Sezatoarea canadiana (181)
Raspunsuri - Pagina 15
Doloress spune:
Nelia, Maru lasa ca mai bine ca la voi, al meu sot lasa prea mult, ma scoate din sarite, de multe ori ma grabesc sa platesc eu cand mergem undeva ca altfel da si cate 20%! Mai ales daca e cate o chelnerita frumusica, nu conteaza ca abia se misca sau uita de noi, deh, barbatii astia...
delphin spune:
Sa va pove cum e la noi cu tipsul! Sotul nu lasa de cat daca-i zic eu ca trebuie sa lase ceva caci asa se face. La coafor nu merge ca se tunde singur ,iesiri cu baietii nu face...asa ca nu are unde sa lasa. Daca mergem impreuna la resto si mi-a placut cum am fost servita si la timp, las max. 10%...dar si asta e rar, caci sunt tare greu de multumit .
Cred ca aici am devenit frantuzoaica pour de vrais...greu las tips.
La coafor ce mai las! Atat!
Cadouri la scoala, nu sunt pentru, au salariu si ma ocup de copil si eu acasa, asa ca...mai ales la scolile private!
Eu imi pun des intrebarea "da mie cine-mi dâ?"
Sunt "radina" asta e! Recunosc!
Felicitari soferului, ANKA! Cand urmezi? Repede!!!!
NELIA invatam si noi de la tine..numai ca eu nu pot sa pun mereu in aplicare
nelia spune:
Eu ofer si cadouri la scoala! Mie imi place sa ofer cadouri, mai mult decit sa primesc, mi-as face un card numai pentru asta! Asa ca, daca imi place de cineva si stiu ca l-ar bucura ceva anume si-mi sta in puterea buzunarului sa-l cumpar, o fac cu mare placere. Agata seamana cu mine, vad ca si Tudora... Lisandru nu da nimic, ia tot! Fetele imi cer cadouri pentru colege, invatatoare, prieteni din parc... Acum, sa nu va imaginati ca iau cadouri scumpe, ci lucruri placute si la preturi mici... si intotdeauna exista flori si lucruri facute de mina copiilor impreuna cu mine, mai ales ultimele. Ne-am obisnuit asa si nu vreau sa ne dezobisnuim, dimpotriva, acum ne-am stilizat si face lucruri si mai dragute. Scriem felicitari de mina, facute de copii (pictate, desenate, lipite, decupate) la toata clasa sau grupa, la fiecare sarbatoare importanta. Anul asta, am facut cosulete, cu pamint, in care am pus ceva la incoltit. Cosuletele le-au acoperit copiii cu opere de arta si le-am oferit cu ocazia venirii primaverii la citiva prieteni, invatatoare si cele patru educatoare. Au fost foarte incintati!
Eu cred ca e foarte frumos sa fii atent cu cei care sint in preajma ta, in preajma copiilor tai. Nu oferc cadouri pentru munca depusa (pe masura vreau sa spun), ci un cadou simbolic, din suflet, prin care aratam ca apreciem ceea ce fac pentru noi.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
maru spune:
am oferit flori in primul an teacherei. A fost uimita si incantata!
Apoi in anul urmator nu am oferit nimic. Tipul ne-a facut nervii creti tot anul!
Intr-a 7-a am trimis un basket cu goodies la cancelarie, pentru ca am uitat sa cumpar ceva sa trimit prin plod, asa ca am pus pana pe telefon si au delivered cosul cu bunatati exact la timp. Au fost f incantati, mai putin plodul, care a fost chemat la cancelarie...sa i se multumeasca, dar asta a aflat cand a ajuns acolo. La fel am procedat si intr-a 8-a.
Acu la liceu, are 4 profi pe semestru asa ca trmitem cate un gift card la Tims, ca de facut ceva personal nu am succese cu Andrei, nu are rabdare, protesteaza, ca el nu e fata, asa ca...
Al nostru nu e la privata, ci scoala publica si stiu ca se bucura mult cand sunt apreciati (profesorii). La liceu am gasit teacheri incantati ca parintii se ocupa de copil (ceea ce la secundara si primara era ca o blasfemie, parca ii deranjam, din lumea lor de cristal)
delphin spune:
NO..nu ma intelegeti gresit..cadouri de apreciere e una, cand Da mi-e drag si apreciez ce face cineva pt. copilul meu...cadouri la prieteni dragi..toate astea intra intr-o alta sfera.
Eu am vorbit de situatia de acum..platim scoala, o scoala de 2 lei dar nu avem de ales caci e singura...merge la scoala doar sa socializeze, caci de restul ma ocup eu acasa. Teme nuu are mai de loc...poate o data la doua trei zile. E in clasa I cand ca sa fii sigur ca bazele sunt bine puse trebuie exercitiu..de lectura, de scriere...ce vorbesti?!
