Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Gindeste-te, e acelasi mecanism rudimentar, iar asta ti-o spun in calitate de "golanca" si "anti-fesenista" ce-am fost.

Au fost golani si golani. Unii golani cu campeanu, alti golani cu ratiu. Intre timp campeanu (& urmasii) s-a dat pe brazda cu feseneul/pesedeul. Ratiu, singurul gentleman din toata politica postlovilutionara, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Unii golani cu campeanu, alti golani cu ratiu.

P-asta in schimb am inteles-o perfect, inclusiv unde bati, dar nu am sa raspund pentru ca 1. am fi de-a dreptul off-topic, si 2. ar fi mult prea usor pentru mine sa zic vreo doua despre fostii golani care s-au aliniat astazi in spatele fesenistului.
Asa ca mai usor cu impartirea in buni si rai, ca nu stii cind se intoarce cum nu te-astepti :P.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Cand n-ai bani destui sunt doua solutii (nu trebuie scoala pt asta, gandire de gospodina): ori tai cheltuielile, ori mai faci rost de niste bani. FMI nu e singura sursa. Asa-i ca in Ro se lucreaza la negru si la gri, practic daca n-o faci esti prost?! Si mai sunt si altele, imprumutatul de la propria populatie de exemplu, finantarea cu bani privati din afara , tot felul. Banii astia stil bailout sunt cea mai proasta idee.
Ca sa puna plafon maxim la pensii trebuie sa puna plafon maxim si la contributii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
Ca sa puna plafon maxim la pensii trebuie sa puna plafon maxim si la contributii.

Contributiile au fost plafonate cu ceva ani buni in urma, ce-i drept acum nu mai sunt plafonate, insa problema pensiilor ce depasesc o suta-doua de milioane este alta - se calculeaza pe alta metoda decat metoda aplicata celorlalti...daca ar umbla la metoda s-ar rezolva toate aceste cazuri "de exceptie: strigatoare la cer (vorbim de pensii de 4.000 EUR sau mai mult calculate pe baza salariilor din ultimele 3 luni sau cam asa ceva)

In plus nici eu nu inteleg de ce armata trebuie sa aiba o casa de asigurari de sanatate speciala (tinuta tot din banii statului, evident), pensionari la 40 de ani etc etc - tot felul de favoritisme pentru un aparat care pana una-alta doar...sta de veghe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Llaura, cum adica sa nu compar pensia din UK sau Canada cu aia din Ro? Pai nici economia nu se compara si daca nu ai puterea economica sa sustii asa ceva nici nu putem sta de vorba. Si nu imi da exemple de cateva pensii ca majoritatea nu mai are acces la genul ala de pensii ( la privat).

Vad ca o tot dau unii pe aici cu pensii private si vai ca nu au avut parintii nostrii ocazia...Ce s-ar intampla daca fondul tau de pensii private ar da faliment? Sau credeti ca totul e 100% sigur... Sistemul de pensii in general e un sistem piramidal si poate fi sustinut numai in conditiile in care sunt mai mult cotizanti decat beneficiari... In rest unde se investesc bani de pensii se pot si pierde.

La 77 de ani cum zicea cineva de mama ei, da nu mai ai cum sa muncesti. Dar sa nu uitam ca in vest sunt multi care isi vand casele la batranete, se muta in zone mai ieftine sau cauta alte solutii. Si sunt multi care nu au avut joburi f. calificate si venituri mari care sunt "victime" ca si cei din Ro... si asta in situatia in care sunt mult mai multi bani la budget...

Eu as plange in Ro pe ala de are firma si vrea sa faca ceva si nu poate din cauza taxeler si birocratiei.. Ca pensionarul sau bugetarul sa aibe un venit decent trebuie ca privatul sa fie f. bogat.. Ne convine sau nu asta e... As plange pe ala de termina o scoala si vreau sa isi ia o casa, sa isi faca o familie ca ala nu o sa mai apuce pensie de stat... Si daca voi credeti ca prin cotizatia aia la "pensia" privata din Romania o sa aveti un trai decent va inselati amarnic... de aia am si zis ca peste 20-30 de ani tot la fel o sa se planga pensionarii... Mai zicea cineva ca pensionarii de azi aveau banii la cec dar s-au devalorizat.. si? cand ai banii de pensie in actiuni la o firma si da faliment cine e de vina? Tu ca nu te-ai informat.. asa si cu inflatia din 90...

Se spune ca asa cum iti asterni asa dormi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Nu-ti place dar asta-i adevarul. 87% din cei care-au votat in '90 - si-atunci era lumea buluc la vot, nu ca acuma - erau comunisti si fesenisti care ne faceau golani pe cei care doream o romanie mai moderna. Golanii de-atunci le platesc pensiile de azi.

