorbeau in toate limbile, spuneau tot felul de lucruri de ii lasau pe toti masca.
Orice incercar ede a li se da mancare cu o picatura de apa sfintita era sortita esecului. Chiar si cei mai sceptici pe vremea aceea au facut tot felul de teste si asa a fost.
Ma socheaza felul in care vorbesc ei despre Isus, despre Fecioara Maria, despre ingeri, povestesc inclusiv despre caderea lor si faptul ca pt diavoli usa spre rai este inchisa pe veci.
Eu am primit-o cu imprumut zilele astea, am citit-o rapid, acum o iau la puricat, ca asa procedez eu.
Oricum, mai am o carte cu exorcistul Vaticanului, in care la fel sunt informatii foarte utile despre cum "lucreaza"diavolul.
Oricum, a fost cumplit de greu sa ii duca in biserica, iar cand in sfarsit au ajuns si s-a facut exorcizarea de catre un preot exorcist, au avut sorti de izbanda, dar a fost cumplit de greu.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Iasmine stie sa manipuleze, stie sa bage frica in suflet, e extrem de destept, si eu consider ca oamenii trebuie sa fie informati. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Incredibil...eu nu am invatat inca sa ma opun fricii...si totusi ma intreb cum reuseste 'al rau, sa mentina vie frica in sufletul omului???
Unde e problema?la om?
este vorba de slaba credinta?
de ce nu reusim sa ne eliberam de frica , de ce 'al rau are atata putere asupra sufletului?
sunt sigura ca multi oameni au aceasta problema, multi se lupta cu frica chiar aparent nejustificata, din sufletul lor...frica de orice, uneori nici nu stii de ce anume ti-e frica...doar o simti, te acapareaza!si atrage ulterioare probleme!
Am cautat pe net cartea de care vb, nu am gasit sa o cumpar on line!
nici un review, nimic...mai caut.
Si inca ceva...soacra-mea si-a vizitat zilele trecute vechii si bunii ei prieteni de suflet.
Tipul(sotul prietenei) i-a comfesat faptul ca trece printr-o situatie f grea, si se comfrunta cu o problem grava...intr-o seara, pe cand statea la masa cu familia, sotia si cei 3 copii(toti fiind adulti), a auzit o voce spunandu-i...OMOARA-I!....
omul s-a ridicat de la masa, a mers in camera lui, a iceput sa se roage!
Este un om deosebit, de o bunatate si blandete rar intalnita...ce se intampla??
Nu e un ignorant, are destule cunostinte despre religie, spiritualitate, e un om ce se ingrijeste de sufletul lui si al celorlalti...
in ce-i priveste pe posedati...cum se poate intampla asa ceva?
si unde este spiritul omului al carui trup a fost.. "imprumutat"?
Doamne fereste de asa ceva, eu nu as avea puterea sa privesc sau sa aud nimic din ce ar avea ei de spus:(
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
crinuta spune:
Da Nikole, si eu sunt atacata prin frica, nu am depasit faza, si problema e la mine, nu la diavol, pt ca diavolul incearca si cu sfintii, a incercat cu Isus, dar, cine are credinta adevarata ( nu vorbe), cine se roaga regulat, se spovedeste mereu si e mereu impartasit si in special e smerit, nu are nicio problema.
Chiar diavolul spune in carte ca nu are ce sa le faca celor spovediti, impartasiti si in special celor smeriti.
Nu gasesti cartea pe net, am cauta-o si eu, mama a tras-o la xerox pt ca a trebuit sa o dea inapoi. A aparut in Roman din cate am vazut, deci prin Moldova ar trebui sa se gaseasca.
O sa ma mai interesez.
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
Am verificat, e editura Serafica.
Crinuta si minunea ei
nikole spune:
Crinuta, nu am cum sa o cumpar din tara, dar am sa o caut aici, poate o gasesc in portugheza.
Poate, cand ai timp, ne mai scrii din ea, ce tie ti se pare vital de stiut.
Eu mereu spun, imi spun , si simt ca am incredere in D-zeu, in planul Lui divin pentru fiecare dintre noi, ca orice El randuieste in viata noastra(independent de liberul arbitru , sunt situatii prin care indiferent de propria alegere, trecem) este PERFECT, este inspre binele nostru, insa in practica...e mai greu de acceptat.
So...probabil ca...credinta-mi in D-zeu, scartie...si e trist.
Dar parca Iisus spunea ca ne este alaturi in lupta, asadar...cu speranta in suflet, Il chemam sa ne dea o mana de ajutor
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
Iasmin08 spune:
Nikole, de mult eori se intample astfel de lucruri pentru ca omul in sine ii da...''dreptul''. Adica pacatuieste fara sa tina cont de Dumnezeu. Una este sa nu vrei sa pacatuiesti, dar pacatuiesti oricum, alta este cand o faci ca vrei tu asa.
Acuma sfintii parinti ne indeamna sa nu ne lipsim de Biserica, de posturi, rugaciuni.
Adu-ti aminte ca Domnul nostru Iisus Hristos a spus ca acest fel de demoni nu iese decat ''cu post si rugaciune". Si apoi a dat o pilda in care spunea ca dupa ce unul e scos afara (din demonizati), plecand si venind inapoi, gaseste casa curata si maturata, atunci se duce si mai aduce cu el mai multi... Adica omul trebuie sa fie mereu in comuniune cu Dumnezeu, sa fie impartasit (in primul rand), sa posteasca, sa se roage, si sa incerce sa tina o viata dreapta.
Depinde de noi in mare masura, sa stii!!
Imi amintesc de un caz, o fata s-a dus la o vrajitoare, sa faca o vraja asupra unei altei fete. Si vrajitoarea i-a spus dupa ce a incercat vraja, ca nu se prinde de respectiva, ca are.. ''catuie de aur in gura".. Si fata care apelase la ea, s-a gandit ca rivala ei are vreo lucrare dentara de aur in gura. Nespusa i-a fost mirarea cand a aflat ca nu e asa. S-a intors la vrajitoare sa ii spuna ca s-a inselat. Iar vrajitoarea i-a deslusit intelesul: "e vorba de Sfanta Impartasanie. De omul impartasit, care merge la Biserica, nu se prind vrajile"...
crinuta spune:
Nikole, uite am sa citez din ea. Important de stiut este ca Dumnezeu permite cateodata astfel de posedari, cum este acest caz, pt ca cei doi baieti erau foarte evlaviosi. Nimic nu se intampla fara acceptul lui Dumnezeu. Baietii nu si-au mai amintit nimic.
O sa scriu cateva ceva din ea, prea multe lucruri mi se par interesante si demne de mentionat, incepand cu prefata si continuand cu prezentarea evenimentelor, ca despre asta este vorba, evenimentele pana la eliberarea baietilor.
Inca ceva: diavolii care intrasera in ei nu erau diavoli mici, ci capetenii, iar lupta a fost cumplit de grea pt ca era imposibil sa ii duca in Biserica, iar acasa orice apropiere cu un obiect sfintit se sfarsea cu chinuti pentru baieti. Cea mai de temut a fost medalia Sfantului Benedict, de care eu stiu de ani buni si despre care am citit si in alte carti ca este o arma de temut pt cel rau.
Apropos de frica, tu oricum zici ca faci Rozariul. Pai Fecioara in toate aparitiile EI spune ca rozariul e cea mai eficienta arma impotriva celui Rau, rugaciunea in sine fiind ca un scut, nu pot explica, dar mereu insista asupra Rozariului.
Inca ceva: in aceste timpuri diavolul are liber la a ataca omul ca niciodata pana acum, pt ca nu mai are mult timp pana cand va sfarsi acolo unde ii este locul, deci isi joaca ultima carte.
Crinuta si minunea ei