Viata in Germania (60)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

blackpanterro, la asta nu m-am gandit Tu de unde le cumperi? Chiar sunt bune? Nu am mancat niciodata din astea cumparate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sunt ff bune, promit! :) Nu am facut niciodata pt ca mi-e lene recunosc, daca e asa simplu sa o cumpar, mai ales ca mancam rar salata de cartofi. Eu iau de la Rewe dar se gaseste la orice magazin, am mai luat de la Real si de la Lidl. Toate sunt la fel.

Adriana 24+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Kea, varaianta cea mai rapida este normal sa cumeri de la magazin, dar eu de fel(desi nu fac salata asta de cartofi ca nu ma omor dupa ea) nu cumpar chestiipreparate ca nu stiu ce contin (lasand la o parte ce e scris pe eticheta).

Dar poti face salata cam cu se face cea orientala.Fierbi cartofii in coaja si apoi ii cureti si-i tai felii/cuburi, cum vrei tu.Daca sunt si copii la masa eu as opta pt varianta fara maioneza.Adaugi ceapa(poate fi si verde) taiata pestisori, castraveti acrii.Apoi faci un dreesing din supa(poate fi si concentrat daca nu ai colgelata, eu mai am de pui ), otet, ulei, mustar,sare,piper, verdeata(patrunjel sau schnittlauch).Acum la varianta asta poti aduce imbunatatiri, daca vrei cu sunca sau cu ou.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

helbi mersi de info! concediu placut si voua!

tumpi ideea cu sosul pt salata de cartofi imi place la nebunie! Sa va zic si varianta mea de salata, invatata de la o unguroaica. A avut mare succes aici, la nemti (eu una nu ma dau in vant dupa salata lor, din comert, pt ca e dulce). Ma roaga de fiecare data sa o fac, cand mai iesim si noi impreuna la un gratar.

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit, apoi se taie dupa chef. Tricul aici e sa ii taiati cand sunt inca putin calduti. In timp ce cartofii fierb (sau sunt lasati sa se raceasca) faceti un amestec de otet, sare, ceapa taiata si apa (nu multa apa, dupa gust)intr-un castron mai mare. Cartofii ii taiati si pe masura ce ati taiat unul, puneti bucatile in lighenas si amestecati, f. usor, cat sa le imprastiati prin zeama. Cu restul cartofilor procedati la fel. Ideea cu ceapa in apa si otet e ca ceapa isi mai pierde din putere si gustul intra bine in cartofii calduti. Pe masura ce puneti cartofii o sa vedeti ca ei absorb din zeama. (Puteti oricand completa cu zeama, sau invers, daca a ramas prea multa zeama o scurgeti.)

Separat eu fac o maioneza mica(se poate si fara, mersi Tumpi de idee), insa nu pun mult la cartofi. Ar mai fi o varianta, sa "indoiti" maioneza cu smantana sau chiar iaurt gras...o va face mai "usoara" si placuta la gust.
Eu mai pun masline in salata, insa nu toti sunt fani masline.

pupici

Mergi la inceput

Multumesc fetele, pana la urma am hotarat sa o fac, dar o sa si cumpar saptamana viitoare pt noi sa vedem cum e. Am hotarat totusi sa o fac, ce o iesi, o iesi. Darrr intrebarea e acum: pot sa fac o parte din treaba de asta seara, sau mai bine nu?

Mergi la inceput

Tot eu!
Salata a iesit tare buna, sper sa fie si pe gustul prietenilor nostri, am facut varianta lui tumpi (dar am cautat o reteta care sa imi dea cantitatile exacte) si am luat de la panseluta ideea cu pusul cartofilor calduzi in maglavais.
pe toate ca tare mi-ati fost de ajutor, tremuram toata pt o lesinata de salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Ioana,hepatita a,b sau c poti sa ai fara sa stii,sunt multe forme anicterice,nu ai simptome decit stari de oboseala.Insa oboseala e nespecifica,toata lumea are stari de astenie si oboseala fara motiv.
Sa stii ca eu m-am trezit cu anticorpi de hep c,adica am avut boala asta cindva,am aflat cind am vrut sa fac conservare de cel stem(pina la urma am facut,asta e alta poveste).Bineinteles ca nu stiu cum si cind insa eu am lucrat mult in spital in Ro si in cabinete.Anticorpii astia numai dispar,o sa-mi ramina toata viata insa bine ca e doar atit si bine ca nu are nimeni din membrii familiei mele nimic.De hep b sunt si eu vaccinata de f multi ani.Eu stiu ca la stat vaccinul de hep b se deconteaza in cazul in care ai mai avut hep(in cazul tau,hep a)sau la cei care lucreaza in medicina,ma rog,meserii din astea.

