HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)

Raspunsuri - Pagina 42

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ade24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

atentie!!!!!!!

sa nu zica nimeni ca de ce sa ne mics cu 25% si nu cu 15% ca pesnionarilor...

NE SOLIDARIZAM CU TOATE CATEGORIILE PT CARE SE IAU MASURI ILEGALE, NECOSNTITUTIONALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TREBUIE SA FIM IMPREUNA, NU SA NE INVRAJBIM UNII IMPOTRIVA CELORLALTI

chiar explicit sa ne exprimam solidaritatea....

vor incerca sa ne atraga in aceasta capcana

ps: pt pancarte ar exista varianta cozi de maturi...
nu am cum sa cumpar
cine crede ca poate sa faca ceva in sensul asta

nu stiu cand mai pot sa intru

va pup,

amin minte multe ce vreau sa le zic sa ii usture
calm si fara patima
cu echilibru trebuie sa vorbim si FERM
cu voce puternica..nu strigat

(nu vreau sa scriu public chiar tot...sa aiba si surprize, vorbesc pe privat cu fetele...dar cine mai stie ce e privat in tzara asta... :()

pup!

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Asta am spus si eu in unele mesaje: trebuie sa ii sustinem si pe ceilalti, in niciun caz sa facem comparatii cu ei.
Sa fim calme si sigure pe noi, sa nu fim considerate o gramada de femei isterice. Avem nevoie sa castigam simpatia si admiratia tuturor,si nu mila. NU asta cerem noi!
Nici eu nu pot sa spun mai multe aici dar sunt convinsa ca m-ati inteles.

In alta ordine de idei am gasit un comunicat de presa al Bisericii Romano-Catolice unde mi-a atras atentia urmatorul pasaj (stiu ca poate suna dur, dar noi, pana acum, nu am luat in calcul si partea religioasa - si cred ca merita). Atentie la ce am bolduit:

Masura propusa de guvern va incuraja cresterea numarului de avorturi intr-o tara care se afla deja pe un loc fruntas in Europa in privinta uciderii pruncilor in pantecul mamei. Masura propusa de guvern va conduce societatea romaneasca intr-o situatie asemanatoare celei relatate de Evanghelia dupa Matei, in care regele Irod cel Mare voia sa-l cunoasca pe Pruncul Isus de-abia nascut nu pentru a-L ocroti, ci pentru a-L ucide, ajungand astfel la masacrarea tuturor pruncilor de "la doi ani in jos" (Mt 2,16)", se arata intr-un comunicat al ARCB.

Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Noi vom fi imbracate in alb complet - alb e OK, am inteles bine? Daca nu o bluza neagra cred k am, arata k naiba insa nu fac parada modei la demonstratie, ci reprezint un simbol - k noi toate dealtfel.

Alb si eu alb si Eliza. Cred k pot sa-i cos pe palariutza o carpa pe care sa scriu cu marker negru "SOS!" - asta in eventualitatea k vor prelua si telev din strainatate (e f f posibil) - SOS stie tot mapamondul ce inseamna.

Zornaitoare gasesc sigur pe aici. Imi inchipui cu ochii mintii k la fiecare 15 sau 30 min zornaim la unison, si noi la Bucuresti si la celelalte demonstratii din tara.

Mai am o jucarie care are un bb care face un "oaaa" f f convingator, insa asta ar merge dat pe portavoce. Eu iau jucaria respectiva cu mine, just in case, cine are portavoce si daca credeti k ajuta, facem si "oaaa" din jucaria aia.

Ce viziune apocaliptica am, vis-a-vis de toata povesea asta! dealtminteri, insasi realitatea care ni se pregateste pare mai mult decat apocaliptica!!

...deci pt "oaaa" la portavoce cautati-ne in multime, suntem imbracate in alb.

...numai de-ar sta Eliza in carucior linistita.

Pe tati nu avem cum sa-l caram dupa noi, e invalid grd 1, are pareza pe satnga & lipsa de echilibru, merge in carja si nu-l tin in picioare 1,5 - 2 ore. Apropos, daca ii scade si lui din pensia de invalid sigur ajungem la FACIAS si ne judecam cu nemernicii astia!

Da, despre FACIAS a zis Voiculescu cu gura lui k ii reprezinta GRATUIT pe pensionarii afectati prin scaderea pensiei.

Plecam pt 2-3 ore, ma intorc, spuneti daca e OK sa fim in alb complet (plus banderola neagra pe brat, evident!)

Pup luptatoarele!

Alinuk, distr placuta la tatai de motz! fa poze si da-ne si noua!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Fete....am facut rost daca ne e de ajutor de email-ul unei reprezentante de la bruxelle...ce ziceti?
trimitem si acolo comunicatul de presa?????

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

DA!!! sa se stie! parerea mea!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

irinabobe a scris la Capitolul 1 asta:

"elara te rog mult daca se poate atrage atentia si asupra urmatoarelor probleme, bineinteles daca sunteti si voi de acord
1. pt cresterea unui copil pe langa faimosii pampersi care in opinia unora pot fi inlocuiti este nevoie de vaccinuri pe care gratuit nu le gasim si este aprox 300 ron un vaccin, vitamine, lapte praf, cereale, nemaivorbind de hainute etc...ceea ce depaseste cu mult 600 ron pe luna."

