Azoospermia -cap 37-
Raspunsuri - Pagina 19
elena74 spune:
High serum FSH levels in men with nonobstructive azoospermia does not affect success of microdissection testicular sperm extraction
Ranjith Ramasamy, M.D.a, Kathleen Lin, M.D.b, Lucinda Veeck Gosden, D.Sc.a, Zev Rosenwaks, M.D.a, Gianpiero D. Palermo, M.D.a, Peter N. Schlegel, M.D.a
Received 16 February 2008; received in revised form 18 May 2008; accepted 9 July 2008. published online 29 October 2008.
Objective
To evaluate the outcomes of microdissection testicular sperm extraction (micro-TESE) in patients with high FSH.
Design : Clinical retrospective study.
Setting Department of urology at a tertiary university hospital.
Patients:Seven hundred ninety-two men with nonobstructive azoospermia.
Interventions: Micro-TESE followed by intracytoplasmic sperm injection was performed. The men were classified into four groups based on serum FSH levels: <15, 15–30, 31–45, and >45 IU/mL.
Main Outcome Measure(s) Sperm retrieval, clinical pregnancy, and live birth rates.
Results: Testicular sperm were successfully retrieved in 60% of the men. Sperm retrieval rates in the groups of men with FSH values 15–30, 31–45, and >45 IU/mL was 60%, 67%, and 60% respectively; this was higher than the group of men with FSH < 15 (51%). Of those men who had sperm retrieved, clinical pregnancy and live birth rates were similar in the four groups (46%, 50%, 52%, 46% and 38%, 45%, 44%, 36%, respectively).
Conclusions: The chances of sperm retrieval using micro-TESE is just as common, if not better for men with elevated FSH levels than for men with lower FSH. Micro-TESE results appear to differ from earlier series that report low retrieval rates with random biopsies for men with elevated FSH. High FSH is not a contraindication for micro-TESE.
amzulica spune:
Eu am observat un lucru, medicii ginecologi cam habar nu au de infertilitate. Eu de-aia am bajbait atatia ani, e drept ca si in anul 1999 cand noi am aflat de acest diagnostic de azo, la Giulesti inca nu se incepuse activitatea pe Fertilizare despre biospie ICSI etc ce sa mai zic. Deci noi sa zic ca am prins ultimul tren, dar voi acum beneficiati de noi tehnici. Eu am reusit cu blasto - culturile de blasto la Giulesti fusese de ex. aduse cu 2 luni inainte sa raman eu insarcinata. Eu cred ca azoospermia nu mai inseamna cum a zis dr. Grettei ca "nu veti putea avea copii niciodata", stiti cum e "niciodata sa nu zici niciodata". Eu va rog ceva (referitor si la Gretta) fiti mai relaxati, cu stresul nu rezolvati nimic.
As vrea ca moderatorul acestui subiect sa separe clar in lista de la inceput fetele cu azo 0 si care au reusit cu biopsie/punctie de celelalte ca sa fie clar ca sunt reusite cu FIV + ICSI + biospie pentru ca eu personal va spun cand m-am uitat si am vazut ca doar Mickey a reusit am zis ca lista asa va ramane cine stie pana cand si ca eu clar nu ma voi inscrie pe acea lista. Uite ca n-a fost asa. Am mai spus - mai e si Clara (imi aduc aminte cand sora ei mi-a scris ca erau disperati si nu stiau ce sa faca) apoi Omniex care e insarcinata cu fetita si care mai sunt si n-au mai scris - din pacate. (Mikilina intra fato si tu si mai zi ceva).
Cami
lui
Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica
amzulica spune:
Mircea activeaza-ti PM-ul please.
Cami
lui
elena74 spune:
Amzulica , total de acord cu tine!
E pacat in ziua de azi sa nu beneficiem de medicina moderna, in limita posibilitatilor, ca in America nu prea ma vad facand FIV, dar in Europa de ce nu?
Pentru mine si sotul meu faptul ca nu putem avea copii natural l-am luat ca atare, am trecut pin situatii mai grave ca asta, dar daca este vreo posibilitate acceptabila de a incerca si nu am face-o , peste asa ceva nu as putea trece prea usor.
mircea2010 spune:
elena74: multumesc din suflet pt articol, e o veste buna! nu stiam de metoda asta. am sa-i contactez in perioada urmatoare ca sa vad mai in amanunt despre ce e vorba si revin cu detalii aici.
amzulica: merci pt info. sa traiti, m-am executat! PM-ul este activ acum.
cu voi aici totul pare mai usor.
denisa220972 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui amzulica
denisa - deci stii ce zic nu? Aveam o cunostinta (ne-am cunoscut pe culoarul Giulestiului) faceam IAD mereu impreuna in aceleasi zile, si deja incepusem sa ne destindem ... ne gandeam sa propunem sa fim inseminate cu sperma de la acelasi donator, sa fie copiii frati de tata macar Cami lui Luca Alexandru 25 Februarie 2009 http://community.webshots.com/user/amzulica |
Cum sa nu stiu ce zici

Acum ca o incurajare ptr. mircea2010 toate aceste lucruri se intampla la Gyuli, nu trebuie sa va sperie,doar sa fiti pregatiti psihic sa nu cumva sa aveti " un soc" ,eu ultimul FIV cu donator l-am facut la Szeged, acolo iti da date despre donator, fara fotografie, bineinteles intimitate, clinici particulare din romania nu pot sa ma pronunt ce fel fac, probabil ca se respecta.
Acum ca o statistica (am stat ceva timp pe holurile la Gyuli cca.6 ani
)cca 60% din cuplurile cu probleme care se aflau acolo, erau si probleme ale barbatilor.Nu trebuie sa va descurajati si sa spuneti" de ce noi?" trebuie sa cautati o rezolvare, fiindca in viata totul are o rezolvare.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
mircea2010 spune:
am trecut si inca mai trecem prin faza asta cu "de ce noi?"... pana acum eram perfect sanatos... am aflat despre problema asta in urma cu aproximativ 2 luni, evident ca inca ma revolta, dar nu pot sa stau sa-mi plang de mila prea mult. trebuie sa gasesc solutii cat mai repede, am deja 32 de ani.
multumim pt incurajari!
referitor la articolul trimis de elena74 despre "microdissection tese", am gasit la o prima cautare cateva detalii despre metoda asta si suna promitator pt barbatii cu FSH crescut, cum e cazul meu: http://www.maleinfertility.org/new-noa.html
ba, mai mult, se pare ca exista si o alta metoda mai buna decat microdissection tese, numita "stereomicroscope", detalii aici: http://journal.shouxi.net/qikan/article.php?id=180139
elena74, multumesc inca o data!
aristica spune:
mircea, scuza-mi intrebarea: Fumezi?
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
mirela2 spune:
buna
n am mai intrat de mult aici
vreau sa va spun sa nu pierdeti speranta
si noua ne a fost tare greu, dar uite ca doua 3fiv uri, dupa sarcina oprita in evolutie, dupa 2 drumuri la unguri..........rezultatul e cel de la semnatura
aveti grija de voi si nu va pierdeti speranta

+16 
si mami de Vlad (12.12.1999) 
amzulica spune:
Mirelush - pai sotul tau tot azo 0 este? Ca daca nu - nu se pune.![]()
Cami
lui