Eu stiu mai multe persoane care au ajuns la ciroza din hep b sau c nestiuta,simptome de ficat bolnav ai ffff tirziu,uneori e prea tirziu pt a mai putea face ceva .

Neurolog roman nu am auzit nici nu am avut vreodata treaba la neuro.Esti sigura ca trebuie sa mergi la neuro,nu consulti intii un internist?

Yasmine,tu ai facut recoltare de cel stem?

seara faina!

Alina,mami de 2 copii minunati

Nu am recoltat celule stem la nici unul dintre copii, nu sunt "convinsa" de necesitatea lor.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Ref. celule stem, noua ni s-a explicat la un seminar informativ ca celulele stem recoltate la nastere (din cordonul ombilical) nu pot fi folosite la propriul tau bebe...si ca se ingheaza pt mai tarziu, cand eventualele cercetari or sa arate la ce bun sunt ele. Cu alte cuvinte, nici ei nu stiu la ce, da hai sa le stocam totusi!

Ele sunt totusi bune la ceva, spre ex. la trasplanturi la bolnavi de leucemie care sunt compatibili cu bebeul tau, aici cazul ar fi si pt eventuali fratiori de ai lui. Dar nu iti garanteaza nimeni ca aceasta compatibilitate ar exista. Aici extragerea/stocarea in interes propriu costa 2000 eur. Eu insa o sa ma bag la donare. Nu costa nimic si daca pot sa fac un bine altcuiva, cu drag o fac, chiar si pentru cercetare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Panseluta

Ref. celule stem, noua ni s-a explicat la un seminar informativ ca celulele stem recoltate la nastere (din cordonul ombilical) nu pot fi folosite la propriul tau bebe...si ca se ingheaza pt mai tarziu, cand eventualele cercetari or sa arate la ce bun sunt ele. Cu alte cuvinte, nici ei nu stiu la ce, da hai sa le stocam totusi!

Ele sunt totusi bune la ceva, spre ex. la trasplanturi la bolnavi de leucemie care sunt compatibili cu bebeul tau, aici cazul ar fi si pt eventuali fratiori de ai lui. Dar nu iti garanteaza nimeni ca aceasta compatibilitate ar exista. Aici extragerea/stocarea in interes propriu costa 2000 eur. Eu insa o sa ma bag la donare. Nu costa nimic si daca pot sa fac un bine altcuiva, cu drag o fac, chiar si pentru cercetare.

Panseluta,
ba da,se pot folosi si la propriul tau bebe,Doamne fereste.
Pe mine m-a convins faptul ca aici la TU München exista in derulare un studiu si am vorbit chiar cu coordonatoarea ca este un succes folosirea propriilor celule stem la copilasii cu diabet.Studiul arata clar refacera celulelor pancreatice,scadera dozei de insulina si sunt curioasa,poate in viitorul apropiat,chiar vindecarea.
Asa e,se ingheata pe un numar mare de ani(25 pina la 40 si ceva...).
In general,in familie,exista sanse mari de compatibilitate cu celulele copilului tau,prin statistici am vazut ca fratii au cel mai bun procent,Doamne fereste,sa nu fie nevoie.
In orice moment te poti razgindi ca nu le mai vrei si le poti dona spre cercetare sau altora care au nevoie.Depinde multe de locul nasterii insa nu peste tot se pot dona.Si depinde f mult si de anamneza familiei care le doneaza,sunt 5-6 pagini complete despre tot felul de afectiuni si e ffff important asta.
Da,si noi am platit tot 2000 si sper sa nu am nevoie de ele si sper ca vreodata sa le donez pt cercetare la TU München .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu am citit niste articole prin State in care spuneau ca e inutil sa tii cordonul ombilical pt ca daca copilul are vreo boala grava, mai mult ca sigur ca celulele recoltate sunt si ele de la inceput contaminate. Spuneau ca e mai mult o afacere profitabila pt bancile private de recoltare si pastrare si ca de 99% din cazuri nu se poate folosi ce s-a recoltat.
In schimb se recomanda folosirea unei banci nationale (gratuite) unde mai degraba gasesti un match pt ce ai nevoie.Se incurajeaza donarea placentei un serviciu gratuit.

Cumnata mea a apelat la o banca de colectare(privata) de celule stem dar acele celule nu au putut fi folosite la nepotica mea, nascuta cu cancer, pt ca erau complet contaminate.

Adriana 24+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput