Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Sunt convinsa ca sunt persoane pe acest Forum,cu pregatire de specialitate(presupun in Drept Comercial),care sa o lamureasca pe mama de ce v-a avea diminuata pensia!
Mama sustine ca ea timp de 34 de ani cat a cotizat nu a negociat print-un contract cu Statul,a dat din salariu cat i s-a cerut si acum nu intelege de ce Statul dispune cata pensie sa i se dea,dar mai rau, cat sa i se ia.
Este lamurita ca Statul este falimentar dar nu este lamurita de ce Statul nu mai prezinta o garantie!
Daca Statul nu mai prezinta garantii atunci de ce il mai platim prin taxe?

Poate cineva sa-i dea mamei niste raspunsuri?
Daca nu sunt raspunsuri atunci noi cei tineri trebuie sa ne gandim mai bine cum ne asiguram batranetile!

b.nica nu tu erai mare fan Basescu/Boc, spuneai ca cine nu il voteaza are probleme de inteligenta etc? Acum ce te miri asa? PDL sint la putere, cum ai vrut, fura pe rupte si altceva nu au fost in stare sa faca pina acuma ca sint nevoiti sa scada salarii si pensii si poate vor mari si taxe...

Au prostit ei atita lume in cei 2 ani electorali, as vrea sa fie clar tuturor ca au fost prostiti! Macar sa nu mai fie prostiti si data viitoare!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
in ce parc din sectorul 3 se inghesuie toti?

In cel mai frumos parc din bucuresti. Poti veni si tu cu Vladut pe Role iar pe Monica sa o dai in leaganele de bebei.
Este la 3km de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mie imi place de statul roman cum scapa el de tot felul de neplaceri, printre care si asta cu pensionarii, cu care de fapt are un contract.
Edip: comparatia cu Canada este ilogica, mere cu jenti de bicicleta. E adevarat ca pensia de stat aici e mica, dar si salariul maxim asigurat e mic, mai mic decat salariul mediu in zona in care traiesti tu. Ia cauta pe net sa vezi ce plan de pensie au angajatii federali si cei din administratia locala. Iar matematica banuiesc ca iese cu cei ca tata care au avut salar cat de cat, au cotizat si n-au apucat sa fie pensionari.
In UK nu stiu cum edar probabil la fel. Pensia de stat din Ro si cea din Ca si UK sunt lucruri complet diferite, croite diferit de la bun inceput.
Ideea ca statul roman nu are responsabilitate fata de cei ce si-au petrecut cei mai multi din anii activi sub comunisti este ridicola.
Ca nu sunt bani e adevaratt, dar hai sa nu ne apucam sa legitimam masura, ba ca n-au contribuit, ba ca primesc prea mult si n-au nevoie.

Mergi la inceput

Nu-i mai boscorodi simona pe cei care-au votat cu baselu. Cand taticelu a dublat pensiile a incercat baselu in cor cu finantistii sa spuna ca bugetul de pensii o sa crape (in 2010, asa a prezis baselu, sa nu ziceti ca nu v-a spus!), dar cine avea urechi sa-i auda? Pensionarii si-au ridicat voiosi pensiile dublate dar, teapa, n-au votat cu taticelu, asa cum spera.
Acum bugetul de pensii a crapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Kiki este de ras ,serios.Parinti mei sunt pensionari si asa usoara viata nu au avut si acuma de ce sa li se ia din pensie ca asa vor uni. Au muncit au cotizat si gata. Sa vad cand ai sa ajungi si tu la pensie sa ti se taie din pensie sa vedem cum o sa fie.Eu zic sa li se dea cate o funie la pensionari si la zid cu ei , ca au muncit si acuma stau cu mana intinsa ,cam asa ceva reiese.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
Mie imi place de statul roman cum scapa el de tot felul de neplaceri, printre care si asta cu pensionarii, cu care de fapt are un contract.

Orice contract pica in caz de forta majora.
Ce tot atata pensionarii-n sus, pensionarii-n jos? Salariatii nu-s si ei oameni? Copiii nu-s si ei oameni? Ba, intre noi fie vorba, copiii sunt mai importanti decat pensionarii!
Si oricum pensionarii sufera cel mai putin de pe urma crizei. -15% este mai rezonabil decat -25% sau direct somaj (diminuat si el). Iar salariatii din privat au in spate luni de zile in care au avut venituri diminuate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Andacos,nu are importanta daca si cu cat s-a redus salariul meu acum,dar nu inteleg de ce toata lumea ii plange pe pensionarii care si-au tratit linistiti tineretea pentru ca s-a ingrijit raposatul sa le dea de toate(serviciu,casa masa )si ce-a mai fost nevoie,nu? Acum au dat de greu dar cine a avut o viata comoda? Pe noi cine ne plange? Ce speranta au tinerii din ziua de azi? Au trait ei oare cu grija zilei de maine? NU.Asa ca nu-i mai plangeti atat canu e cazul.
Si da,sacrificii trebuie sa faca toti dar pana una alta eu cred ca nu ei sunt cei mai oropsiti.

