Viata in Germania (60)
Raspunsuri - Pagina 14
tumpi spune:
Fetele din München, vin si eu cu o intrebare la voi.Cunoasteti vre-un Steuerberater roman?Am un fost coleg care are nevoie de unul si vrea unul roman, ca asa noi avem unul bun,dar e neamt.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Panseluta spune:
Wow, ce pustiu e pe aici !
Ca sa mai animez un pic subiectul, va povestesc si eu o faza, ca e de luat aminte.
Am rezervat bilete de avion pe billigfuege.de, compania cu care zburam e ryanair. Biletele au un pret decent, nimic de zis.Inainte ma uitasem la cdtiile de schimbare date zbor/stornare bilet. Umbuchung (conform info site) nu costa nimic, anulare rezervare costa 50 eur p.P, p.Flug. oK!
Ne hotaram zilele trecute (din div.motive) sa amanam concediul nostru cu 1 saptamana, scriu Email la siteul de mai sus, ne raspund ca tb sa vb.direct cu compania aeriana (ryanair). Sun acolo la call center (costa de rupe! peste 2 eur minutul!) si ma anunta cu surpriza ca stornarea nu e posibila absolut deloc (deci pierzi banii platiti), iar schimbarea datelor de zbor costa 55 eur pP, pFlug (sau 35 eur daca o faci online) plus diferenta, daca zborul nou e mai scump.
Deci la 2 persoane si Flug dus-intors, 4X35 = 140 eur Umbuchung, etc...am ajuns la 192 eur platiti.
Deci info scrise pe billigfluege nu sunt corecte.
o zi buna si...concedii faine!
albertje spune:
chiar m-am uitat la conditiile lor si asta e ce am gasit ...e ceva putred in danemarca ,unii zic asa ,altii asa ...oricum e aiurea ...asa am patit si noi cu blue air ...a fost prima si ultima data !
c. Rebooking after ticket issue
If there is a rebooking after the tickets have been issued, billigfluege.de GmbH shall charge a processing fee of €65 per person plus any fees accruing to the organiser
Yasmine spune:
Noi am cautat bilete de avion spre Romania in felul urmator: Stuttgart-Constanta, Constanta -Timisoara, Timisoara-Stuttgart, si am intrebat in prima instanta la Schmetteling-Reisen din Offenbach. Aici mi-a spus ca toata sandramaua pentru 2 adulti si un infant de 6 luni costa 1150 cu Carpatair. Asa ca m-am dus frumusel pe site-ul Carpatair, si am rezervat acelasi lucru cu 1066,- EUR. Sper sa si tina ce promit, aveti ceva experiente cu ei?
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
ingres spune:
Buna ziua!
Este pentru prima data cand intru pe acest topic si vin cu rugamintea de-a ma ajuta sa iau o decizie foarte importanta.
Sotul meu lucreaza de 3 ani in Mannheim, are contract de munca pe perioada nedeterminata, el este tehnician veterinar dar lucreaza ca si mecanic auto.
Eu am implinit deja un an de somaj si nu intrevad nici o sansa de-a ma incadra din nou in munca aici in Craiova. Am lucrat 20 de ani in telecomunicatii, am 40 de ani, am terminat Facultatea de Automatica si Informatica aplicata dar am si Postliceala de asistent medical generalist si sper sa imi gasesc de lucru acolo intr-unul din domenii.
Ne este foarte greu despartiti si imi doresc foarte mult sa vin si eu la el.
Avem o fetita de 17 ani care a trecut in clasa a XI-a si nici nu vrea sa auda de Germania.
Nu stiu cum este invatamantul din Germania si de aceea vin si va intreb pe cele care v-ati confruntat cu o situatie asemanatoare cu a mea, cum este cu transferul, va trebui sa dea diferente? Ea nu stie germana deloc, de altfel nici eu...dar traiesc cu speranta ca vom invata...
Considerati ca ar fi mai bine sa mai stau doi ani sa isi termine liceul in Romania? Nu stiu ce decizie sa iau. In primul rand ma gandesc la binele ei si de aceea nu as vrea sa fac o alegere gresita.
Va multumesc!
blackpanterro spune:
Ingres, asta nu e sfat, e ce as face eu in situatia data. As astepta inca 2 ani pana termina liceul apoi as veni in Germania si atat fata cat si tu ati invata germana si apoi ea ar putea da la facultate aici si tu ti-ai putea lua job.
Daca veniti acum tu ai putea invata limba si ti-ai gasi job dar ea ar da o gramada inapoi pana ar invata limba si nu merita ca mai are numai 2 ani.
Apoi ea nici nu vrea sa auda de Germania, daca stai cu ea pana isi termina liceul ar fi mai pe picioarele ei daca ar merge la facultate sau si-ar gasi de lucru si tu ai putea sa mai vi la sot din cand in cand si daca nu ar fi definitiv sau chiar definitiv si sa o ajuti de aici.
