Cum stati cu ... liliacul
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/karligutza/karligutza.jpg)
karligutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii ok karli - maine la lumina :) ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
ok, super! multumim...
![](pupic.gif)
maine ies si eu pe-afara cu treburi mai multe si sper sa prind si eu o ramurica peste gardul cuiva
![](icon_smile_blush.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](foto.gif)
apropo de liliac in vaza, stiti cum face soacra mea ca sa-l tina mai mult timp inflorit (sa nu se ofileasca) in vaza in casa? il sectioneaza putin in capatul crengutei lemnoase si il opareste o secunda-doua in apa (intr-un ibricutz pe foc)... apoi sa vedeti ce-si mentine floarea larg deschisa si cele care sunt bobocei se deschid apoi; la ea am vazut "manevra" asta si tot timpul avea succes! ea facea asta mai ales daca venea de pe teren (chiar avea munca de teren
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
![](icon_smile.gif)
pupici de noapte buna!
![](nani.gif)
karligutza
sunt mamica Adelutei
![](bis.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cici spune:
Asa e Karliguta , e o metoda super ,care merge la fel de bine si pentru trandafirii ofiliti.
Cand eram mica ,tatal meu trebuia sa ridice o temelie de beton de vreo 1,5 m pentru gard si-i statea in drum un liliac batran ,mare si frumos.
Nu a avut cum sa-l ocoleasca asa ca l-a taiat.Si inainte si dupa taiere am plans grozav de mult,rugamintile mele nu l-au putut convinge sa faca temelia stramba.
In schimb ,urmatorul an ,a plantat pe toata lumgimea gardului liliac ,sa-mi ajunga.
Pe o distanta de 30 de m ,se intinde o perdea de flori de liliac in fiecare primavara.
Fiind la strada ,putini sunt cei care trec si nu rup macar o crenguta,dar nu ma supar pentru ca au de unde.Cel mai mult ma amuz cand ,vin spre casa si unul ,altul se agita sa rupa liliac ,eu ii zambesc complice, apoi intru in curte.
Sper sa am timp saptamana viitoare sa prepar si cateva lotiuni din liliac .Daca sunteti interesate :
http://www.info-sanatate.ro/articol,5,387,Cosmetica_naturista_de_primavara.html
Iasmin08 spune:
Eu nu fur si nici nu am furat liliac. Ma doare sufletul sa vad copaceii de la portile oamenilor in perioada asta. Ajung sa arate jalnic, mai ales dupa ce trece furtuna de trecatori. Mergeam pe strada cu copilul si a vazut o batrana rupand crengi din copacul cuiva (liliac). Si chiar m-a intrebat, de ce rupe crengile (ca se atarna batranica de craci, doar doar le-o rupe). Ce sa mai zic..exemplu pt copii. Pai pe urma nu ma mai mira ca merg astia micii la furat de cirese, corcoduse etc.
Bravo Mirela ca ti-ai plantat in curte.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
petra spune:
In Romania la casa parintilor mei sunt 2 feluri de liliac. Unul mov deschis si unul mare, batut mov inchis. Cel mov inchis mai mult mirosea noaptea. In noptile de mai era atat de placut sa stam cu totii in fata casei in miros de liliac.
Aici mi-am plantat si eu o tufa de liliac, abia de vreo 3 ani infloreste . Mirosul liliacului meu de aici ma duce cu gandul acasa la mama .......
Ce frumos !
mina spune:
Imi place mirosul de liliac fiindca face si Bucurestiul sa para curat, aerisit si parfumat in luna mai...cu conditia sa fie si cateva ploi .... Numai ca pe mine ma doare capul de la mirosul lui (imi pare prea puternic) asa ca singura sansa este sa ma delectez vizual cu imaginea lui, prin gradini.
Chiar am patit o chestie draguta primavara asta fiindca in gradina blocului unde ne-am mutat de curand biroul sunt multe tufe de liliac care, dupa ploaie, miros dumnezeieste. Administratorul a fost dragut si ne-a tot adus cate un buchetel si eu nu aveam, pur si simplu, inima sa-i spun ca nu pot supravietui cu el in birou ....
Asa ca de furat nu ma tenteaza...dealtfel nu prea rup florile, imi plac acolo unde sunt....da' la un furat de fructe la tara, ca pe vremea copilariei, la bunici, taaare m-as mai duce ....veneam cu sanul plin de mere, cirese, caise....ce erau disponibile, si le mancam nespalate pana dadea burta peste noi....si-a doua zi o luam de la capat
...
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Saptamana trecuta, cand am venit de la serviciu am gasit banca din fata blocului plina cu flori de liliac, cred ca le adunasera copii de pe la casele cu care ne invecinam, blocuile noastre sunt langa case, sunt case din alea cu gradini, cu livezi( nu cartiere noi) si copii de la scara, stau mai mult prin gradini pe la prietenii lor, asa imi place de ei...le-am cerut voie sa iau si eu o crenguta, am luat o crenguta alba cu florile batute ( i-as fi ajutat si la "cules" ca eu am antecedente din copilarie, noi, la tara, "atacam" totul de la capsunile si ciresele de mai inca necoapte pana la struguri).
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica
helen75 spune:
Zilele trecute dupa o zi plina cu de tot felul de probleme , mergeam la gradinita dupa fetita. Pe aceeasi strada merg mereu, dar dimineta cu masina si dupa amiaza pe jos. Strada are doar case , cu mici gradini de fori in fata.Si , paseam ingandurata, cand m-a izbit o aroma de liliac. Pe dreapta, intr-o gradina 2 copaci de liliac mov, miros imbatator, pe stanga, liliac alb. Super.
M-am oprit 2 minute si am tras aer adanc in piept, sa-mi ajunga. Si m-am uitat in jur: cata frumusete ne inconjoara, dar absorbiti de grijile zilnice, uitam sa ne bucuram.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariel_7000/ariel_7000.jpg)
ariel_7000 spune:
iubesc liliacul!!! parfumul lui...mi-am luat un parfum cu miros de liliac si ma dau cu el si iarna, cand mama imi zice ca miros a primavara
Il iubesc asa de mult, incat nu as putea sa-l rup, sa-l pun in vaza. Valabil pt orice planta. Eu imi cumpar numai flori la ghiveci, mi-e mila de florile taiate...
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
anka1 spune:
As fura eu o crenguta, dar nu prea am de unde In drumul meu spre munca nu prea sunt curti cu liliac la vedere..
Dar imi place la nebunie liliacul, il ador!
Anca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anangel_lexi/anangel_lexi.jpg)
anangel_lexi spune:
Eu nu am nevoie sa rup crengute. Vecina mea are un liliac micut dar pliiiin de flori mov deschis, batute. E superb. Mi-am cumparat si eu anul acesta 2 lilieci dar sunt inca foarte mici, cred ca abia peste cativa ani vor face flori. Abia astept, sper sa reziste pana atunci! de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet