Spania sau España

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Diplodocus, nu inca nu m-am inscris la primarie. Familia la care stau imi face. Dar acum, fata a zis sa-mi gasesc de lucru intai. Ca eu i-am zis ca daca nu gasesc de lucru, plec acasa. Si presupun ca daca tot merge cu mine acolo, la primarie sa ma "ia in spatiu" - cum se zice, daca plec, trebuie sa mearga din nou sa ma scoata. Nici nu eram eu prea convinsa la ce-mi foloseste mie NIE asta. Ce vrei....deh...sunt multe de invatat pe aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

KARMENUTZA- daca tu crezi ca e deranj pentru proprietara, poti sa mergi singura,dar cu actele in original ( contractul de inchiriere sau proprietate a apartamentului si actul de identitate al proprietarei)
Da, daca pleci trebuie sa te "scoata", si ar putea dura ceva timp de la cererea ei, pana te localizeaza primaria altundeva...
Dar totusi, eu zic sa iti faci NIE, e documentul tau spaniol...Nu are legatura cu faptul ca ai de munca sau nu ( excluzand faptul ca tu esti hotarata sa pleci daac nu iti gasesti de lucru).
Si apoi s amergi la INEM
Poti merge apoi la Primarie la Serviciile Sociale si sa vezi ce ajutoare exista ( si exista) pentru o persoana care nu are nici un venit, cum esti tu momentan...
Parerea mea e ca sunt mai multe oportunitati sa gasesti de lucru daca ai NIE si esti inscris al INEM
Dupa ce o sa incepi sa muncesti, nu prea o sa mai ai timp sa mergi pe la Primarie, Politie, INEM,Serv Soc, etc
Aaaa...si ai mai putea merge sa iti depui cerere de echivalare a studiilor...O sa dureze mai mult de un an, deci cu cat le depui mai repede, cresc sansele .
Daca o sa.ti echivalezi macar bacalaureatul, ai acces la diferite cursuri, etc

Hai , ca o sa fie bine, cumva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Eu aauzisem la tv (la noi), ca spaniolii au desfiintat ajutoarele pentru cei fara venit. Criza...Eu nu sunt hotarata sa plec dar nici nu pot sta vesnic, stau pana se termina banii . Cu ultimii imi iau bilet de avion, spre Romanica. Studiile stiam ca nu mai trebuie echivalate decat la medici, asistente. Eu le am traduse si legalizate si apostilate. Stiam ca e suficient.
Si despre servici, ca sa zic? Am fost la interviuri, am dat probe de lucru. Dar eu cred ca astia nu au nici o graba in a angaja pe cineva. Am sunat la ei dupa cateva zile de la proba de lucru si mi-au zis ca inca mai au probe, si ma suna ei . De multumiti, au fost multumiti de cum am lucrat. Ca mi-au zis. Dar vor sa mai vada si alti candidati. Cam asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang_21_costi spune:

ceau fetele
karmenutza si eu sunt de acord cu diplodocus in ceea ce priveste primaria, politia, inem-ul ... cred ca ar trebui sa mergi sa-ti rezolvi hartiile ptr ca daca ai gasit de munca nu o sa ai timp
diplodocus o sa-ti rasp la PM

noi o sa plecam maine din Ro

angi

Doamne ajuta-ne sa gasim comoara mult cautata.
Aspiranta optimista, cu ajutorul Tau Doamne: Viitoare
http://picasaweb.google.es/102477087483600511247/FotosAngiCosti?authkey=Gv1sRgCPWO6pDJr5uliQE&feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Diplodocus, multumesc. E pasiune pura insa cred ca se va transforma in job :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang_21_costi spune:

apsara
sunt suuuuuper, acu' le-am vazut si eu (mie imi plac mult colierele)
daca ai veni cu ele prin zona Valencia-Castellón la plaja sigur le-ai da ca si "painea calda" (mai ales francezilor le plac lucrusoare din acestea); si eu as lua sigur vre-unul

angi

Doamne ajuta-ne sa gasim comoara mult cautata.
Aspiranta optimista, cu ajutorul Tau Doamne: Viitoare
http://picasaweb.google.es/102477087483600511247/FotosAngiCosti?authkey=Gv1sRgCPWO6pDJr5uliQE&feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

Buna seara! Eu nu am mai putut intra pe internet de ceva vreme si ma bucur sa vad acum ca s-au strans multe mesaje de la fetele plecate in Spania.

Poate voi fi cam off-topic acum, dar sunt curioasa daca voi v-ati lovit pana acum de discriminare, ca eu, sincera sa fiu, m-am lovit de asa ceva. Am intalnit persoane care m-au intrebat de vreo zece ori de ce sunt asa multi romani in Spania si cat mai au de gand romanii sa stea prin aceasta tara. Mie mi se par cumva discriminanta asemenea gandire, dar poate sunt eu mai sensibila.

Voi ati avut experiente neplacute aici?

Dar in rest, este o tara foarte frumoasa in care te poti acomoda foarte usor.

O seara placuta tuturor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxana28
Am intalnit persoane care m-au intrebat de vreo zece ori de ce sunt asa multi romani in Spania si cat mai au de gand romanii sa stea prin aceasta tara.

De parca tu ai fi ministrul de externe si poti raspunde la astfel de intrebari
Eu zic sa nu te simti discrimitata, pur si simplu sa te gandesti ca cei care te intreaba asa ceva sunt niste oameni inculti, putin educati care nu cunosc nimic din istorie in general si nici ceea a tarii lor.
Daaaa...ca si cum NUMAI romanii au emigrat vreodata undeva
Spaniolii au emigrat si emigreaza intr-o veselie
Gaseti o tona de informatii pe net, de exemplu:
"La emigración española es un fenómeno histórico de larga duración que comienza en la Edad Moderna, aunque tiene precedentes muy antiguos y al que se puede considerar como continuación del proceso repoblador peninsular de dirección norte sur que fue siguiendo a la Reconquista en la Edad Media. Ya en el siglo XX, varió sus destinos principales de América a Europa, deteniéndose como consecuencia de la crisis de 1973, sin volverse a dar posteriormente cifras semejantes, dado el auge económico que siguió a la entrada en la Comunidad Europea (1986). A pesar de que se ha producido un retorno importante de inmigrantes (sobre todo desde Europa), siguen existiendo significativas colonias de españoles en distintos países europeos y americanos, así como sus descendientes nacidos allí. Sin destacar numéricamente es especialmente significativa la emigración de jóvenes universitarios que terminan su formación científica en el extranjero, y a veces no retornan (fuga de cerebros)."

Si ca sa raspund la intrebare , eu nu am avut parte de astfel de experiente, sau daca au fost tentative am clarificat lucrurile la prima intrebare, nu am stat sa intrebe de zece ori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ang_21_costi

apsara
sunt suuuuuper, acu' le-am vazut si eu (mie imi plac mult colierele)
daca ai veni cu ele prin zona Valencia-Castellón la plaja sigur le-ai da ca si "painea calda" (mai ales francezilor le plac lucrusoare din acestea); si eu as lua sigur vre-unul

APSARA-Daca faci un site pentru vanzare on line, sa ne anunti

Zi-mi si mie cu ce ai gaurit scoicile ca sa le faci medalion? Si de unde ai cumparat instrumentul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmynik spune:

Buna fetelor! Numele meu este Cosmina! Pe 6 iulie voi veni si eu in Spania cu fetita mea sa ne petrecem vacanta la sora si cumnatul meu! Vom sta o luna jumate si chiar daca plec in vacanta nu exclud varianta de a ramane acolo pentru a munci, chiar o iau in serios. Tocmai am terminat facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii din Bucuresti. Multi mi-au zis ca in Spania nu-mi pot gasi un job decat ca bona, menajera sau intr-un restaurant...M-au cam descurajat avand in vedere ca am studiat foarte mult in facultate, insa poate au dreptate..Chiar si asa sunt dispusa sa muncesc chiar si ca menajera, fiindca am o fetita de crescut, iar situatia locurilor de munca din tara lasa de dorit mai ales pentru absolventii de facultate...Sotul meu lucreaza in cadrul Jandarmeriei Romane, iar de luna viitoare va lua salariu cu 25% mai putin, de aceea are de gand sa renunte la actualul loc de munca si sa-si caute in alta parte...Asa ca voi incerca sa-mi caut ceva de munca...Problema ar fi ca fetita nu are decat 6 luni. Exista crese unde primesc copii asa mici si cam cat ar costa pe luna? In privinta locuintei nu-mi fac probleme caci sora si cumnatul locuiesc singuri intr-un apartament foarte mare...Am uitat sa precizez ca-mi voi petrece vacanta intr-un sat din Castellon...Multumiri anticipate pentru posibilele raspunsuri!
Cosmina, mami de Emma
Cosmina, mami de Emma

Mergi la inceput