Prietene la bine si la greu -11
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RamonaCopot/RamonaCopot.jpg)
RamonaCopot spune:
bai, eu cand va aud ca dormiti cu geamul dechis, imi vine sa plang nu alta. La noi ieri a fost o zi de rahat, a plouat in reprize si a mai dat si ginfina. Ziua in amiaza mare, eram cu lumina aprinsa, ca nu vedeam nimic in camera, asa intunecat era cerul. Si de frig nu mai zic, ca am pus-o pe mama si ne-a facut focul .
Ce mult mai salivez eu la locurile alea unde e Mihamora, acolo as fi si eu in elementul meu .
Buna dimineata
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
neatza si de la noi
frapucine ceva?
am primit si noi scaunul de masa in care am mancat mar (iar!) . sa vedem cum va fi la pranz...
sarbatoritilor de astazi!
La Multi Ani! Floricik! sa fii sanatoasa si iubita si implinita mereu!
eu am avut o noapte nereusita, in care copilul a dormit dar eu nu (iar m-a lovit insomnia), asa ca m-am trezit de parca am dormit sub un tanc
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
![](images/user_woman.png)
mihamora spune:
Crema de plaja noi avem de la Avene 50+
Dankuta - imi pare foarte rau de situatia in care sunteti, sper sa treceti cat mai repede cu bine
La multi ani sarbatoritilor de aziRemus, Matei si Laura!!!!
Ramo - te incarca pozitiv locurile astea.
Laurairina - gazelutza cu colac multumim de comentarii
seamana cu rechinasa ta si la greutate
defapt e putin mai mare ca doar e baiat are 9 kile si un picut.
Michelle cu Tudor Mateo 18.11.2009 si MARIO DOMINIC 15.05.2007
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/floricik/floricik.jpg)
floricik spune:
Remus, Matei , Laura
Raluci , sa-ti traiasca Bubu mic si dragalas. La multi ani pt bunica ta. Chiar azi e ziua dansei?
Monis, sa stapaneasca puiul tau sanatos scaunelul.
Laurairina, spor la smotru. Am bagat si eu unu mic, da' mai am. Asa ca de ziua mea...
Daca ieri am fost lenesa...
Ce o fi cu fii-mea de e asa cuminte? Sta la ea in patut de vreo ora si nu zice nimic. Ridica manutele sa prinda caruselul, sta cu fundul in sus, se mai intoarce pe burta, mai vorbeste cu jucariile... Sa nu fie de deochi.
Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009
www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3
crissa13 spune:
Buna ziua si de la noi,
La multi ani Lalu!!
La multi ani Floricik!!
La multi ani fulgusorilor de ieri si de azi!!
RamoC nici noi nu dormim cu geamul deschis, chiar daca la mare nu ploua e vantul ala nenorocit, nici nu stiu daca o sa iesim azi afara, poate mai pe seara. La noi in casa chiar a fost mai frig decat afara, erau 15-16 grade seara, si am si izolat etajul nostru.
Dankutza ma bucur cand vii cu cate o veste buna!! sa dea DD sa se aranjeze toate lucrurile, sa fiti bine.
Lumi ma bucur pt pauza de la diversificare, asa cum ziceau si fetele se vede ca esti mai relaxata, cred ca urmatoarea incercare o sa fie cu reusite.
Foarte frumoase iesence avem si bebei pe masura!
of nu reusesc sa scriu tot ce vroiam, bebe marait care ma cheama.
mamica implinita de bebe Robert Andrei (14 decembrie 2009)
poze bb Robert
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluci_b din ciclul ce mai citim, eu la sala pe banda ma delectez cu "Cum sa facem fericit un copil in primul sau an de viata" si spicui de aici: |
Multumim, Raluci_b, pt spicuirile din lecturile tale. Sunt utile.
Eu subscriu la ce a zis Na_bo, vorba aceea cu copil mic, probleme mici, copil mare, probleme mari. Cred ca, desi de mare importanta (ca au urmari in ceea ce priveste sanatatea copilului si viitorului adult), dificultatile noastre de acum, cu mancarea si somnul, sunt asa, niste chestii destul de tehnice si pana la urma … simple. Intra in categoria “trec ele cumva” si cred ca, peste ani, cand ne vom permite o privire mai de ansamblu, o sa constatam ca au trecut chiar repede.
Insa, ce va urma, cu comportament, limbaj, modelarea caracterului, acolo eu cred ca e marea arta si acolo salasluiesc marile probleme. Asa cum, tot acolo, cred ca ne putem teme de marile erori.
De-aia sunt binevenite si ma bucura postari care se refera si la asta; peste tot scrie ca educatia incepe din primele luni de viata, cand – fara sa ne dam seama – putem face niste lucruri care sa isi puna o amprenta clara pe felul de a fi de mai tarziu al copilului.
M-am cam lungit...
![](icon_smile_big.gif)
Eu vroiam sa incurajez lumea, ca desi nu pare, deocamdata nu am ajuns la ce e greu!
![](icon_smile.gif)
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza35 salutari, Dragos este bine,nici nu zici ca are ceva (poate nici nu are , deocamdata nu au iesit toate rezultatele la analize), decat ca e in o semigreva a foamei.... a mancat la 9.45 140 ml LP fara lactoza si a trebuit sa ii dau prin somn la 16 cam 40 ml... isi sugeelefantul, mainile,tot ce poate ca si cum i-ar fi foame dar nu vrea bibe.... aseara l-a acceptat doar in scaunul de masa.... in rest e vesel, rade mereu, vorbeste si face podul.... a descoperit si tipatul....asa ca... exerseaza la greu |
Are maniere Dragos, stie ca e frumos sa mananci la masa!
![](pupic.gif)
laurairina13 spune:
Miha , nu stiu daca ai zis, dar v-ati mutat de tot in Spania, sau doar pt ceva timp?
Fiimea are vreo 8 kg da la cat e de grea si sunculoasa a la Michelin zici ca are mai mult...La urma urmei nu cred ca conteaza prea mult greutatea ci sa fie ei sanatosi si voiosi!
Papuceii aia crosetati is frumosi tare, eu am incetat sa mai fac chestii de astea in pereche(ca sigur unu din papucei iese mai altfel decat celalalt, imi scapa un ochi in plus/ in minus...mai am de lucru la treaba asta
..)
Dozz, ai mare dreptate cu marea provocare e pe mai incolo cand trebuie sa le modelam caracterul, sa ii educam frumos..Aici e ft ft grele si tare ma tem ca nu o sa reusesc...De aia o mai stresam pe Ionela sau pe Dankutza, sau fetele care lucreaza cu copiii, caci ele se lupta cu astea cel mai des..
Spre ex stiu ca s-a mai discutat parca, de ce nu e bine sa zici copilului negatia 'nu ..ai voie/tipa/urla/orice verb, insotit de negatia nu'? Stiu doar ca atunci cand le spui "nu", ii atati si mai tare, dar cum puii mei sa ocolesti in practica sa zici NU, Cine vine cu ceva situatii reale, exemple dau o
Si, printre altele, hai sa avem spor si la trebaluit prin casa, ca vad ca multe mai avem restante la capitolu asta... Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
laviniablaga spune:
Salutare!
In primul rand va salut pe toate...
Eu sunt la nunta...dar de data asta, ma consider o fericita, fiindca mirii au inchiriat o camera in hotelul unde se tine petrecerea, special pentru bebelusi...iar acum sunt aici, cu laptopul dupa mine....bineinteles binecuvantand sfantul wireless...si citindu-va pe toate....
Nu am putut scapa de obligatii...insa macar o veste buna am...mi-au intrat banii de alocatie ai copilului...deci pe 6 luni 1200 roni...macar am economisit banii pe o nunta jumatate...maine mai punem doar 400 ron la cealalta nunta...iar pana la nunta care urmeaza peste doua saptamani ne descurcam noi cumva...poate intra si indemnizatia!In concluzie sunt mai linistita....si am facut pace cu sotul...aseara
Lili, ai dreptate cu tot ce mi-ai zis, dar sa stii, ca la fel cum a zis si Na_Bo...la noi...in Ardeal se pune mare pret pe nunta...si pe cinste, si mai ales daca trebuie sa mergi la neamuri...si stii cum e...decat sa ti se scoata ochii dupa aia...sau decat sa nu fie multumiti...mai bine faci sa fie bine...
Monis, am corectat acolo, la pagina de inceput....imi cer scuze pentru greseala...dar de ieri nu am mai intrat si abia am citit ca mi-ai atras atentia.
LMA sarbatoritilor zilei:Floricik
Sa fii sanatoasa si fiecare clipa a vietii tale sa fie o binecuvantare si sa iti dea numai motive sa zambesti!
si -usorii
Remus Andrei de Raluci
Matei Andrei de Ralu_seby
Laura de Padi
Dragii mei, sa cresteti mari, sa va bucurati de copilarie si sa deveniti in fiecare zi mai frumosi, mai sanatosi si mai destepti!
Va salut si va imbratisez pe toate...
astept sa mi se trezeasca odorul sa ne chefuim....azi sunt sexy, m-am intolit la fusta mini!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
smaranditza spune:
Mai, eu sunt de acord ca in primul an de viata copilul intelege foarte multe lucruri, mai multe decat ne dam noi seama. Insa eu cred ca in primele luni (cel putin primele 6 luni de viata) nu intelege mesajul verbal pe care il transmitem, ci mai mult limbajul corpului nostru, intonatia vocii, etc.
Spuneam zilele trecute ca am inceput sa citesc cartea "Cand apare copilul". Sunt de acord cu cine spunea (cred ca Dozz?) ca nu e structurata deloc bine, in sensul ca e multa informatie de-a valma acolo. Am icnercat sa trec peste asta, si sa aprofundez continutul.
Booon. Si zice la un moment dat asa:
"Te duc la cresă si, pe urmă, voi veni să te
iau. Acolo o să te întîlnesti cu prietenii tăi, o să le vezi pe doamnele care au grijă de tine.“ Mama trebuie
să-i vorbească copilului, să-l prevină. Iar cînd vine să-l ia de la cresă, să nu se repeadă să-l îmbrătiseze.
Dacă mama îl dezmiardă de cum l-a văzut, copilul poate să se sperie. Trebuie mai întîi să-i vorbească,
să-l ia în brate, să-l pună în contact cu corpul ei, deoarece copilul îsi recunoaste mama după voce si după
miros. De fapt, o va recunoaste cu adevărat doar cînd se întorc acasă; nu pe drum, pe stradă sau la cresă.
Acest lucru pare surprinzător pentru mamă, căci ea îl recunoaste imediat. Dar copilul nu o recunoaste
decît în cadrul în care regăseste spatiul si vocile cunoscute, tata, mama, el si pătutul său. Bineînteles,
vorbesc de copilul foarte mic, pînă la patru, cinci sau sase luni. După un timp, se obisnuieste cu acest
program si e foarte bucuros să vină acasă. Cu toate acestea, nu trebuie sărutat înainte de a fi siguri că ne-a
recunoscut. E mai bine ca mama să-i aducă o bomboană, decît să-l sărute."
Acum...eu nu cred ca un copil de 4-5 luni pe care il lasi la cresa intelege el ca acolo va avea prieteni, se va intalni cu X-uleasca, tanti de treaba, ca la ora y vine mama sa-l ia, etc.
Oricum, discutie lunga cu asta, si nu am timp sa scriu acum cat as vrea, ca am mancarea la cuptor si pandesc si copchilu care se cam frichineste in somn si care mi-a mancat tare prost azi.
Mai vreau sa-i scriu doua vorbe la RamoC : inteleg ca iti e foarte greu fara tati lui Dominic. Insa, asa cum spuneau si fetele, nu lasa timpul si distanta sa va distruga relatia.
S-apoi, chiar daca ai trecut prin atatea cu soricelul, tu ai familia langa tine, care te ajuta, te sfatuieste, ai pe umarul cui sa plangi. Ne ai si pe noi , si mai ales pe soricelul tau drag, care chiar daca a facut-o lata toata saptamana cu mancarea, iti trage un zambet jmekeros si rade cateva borcanele de papa urmatoarele zile, si esti cea mai happy mom
. Gandeste-te insa la sotul tau, ca el nu are pe nimeni acolo, nici familie, nici soricel
. Nu vreau sa "tin cu ursul", dar cred ca lui ii e si mai greu decat tie in unele momente.
Nu mai e chiar asa mult pana se intoarce. Vei vedea ca timpul trece oricum. Conteaza cum il lasati voi sa treaca (daca spre zidirea relatiei voastre sau nu...). Sigur e si el cu moralul la pamant daca spui ca nu a reusit sa castige cum i s-a promis, si isi face o mie de ganduri. Eu l-as incuraja cat as putea si l-as asigura de dragostea mea neconditionata (de timp, distanta, bani, probleme...etc). Sunt sigura ca in felul asta veti fi mai linistiti amandoi si se vor rezolva multe din probleme.
Scuza-ma ca ma bag asa in problemele voastre....de obicei nu=mi sta in fire, dar azi nu stiu ce am...de dimineata ma tot gandesc la tine/voi.
Ma duc ca incepe sa miroase-a ars.