HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Inteleg ca protestul ramane pentru luni la 12:00 la Ministerul Muncii. S-a primit aprobarea pentru organizarea protestului?

Diana, 38+ cu Eva Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

fetelor, tin legatura cu miresicile si am aflat ca Primaria incearca sa amane aprobarea cererii pt protest
cum ca ...sunt in nu stiu ce sedinte importante, ca nu se stie cand se intruneste comisia... vrajeli

am vb cu fata de la Adevarul si a zis ca preseaza si ea

am rugat-o sa le transmita ca suntem rele rau, ca muscam si ca ne mutam cu pampersiii la ei in tarla...
si miroaseeeeeeee...(just joke!)

a zis ca spera sa se miste pana in ora 16

atunci o sa stim despre ce e vorba

DACA NU, protestul va avea oricum loc...
vom merge acolo, ne vom organiza in grupuletze mici la distante regulamentare...asa incat sa nu poata zice ca suntem grup organizat...sa nu se ia jandarmii de noi (asta e propunerea mea, nu as da inapoi nicicum)

in timp ce va scriu socrela imi pune vopseaua pe par...sper sa nu ajunga si in ochi

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

sa nu uitam ca mamele nu contribuie doar inainte de a avea un copil, ci si dupa cei 2 ani pana la 65 de ani cat e varsta de pensionare, continua sa dea contributii la cas. adica vreo 40 de ani de contributie- din care 2 ani pe copil pauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jonderell spune:

Mai postez si aici mesaj .POATE cineva vede si e interesat.
S-A ORGANIZAT LA IASI PROTEST PENTRU LUNI ????????
Va rog trimiteti mesaj pe mail jonderell@yahoo.com
Sunt dispusa sa merg maine si duminica in parcul Copou si in parcul Expozitiei sa impart "inviatii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

lucialu - you caught me!

La faza cu legea, vreau sa iti spun atat. ORICE lege poate fi modificata. Asa cum pana acum 2 ani parca era legea cu 600 de Ron. Tot asa v-o modifica acum de sub pres pentru ca...sunt alesi.

Repet, pentru actiunea asta va trebuie o lista extrem de clara de argumente implacabile. Va trebuie raspuns la orice intrebare, fie chiar si la intrebarile puse la topicul trecut...

Exemplele diasporei oricare ar fi ele, pot fi folosite intr-un mod pozitiv, de ce nu? Pentru ca sa stiti ca diaspora nu sta in fata computerului si va crede nebune ca aparati ce credeti voi ca e un drept. Nu, diaspora e setata sa vada lucrurile prin prisma a ceea ce li se aplica lor...

Insa am o intrebare. Daca vi s-ar oferi numai 1 an la 85% si crese...asta ar fi o solutie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadnabr

summertime eu nu zic ca statul va face o favoare. Statul va zice asta acum. Legea cu 85% a fost f clar cu tenta electorala si nu a avut baza financiara. SAU s-a furat atat de mult incat acum s-a ajuns la fundul sacului asa cum imi zicea mama aseara. Ideea e toate celelalte state obliga firmele la care s-a lucrat sa plateasca acesti bani sau e o colaborare intre stat si firma pentru a oferi mamei acel an de crestere. Nu e obligatia statului (si aici vorbesc clar din punctul de vedere al diasporei). In schimb statul ofera alocatia care are un nivel acceptabil. Probabil de aceea au discutiile de la topicul trecut. Pentru ca invariabil, traind aici, voi compara metoda de acolo cu cea de aici. Repet, eu una sustin aceasta actiune, pentru simplul motiv ca din punct de vedere economic, nu poti compara diaspora cu ce e acum acasa. Dar, nu sunt de acord ca statul ar trebui sa sustina prin acei 85% o mama timp de doi ani. Faceti si voi un calcul. O mama de 30 de ani munceste de la 18 ani sa zic, deci 12 ani. A platit taxe la stat si e asigurata. Ia 1200 Ron*24= 28800 Ron in doi ani de stat acasa. Oare contributia ei personala acopera aceasta suma? Si nu spuneti ca nu va intereseaza, pentru ca la astfel de intrebari va trebui sa raspundeti.

Discutiile astea sunt extrem de productive zic eu, pentru ca explica, clarifica si ofera argumente catre sustinerea actiunii voastre. Chiar daca la sf acestei discutii ies eu "mai putin informata - indoctrinata- diasporata" iar voi aveti un raspuns pregatit care va va intari pozitia, eu is happy

Madalina , mami de 2 spiriduse

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-)

pai ca sa ia 1200 indemnizatie 2 ani trebuia sa aiba un venit net de 1412, adica un brut de 2000
la 2000 salariu brut angajatorul plateste contributie la asigurarile sociale 20,8% iar mamei i se retine 10,5% adica 210ron in fiecare luna.
suma de 28800 care o ia ea timp de 2 ani este acoperita din cas-ul retinut numai ei din salariu timp de 11 ani jumate.

e buna demonstratia?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

fetelor, tin legatura cu miresicile si am aflat ca Primaria incearca sa amane aprobarea cererii pt protest
cum ca ...sunt in nu stiu ce sedinte importante, ca nu se stie cand se intruneste comisia... vrajeli

am vb cu fata de la Adevarul si a zis ca preseaza si ea

am rugat-o sa le transmita ca suntem rele rau, ca muscam si ca ne mutam cu pampersiii la ei in tarla...
si miroaseeeeeeee...(just joke!)

a zis ca spera sa se miste pana in ora 16

atunci o sa stim despre ce e vorba

DACA NU, protestul va avea oricum loc...
vom merge acolo, ne vom organiza in grupuletze mici la distante regulamentare...asa incat sa nu poata zice ca suntem grup organizat...sa nu se ia jandarmii de noi (asta e propunerea mea, nu as da inapoi nicicum)

in timp ce va scriu socrela imi pune vopseaua pe par...sper sa nu ajunga si in ochi

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"

Nimic nu-i intamplator!

sI EU MAI ZIC ASA..
VIN TELEVIZIUNILE LUNI!!
atunci le spunem ca am depus cereri inca de miercuri si nu am primit inca raspuns..sa li se suie in cap!
Nu au voie sa faca asa ceva!
Si apropo! Cat este amenda aia frate????????
dar ne lasam intimidate????
E clar, primariile sunt mana in mana cu Guvernul!
Fetelor, le punem televiziunile in cap!
cine mai vb cu primaria...sa-i amenintam!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

scuzati am vrut sa scriu "invitatii" dar...aveam o lupta cu bebe pt laptop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

ariadna - daca mi s-ar oferi cresa, cu conditii decente, dupa norme europene, da, ar putea fi o solutie.

dar asta ar fi momentan o cheltuiala si mai mare decat indemnizatiile, asa ca e mult mai greu de realizat asa ceva.

cum am mai zis, la noi, pentru un oras de 60.000 de locuitori, avem 50 de locuri in cresa, pentru copii de peste 1 an si 6 luni. cresa care oricum are personal insuficient, iar posturile libere sunt blocate, deci nu pot angaja personalul necesar.

Mergi la inceput

sper ca cineva dintre mamicile din iasi sa citeasca. inca mai astept mesaje si de pe alte forumuri

Mergi la inceput