Crestinismul si evolutia spirituala 12

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Ca sa mai aflam si ceva www.maicadomnului.ro/cultul-maicii-domnului-de-la-sinodul-iii-ecumenic-la-iconoclasm_l4_p0.html" target="_blank">nou despre imnografie:

Roman Melodul (sec. V-VI), originar din Beirut, stabilit in Constantinopol, a alcatuit imnele de la intampinarea Domnului precum si diferite condace, cum e cel de la Nasterea Domnului: "Fecioara astazi...".
Dintre imnografii cei mai de seama:Sfantul Andrei Criteanul (+720) compune canonul la Nasterea Maicii Domnului si la intampinarea Domnului. Gherman, Patriarhul Ierusalimului (+740) scrie stihiri la Nasterea Maicii Domnului, iar dintre imnele Sf. Ioan Damaschin (+754), cel mai de seama reprezentant al acestei perioade, amintim canoanele de la Bunavestire si Adormirea Maicii Domnului, irmoasele de la Nasterea Maicii Domnului, troparul "Usa milostivirii..." si Axionul "De tine se bucura..." El este si oranduitorul muzicii de azi din Biserica, anume cantarea pe cele 8 glasuri, ca si alcatuitorul Octoihului.
Alti imnologi, precum Sf. Cosma Melodul (sec. VIII), cel ce a alcatuit canonul la Adormirea Maicii Domnului si cantarea "Ceea ce esti mai cinstita...", ca si Sf. Chiril al Alexandriei, autorul troparul de la Litie ("Nascatoare de Dumnezeu...") au contribuit la imbogatirea imnologiei mariologice.
Chiar si imparatul Justinian a alcatuit un imn, "Unule nascut...", in care slaveste pe Maria ca Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara si porunceste sa fie cantat in biserici.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Continuam cu Psaltirea Maicii Domnului (tot catisma I)

PSALMUL 2
Presfanta Doamna Fecioara, pentru ce se tulbura neamurile care se ridica impotriva mea? Rusineaza-i si doboara-i la pamant cu furtuna ingrozirilor Tale! Sa ne acopere dreapta Ta! Risipeste norii faradelegilor noastre! Ridica povara pacatelor noastre!
Veniti la Maica Domnului toti cei osteniti si Ea va va odihni pre voi! Apropiati-va de ea cand sunteti napastuiti si Nascatoarea de Dumnezeu va va lumina cu stralucirea fetei Sale. Binecuvantati-O din toata inima voastra, caci de mila Ei este plin pamantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Neata fetelor!

Eu am o multime de icoane care imi plac, dar nu stiu cum sa caut pe internet, dupa ce nume, dar cand vine acasa sotul, poate ma ajuta el.

Deocamdata va prezint doar doua:

www.google.ro/imgres?imgurl=http://miriamturism.files.wordpress.com/2009/05/icoana-maicii-domnului-potirul-nesecat.jpg&imgrefurl=https://miriamturism.wordpress.com/2009/05/05/icoana-maicii-domnului-potirul-nesecat-izbavitoare-de-patima-betiei/&h=2062&w=1587&sz=1995&tbnid=pgRTUjyOQBGIyM:&tbnh=150&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dicoana%2Bmaica%2Bdomnului&hl=ro&usg=Ox5gQtmZXdeWxuf8HLxNdnodS_g=&ei=_Pv9S6DmENqa_QbzhsWxCw&sa=X&oi=image_result&resnum=2&ct=image&ved=0CB4Q9QEwAQ" target="_blank">MaicaDomnuluiPotirulNesecat

(imi place fara vreo legatura cu minunile pe care le face pt cei ce sufera de patima betiei, ci pt ca este ff frumoasa si sugestiva-- noi crestinii, chiar ne impartasim cu Hristos)

www.trilulilu.ro/Dositeea/5c280111aaa388" target="_blank">TanguireaMaiciiDomnului

Va pup pe toate!

