Crestinismul si evolutia spirituala 11

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Katya, noi ne-am impartasit cu Hristos. Ne-am imbracat cu El prin taina botezului, Hristos este in noi, chiar daca noi Il gonim mereu prin pacatele noastre.
Cine il uraste pe El si pe noi ne uraste automat. Si cine este Biserica daca nu eu, tu , toti credinciosii??

Spunea un sfant parinte ca Biserica nu este un parinte care slujeste singur in biserica, ci este parintele impreuna cu credinciosii din Biserica.
Suntem un tot si pana nu intelegem asta nu putem pretinde ca iubim.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Nikole ,ca tot sint pe receptie,iti raspund,cu toate ca n-o sa-ti placa poate..

Daca te lepezi de ortodoxie,din cite stiu eu,te alegi cu anatema,adica:pogorirea in iad de viu.Sa nu te astepti deci ca vreun preot ortodox sa-ti dea asa "dezlegare"...

Daca dimpotriva,vii spre ortodoxie,inseamna ca faci lucrul cel mai bun cu putinta:te botezi,te imbraci in Hristos si bine va fi de tine.

Sa te lumineze Domnul sa ramii pe calea cea buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Iasmin ,bine,asa e:acei barbati ne urasc implicit si pe noi.

Noi hai sa-i iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nikole, desi este contrar unora din cele scrise in cartile vechi, este din ce in ce mai mult acceptat si recunoscut in biserica noastra botezul catolic. Daca cineva vine in ortodoxie de la catolicism, botezul i se recunoaste. Raman insa celelalte taine car trebuie oficiate, precum Mirungerea.
Nu, nici un preot ortodox nu iti va da ''dezlegare'' sa treci la catolici, aici zice adevarat Katya.

Dar pentru a trece la catolici ar insemna mai intai ca stii bine ce inseamna ortodoxia. Eu cred ca tocmai lipsa informatiilor dogmatice te face pe tine sa te gandesti la asta.

Ia intreab-o pe Crinuta, ea ar trece la ortodocsi? Si stii de ce nu?
Adica ar insemna ca stii bine de la ce pleci si mai ales unte te duci. Sa nu crezi ca daca mergi la catolici acolo regulile sunt altele..mai laxe. Nicidecum, adulterul tot adulter, crima tot crima etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nikole, eu te inteleg: esti intr-o mare de catolicism, singura ortodoxa acolo, si e greu, nu ai un duhovnic, nu ai de unde-l scoate, nu sunt ortodocsi in jur; daca ar fi fost vorba de orice alta religie as spune si eu ce=a spus Katya, dar sa nu uitam ca la noi in Romania a fost cindva o mare migratie de la catolicism spre ortodoxie; Ardeleni ca mama mea, care s-au trezit brusc cu credinta interzisa au trecut cu forta la ortodoxie, si unii (mama de ex) au si ramas acolo de voie de nevoie (tata e si el ortodox, atitia ani a trait departe de credinta ei);
eu insumi am pendulat pe la 20-25 ani, gazda mea din Cluj de universitate a fost greco-catolica, un om minunat, cantor in biserica, plus multi prieteni si parte din familie; e o decizie grea, eu am tot alergat de la o biserica la alta, de la un preot ortodox la unul catolic si invers, in final parintele Pantelimon de la Rimet mi-a deschis ochii; dar si pentru sufletul meu (mai aspru, asa, ami rebel si mai insingurat) parca a mers ortodoxia mai bine;
Roaga-te sa faci ce crezi ca-i bine , eu cred ca ambele cai duc la mintuire daca noi reusim sa urmam una din ele cum trebuie.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Nikole eu iti spun ca si Katya, ca biserica ortodoxa nu accepta convertirea credinciosilor ei la catolicism. Da, sunt recunoscute taine ca botezul, cununia, facute la catolici, ca pogoramant doar pt aceia care au trecut la ortodoxie , deci nu la cei care sunt inca in biserica catolica.
Stiu ca e greu ca nu ai chiar aproape biserica ortodoxa, dar totusi ai, sunt cazuri si mai grele. Eu stiu persoane care duminca dimineata se trezesc de la 4 si pleaca la biserica ortodoxa cu trenul + autobuz la vreo 400 km, dar nu si-au pus problema nici o clipa sa treaca la catolici (asta pt ca isi cunosc ff bine credinta si nu ar renunta nici morti la ea). Brazilia e o tara majoritar catolica, dar daca erai intr-una musulmana, ti-ai fi pus problema sa treci la islam?
Si bineinteles ca trecerea de la alta religie la ortodoxie este privita cu bucurie de biserica, iar pt catolici, de obicei se face doar Mirungerea, cum zicea si Iasmin.

Mergi la inceput

Macrina, ti-am ramas datoare cu o imagine ceva in legatura cu "bonetica" de care vorbeam, asa ca am gasit acest link pe youtube
http://www.youtube.com/watch?v=P9Ca4WdAt1Y&playnext_from=TL&videos=IsGmVkoDW_s
"bonetica" despre care vorbeam e cea neagra prezentata de tipa din clip.Sper sa gaseasca sotul (de fapt fata pe care a rugat-o). Dar sa nu crezi ca o sa-mi pun si eu esarfa ca acolo, nu de alta, dar nu-mi place sa fiu in centrul atentiei. Am sa ma folosesc de boneta respectiva ca sa nu o mai ia esarfa la vale (dar o s-o aranjez tot ca inainte).

Fetelor, ma bucur tare mult ca nu s-au scandat lozinci anti la marsul pt familie. Asa nu se mai plang unii ca nu sunt tolerati si sunt discriminati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Nikole, desi este contrar unora din cele scrise in cartile vechi, este din ce in ce mai mult acceptat si recunoscut in biserica noastra botezul catolic. Daca cineva vine in ortodoxie de la catolicism, botezul i se recunoaste. Raman insa celelalte taine car trebuie oficiate, precum Mirungerea.
Nu, nici un preot ortodox nu iti va da ''dezlegare'' sa treci la catolici, aici zice adevarat Katya.

Dar pentru a trece la catolici ar insemna mai intai ca stii bine ce inseamna ortodoxia. Eu cred ca tocmai lipsa informatiilor dogmatice te face pe tine sa te gandesti la asta.

Ia intreab-o pe Crinuta, ea ar trece la ortodocsi? Si stii de ce nu?
Adica ar insemna ca stii bine de la ce pleci si mai ales unte te duci. Sa nu crezi ca daca mergi la catolici acolo regulile sunt altele..mai laxe. Nicidecum, adulterul tot adulter, crima tot crima etc.

Eu vad lucrurile asa: a trece de la o religie crestina la alta sora, nu e acelasi lucru cu a trece de la crestinism la o religie pagana care ar echivala cu lepadarea de Cristos.

Eu cunosc ortodocis trecuti la catolicism, in familia mea sunt cazuri, am amici, au facut-o din convingere.

Daca as trece eu Iasmin? Stii raspunsul. Nu. Pt ca eu intr-o singura Biserica ma simt " ACASA", si asta e Biserica catolica.
Dar asta sunt eu, si as avea si alte motive, dogmatice, dar nu intru in detalii de acest gen.

Pe de alta parte daca decizi sa treci tu, sau altcineva, pt ca nu ai specificat ce si cum, trebuie sa fie din convingere iar pt asta e nevoie de pregatire. Adica nu treci pt ca e mai comod, dar sufletul tau ramane la ortodoxie.

Oricum Iasmin, tu ai acoperit bine raspunsul.

Nikole, ai pm. Nu stiu de ce pui intrebarile astea, poate ne spui.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Macrina, ti-am ramas datoare cu o imagine ceva in legatura cu "bonetica" de care vorbeam, asa ca am gasit acest link pe youtube
http://www.youtube.com/watch?v=P9Ca4WdAt1Y&playnext_from=TL&videos=IsGmVkoDW_s
"bonetica" despre care vorbeam e cea neagra prezentata de tipa din clip.Sper sa gaseasca sotul (de fapt fata pe care a rugat-o). Dar sa nu crezi ca o sa-mi pun si eu esarfa ca acolo, nu de alta, dar nu-mi place sa fiu in centrul atentiei. Am sa ma folosesc de boneta respectiva ca sa nu o mai ia esarfa la vale (dar o s-o aranjez tot ca inainte).

Mamabear, mersi frumos, imi place tipa din film, e draguta tare
Auzi, dar tu ai fost in Bucuresti azi? Cu copiii cu tot? Esti o eroina

La multi ani celor care poarta numele Sf. Imparati

Mergi la inceput

Macrina, iubita, n-am fost, ca nu-s eu asa viteaza sa merg 8 ore cu maxi cu 4 copii dupa mine. Daca eram in Bucuresti, poate ma riscam, dar asa... Am vazut ce-au zis alte fete si m-am bucurat si eu, de-aia am si scris mic, sa nu sara-n ochi.

Mergi la inceput