iti raspund ca sa te lamuresc
1 da ii plingem pe pensionarii care ne au crescut CA SUNT PARINTII NOSTRI
2 de exemplu mama care e pe duca are 77 ANI si mari probleme cardiace ,respiratorii NU mai poate LUCRA si din cei 600 ron daca se taie 15% ramin 500
3 Tinerii nu sunt de plins ei au capacittea (daca doresc )sa mai faca studii, sa si mai caute al n-lea servici sau sa plece
Tinerii au tineretea de partea lor si conditia fizica nu? ei pot avea perspective(pe cind ai nostri batrini ce sa mai aiba.....)
A mi ai dat o idee:
ia s o sun eu pe mama si sa i spun :'stii ce, cautati de lucru'!
Frumos.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Andacos,nu are importanta daca si cu cat s-a redus salariul meu acum,dar nu inteleg de ce toata lumea ii plange pe pensionarii care si-au tratit linistiti tineretea pentru ca s-a ingrijit raposatul sa le dea de toate(serviciu,casa masa )si ce-a mai fost nevoie,nu? Acum au dat de greu dar cine a avut o viata comoda? Pe noi cine ne plange? Ce speranta au tinerii din ziua de azi? Au trait ei oare cu grija zilei de maine? NU.Asa ca nu-i mai plangeti atat canu e cazul.
Si da,sacrificii trebuie sa faca toti dar pana una alta eu cred ca nu ei sunt cei mai oropsiti.

Este absolut uimitor felul in care gandesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Citat:

Cu riscul de a primii rosii nu pot sa nu ma intreb de ce toata lumea ii plange pe "bietii" pensionari care si-au trait tineretea linistiti fara stres,grija zilei de maine si altele,pentru ei s-a ingrijit Ceausescu,nu? I-a scolarizat,le-a dat de munca,le-a dat casa ,masa si tot ce le trebuia cu alte cuvinte au trait bine mersi fara sa se streseze ca nu au o casa a lor si nici posibilitatea sa-si cumpere(cum se intampla astazi cu noi),ca raman fara loc de munca si au copii de crescut,ca salariul intarzie,ca alimentele se scumpesc si altele.Sau ca bietii de ei au fost primii care au depus bani la FNI,au jucat la caritas,peste tot sunt primii dar o duc greu saracii dupa o viata linistita,comoda si lipsita de stres.Nu spun ca nu sunt si oameni care o duc greu dar ma scoate din sarite sa vad ca toata lumea ii plange.

kiki, nu stiu cum au dus-o altii in comunism, dar eu stiu ca s-a trait greu. Crezi ca statul de atunci le-a dat parintilor nostri, azi pensionari, totul pe tava? Stii tu cat s-au zbatut pt apartamentul ala amarat pe care au reusit pana la urma sa-l cumpere, pt masa alcatuita in principal din bunuri rationalizate (luam laptele, zaharul, untul, uleiul etc pe cartele), ca pt restul stateam cu noaptea in cap la cozi sa prindem un pui sau un cofrag de oua? Stii tu cum stateam si invatam la lumina lampii, incotosmanati iarna ca pt iesit afara, pt ca in fiecare seara se taia curentul iar caldura se dadea tot cu ratia? Stii cat munceau parintii nostri, cum trebuiau sa faca sluj in fata celor de la partid, cum munceau 6 zile pe saptamana dar daca se anunta o vizita de la centru ieseau si duminica la facut curatenie si varuit borduri? Stii ce inseamna sa traiesti cu frica sa nu spui ceva gresit ca politrucii infiltrati la locurile de munca sa nu auda si sa te trezesti la securitate?
Poate ca tie parintii nu ti-au spus toate amanuntele "traiului fara stres si grija zilei de maine" de pe vremea comunismului sau au avut functii importante in partid si nu au simtit lipsurile, si atunci problema se pune altfel. Dar eu si altii ca mine am trait si nu am uitat, chiar daca parintii au incercat sa ne fereasca de toate realitatile existentei comuniste.
Si imi vad acum parintii, imbatraniti, bolnavi, dand o gramada de bani la doctor si pe medicamente. Si din pensia aia de nici 250 de euro pe luna, ca sa gandim in sistem european, li se ia 15%. Pai cum sa nu te razvratesti impotriva nedreptatii?

Spunea si altcineva ca in afara pensionarii muncesc si la 70 de ani. E frumos, dar nu e aplicabil in Romania, pt ca aici nici cei de 40-50 de ani nu gasesc de munca. Intr-o economie sugrumata de impozite locurile de munca sunt tot mai putine si mai prost platite. Spun asta pt ca sotul meu a cautat 1 an de munca, dupa ce societatea la care lucra a intrat in insolventa. Problema principala a fost varsta, pt ca un patron prefera sa ia un tanar de 20 de ani fara obligatii si pretentii salariale decat un individ de 40 de ani, cu 3 copii de intretinut. Asa ca vreau si eu sa vad locurile alea de munca in sectorul privat unde poti sa ceri cat vrei tu. Al meu s-ar fi multumit sa munceasca pe un salariu de nimic decat sa nu munceasca deloc.

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Copiii sunt cei mai importanti dar ei au parinti.
In fine problema nu sunt nici copiii nici pensionarii ci faptul ca sectorul public in Ro are prioritatile inversate.
A, si nu sunt de acord ca cu ailaltii ar fi fost altfel, la ce track record are PSD-ul chiar nu am nici un motiv sa cred asta.

Mergi la inceput