Spania sau España

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mittzzi spune:

FELICITARI ESPANA !!!!

Cum este fetelor atmosfera acolo, cat tine fiesta, mai mergeti astazi la serviciu sau s-a dat liber in toata Spania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Nu s-a dat liber . S-a muncit azi.
De maine incep si eu munca dar nu la coafor. Am 2 luni de perioada de proba la Mediapost. Adica un fel de "correo". Cu contract de munca si toate cele. In lipsa de altceva, pentru moment e foarte bun. Dar poate o sa-mi placa, cine stie?
Deja imi vine sa sar in sus de bucurie, gandindu-ma cat am umblat eu prin orasul asta cu cv-urile dupa mine, cate sute de cv-uri am trimis si cum imi venea mie sa iau drumul spre aeroport, cu directia Bucuresti Momentan sunt multumita si fericita ca am reusit sa gasesc ceva. Pentru mine e mare lucru! Si voiam sa va spun si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mittzzi spune:

Karmenutza felicitari pentru locul de munca , chiar daca nu am inteles prea bine ce si unde, important este ca in sfarsit ai gasit ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

FELICITARI KARMENUTZA !!!!!!!!!!!!!!!!1

Ba da, e mare lucru...
e foarte greu inceputul
De acum in colo, ai sa vezi, toate vor fi mai usoare...
O sa gasesti din ce in ce mai bune job-uri, ai experienta, vorbesti si mai bine si...daca ajuta Doamen Doamne, o sa ii aduci si pe ai tai in spania...asta voiai, nu?

Mergi la inceput

Da, normal ca asta voiam, de asta am venit . Ca incet, incet sa venim cu totii aici. Cu Dumnezeu inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Aici am niste poze din GALICIA, pentru cine vrea sa vada zona

http://www.flickr.com/photos/7859784@N04/sets/72157606515889661/detail/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Foarte frumoase pozele, Diplodocus!

Mergi la inceput

Frumoase poze, Diplodocus! Poate intr-o vacanta am sa ajung si eu sa-ti cunosc orasul.
Eu nu am poze cu orasul in care stau, ca mi s-a stricat camera foto exact cand am venit aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Buna fetelor! am citit toate cele 13 pagini, pentru ca ma bate gandul sa luam si noi drumul Spaniei; situatia in tara este f grea si fara speranta.... sper as ma putei ajuta si pe mine cu niste raspunsuri; se mai echivaleaza diplomele, este necesar acest lucru? eu am terminat psihopedagogie speciala, am si master in domeniul asta, credeti ca as putea gasi ceva de lucru? practica nu prea am, ca am lucrat in domeniul resurselor umane, dar as vrea sa imi caut in specialitatea mea; limba nu o stim inca, dar ne-am inscris la cursuri, din august incepem, cred ca o sa invatam destul de repede;cam asta ma interesa in mod special, cum e cu diplomele, si daca as gasi ceva in domeniul meu, chiar si un post de supraveghetor, sau altceva intr-o gradinita, scoala pentru copiii cu nevoi speciale.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Adialex, din cate stiu eu diplomele trebuiesc echivalate si dureaza cel putin un an pana iti elibereaza actele. O fosta profesoara de la facultate isi facea doctoratul in Spania si trecuse vreun an si jumatate si nu-i dadusera inca titlul. Nasul baietelului meu, de nationalitate bulgara, e absolvent de facultate de economie si in Spania lucreaza la camp. Mai cunosc un caz, al unui medic veterinar in Romania, cu 2 mastere, ce lucra in Spania ca sofer, ca nu-i recunosteau studiile. Astea sunt cazurile pe care le cunosc. Acum sa-ti spun de mine: aceeasi problema o am si eu, ma intereseaza echivalarea diplomelor... eu sunt traducator autorizat de spaniola si fiind licentiat in Limbi Straine am si calificarea de profesor. Noi am locuit in Spania (fiu-meu s-a nascut acolo) si pe vremea aceea m-am interesat si eu, ca voiam sa lucrez si eu la o gradinita sau la o cresa, dar mi s-a zis ca nu am nici o sansa sa fiu angajata (dar mai depinde si de norocul omului, mai stii? Eu nu vreau sa te descurajez). Ce as putea eu sa fac in Spania (ca vrem sa ne intoarcem dar dupa ce mai trece criza, ca acum sa pleci cu familia si sa incerci sa te descurci e sinucidere curata, din punctul meu de vedere) ar fi sa lucrez ca traducator pentru romani, dar e posibil sa fiu nevoita sa dau un examen ca sa-mi fie recunoscuta diploma. Iar pana imi vor fi recunoscute diplomele, adica timp de 1-2 ani va trebui sa-mi gasesc ceva gen: menajera, ospatarita, bona, lucrator zilier, lucrator in vreo fabrica. Si asta daca am noroc. Cam asta e oferta.
Ce ai putea face ar fi sa incerci sa lucrezi pe cont propriu, dar e cam greu sa convingi spaniolii sa apeleze la serviciile unui strain. dar iar depinde de noroc.
Poate celelalte fete stiu alte lucruri si cazuri si iti vor da alte raspunsuri. Poate in alte provincii (eu am fost in Segovia) e altfel, ca nu peste tot se aplica aceleasi reguli si nu peste tot e la fel.

A mai fost un subiect cu mamici de Spania, la Odiseea sarcinii, dar nu s-a mai scris demult acolo si s-ar putea sa-l gasesti mai greu. O alta fata povestea la acel subiect ca si ea a incercat sa lucreze la o gradinita, mi se pare ca a facut si niste cursuri acolo exact pentru a lucra in gradinite, dar i-au spus ca nu-si va gasi de lucru in domeniu.
Noi ne-am intors in Romania acum 2 ani, la inceput am crezut ca e o vizita de scurta durata (eu venisem sa-mi rezolv problema cu licenta, cu diplomele) si cand colo n-am mai putut pleca pentru ca sotul nu a mai reusit sa-si gaseasca de munca si de atunci situatia s-a inrautatit tot mai mult in Spania, asa ca momentul e foarte prost. Dupa cate am inteles in Spania somajul e de 40%.

Sa nu crezi ca vreau sa te descurajez, dar ma gandesc ca poate nu ai prea multe informatii si nu cunosti prea bine situatia reala. E bine sa fii avertizata, ca sa nu te trezest acolo intr-o situatie neplacuta sau chiar fara iesire. Personal cunosc multe cazuri de persoane care s-au dus in Spania la "invitatia" prietenilor sau rudelor, se bazau ca au un lc unde sa stea si ca le va fi usor sa-si gaseasca de munca si acolo au fost abandonati, li s-a spus ca nu au unde sa stea. Poate si celelate fete iti vor putea da vreun sfat in privinta asta.
Iti urez succes.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput