nu mai vrea sa se ceara la olita
Buna ziua tuturor,
Fetita mea de 3 ani si jumatate nu mai vrea sa spuna ca ii vine sa faca la olita. De la 1 an si jumatate sta pe olita foarte bine, de la 2 ani cerea olita, ba chiar se ducea singura sa si-o ia, iar acum nu mai vrea nicicum sa spuna, sau sa ceara olita. Pur si simplu face pe ea si gata, iar dupa aceea vine si spune: " mama schimba-ma". Am incercat toate variantele, am pus-o pe wc, i-am schimbat olita, ii dadeam ciocolata pe olita, i-am adus toate jucariile, ma jucam cu ea cat era pe olita, ii puneam desenele preferate, am laudata-o daca se nimerea sa faca, doar-doar se va cere din nou, dar nimic. I-am spus ca e rusine, ca rad copiii de noi, ca mergem la doctor, ca nu mai primeste jucariile preferate, ca nu mai mergem in parc, nu mai mergem niciunde... nimic, tot nu spune cand ii vine. Am si pedepsit-o, i-am spus sa stea in camera fara jucarii, fara desene animate pana cand spune ca vrea olita. Atunci a cerut olita, dar numai atunci, cand si-a reluat activitatile ei, tot pe ea a facut. Nu are fobie de olita, daca o pun pe olita la momentul potrivit sta si face linistita, dar nu spune ca ii vine. Nu mai stiu ce sa fac cu ea. Cand a inceput, acum o luna aproximativ, facea numai pipi si am crezut ca a racit putin si am tinut-o 2 zile cu pampers. Dupa aceea nu numai ca face pipi pe ea, dar face si kk, ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata pana acum. De cand am pus-o pe olita, se controla foarte bine la kk, tinea pana cand ajungea la olita sau pe wc. Acum nu. Nu stiu ce sa mai fac cu ea, cum sa pun problema, ce ar putea functiona. Mi-e frica sa mai merg cu ea undeva ca face pe ea si trebuie schimbata si nu am unde. Merg cu ea doar prin jurul blocului asa incat daca se scapa sa pot sa ajung repede acasa. Nu imi prea vine sa ii pun din nou pampers, nu stiu daca e bine avand in vedere ca nu l-a mai purtat de atata timp. Poate a mai trecut cineva prin asa ceva si are o solutie...
Raspunsuri
Gabi_K spune:
Buna, oradeanca
Fetita ta a patit ceva in ultima vreme? Ma refer la ceva evenimente neplacute, vreo sursa de stres in familie, sau deces, etc.
Alta intrebare: Fetita ta nu merge inca la gradinita? La 3 ani jumate mi se pare prea marisoara sa stea acasa sau numai in jurul blocului, si sa umbli dupa ea cu olita.
E bine ca nu ii pui pampers. Un singur sfat pot sa-ti dau, poate pare deplasat: fa-o sa se simta "mare". Adica- faci pe tine, faci ca un adult: iti dai jos hainele, si mergi la baie si ti le speli.
Nu stiu daca va da rezultate in cazul fetitei tale, la noi a mers, cam de la 3 ani, si accidentele s-au rarit considerabil
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
mamaprintesa spune:
Multumesc de idee, voi incerca. Nu merge inca la gradinita ca la gradinitele din apropiere mi-au spus ca e prea mica si sa o mai tin acasa, Asa ca am decis sa mai stea acasa pana in toamna cand va merge sigur la gradi. Sta cu parintii mei, iar surse de stres nu stiu sa fi avut. Parintii mei mai au unele discutii, dar din cate imi spun mie, nu le au niciodata in fata ei. E adevarat ca tatal meu vorbeste foarte tare si rastit, dar asta e tonul lui si pana acum nu a fost nicio problema. M-am gandit si eu ca s-ar putea ca asta sa fie motivul, discutiile lor, si am in vedere si sa o iau de acolo, dar fiica-mea e foarte legata de mine si de mama mea si mi-e frica sa nu o afecteze si mai tare daca o las acum sa stea cu persoane necunoscute.
Gabi_K spune:
Fetita ta nu sta cu voi? Ai mutat-o recent la parintii tai?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert