"Avioanele" si alte jocuri uitate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mai stiti cum saream la "elasticul"? Am vrut sa le invat pe niste fetite si mi-am dat seama ca nu mai stiu cum se sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

T - tari
O - orase
M - munti
A - ape
N - nume
P - plante
A - animale

se spunea o litera, apoi fiecare jucator trebuia sa scrie nume de tari, orase etc care sa inceapa cu litera respectiva. cistiga cel care termina primul.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Amintiri din grädinite si cämine:
Care-si aduce aminte de papaleascä? Sau de bobetä?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

"Bobeta" imi suna a jocul ala cu un fel de minge ovala cu un tunelas prin mijloc (cu capetele tunelului la polii ovoidului) si prin tunelas treceau doua sfori. Sforile aveau la capete manere. Prin indepartarea manerelor - deci si a sforilor - mingea se deplasa pe sfori... Chiar, cum se numea jocul ala?

Ma intorc la facut un bujor din voal, maine avem serbare la gradinita.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Mai stiti cum saream la "elasticul"? Am vrut sa le invat pe niste fetite si mi-am dat seama ca nu mai stiu cum se sare.

uite www.youtube.com/watch?v=U-nyeSgowBo&feature=related" target="_blank">elasticul

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mersi frumos, dar nu asa jucam, aveam cite o saritura pentru fiecare cifra de la 1 la 10, va amintiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui ML
La ce varsta il jucai, mai stii?

In generala.

Din aceleasi vremuri pitoresti, alte jocuri uitate prin colturile prafuite ale amintirilor:
- fotbal cu pieptene si monezi. Terenul preferat de joc - catedra.
- bile (de rulment) la gaura. Pe tapsan uscat dar nu prafuit.
- 9 pietre. O echipa aseaza pietrele una peste alta. Cealalta echipa arunca in pietre cu mingea. Primii trebuie sa puna la loc pietrele una peste alta fara sa fie atinsi de minge, iar ceilalti trebuie sa-i impiedice, aruncand cu mingea dupa oricine se incumeta sa se apropie de pietre.
- briceag. Se infige briceagul in pamant prin diverse scheme (drept, cu rotatie, tinut de varf, tinut de coada, tinut in palma, etc). Castiga cine reuseste suita cea mai lunga de aruncari. Suita se opreste cand briceagul nu se infige.
- capace de bere. Prilej de a completa colectia cu nume rarisime precum Tuborg sau Pilsen, valorand zeci de Bucegi sau de Margineni. Se pun capacele (aplatizate) cu fundul in sus intr-o stiva, se arunca cu o piatra in ele. Apoi trebuie sa nimeresti cu piatra capacele astfel incat ele sa se intoarca cu scrisul in sus.. Fiecare culege capacele pe care a reusit sa le intoarca cu scrisul in sus din aruncare.

daaaaa, le tin minte. Saptamana trecuta tocmai l-am invatat cu tati pe Matei fotbal cu monezi. Pe masa de sufragerie a bunicii, de aia cu lac pe ea. Ce ne-am mai distrat!

La noi briceagu se numea cutitase si jucau baietii in practica agricola pe randurile de vie.

9 pietre se numea "7 caramizi malai"

iar capacele de bere au fost initial cartonase de la chibrituri (adunate pe principiul colectie-facem schimb la dubluri). Si aruncam cu pietre mari si plate. Dupa aia cu caiete d'alea de 200 file, cu coperti de plastic, le prindeau tatii cu sarma pe margini si le faceau paleasca. Moama ce vremuri, am sa-l invat pe fiul de toate, zau.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput