Puiuti de Randunici 2008 (412)-SANATATE, Siluan!
Raspunsuri - Pagina 20
raluca2107 spune:
Am uitat de nuci. Sabin e innebunit dupa ele. Si fasolea alba are proteine, cred ca merge data fiarta in multe ape si cu sos de rosii. Iar linte stiu ca Sovi si Luny parca dadeau la copii cu succes.
tonic spune:
Nicolette anemia nu e asa rara si nici prea grava daca e feripriva si se "repara" cu regim alimentar potrivit si supliment de FE.
ASLO stiu ca iese mare la infectii, eu aveam mereu in copilarie ca am avut betahemolitic. Un exudat cu antibiograba parca ma punea mereu sa fac medicul, inclusiv in sarcina le-am repetat.
Proteinele vegetale cele mai la indemana sunt ciupercile si fructe si legume uscate. Daca nu vrei soia, nautul si lintea sunt alternative bune, supa crema e f gustoasa, cred ca sunt retete si pe Bucataras.
Ioana parca ii dadea lui David si el era mare fan, deci poate are o reteta mai buna pt copii.
Ce analize fac diferenta intre cele doua tipuri de proteine si care ar fi efectul asupra organismului m-ar interesa si pe mine.
tinand cont ca tot au fost bolnaviori mi se pare oarecum normal sa nu le iasa analizele perfect.
Dar eu nu sunt dr si nici nu ma pricep, poate fetele de meserie vin cu un sfat avizat. 
Sovi si Ariel stiu ca mai aveau ceva retete bune cu fructe uscate iar Cristina ne-a dat un link f bun tot pe tema asta, il am acasa pe comp, dar poate mai intra ea, ca avea multe sfaturi bune.
Pe mine ma sperie rezultatele date de tine ca nu stiu ce inseamna, dar banuiesc ca tie ti-a spus dr ce a determinat valorile respective si ce tb sa faci mai departe.
Curaj, ca nu poate fi asa rau
Imi pare rau ca s-a nimerit acum cand esti si singurica.
CristinaGoji spune:
Nico - proteine vegetale multe gasesti, asa cum a spus si Raluca, in toate leguminoasele - linte, mazare, naut, fasole, precum si in soia - branza tofu, nuci/alune de tot felul. Eu la ai mei le dau mai multe proteine vegetale, decat animale, iar la analizele facute acum vreo 2 luni toate valorile au iesit bine. Nu le dau carne decat de peste. Rar de tot, pe la petreceri sau daca iesim la vreun restaurant si li-i pofta, mananca si altfel de carne.
Naty la mine montajul tau nu se incarca, dar m-au facut curioasa fetele cu descrierea pozelor. Poate pui si niste poze? 
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
CristinaGoji spune:
Am uitat de ciuperci, ca bine mai zici, Tonic.
Si astea sunt o sursa excelenta de proteine vegetale. Iar fructele uscate contin fier si potasiu, nucile - calciu. Dupa unele surse, mineralele si proteinele de origine vegetala sunt mult mai usor asimilabile de organismul uman, decat cele de origine animala.
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
mstela spune:
Multzam frumos pentru laudele la adresa gazei mele dragi
..m-ati facut sa roshesc cu atatea laude.
Si Ralu,o semana in poze Zana cu Udrea,dar in realitate nici pe departe..Zana era o scumpa si o draguta.
Vali,putini copii,da,ca ei nu sunt de pe DC
.Dar a fost minunat.Iar sarbatoritii sunt frati lunatici,fetita de 4 ani,baietelul de 2.
Multzam de raspuns asupra vaccinului.
Eu nu m-am gandit sa i-l fac,dar o trebui?
of,nu am o pediatra buna sa ma indrume.
Nico,sanatate multa puilor.off..nu stiu ce sa zic.Tin pumnii sa fie totul bine.Cu proteinele vegetale nu mi-am pus problema..
Eu i-am mai dat Teodorei nuci pisate la blender in iaurt...fasole nu prea ii place,si asa facem rar..
In cartzulia mea spune ca proteine vegetale se regasesc in:cereale, paine, orez, prod. integrale de mic dejun,legume uscate:mazare, fasole, linte, soia, porumb,grau,seminte floarea-soarelui, susan, alune, nuci,legume cu frunze,spanac,salata, ciuperci...
Teodora,cand a iesit anemica si cu sideremia mica (din analize) a facut o cura cu Fe Hausm si Ca vreo 2-3 luni.
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
CristinaGoji spune:
reteta de suc bogat in fier.
Vladic
Daria
Author unknown
ariel_7000 spune:
stela, eu nu fac vaccinul anti pneumonie. de fapt, in afara de DTP nu cred ca ii mai fac alte vaccinuri.
nico, pe langa ce au enumerat fetele as adauga hrisca. cu ea rezolvi si anemia si cu proteinele. este miraculoasa! iti recomnd pt amandoi si pt tine chiar cura cu oua de prepelita.
si citeste in cartea aia lui monti ca are in primele capitole o descriere despre proteine, glucide, etc
acum test de descifrare "bebeluseasca: ce insemna "COMUNAS" ?
eu am picat testul, alex in shimb l-a rezolvat.cum, nu stiu...![]()
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
Nicoleta spune:
Nu va inchipuiti ca sunt o mama inconstienta... Stefan nu prea e fan legume, e mai mult fan produse lactate si lapte. Matei are colesterolul bun normal. Dar cel rau e mare, deci mananca prea gras etc. El mananca din toate. Stefan mai face fitze! Analizele care il dau anemic pe Matei pot fi asa si din cauza de viroze repetate... Revin.
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

luny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui raluca2107 Am uitat de nuci. Sabin e innebunit dupa ele. Si fasolea alba are proteine, cred ca merge data fiarta in multe ape si cu sos de rosii. Iar linte stiu ca Sovi si Luny parca dadeau la copii cu succes. Raluca mami de Briana Maria (06.06.2001) si Sabin Matei (13.03.2008) |
dap, eu ii dau din toate cele de mai sus aproape zilnic si ii plac tare mult, mai ales migdalele si nucile
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!