Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(58)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

lucia azi chiar am patit-o ...in viata mea nu a fost asa cumplit ca azi in ce priveste constipatia ! am zis ca nu mai ies vie din buda ( scuzati) ....si ce-i drept am cam fortat , deci numai rezistam nu vroia de nici o culoare .....cumplit moment !
In leg cu pastilele...hm nu stiu ce sa zic dr mi-a zis sa fac ce imi zice el si atat .Legat de constipatie mi-a zis sa iau ceai de la plafar dar nu am gasit decat diuretic , sau sup cu glicerina , pe care nu le suport .
Eu incerc sa ma feresc dar ce naiba sa mai mananc ca numai stiu ..faza ca e al naibii tranzit ma apuca cand nu sunt acasa si eu nu pot in alta parte , e asa frustant , offf! si aman momentul si mare prostie fac ...dar nu am incotro iaurt pap dimineata ...fructe mai putin ca am si un stomac pacatos imediat ma apuca gazele de la fructe ma fac cat china in burta , imi plesnesc in burta imi dau discomfort si asa mai departe , mi-am luat compot de prune dar am papat aseara ..mai pap si diseara si asa zilnic ce naiba sa fac ! Iti multumesc pt ras ..pup fetele

didi off...iti tin pumnii pe 24

pupici tuturor

D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Aditza, intreaba-l de magneziu si de constipatie. Nu sunt pastile, sunt vitamine, jizzzzz asta e prescris de dr T clasica deja pe forum, dar eu stiam de magneziu de la dr care m-a diagnosticat de endo, neamt. Ca sunt Stan patitu' Si dc mai se intampla pune-ti supozitoare cu glicerina, le tii cat poti si dc nu rezolvi tot mai pui. Toate sunt safe in sarcina.Muuuult mai safe decat fortatul. Baga magiun de Topoloveni, compotul e slabut. Si fructele uscate nu sunt gazoase ca alea proapete.Oricum, balonatul e la ordinea zile acum la tine. E normal.
Didi, testele de ovulatie pt mine au fost frectie la picior de lemn. Mai sigur e sa urmaresti "vocea" ovarelor si glera care tre sa fie precum albusul de ou. Iar te opereaza? De ce nu iei Donavital sau Mastodynon o luna macar, apoi te duci din nou la eco si ii faci tu lui o surpriza...dc e chist normal se duce, dc e altceva atunci justifica sa te operezi. Pe cuvant, incercati sa rezolvati ce se poate in afara operatiilor, cu cat cresste nr lor cu atat e mai nasol pt noi, plus ficatul se duce naibii de la anestezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

Adita merci, cat despre prb ta , stiu cum este asa am fost o viata....incearca si cu prune din borcanele pt bebelusi...a functionat la multe persoane,dar sa fi acasica cand papi.
Lucia ma operez pt ca sunt suspecta de hidrosaplinx...si vreau sa curat trompele pana nu e prea tarziu si vor fi prea afectate de lichid, faza e ca la ultima eco doctorul care m-a operat prima data mi-a zis ca e hidro bilateral si imi clipseaza trompele, iar dr asta la care ma operez mi-a zis ca el nu crede ca e bilateral si ca pe laga una din trompe ar fi un chist....ce sa zic trebuie sa vada ce si cum.
sper sa fac alegerea buna, dar cum stiti si voi nu putem sta si astepta cel putin eu. la mine endo a avut si o evolutie rapida iar problemele s-au tinut lant de la operatie.
va puuup pe toate

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Ioana, ce surpriza! nu te-am mai vazut pe aici de mult. Iti doresc mult succes la FIV!!! Si eu am facut tot FIV pe natural si asa am reusit! . Daca doresti, iti trimit schema mea de tratament, sa o arati medicului (trimite-mi PM). Nu e musai sa se ia dupa ea. E doar o informatie, de la medic la medic. Adica altfel spus, medicul meu mi-a dat-o, ca sa o arat ginecologului de aici, sa vada cum a reusit. Nu e chestie de lauda sau de, doamne fereste, dat lectii...sper ca m-ai inteles.Ia neaparat vit.C !!! Mie asta imi recomandase ginecologul, cica ar sprijini mult producerea foliculilor...asa se face ca eu pe natural am produs 3 foliculi in loc de unul. O pun pe seama vit.C, ca altfel nu imi pot explica aceasta minune .Din ei, 2 au ramas, eu fost implantati si yupiiiii, "minunea" are acum 20+ saptamani.

Didi, bafta la OP. Kamaiani luasem si eu mai demult, nu mai stiu pt ce, dar stiu ca a fost f.f.bun!

Aditza, incearca cu prune uscate, dimineata, pe stomacul gol...inainte de a pleca pe vreundeva. Alta varianta ar fi un pahar cu apa fierbinte (sau ceai), tot pe stomacul gol, tot dimineata.
Vezi ce efect au. Succes

Lalely, nici la mine ovarul stang nu a mai produs la stimulare nimic. La prima OP a sculptat doctorul in el, ca sa il salveze cat de cat. La urmatoarele OP tot acolo a fost "buba" mai mare.Intr-un fel, l-am inteles si pe el saracul ca nu mai poate, la cate a suferit (ovarul, adica). Pe ovarul drept am avut chist de 5 cm, extras si la prima si la a doua operatie. ....si tot nu mi-am spus niciodata ca sunt un caz pierdut. Atata timp cat tu ai ovulatie, INDIFERENT PE CE PARTE, tot e bine. Capul sus si fi mai optimista, mai increzatoare!

pup pe toate, inclusiv pe noile venite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

AditzaC, multumesc de incurajari.Sunt dezamagita ca am trecut printr-o operatie clasica si medicul nu a curatat si ovarul stg unde aveam deja acest chist de 13 mm tot endo.Deci chiar daca iau Donavital,Vitex nu cred ca va fi vreo imbunatatire.Oricum vroiam sa iau dupa ce vine menstra

In legatura cu constipatia:eu vesnic am avut acesta problema si vreau sa zic ca de cand tin acest "regim" pt endo m-am reglat.Ceea ce mai faceam eu inainte era:un pahar de apa pe stomacul gol, miere + 1 pahar de apa,lapte dimineata...
Stiu ca si tinctura de usturoi ajuta..dar nu stiu daca este recomandata cu bebe...
Bafta multa, ai grija de tine si de bebe si pupiceiii

Panseluta...sper sa ovulez..ca stiu ca la o luna dupa operatie mi-a aparut la eco foliculi maturi si imaturi..deci ma gandesc ca si ovulatia nu sta preabine..Aceste chisturi foliculare erau pe oavrul stg unde mai este inca acest chist de 13 mm.Pe ovarul taiat ....nimik

Ma rog ..si sper sa fiu si eu candva la odisee alaturi de voi..
Sper sa vina ziua cand voi spune si eu ca endometrioza poate fii invinsa...

Pana atunci...sper, ma rog si astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hopefull spune:

Buna fetele! Am mai incercat sa postez de cateva ori....si n-a mers! Poate de data asta-i cu noroc!
Panseluta te pupik! Sa stii ca o mare parte din increderea pe care o am acum ca voi reusi ti se datoreaza!
Nu stiu daca va mai amintiti de mine....
Acum o luna am fost operata si mi-au fost scoase ambele trompe pentru ca aveam hidrosalpinx, iar ieri am aflat in ce hal erau, din analiza microscopica:
"Ambele piese primite prezinta mucoasa de aspect atrofic cu rare pliuri, moderat infiltrat inflamator limfo-plasmocitar si multiple focare de endometrioza, unele cu glande dilatate chistic, tapetate de epiteliu endometriozic si inconjurate de stroma endometriala. Nu se observa elemente morfologice atipice.
Concluzie:
Salpingita cronica atrofica bilaterala.
Multiple focare de endometrioza in peretele salpingian bilateral"
Asadar erau invadate de endometrioza!
Acum astept sa vina CM sa ma apuc de primul meu FIV......care se pare ca va fi singurul cu ovocitele mele pentru ca am AMH 0.11 (in urma altor doua operatii mi-a fost scos ovarul stang in proportie de 99% si 70% din ovarul drept, odata cu chisturile endo - lucruri pe care abia acum le-am aflat).
Cu toate astea eu sunt foarte increzatoare ca voi reusi!
Mai nou am inceput sa tin si eu regim, dar mi-e foarte greu sa renunt la ciocolata! Dar cu ajutorul lui DD voi reusi tot ce mi-am propus, si voi invinge endometrioza!
Va pupik !

Gabi - Mamica incepand cu Iulie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

Aditza, si eu am avut cand am fost insarcinata cu Iulia problemele pe care le ai tu acum. M-a invatat atunci sefa mea sa mananc spanac. Ma rog, eu stiam ca mai mult constipa, dar, surpriza, pe mine m-a ajutat. Si multe lichide. Si fructe, dar am inteles ca nu prea poti. Perele aveau efect sigur.
Fructele au fost salvarea mea si dupa ce am nascut, deoarece am continuat sa mananc (am nascut in iulie si am bagat in mine fructe ca nesatula, mie imi si plac). Contrar a ceea ce se spune, ca pe bebe il doare burta daca mama mananca fructe si alapteaza, cu Iulia n-am stiut ce e aia colici sau vreo noapte nedormita. Cunosc mamici care nu au consumat fructe si care au avut probleme foaaaaaaaaarte mari cu constipatia si toate alea dupa ce au nascut (ma refer la cele ce au nascut normal, cu episiotomie, adica cu taietura, na,scuze).

Dar fetele au dreptate, nu te forta! Mai citisem undeva ca pentru constipatie se iau tarate de grâu, o lingurita dimineata si una seara, dupa ce au fost lasate la muiat câteva ore. Sper din tot sufletul sa-ti fie de folos, stiu cat de neplacut poate fi.

In alta ordine de idei, declar z1 la fix 28 zile. Dupa cum spuneam si alta data se pare ca pot sa fixez alarma de la ceas dupa cm-ul meu, desi avusesem niste dureri acum cateva zile care ma facusera sa cred ca vine. De pe 25 mai am adaugat la tinctura de coacaz si cea de mugur de zmeur si vitex fruit. La ceaiuri am facut o pauza, dar le voi relua in curand.

Fiind z1 voi incepe tratamentul cu antibiotic. Intre timp am facut studiu pe net si se pare ca CA125 poate fi influentat si de o simpla raceala, deci sper din tot sufletul sa scada. Tratamentul trebuie facut de trei ori. Acum incep runda doi.

Stau si ma gandesc daca nu cumva sunt offtopic. Ca n-am mai citit sa fi fost cineva pe forum care a luat antibiotice. Dar la eco toti mi-au zis ca am chisturi posibil endometriozice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Buna fetelor,

Astazi nu a fost deloc activitate pe aici...cred ca din cauza vremii..toate va plimbati..dupa serviciu...
Am simtit astazi o intepatura puternica in partea cu operatia...m-a tinut cam 15 minute..in rest nimic...

Hopfull ma bucur mult ca esti increzatoare...si eu crdca vi reusii..asa ca-ti doresc un FIV reusit.Ne vom ruga pt tine...

Gravudutzele noastre ce fac???Ce stari aveti acum cu vremea asta???

Va pupica
Lalely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Hopfull ,ma bucur ca esti optimista.Unde vrei sa faci Fiv?
Nu te supara ca te intreb dar si eu o sa fac Fiv anul acesta si as vrea sa stiu si alte pareri.
Si eu am fost operata si stiu ce inseamna.
Te pup!Am uitat sa-ti spun - eu ma duc la Sibiu pentru Fiv dar mai am de asteptat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna seara!

Scumpelor, declar si eu intr-un final apoteotic instalarea in teritoriu a trupelor rosii!!! Z1
Maine seara voi face prima injectie cu Diphereline. Asadar, de maine incepe marea aventura! Doamne ajuta sa fie intr-un ceas bun!

Va pupic dulce pe fiecare in parte!

Misspii bafta multa la FIV. Sa-ti ajute bunul Dumnezeu!
La fel si tie Hopefull Sa fie o procedura la sfarsitul carora sa vedeti cu inima plina de fericire...cele 2 liniute!!!

Poooopicei dulci si pt gravidutzele noastre: Panseluta, Mada, Aditzaaa(ai grija de puiutz si asculta-le pe fete in privinta sfaturilor legate de tranzitul intestinal. Poooop burtica dulce, stii tu de ce ), Beatrice (imi pare rau ca ai trecut de la o extrema la alta. Important e insa ca puiul sa fie bine, asa ca incearca sa stai linistita si ai incredere ca totul se va rezolva).

Didi, scumpa iti tin pumnii stransi pe 24 iunie, sa fie intr-un ceas bun, sa te refaci repede dupa operatie ca sa poti sa treci la urmatorii pasi spre BB.

Lalely te pupic dulce scumpa mea! Sa ne ajute Dumnezeu sa iesim invingatoare si din aceasta provocare!

Sa aveti o seara frumoasa!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput