Aspirante optimiste > 20 ani (497)
Raspunsuri - Pagina 14
bebelu86 spune:
aaaaaaaa
scuze
eu am inteles de alea de sarcina.
k sherbi la alea s-a referit nu?
k doar a zis k si-a anuntat sotu si erau fericiti k e pozitiv.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
6+
roxy_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nike974 sure check sunt singurele care nu dau rateuri. ultimele zvonuri>indemnizatia,doar 70% din venituri.ar fi super. sa nu uitam sa ne rugam pt singura fetita a Mihaelei, singura ramasa in viata. |
din cele doua gemene?????de acestea zici????
numai una a ramas????

Viitoare mamica

tanamera spune:
Roxy eu si Violeta vorbeam de testele de sarcina,cel putin eu asa am inteles din postul Violetei.
Din cele 2 fetite ale Danei doar Mihaela a supravietuit
.
http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png
roxy_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tanamera Roxy eu si Violeta vorbeam de testele de sarcina,cel putin eu asa am inteles din postul Violetei. Din cele 2 fetite ale Danei doar Mihaela a supravietuit .http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png |
offfffffffffffff

sa fie fetita bine, sa fie puternica sa traiasca

Viitoare mamica

roxy_s spune:
bebelu, tanamera inseamna ca eu sunt

ca eu am inteles ca de testele de ovulatie zicea.

Viitoare mamica 
draguta spune:
gata si ciorbita mea![]()
![]()
![]()
![]()
fetelor haideti sa va spun, eu am lucrat la un laborator de cofetarie, se fura ca in codru, fiecare ce-i trebuia, daca le vedeati cum se faceau ca se duc la toaleta si-si pregateau pungile...., control se facea dar le masca prin umbrele, buzunate pantaloni, buzunare genti ,eu plecam cu geanta exact cum ma duceam
asa o perioada lunga de timp, nu suflam un cuvant , nu ma interesa, toate isi puneau intrebarea:chiar pe mine nu ma tenteaza? eram platite cat de cat bine, patronul un om cu suflet bun, eu imi doream copil si nu vroiam sa ma pedepseasca Doamne Doamne , bine ca nu puteam sa le spun lor ca nu intelegeau, scopul lor era clar cum plecau de acasa
madutza_bra spune:
fetelor voi ati putut sa confirmati pe mail semnarea petitiei? ca la mine zice ca nu se poate deschide mail-ul
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de
Cristian - 29.12.2008
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
ama22 spune:
“Ce ne mai ramane? CONGO ? POATE…
Oricum, sigur ne ramane rusinea de a fi roman…
Cu cateva zile in urma, Presedintele tarii anunta, de la Palatul Cotroceni, ca indemnizatia pentru cresterea copilului nu se va reduce.
OK.
Mamele si viitoarele mame care au realizat venituri impozabile adica au muncit si au platit toate impozitele si taxele la stat pot sta linistite sa creasca si sa nasca bebelusii care vor creste decent.
Astazi, pe la pranz, declaratie soc de la un alt palat, de la Palatul Victoria, un anume consilier al premierului declara ca indemnizatia pentru cresterea copilului va fi redusa, nu se stia cat sau cum dar …. se va reduce.
Mai spre seara se lamureste persoana si decalara ca se poate opta pentru suma fixa, adica se revine la vechea norma legislativa, care a fost in vigoare pana acum 2 ani sau se reduce procentual.
Iata, in rezumat, ce spunea aceasta minunata Ordonanta, parintii care beneficiau de concediu de crestere a copilului pana la doi ani, respectiv pana la trei ani, erau supusi aceluiasi tratament cu privire la beneficiul indemnizatiei de crestere a copilului, in cuantum de 600 lei, indiferent de contributia acestora la bugetul asigurarilor sociale in perioada in care acestia si-au desfasurat activitatea la locul de munca. Ceea ce incalca prevederile art. 2 lit.e din Legea nr.19/2000 potrivit carora drepturile de asigurari sociale se cuvin pe temeiul contributiilor de asigurari sociale platite.
Sa nu uitam, contributia de asigurari sociale se retine in raport de intreaga indemnizatie bruta lunara cuvenita pentru functia pe care parintele o exercita.
O curajoasa mama – magistrat- a actionat in judecata Statul roman si a castigat inclusiv despagubiri.
Prin sentinta civila nr. 3299, Tribunalul Bucuresti a stabilit la data de 16.04.2008: “se apreciaza ca plafonarea stabilita de legiuitor incalca principiul discriminarii consacrat de Constitutia Romaniei prin art.6 alin.1#8243;.
Dupa ce a constat ca “Ordonanta minune” este discriminatorie, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a recomandat Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse sa promoveze un proiect de act normativ care sa reglementeze diferit cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani si in functie de latura contributiva a beneficiarilor de indemnizatie. Prin Hotararile nr. 241/16.08.2007 si nr. 446/27.08.2007, Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a constatat existenta faptei de discriminare, recomandand Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse sa elaboreze o alta norma, care sa aiba in vedere atat principiul contributivitatii, cat si cel al solidaritatii, sistemul de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului instituit prin ordonanta contestata nefiind unul echitabil, intrucat se baza doar pe principiul solidaritatii, neluand in calcul venitul si contributia diferita la bugetul statului.
Si a stabilit faptul ca “Solutia este valabila nu doar in cazul specific al magistratilor, ci ori de cate ori statul incalca principiul tratamentului egal in procesul de elaborare a legilor sau de aplicare a acestora, netinand seama de contributia diferita la buget a oricaror altor categorii profesionale.”
Ceea ce s-a si intamplat. A fost emisa Ordonanta potrivit careia se instituia ca indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani se acorda celor care au contribuit la asigurarile sociale in cuantum de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.
Dar…. ca orice minune si aceasta a tinut putin….
Iata de unde se face marea economie, din banii pe care statul i-a retinut parintilor sa aiba cu ce creste copiii si care au muncit. Cu siguranta o familie care vrea sa-si creasca urmasii in mod decent nu va avea mai mult de 2 copii…
Nu va pare a fi furt, mie personal, da.
Nu incurajeaza natalitatea decat in randul celor care traiesc de pe urma alocatiilor copiilor pe care ii fac si ii lasa in voia Domnului.
Nu va fi niciodata incurajat un om care munceste si doreste sa creasa copii in mod decent, repet decent, nu cu fitze si alte figuri.
Si pentru cei care vor deveni parinti in curand aflati ca se abroga si aceea minunata lege prin care se acorda o suma modica pentru trusoul bebelusului.
Da, este o masura deosebita, mai ales ca ni se plimba pe sub nas o serie de cifre ex: sunt 193.000 de parinti care primesc indemnizatia pentru cresterea copilului. OK
INTREBARE adresata ” mult luminatilor guvernanti”. Domnilor, doamnelor, cati din cei 193.000 de parinti au contribuit la asigurarile sociale si pentru cat timp?
Ar fi bine, luminatilor, sa hotarati ce generatie de viitor va doriti … de cersetori, poate…?”.
textul e de aici http://www.reportervirtual.ro/2010/05/scrisoarea-unei-mame-vs-guvernul-romaniei.html
http://www.amainbucatarie.blogspot.com/
roxy_s spune:
madutza la mine s-a putut, am confirmat
ama
draguta parca as papa si eu o ciorbita, abia astept sa ajung acasa sa pap.
Viitoare mamica