Mama de cariera sau mama cu cariera?
Raspunsuri - Pagina 3
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamiluimatei Nu pot sa nu recunosc ca pe langa satisfactia de a fi cel care "aduce banul in casa", imi place munca pe care o fac, aprecierea pe care o primesc, modul in care am putut avansa, oamenii pe care ii intalnesc. Lucrez in PR si marketing, poate ati ghicit, e unul dintre domeniile in care se investesc ore multe. Problema mea apare alaturi de Matei. El are 3 ani jumate aproape si ... ma simt tare vinovata. Desi cel putin de doua ori pe saptamana sunt langa el mai mult de 2 ore, mergem in parc, nu fac altceva, sunt musafir acasa. De multe ori si acasa sunt pe computer. MamiluiMatei http://www.lumealuimatei.blogspot.com/ |
Draga mamiluimatei ...here is a catch...e o diferenta intre a fi mama cu cariera (dar cariera pe planul 2) si femeie de cariera (cariera pe primul loc).
Eu cred ca fiecare mama, cu cariera sau fara trebuie sa fie o mama a familiei, in familie trebuie sa intre si catelul si purcelul, copiii, sotul, familia extinsa.
Matei va invata de la voi un model de familie pe care il va aplica in viata. Daca voi doi (tu si sotul) sunteti cu adevarat multumiti si fericiti cu modelul vostru familial, restul bla bla ului de pe margine nici nu mai conteaza.
Andries
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andries
Draga mamiluimatei ...here is a catch...e o diferenta intre a fi mama cu cariera (dar cariera pe planul 2) si femeie de cariera (cariera pe primul loc). Eu cred ca fiecare mama, cu cariera sau fara trebuie sa fie o mama a familiei, in familie trebuie sa intre si catelul si purcelul, copiii, sotul, familia extinsa. Matei va invata de la voi un model de familie pe care il va aplica in viata. Daca voi doi (tu si sotul) sunteti cu adevarat multumiti si fericiti cu modelul vostru familial, restul bla bla ului de pe margine nici nu mai conteaza. Andries |
Uite ca nu-s deloc de acord cu asta : catel, purcel, familia extinsa. Sotul si copii da.
Pentru fetele care au facut studii lungi si au trecut prin concursuri si fac cu placere ceea ce fac si pentru toate mamele, mi se pare criminal sa fie incarcate cu obligatii de tip : sa mai am grija de nepot/nepoata, sa ma duc sa-mi vizitez so-acra o data pe saptamina, sa le iau ciine sau alt animal la copii ca e trend.
La mine in familia extinsa mi s-a propus sa o luam la noi pe o nepoata adolescenta care o luase razna, pe motiv sa o tinem pe fagasul bun. Ei bine, onoarea asta n-am acceptat-o caci nu vreau sa renunt la job pentru o nepoata.
Cit despre animalele de companie, afara de pesti, nu avem altceva caci nu pot avea grija si de un animal. Cind ne vom muta inapoi in Franta copiii isi vor ingriji singuri animalutul lor, e clar pentru toata lumea ca eu am altceva mai bun si mai interesant de facut.
Mik.
Andries spune:
Pai nu am spus ca esti obligat sa ai grija de toate rubedeniile. La mine familia extinsa include bunicii, strabunicii daca mai traiesc si cam atat. Si asta pentru ca vreau eu sa-i includ...nu te poate obliga nimeni daca nu vrei. Mai ales ca sunt multe neamuri care abuzeaza daca au ocazia. Daca eu si sotul suntem de acord sa ne ajutam un frate de ex. intr-o anumita ocazie, asta nu inseamna ca gata l-am adoptat.
Andries
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Cit despre animalele de companie, afara de pesti, nu avem altceva caci nu pot avea grija si de un animal. Cind ne vom muta inapoi in Franta copiii isi vor ingriji singuri animalutul lor, e clar pentru toata lumea ca eu am altceva mai bun si mai interesant de facut. Mik. [/green] |
Offtopic, sorry
Mik, nici nu te sfatuiesc daca traiesti in Mexic. Te costa o avere sa aduci un animalut in Europa.Si le frangi inima la copii daca il lasi acolo.
Am niste colegi care au adus aici( Bangladesh) cainele din UK si cand pleaca , bineinteles il iau cu ei inapoi. 10.000£ ii costa in total cu carantina 3 luni parca intr-un centru special( platit pe zi, tot de ei), transport aerian + vaccinuri.
Nu pun la socoteala mancare pe care tb sa si-o importe ca aici nu gasesc ce prefera el, cosmetice, medicamente daca e nevoie, vet etc..
Asa ca trend netrend nici noi nu avem cu toate ca ne dorim ...da cu sume din astea prefer sa fac altceva.
Cred ca Andries a vrut sa spuna altceva, totusi, nu cred ca s-a referit strict la un animal de companie care e musai sa il avem.
Lara w22+ Jamie and Errie 19mths
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal
SuperMami_1 spune:
Eu sunt o mama cu cariera, dar strict din motive financiare pentru ca la momentul de fata nu ne permitem sa lucreze doar un singur parinte, cu toate ratele pe care le platim.
Nu imi place ceea ce fac si nu cred ca as putea face cariera in acest domeniu in care activez, asa ca per ansamblu incerc sa impac ambele "meserii" in care sunt implicata.
Foarte bine spus, Conchita! de ceva vreme te "admir"
Albumele noastre
lavinuta spune:
Buna,
Pentru mine este foarte important sa stiu ce cei dragi sunt in siguranta, indiferent de ce aleg eu sa fac cu cariera mea. Si uite am descoperit un site haios care m-a invatat sa aleg ce am nevoie:reclama.