PS: Pun si eu Psalmul 25, din biblia ortodoxa (am vazut ca e la fel si in cea catolica):
1. Judeca-ma, Doamne, ca eu intru nerautate am umblat si in Domnul nadajduind, nu voi slabi.
2. Cerceteaza-ma, Doamne, si ma cearca; aprinde rarunchii si inima mea.
3. Ca mila Ta este inaintea ochilor mei si bine mi-a placut adevarul Tau.
4. Nu am sezut in adunarea desertaciunii si cu calcatorii de lege nu voi intra.
5. Urat-am adunarea celor ce viclenesc si cu cei necredinciosi nu voi sedea.
6. Spala-voi intru cele nevinovate mainile mele si voi inconjura jertfelnicul Tau, Doamne,
7. Ca sa aud glasul laudei Tale si sa spun toate minunile Tale.
8. Doamne, iubit-am bunacuviinta casei Tale si locul locasului slavei Tale.
9. Sa nu pierzi cu cei necredinciosi sufletul meu si cu varsatorii de sange viata mea,
10. Intru ale caror maini sunt faradelegi si dreapta carora e plina de daruri.
11. Iar eu intru nerautatea mea am umblat; izbaveste-ma, Doamne, si ma miluieste,
12. Caci piciorul meu a stat intru dreptate; intru adunari Te voi binecuvanta, Doamne.

Mergi la inceput

Vroiam sa va invit sa cititi o carte "Diavolul este political correct" de ieromonah Savatie Bastovoi. Am reusti de am inteles despre ce este vorba, si mi-a raspuns la o mare serie de intrebari legate de aceasta ''corectitudine'' extremista dar superficiala si relativa.
Si fara sa vreau, am dat de un articol care va spun sincer pe mine m-a uns la suflet.
Explica in termeni cat se poate de simpli:
"Ideologia asta de political correctness a devenit ceva opresiv si lipsit de logica."
sau
"Deziluziile oamenilor sunt din cauza filozofiei dupa care isi traiesc vietile. Aceasta filozofie este la moda astazi si se bazeaza pe trei idei principale.

1. Fericirea inseamna lipsa responsabilitatilor, comoditate, egoism si cat mai multa distractie.
2. Dragostea inseamna doar sentimente emotionale fara legamant si fara sacrificiu.
3. Adevarul e relativ. Prin urmare, nu poti fi sigur de nimic. "

Va invit cand aveti timp sa cititi articolul, dar va spun din start, este scris evident de un crestin, nu va asteptati la punct de vedere laic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

mamabear, imi plac tare mult icoanele tale

Si mie imi plac icoanele, chiar am fost la cineva si avea icoane in toata casa, pe toti peretii. Cei drept, sunt niste oamnei credinciosi si simpli si intrat in casa lor nu poti sa simti altceva decat liniste. Va invit si eu sa la o expozitie virtuala

http://www.icoane-ortodoxe.com/

http://colectieicoane.blogspot.com/

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Fetelor, ce mult poate sa ma bucure cand vad ca si voi iubiti ca si mine icoanele datorita cui este reprezentat in ele.
Nikole, tulburatoare icoana aceea a Mantuitorului. Exprima teribil de multe si iti trebuie o putere fantastica sa privesti multitudinea de sentimente si ganduri de pe fata Sa.
Mamabear, ti-am admirat si dincolo icoana aceea superba cu Domnul nostru Iisus Hristos iesind din potirul Maicii Domnului.
Ica, m-am uitat pe linkuri, si vreau sa spun ca instantaneu mi s-a lipit de suflet Icoana Maicii Domnului cusuta cu pietre decorative. E pur si simplu minunata siimbata sufletul. De altfel am constatat ca imi plac extraordinar de mult cele in care abunda culoarea albastra.

Fetelor, ca de obicei, sunteti grozave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Ica, super link-urie.

Mie imi place tare mult si Icoana Maicii Domnului de la Cazani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinush spune:

As vrea sa pun si eu un link, dar...nu stiu cum :( Incerc, sa butonez pe-aici, sa vad daca reusesc...

http://calindragan.wordpress.com/2010/05/25/maica-domnului-%e2%80%9etrandafirul-cel-neve%c8%99tejit%e2%80%9d-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b1%ce%bd/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinush spune:

Iertati-ma, mai mult de atat n-am reusit. Nu stiu sa "ascund" link-ul in spatele cuvintelor...

Mergi la inceput

Marinushcat este de frumoasa icoana pe care ai postat-o

In ceea ce priveste sa ascunzi linkul: dai click pe ''introdu hyperlink"
Acolo, in prima paranteza patrata [ url ], introduci urmatoarele semne dupa ''url'': ="..." Unde in intervalul .... dai paste la linkul tau.
Apoi, intre cele doua paranteze patrate, pui ce cuvinte doresti sa faca trimitere la link, de ex: acolo, aici, etc
Si eu am chinuit-o pe mamabear de nu stiu cate ori, ca ea m-a invatat. I-am trimis cred vreo 10 PM-uri pana am invatat ce si cum.

Mergi la inceput