Din trandafiri...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Oare a trecut vremea trandafirilor de sirop si dulceata?
Tare as mai cauta daca as stii ca nu le- a trecut vremea.
Cei roz puternic mirositori sunt ok, asa-i?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si la mama mea era in gradina o tufa imensa de tradafiri de dulceata .Eu cu sora mea culegeam si curatam petalele pentru dulceata, apoi pe rand mama facea dulceata, punea la uscat pentru ceai . Dar fiind multe flori in fiecare an puneam la uscat mult mai multe decat ne trebuia pentru ceai asa ca mai foloseam cate un pumn de petale si la baie! Adevarata relaxare mai ales iarna cand ne era dor de flori . Ne mai facea si mama suc,nu mai stiu exact cantitatile dar punea la fiert niste zahar si apa, turna fierbinte siropul peste petale, le lasa un pic si apoi umplea borcanul cu apa. Sucul ala avea viata pana se racea un pic ca apoi aveam noi grija. Era super bun si sanatos. Nu mai spun de cornuletele umplute cu dulceata de trandafiri facute de mama.
Ce dor m-i s-a facut de toate astea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Alintaroma,

Rosa centifolias "Cristata"
http://www.greenmantlenursery.com/2008revision/roses2008/roselist2008.htm#centifolias

Aici am gasit ca s-ar putea face comanda de trandafiri de dulceata , numai ca pretul este destul de maricel: 18 dolari orice trandafir plus S&H 14 dolari in USA.

Mergi la inceput
Mergi la inceput