Sezatoarea canadiana (181)
Raspunsuri - Pagina 13
ankalaura spune:
Deci sunt juma' de sofer
Evident, am gresit o intrebare, si anume aia cu rosul clipitor!
DANA - daca apucam sa citesc inainte de a pleca la examen, nu o greseam nici pe aia (insa cred ca eu eram deja in sala pe cand imi suflai tu raspunsul
La testul practic vroiau sa ma bage poimaine. Ete scart. Cam repede nene. Lasa ca vad de maine incolo, in functie de cum termina barbatu-miu cu permisul, ma grabesc sau nu.
Trebuia deci sa pun ghilimelele la "bellezza" . M-am programat deci la epilat, insa la laser. So ce fac, las spaga sau nu? Suma e destul de mare, si m-as bucura sa scap de supliment
Ione81 spune:
Bravo Anka!
Zavalita,
Bafta!
Doloress, Dana,
Am sunat la Scotia Bank - si din ce am putut intelege, ca cu nenorocitul asta de Fido nu am niciunde semnal, si platesc 135$ lunar, nu stiu de unde aveti voi abonamente cu 30$!!! ce-i drept ca si sun in Romania in fiecare zi, in fine, ideea este ca:
SATC 2, vineri 28 mai este la 6:45 pm si 10:05pm, in acest caz eu o sa ajung la limita.... trebuie mers macar cu 30 min si cumparat si mi-e frica si asa ca nu vor mai fi bilete! cica maine se va afisa orarul si se pot cumpara bilete si online; daca e doar 6:45 eu nu prea pot ajunge in timp din Pointe-Claire! probil ca voi merge la 10pm , sau in alta zi.
Auzi, voi cum faceti sa editati text aici, ca eu nu reusesc nicicum, nu merge pe principiul selextezi textul si apoi il formatezi? ca imi arata la sfarsit ce am ales, dar nu stiu daca e bine sau nu....
Podeanu spune:
Anka bravo, ce mai conteaza...ai luat!
Cu belezza nu stiu sa-ti raspund
Ione, ptr mine 10 pm e dificil, cred ca adorm in sala.
ankalaura spune:
Ione, daca folosesti Mozilla sau Opera, nu merge sa editezi selectand textul. Daca folosesti IExplorer merge, dar nu cu comenzile din word ci selectezi textul si apoi apesi butonul B, daca vrei bold.
Insa sub Mozilla scrii singura codurile intre paranteze drepte. De ex faci [ b ] text de bolduit [ / b] fara pauze evident, deci comanda de inceput intre paranteze, finalul comenzii cu /
ai [ center ] ca sa centrezi si cu / ca sa termini paragraful de centrat, [ size = 4 ] de ex daca vrei text size 4 si la fel, inchei textul cu [ / size = 4 ] ....
Cu mobilul, de ce suni in Ro de pe mobil, daca zici ca e si prost semnalul? E asa de ieftin? Noi sunam de pe fix cu 2 centi minutul.
Totodata, eu detest mobilul, si o sa evit pe cat posibil sa am unul. aveam o sefa care ma teroriza la orice ora cu sunatul pe mobilul de firma, si daca nu raspundeam, incepea sa sune pe cel personal... O disperata!
Zavalita - NU ati investit prost banii de chirie, variante mai ieftine ar fi fost foarte putine, mai ales acuma. Poate la 1 iulie mai gaseai. Sau ar fi fost mai departe,.... diferenta de bani o dadeai pe transport. Plus timpul. Si acum, voi sunteti doar doi, dar cand o sa fiti 3 (sau mai multi), nu o sa iti mai vina sa pierzi timpul in trafic... Sigur, pana va faceti 3, te mai poti muta, dar chiriile cresc. Daca stai pe loc nu cresc, sau cresc putin....
asa ca think positive! Ati facut o alegere buna! Ca puteati sa va fi grabit si sa dati tot atata pe vreuna din hrubele alea de ziceai....
Domne eu mentin intrebarea, ca nu vreau sa ma fac de pomina la centrul respectiv...
Daca fac un program de-asta de frumusete de 5 luni cu plata cash in avans, mai las si spaga?
PS - azi am fost sa ma tund, si tipa respectiva ma chema inapoi sa imi dea un dolar restul... A facut teatru? Mentionez ca nu mi-a dat recu...
delphin spune:
Bravos ANKA! Sa-ti fie de bine cu jumatatea de carnet
Despre belleza ta..cand te duci vezi daca e vreo cutie pe care scrie tips...si pui si tu cat te lasa inima...daca nu...nu lasi si gata. Plateste-ti abonamentul cash si vezi tu apoi...nu lasi tips acum inainte! Daca nu esti multumita, tot lasi tips?
Zisesi ca te-ai tuns...arata, place-ti? Data viitoare cand mai te cheama sa-ti iei restul, intreaba daca au "boite à tips", daca da ii pui acolo, daca nu sa fie sanatosi, tu ai vrut sa lasi...
IOANE si eu ma mir ca suni de pe mobil in ro si ca platesti atatia bani pe tel, lunar.
La mine tel. mobil e un rau necesar...in caz de nevoie urgenta sa am cu ce sa sun, in rest...nu vb de cat cu sotul la tel cand e la servici. Cu prietenele pe net!
ZAVALITA de ce zici ca e o investitie proasta chiria? Si unde stateai, la cumnati pana isi gasea unul din voi servici? Ca sa adunati si voi si cumnatii frustrari?
Bref, stiti voi care va sunt prioritatile, pt. mine perso, cuibul meu si linistea sufleteasca sunt prioritare!
Pomenesti de ceva cursuri de engleza pe care le-ai platit...nu mergeti la francizare?
Gata, am terminat cu intrebarile sper ca nu te-am suparat!
Bei la voi la Montreal e mai cald ca la Bucuresti
Asta face parte din studiul meu pt. emigrare
Va pupez si o zi buna!
mikiion spune:
ione eu la Fido , contrat luat acum 3 ani am un abonament familie( care nu mai exista) adica cu doua telefoane si nelimitat intre ele. I-am mai pus niste optiuni si am vreo 70 pe luna. Am inceput cu 50. Pt. Romania am pus cell select. Adica sun de pe mobil cu startec, considerandu-se ca sun de acasa. Si asa consum minutele locale de la Fido( 100 ,cele incluse in abonament + 1000 seara) . De fapt sun la un numar si de acolo ma redirectioneaza..... Eu sun minimum o data pe saptamana , in autobuz. Cand ma plictisescsau in weekend cand stau in parc cu Marc.
Oricum la Montreal voi fi in metrou si nu voi avea semnal...Fido e cam prost cu semnalul. De aia ma gandeam sa renunt.... Cand eram la universitate si copilul la gradinita ....nu aveau unde sa ma gaseasca daca era o urgenta.....
anka, daca nu o sa stai acasa si nu o sa ai un birou sa fii gasita, va trebuie neaparat un mobil. Ca in caz de urgenta sa fii contactata. Mai ales cu doi copii in gradinita si scoala.....
Gata ma imbrac sa merg la servici....Afara e o ceata umeda......si rece.... Ieri a fost o furtuna din aia ca in filmele de groaza
Delphin, aici clima e extrema. Ori prea cald ori prea frig.Nu exista cale de mijloc. Ca in gluma aia: daca treci direct in masina, intr-o saptamana, de la incalzire, la aer conditionat atunci traiesti in Quebec
ankalaura spune:
DELPHIN - apai nu prea am ce sa arat, ca tot asa arat adica nu mi-am schimbat freza, ci doar am eliminat latzele
Important insa e ca sunt multumita, ca ma speriase o amica, mi-a zis ca nu a gasit pe nimeni sa taie macar bretonul copilului - adica sa il taie acceptabil, si a renuntat, au totu parul lung acuma Ma gandeam eu ca e aberant, ce naiba, n-am vazut lume tunsa aiurea pe strada, dar nah...
Cu caldura - cand auzeau toti ca venim incoa' sareau in sus "ati innebunit? Acolo e frig!" e drept, iarna e mai lunga si mai violenta, dar per total, temperaturile nu difera foarte mult fata de Romania.
Vorbeam insa cu niste gagici din Mauritius, la curs, si imi spuneau ca si la ei e frig iarna, sunt 15 grade, deci e frig (15 grade cu plus!!) Insa cica nu se mirau asa de multi ca "pleaca la frig", ci mai degraba ii incurajau ca asa cum s-au adaptat si alti conationali ai lor, se vor adapta si ei...
La noi insa... bai toti nene, toti, cand auzeau... "pfuai, ati innebunit, acolo e o groaza de zapada si e frig!!"
mentalitati...
MIKI - da, de-aia ne gandeam sa ne orientam spre un mobil, dar UNUL singur.... Momentan nu e o urgenta, dar in august va deveni... Deocamdata unul din noi e acasa aproape mereu, si avem robot pe fix, asta daca ies sa iau o ceapa un morcov...
Sunt foarte fericita. Nu stiu daca v-am zis ca facusem o tampenie colosala, parca fusesem legata la ochi domne, si cand am trimis pentru prestations la federal, am pus bine formularele in plic si NICI UN ACT... Asta acum vreo 6-7 saptamani.
Nici pana azi nu am primit de la ei ceva, deci n-am nr de dosar, nimic... Online nu mergea, ca nu imi se recunoaste sin-ul, la telefon iar ma blocam din acelasi motiv, imi spunea ca sin-ul nu corespunde cu baza lor si ma blocau....
Ei bine, ieri am reusit sa vorbesc la ei si mi-au confirmat ca dosarul e in regula, si sa astept doar scrisoarea de confirmare, ca in rest nu mai trebuie nimic!
Presupun ca si-au luat informatiile de la celelalte institutii guvernamentale!
Maxima surpriza, recunosc, nu numai comparand cu RO, unde si daca ai toate actele poti avea mii de suprize sa ti le piarda ei, ori sa iti piarda tot dosarul, eu chiar am patit-o.... Aici ma asteptam sa nu piarda formularele, dar ma asteptam sa imi mai ceara acte.
Super tare!
Doloress spune:
Ione, Dana cum facem? Ione poate iti luam noi bilete daca ajungem mai repede, ce zici? Nici eu nu pot la 10.00. Eu am sa merg de la 6.45, daca mai sunt bilete. Sau cum facem?
Anka eu una las mereu bacsisuri la coafor sau la cosmetica, la taxi, bineinteles la restaurant, oriunde e un serviciu. Acuma nu stiu cat e de corect sau nu, asa ma simt eu bine. Am auzit o emisiune la radio insa am uitat, dadea acolo regulile. De exemplu cica la taxi nu trebuie sa lasi decat un dolar pentru fiecare portiera deschisa. Daca nu iti deschide portiera, sta in masina, atunci nu ii lasi nimic. Eu una le las mereu, asa m-am invatat din Romania.
Si eu am avut ceva patanii cu actele, mereu s-a reziolvat prin telefon, intr-adevar dura mai mult insa e OK. Face si asta parte din motivele pentru care zic eu ca aici e mai putin stress ca in Romania.
Ma uit si la mine la servici cum lucrez eu, si la regulile noastre. Pai cateodata omul isi trimite pur si simplu facturile intr-un plic la noi sa i le platim, fara formular, nu am numarul lui de contract, de participant, nimic, mai gaseste-l daca poti, mai ales daca il cheama John Smith sau Stephane Bouchard. Ei regula e ca trebuie sa facem totul sa-l gasim : google, Canada411, poste Canada, numere de telefon, adrese, ultima solutie e sa-i trimitem facturile inapoi si sa ii cerem informatii suplimentare.
Intr-o zi mi-a aratat o colega ce primise si nu-i venea a crede : o romanca avea numele dinainte de casatorie pe cardul maladie si pe facturile de la farmacie (cum se obisnuieste aici) si numele de dupa casatorie in dosarul nostru. Saraca femeie a trimis copie dupa certificatul de casatorie romanesc, scrisoare, sa explice toate astea. Si colega mea se uita interzisa, nu mai vazuse asa ceva. I-am explicat ca asa e invatata femeia, in Romania mergi cu mormanul de acte si tot iti mai cere o tidula ceva. De obicei ei aici nici nu se obosesc sa lase o notita cat de mica sa explice ceva, ne lasa sa ne dam seama singuri ca asta e jobul nostru.
Podeanu spune:
Doloress, nici nu stiu ce sa-ti zic... eu speram sa ne adunam mai multe sa avem fun la film. Poate ar fi mai bine sa lasam pe alta data cind ne stringem mai multe?
monicutza_bb spune:
Parasuco warehouse sale 27-30 mai
[url="http://allsales.ca/2010/05/24/vente-parasuco-sale/