Capcaunule, zau ca-i pacat. Pentru cei 13% care au avut si au ramas cu coloana dreapta (care s-au tot opus raului toata viata lor, care i-au sustinut si pe golani, si pe Ratiu, si pe Coposu, si care s-au gindit nu la ei, ci la tara, la viitorul ei si al generatiilor care urmau), ii mare pacat, mai ales ca unul cite unul, dispar incetul cu incetul. Pentru ei si cei ca ei (dar mai tineri), nu generaliza. Foloseste si tu "marea majoritate" ori "cei mai multi", ori "cei care", etc.

In rest, sunt de acord cu tine, insa am aceeasi observatie ca si iileana: adu-ti aminte ca si inainte de '90, si mai ales in primii ani dupa 1990, se purta cu mare succes azmutirea unor clase sociale impotriva altora. Cu rezultate satisfacatoaare spre foarte bune in deturnarea atentiei.

Andries si kiki31: , cite una de caciula. V-ar fi de mare folos sa cititi istoria Romaniei (aia adevarata, nu cea vehiculata in anii '50-'80).

Decaderea si jaful nu au inceput in '90, ci dupa '45. Iar acu' nu se culeg doar roadele anilor '90.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ce va certati p'aci degeaba, care categorie e mai importanta, care's mai rai, plus placa vesnica cu guvernu' fura? Vreti sa ajungeti ca in Grecia? Nu vedeti ca e criza mondiala, si noi aci traim mult mai prost ca inainte, lumea isi pierde joburile pe capete samd. Asta e. Bagati mare sa va ajutati parintii, aia de munciti. Care's bugetari, sa se apuce de altceva. E vremea ca toata lumea sa stranga cureaua, in toate tarile, nu era Romania sa ramana ca o floricica, neafectata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Andacos,nu are importanta daca si cu cat s-a redus salariul meu acum,dar nu inteleg de ce toata lumea ii plange pe pensionarii care si-au tratit linistiti tineretea pentru ca s-a ingrijit raposatul sa le dea de toate(serviciu,casa masa )si ce-a mai fost nevoie,nu? Acum au dat de greu dar cine a avut o viata comoda? Pe noi cine ne plange? Ce speranta au tinerii din ziua de azi? Au trait ei oare cu grija zilei de maine? NU.Asa ca nu-i mai plangeti atat canu e cazul.
Si da,sacrificii trebuie sa faca toti dar pana una alta eu cred ca nu ei sunt cei mai oropsiti.

iti raspund ca sa te lamuresc
1 da ii plingem pe pensionarii care ne au crescut CA SUNT PARINTII NOSTRI
2 de exemplu mama care e pe duca are 77 ANI si mari probleme cardiace ,respiratorii NU mai poate LUCRA si din cei 600 ron daca se taie 15% ramin 500
3 Tinerii nu sunt de plins ei au capacittea (daca doresc )sa mai faca studii, sa si mai caute al n-lea servici sau sa plece
Tinerii au tineretea de partea lor si conditia fizica nu? ei pot avea perspective(pe cind ai nostri batrini ce sa mai aiba.....)
A mi ai dat o idee:
ia s o sun eu pe mama si sa i spun :'stii ce, cautati de lucru'!
Frumos.....

Aici nu am mai rezistat,pana acum aveam quote la fieccare raspuns dar m-am abtinut!

Kiki,parintii mei faceau cu randul toata noaptea la macelerie(desi la prima ora se duceau la serviciu!)ca SA NE DEA NOUA O BUCATICA DE CARNE,asa de bine au dus-o salariatii care acum sunt pensionari!
Eu sunt medic deci sunt un "beneficiar profitor" dar daca nu as fi legata de familie si tara,asa as pleca acolo unde as primii,la nivelul meu de calificare,cel putin 5000 EUR/luna.

In alta ordine de idei,nu as da UN LEU pt. pensii private(la banci care azi sunt si maine nu mai sunt,ca ai mei asa au pierdut la Bancorex ce au strans!),ca sa fie clar!
Mai bine investesc in proprietati,mai clar,in pamant ca sa-mi cultiv cele necesare traiului,deja am aproape toate utilajele care sa nu ma termine la pensie din cuza efortului fizic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ileana,te credeam un om onest,sa faci propaganda PNL acum cu FMI-ul in coasta,dupa ceeace au lasat Liberalii...este o jignire la adresa noastra,adica a acelora care nu sunt adusi cu pluta!

Am adus,cred ca din prima pagina,omagiile mele D-nei Angela Merckel,care a gasit o solutie f. eficienta pt. solutionarea crizei(vedeti cozile la platit taxe!),vad ca nu a reactionat nimeni(la noi "mucles"!),sa inteleg ca sunteti toti pe aici mai ingrijorati de conturile voastre din strainatate decat pensionarii nostri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Ce solutie a gasit Merckel? Ca in privinta asta nu-s prea informata.

In ceea ce priveste pensionarii, nu stiu cine a spus mai sus, dar nici eu nu-i compatimesc pe cei ce au locuinta (proprietate personala) "in buricul targului" si se plang de intretinere.

Mergi la inceput