Adriana 28+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
ingres spune:
Sotul imi zice sa vin eu acolo si pe ea s-o las aici sa isi termine liceul, dar nu cred ca as putea sta fara ea si ma mai gandesc si la faptul ca e la o varsta destul de dificila, nu as vrea sa iau o decizie pe care s-o regret. Sincer, ma gandesc mereu si incep si pun in balanta si bune si rele dar tot nu stiu ce sa fac. Adevarul este ca imi doresc foarte mult sa fim impreuna...toti trei.
Sotului meu ii este si lui foarte greu acolo singur, el s-a integrat destul de bine, are un maistru neamt care ii este foarte apropiat, aproape ca si un frate, si multi alti prieteni, dar cu toate acestea se simte singur.
Iti multumesc pentru raspuns si voi analiza foarte bine inainte de-a lua o decizie, tocmai de aceea v-am cerut parerea.
Va multumesc si astept sugestii in continuare.
albertje spune:
ingres, greu de dat vreun sfat ...
la noi a fost mai usor cand ne-am mutat cu baiatul (pe atunci avea 9 ani),dat fiind ca la o asemenea varsta sant mult mai maleabili .al meu era si cam obisnuit cu plimbarile prin alte tari cu anii ,asa ca a trecut mai usor peste integrare .oricum cand a venit aici in clasa a treia nu stia o boaba nemteste ,dar nu s-a pus nici intr-un fel problema ca nu va face fata .nu a pierdut nici un an acum se pregateste sa intre la clasa a 6 a ,la o scoala buna ,a invatat germana din mers ,din joaca ,comunicand cu alti copii.
partea proasta e ca sistemul de invatamant e structurat in 4 ,dupa clasa a 5a .trebuie vazut la ce categorie intra ea ...gymnaziu ,real ..la gymnaziu e destul de greu si neavand cunostinte de limba s-ar putea sa o trimita la un alt tip de scoala ,precum real sau gesamtschule .trebuie venit si vorbit aici la primarie eventual ,cu carnetul de note ,tradus cumva .aici totul e pe baza de rezultate anterioare la ce scoala mergi .
sa o lasi acasa e iar greu .are nevoie de voi in aceasta perioada ,e inca un copil ,chiar daca se vrea a fi mare .e greu si sa nu o intelegi...tot universul ei e acolo .prieteni ,casa ,familie ,cunostinte ,locuri dragi ...dar si Germania are partile ei bune ...un viitor stabil ,sansa de a face ceva cu viata ei ,de a trai intr-o lume mult mai civilizata decat e in Ro ,de a se bucura de respect ,de a se face auzita ...
sper sa reusesti sa iei decizia cea mai buna pentru voi toti.
zuzi.simona spune:
cum spuneau si fetele mai inainte pt. tine ar fi mai usor, ai sta poate o perioada fara job insa ai avea timp de studiu, sunt cursuri de limba germana ca limba straina pe langa scoli, cateva luni, de 2-3 ori pe sapt., poti ajuta pe undeva la treaba ca si voluntar, tot ca sa prinzi limba mai repede, cred ca in domeniul medical ti-ai gasi mai repede dupa ce inveti germana, o sa fii asigurata medical prin sot, deci la tine adaptarea ar fi zic eu fara probleme mari
dar pt. fata e f. greu daca nu stie bine germana, nu are sanse sa fie primita la nici o scoala, cred nici la cele de meserii, decat eventual sa o ia de la o clasa mai mica, cel putin cu 2 ani, eu am adus-o pe fiica-mea in cls. a 2-a si intr-a 5-a tot nu a reusit sa aiba rezultate de gymnaziu, care e cea mai buna, ca nu stia germana f. bine
e dificila situatia, dar eu cred ca trebuie sa ramana fata sa termine liceul si in astia 2 ani sa faceti amandoua germana in particular, nu o sa inveti cu siguranta ca in 2 ani traiti aici dar asta e, altfel nu vad cum sa faci daca nu ai cu cine sa o lasi de incredere, eu am lasat-o un an jumate cu mama pana ne-am hotarat, e si varsta dificila...
cu facultatile aici nu stiu sistemul, ce fel de admitere se da, sper sa te lamureasca fetele care au facut asta
oricum fara germana nu faci nimic, engleza am intalnit f. putini sa vorbeasca de ex., eu am invatat asa din zbor dar e f. putin, mi-e greu incepand cu vecinii si pana la doctori, pe la birouri cand am treaba, la scoala la fiica-mea...
fiecaruia dintre voi 3 ii e greu dar trebuie sa ganditi ca o familie
numai bine!
poza cu noi
poze diverse
2009-2010
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)