Eu zic sa nu se pomeneasca de vaccinuri, pentru ca exista schema gratuita de la stat, schema pe care am mers si eu cu Daria, pentru ca nu mi-am permis vaccinurile contra cost.

sdcristian, mie nu-mi ajung 2 cutii de Nestle Junior 900 g pe luna...

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

apropo de schema gratuita de la stat,da-mi voie sa te contrazic!in bihor nu mai exista...sapt viitoare cumpar pentaxim pt vaccinarea de 4 luni... am gasit cu 180 lei...la 2 luni l-am facut gratuit,dar acum am primit tel de la cabinet sa-l cumpar...

cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze

asa creste Alex

Mergi la inceput

Eu tot ma plimb pe net si gasesc diverse informatii. Vi le scriu si voua, dar in paralel creez si un document in word cu toate aceste info si o sa vi-l pun la dispozitie.
Acum am gasit ceva de la Organizatia Salvati Copiii de unde am spicuit urmatoarele:

Reducerea indemnizatiei de crestere a copilului va avea ca efecte principale scaderea natalitatii, dar in principal cresterea numarului abandorurilor copiilor, atrage atentia organizatia Salvati Copiii Romania.
"Politicile sociale adresate sprijinirii familiei si protejarii drepturilor copilului sunt imperative mai ales acum, in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile. Modificarea indemnizatiei de crestere a copilului, care este un drept garantat de lege atat mamei, cat si copilului, va avea consecinte dezastruoase, cea mai grava dintre ele fiind abandonul copiilor", a declarat George Roman, director de programe in cadrul Salvati Copiii Romania.
Reinsertia mamei in campul muncii inainte de doi ani dupa nastere va afecta in primul rand dezvoltarea emotionala a copilului: atasamentul dintre mama si copil va fi unul nesigur si exista riscul unor traume pentru copil", considera psihologul Adina Tatu.
Organizatia Salvati Copiii atrage atentia asupra faptului ca revenirea la sistemul anterior de sprijinire a parintilor copiilor in varsta de pana la 2 ani incalca Strategia Nationala in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului 2008-2013, in care unul dintre obiectivele prioritare este intarirea capacitatilor parentale prin asumarea responsabilitatilor fata de cresterea, ingrijirea si educarea propriilor copii.

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Mergi la inceput

Am gasit o sentinta favorabila data de Tribunalul Bucuresti unei mame in anul 2008 pe motiv de discriminare in acordarea indemnizatiei de cresterea copilului:

http://www.juridice.ro/40071/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-discriminare.html

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

cu riscul de a-mi lua rosii, va rog sa ramaneti la obiectul acestui protest:CIC-ul. Nu puteti sa va ocupati de tot si toate acum. Dc vreti sa ne ocupam de copiii orfani din centre, cred ca e bine sa se faca ceva separat de aceasta actiune. Fenomenul de abandon pe care il mentionam este dat de lipsa mijloacelor materiale pt crestere a copiilor. Chiar empatizez cu toti copiii, adica si cu cei care nu au aparare din partea nimanui, dar haideti sa facem temeinic ceea ce am inceput, ca dc tot divagam nu mai obtinem nimic.
Din pacate nu am reusit inca sa gasesc ceea ce era postat deja la News Alert de o fata de pe forum privind decizia Curtii Constitutionale. Detaliu extrem de imp si pierdut din cauza atator certuri neproductive si aberante...in fine. Mai dureaza ceva ca am si o maraice cu prioritate.
In schimb postez asta (oricum e stufos, trebuie sa extragem deciziile) ... vis-a- vis de ceea ce a dus la revenirea la 85% la ceea ce e acum (si iar vor sa-l schimbe )
http://initiativa-mamelor.blogspot.com/2008/07/ordonanta-privind-indemnizatia-pentru.html
revin cand am liber de la stapanire
retroactivitatea a functionat doar pt mamicile care se aflau in plata la data respectiva, pe principiul legii mai favorabile. E alta ciorba fata de neretroactivitatea pt noi. Dc nu sunteti de specialitate va rog sa luati doar ce scriem aici dpdv juridic, pt ca va prindeti urechile.Asta ca am vazut deja o discutie mai in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christy76 spune:

da, aveti dreptate. trebuie sa ne solidarizam cu celelalte categorii afectate. cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine.
cat despre FACIAS, am inteles ca vor ataca la curtea constitutionala si in contencios, actul normativ prin care se va scadea indemnizatia, dar au nevoie de un grup de sustinatori, de o lista cu nume. am luat eu legatura cu ei acum cateva zile. am luat legatura si cu asociatia femeilor din romania, dar pana acum nu am primit nici un semnal cu privire la atitudinea pe care o au fata de acest subiect.
atunci cand s-a anuntat prima data stirea, am trimis e-mail si la avocatul poporului, insa cu siguranta acesta nu se va putea sesiza in mod oficial decat ulterior emiterii actului normativ. variante ulterioare publicarii exista ... insa sa speram ca nu se va ajunge acolo si vor renunta acum la aceasta taiere.
as vrea sa particip si eu la protest (din tot sufletul), insa au trecut abia cateva zile de cand am facut amniocenteza si din pacate nu pot ajunge la bucuresti. insa vor fi acolo mai multe persoane apropiate mie (printre care sotul si sora mea), care s-au dus la concert si sper ca nu vor pleca din bucuresti pana dupa protest. ma tot gandesc cum sa fac sa ajung luni macar pana la brasov, iar daca reusesc voi lua legatura cu fetele de acolo.
va pup pe toate si sa speram ca vom reusi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Va invit la CAPITOLUL 3 si revin. trebuie sa culc puiul ca plange. scriu cu o sg mana si cu el in brate.

va pup.

IMPORTANT! NU SARITI PRIMUL MEU MESAJ: ARE NOUTATI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christy76 spune:

Extras dintr-o rezolutie a Parlamentului European din 2008 privind viitorul demografic al Europei:
(...) E. intrucat schimbarile demografice au un impact important asupra cheltuielilor publice, care se asteapta sa creasca cu 10% ๎ntre 2004 si 2050;
F. intrucat schimbarile demografice (…) vor provoca dezechilibre teritoriale semnificative, unele regiuni din Uniune confruntandu-se deja cu un exod semnificativ al tinerilor, in special al tinerelor femei; intrucat importanta relativa a populatiei europene in lume ar scadea de la 15% acum o sut#259; de ani, la 5% ๎n 2050; (…)
3. recunoaste ca o societate care aseaz#259; copiii ๎n centrul preocuparilor sale reprezinta conditia prealabila pentru cresterea ratei natalitatii; insista asupra necesitatii de a se crea un mediu propice familiei si de a se imbunatati conditiile de viata pentru familii si copii, lucruri care trebuie sa permita indeplinirea adev#259;ratelor aspiratii ale familiilor;
4. subliniaza ca rata anormal de mica a natalitatii in Uniune, nu reflecta vointa femeilor si nici dorinta cetatenilor europeni de a-si intemeia o familie, aceasta putand fi mai degraba datorata dificultatilor in concilierea vietii profesionale cu viata de familie (absenta facilitatilor de ingrijire a copiilor mici, a sprijinului socio-economic pentru familie, precum si ocuparii fortei de munca de catre femei), contextului social anxiogen (instabilitatea locului de munca, costul ridicat la locuintelor) precum si temerilor legate de viitor (accesul intarziat la un loc de munca pentru tineri si precaritatea locului de munca);
6. considera ca marirea sperantei de viata reprezinta un element pozitiv si ar trebui tratata ca atare; prin urmare, solicita statelor membre sa garanteze ca pensionarii care nu isi permit o locuinta, nu isi permit ingrijiri si conditii decente de trai in ultimii ani de viata sa nu ajunga sub pragul saraciei;
7. incurajeaza masuri anti-discriminare cuprinzatoare, (…)
10. solicita statelor membre sa adopte masuri in vederea crearii unor spatii de ingrijire a copiilor (...), de o calitate ridicata si la preturi accesibile (…)
14. recunoaste (…) ca, in ceea ce priveste valoarea ratei natalitatii, (...)este posibila o crestere a cifrelor prin politici publice care au ๎n vedere crearea unui mediu material si psihologic favorabil familiei si copiilor; ca, in conformitate cu principiile sustinute de Comitetul economic si social european in propunerea sa privind un pact european pentru familie, aceste masuri trebuie sa fie concepute pe termen lung si trebuie sa ofere un cadru stabil de protectie, necesar luarii deciziei de a deveni parinte;
15. indeamn#259; statele membre sa adopte cele mai bune practici privind durata concediului de maternitate si, prin urmare, durata concediilor parentale, de ingrijire si de crestere a copilului, precum si un venit garantat pe perioada sarcinii si revenirea la acelasi loc de muncs; (…)
17. solicits statelor membre sa preconizeze masuri care sa garanteze femeilor o protectie si un sprijin adecvat, dupa nastere. (…)
18. atrage atentia asupra necesitatii cheltuielilor publice destinate copiilor mici (…)
27. incurajeaza statele membre sa identifice si sa popularizeze bunele practici in favoarea familiilor, sistemelor de alocatii familiale, precum si a serviciilor sociale de interes general de protectie si de asistenta pentru familii; (…)
29. incurajeaza statele membre sa puna in aplicare masuri proactive in favoarea p#259;rintilor. Exemple: drepturile la pensie suplimentara, facilitati fiscale pentru crearea de crese la locul de munca si sa popularizeze bunele practici in materie.

s-ar putea face un material foarte bun punand in paralel recomandarile parlamentului european si masurile luate acum de guvernul romaniei ! de ex: masuri proactive in favoarea parintilor - Guvernul va anula ajutorul financar de 230 lei platit mamelor la nasterea copilului, etc; masuri care sa garanteze femeilor o protectie si un sprijin adecvat, dupa nastere - taierea indemnizatiei pentru cresterea copilului...

Mergi la inceput