La gradi la cel mic...la fel, merge de 2 ori pe saptamana cate 2 ore. Si pe langa faptul ca platesti inscrierea, platesti ce merge acolo si sta, mai si cer servetele umede, sapun lichid de spalat pe maini, etc.Acum e sfarsit de ani in curand, deci se strang bani de cadouri. Am participat caci apreciez destul de mult faptul ca cel mic merge cu placere acolo, iar una dintre educatoare face baby-sitting la noi acasa cand am nevoie. Acasa, pe langa faptul ca o platesc, are mereu cate un cadou caci chiar sunt multumita de serviciile prestate.
A..si eu am baieti sin nu prea merge cu activitatile artistice...
Vad eu cand mai cresc ei cum se practica la scoli si ce invatatori au.
Acum...se lasa de dorit la scoala pacii.
Voila!
maru spune:
delphin, pai daca e sa ma las dupa cat se face in scoala (primara si secundara) pai trai nineaca pe capul copilului. Teme ioc ori f rara, las ca e un copil bun, de ce va agitati? Deci nu iti imagina ca scoala canadiana se aseamana vreun pic cu scoala romaneasca la volumul de munca individuala cerut.
Citind postarea ta ma gandeam cate chestii ceream elevilor mei la clasa: o data pe luna hartie igienica si servetele (ca nu erau de alea umede cand am plecat), sapun lichid, trusa de prim ajutor si multe multe altele...aaaa, si otet ori bors, cretsa si carpe ori bureti de sters tabla....
Ce le cere in Canada? mai nimic daca ma intrebi pe mine
Mai, pe mine vremea asta frumoasa m-a scos din pestera...I'll crawl back
nasuc spune:
buna fetelor!
am intrat sa va salut si sa-i spun lui khristin ca i-am trimis un mesaj.
Va citesc din umbra ca mi-e drag sa va citesc!
Simonna spune:
Bei, eu am venit numa' sa va reamintesc cum a venit chelnerul inapoi, la baby showerul Dianei si al meu, si ne-a cerut mai mult tip, ca nu-i ajungea... Ati uitat??? Si cred ca ii lasasem peste 10%. NU mult mai mult, da' el a zis ca tre sa fie macar 15, nu?
Si alalalt chelner, cind am fost doar citeva la intilnire... de ne-a servit prost si la sfirsit o intreba pe Diana (sau pe Ange?) de ce nu-i lasa tip...
Pupici!
S.
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonna Bei, eu am venit numa' sa va reamintesc cum a venit chelnerul inapoi, la baby showerul Dianei si al meu, si ne-a cerut mai mult tip, ca nu-i ajungea... Ati uitat??? Si cred ca ii lasasem peste 10%. NU mult mai mult, da' el a zis ca tre sa fie macar 15, nu? Si alalalt chelner, cind am fost doar citeva la intilnire... de ne-a servit prost si la sfirsit o intreba pe Diana (sau pe Ange?) de ce nu-i lasa tip... Pupici! S. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Bestial Simonna! Nu mi s-a intamplat niciodata....dar bestial!
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonna Bei, eu am venit numa' sa va reamintesc cum a venit chelnerul inapoi, la baby showerul Dianei si al meu, si ne-a cerut mai mult tip, ca nu-i ajungea... Ati uitat??? Si cred ca ii lasasem peste 10%. NU mult mai mult, da' el a zis ca tre sa fie macar 15, nu? Pupici! S. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Exact cum v-am zis...ala era mai tupeist, stia ca plateste oricum impozit pe banii aia, asa ca ii si cere
Acum e urit sa birfesc, dar tot imi vine. In vacante in sud, lasam in fiecare zi 1-2 $ pe pat si in camera noastra si a copiilor, si dadeam mai mereu la bar, la restaurantele a la carte.
Anul trecut am cunoscut o familie de romani care locuiesc in Franta de 10 ani. Draguti, simpatici, fam compusa din parinti, bunica si 2 copii mici. Am petrecut cu ei mult timp, ne-am imprietenit, am luat masa in fiecare seara impreuna. Ea s-a mirat cind a auzit ca las bani, ei nu au lasat nici macar un dolar la camerista, la rest lasam noi mereu. Voila!
Fetele cu SATC, criticile sunt cam proaste la film, totul e filmat in Maroc (si un pic in Dubai) dar tot vreau sa-l vad (au cheltuit "numai" 10 milioane pe haine, pantofi)
Mai face cineva o strigare ptr vinerea viitoare?