Mami,mie nu imi place de mine!!!!

Mami,mie nu imi place de mine!!!! | Autor: andreeaben

Link direct la acest mesaj

Astea sunt vorbele fiului meu de numai 3 ani jumate.Acum sa explic putin cand si cum le foloseste.Cand face o prostioara si il cert si ii spun ca ma supar pe el ca nu e cuminte si nu ma asculta se uita la mine cu privirea lunga si recunoaste foarte simplu ca e rau si ca nu ma asculta.Pe strada,de cele mai multe ori cand trecem pe langa un grup de copii sau chiar un copil cu parintii,care ii arunca o privire,apare reactia asta brusca de furie indreptata spre acel copil,insotita de un gest cu mana intinsa catre acesta ca si cand ar vrea sa-l pocneasca,daca n-am grija chiar poate sa si loveasca,plus o reactie verbala de genul"NU te uita la mine!"si apoi daca il intreb de ce face asta zice:NU IMI PLACE DE MINE!"
Vreau sa adaug ca eu mereu i-am zis ca e un baietel frumos si destept si trebuie sa fie cuminte,sa-l iubeasca lumea,sa se joace copiii cu el..sa nu mai aiba reactii de genul asta.L-am pedepsit,l-am certat,l-am luat cu binisorul...nu merge nimic!Sunt f trista si speriata de reactia asta...nu e normal sa zica despre el la 3 ani ca nu se place.Ce poate fi?Acum asta se intampla de vreo 2 saptamani...azi la gradi zicea educatoarea ca n-a lasat copiii sa se dea pe topogan si n-a suportat sa-l atinga nimeni..a tipat ca din gura de sarpe ca topoganul e doar al lui si ca el vrea sa fie singurul de pe lumea asta.....Asta ma sperie cumplit!In rest,este un baietel dosebit,ma compleseste cu dragostea lui,imi face complimente cat sunt de frumoasa,ma iubeste nespus,e un destept si un istet.Il iubesc din tot sufletul si as vrea sa fac ceva sa redevina baietelul linistit si vesel...

Ati avut asa un comportament la copiii vostri sau ati auzit asa ceva?(singura mentiune este ca anul trecut am suferit amandoi in urma unui divort destul de nasol....si Andrei a avut parte de ceva imagini socante,pe care si acum le are destul de proaspete in minte.Atunci am postat povestea mea)

Multumesc si astept parerile voastre.
Andreea,mami de Andrei micut.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Trebuie sa il lauzi mai mult, orice face trebuie sa fie foarte laudat. Si sa il pui sa te ajute mult, sa faceti lucruri multe impreuna. Cel mai probabil a auzit la cineva si din cauza asta face asa, la 3 ani nu inventeaza comportamente noi.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

vorbeste-i numai de bine, nu-l certa decit daca sare in fata masinii, nu ii spune ca e rau, ca te supara, ca te dezamageste etc.
cind face chestii care nu-ti convin ia-l pur si simplu in brate si spune-i ca-l iubesti oricum, nu e nevoie sa-ti demonstreze nimic.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

salut!

si eu am o fetita de 4 ani si un baiat de 3 ani...posibil divortul vostru sa fie o cauza, dar din cele scrise de tine eu cred ca aici ai gresit fata de el "Vreau sa adaug ca eu mereu i-am zis ca e un baietel frumos si destept si trebuie sa fie cuminte,sa-l iubeasca lumea,sa se joace copiii cu el" ...eu de exemplu nu le zic nimic de genul 'esti urat daca plangi' sau "daca nu esti cuminte nu se mai joaca x cu tine' ...nici nu le fac complimente non stop, ii tratez normal...incearca o perioada sa nu mai combini lucrurile astea si daca nu-si revine opinia mea este ca trebuie sa-l vada un psiholog

toate cele bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cred ca, fara sa vrei, mai mult l-ai certat, decat l-ai laudat cand a facut ceva bine sau frumos.
Incearca sa nu-i interzici anumite comportamente; mai degraba sa-l incurajezi sa se comporte asa cum crezi tu ca este bine pt el, pt integrarea sa intre copii.
Este un copil foarte sensibil, pe care il afecteaza criticile in mod negativ.
NU il mai critica.
Eu, fetitei mele ii spun : mami te iubeste tare mult, dar m-ai suparat ingrozitor cu ceea ce ai facut.
Chiar daca il certi sau pedepsesti, intotdeauna el trebuie sa stie ca este iubit de tine.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si al meu a trecut printr-o faza cu "nu imi place de mine", dar a trecut. Ca sa corectez, eu l-am laudat f. mult, certat f. putin si atunci cand a trebuit sa ii corectez vreun comportament am specificat mereu ca nu el e problema, trebuie doar sa corectam comportamentul. Deci nu tu, ci actiunea facuta. Am insistat mereu ca nu te cert, doar te invat, ca asta e datoria mamelor, sa te invete, altfel tu de unde stii? Dc. nu te-as invata ce e bine si ce nu, as fi o mama rea. Am batut apa in piua asta cu mama tb sa te invete si am incercat constient sa nu "il atac la persoana". La noi cred ca treaba cu nu imi place de mine a venit si din cauza ca barbata-miu era mai sever si mai tipa la el ca a trantit nu stiu ce, ca a stricat nu stiu ce. Intre timp s-a eliminat si treaba asta, a mai si crescut si el si a mers. Acum cred ca a dat-o pe partea aialalta, e plin de el, ca ce destept si frumos e el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreeaben

...
Vreau sa adaug ca eu mereu i-am zis ca e un baietel frumos si destept si trebuie sa fie cuminte,sa-l iubeasca lumea,sa se joace copiii cu el..sa nu mai aiba reactii de genul asta.

Eu cred ca mesajul asta al tau (pe care l-am citat mai sus) este problema: practic i-ai transmis ca daca isi exprima furia nu o sa il iubeasca lumea si o sa il ocoleasca copiii..

Pentru Andrei probabil a fost foarte derutant mesajul, l-a interpretat ceva de genul: daca sunt furios sau nu sunt cuminte (orice ar insemna asta) o sa raman singur si n-o sa ma iubeasca nimeni, dar eu sunt mic si lumea e mare si daca raman singur sigur mor.
Apoi a constatat ca nu poate sa isi inghita furia asa cum i-ai zis tu ca trebuie sa faca (nici unul dintre noi nu putem)..si s-a impacat cu ideea ca asta e, cu riscul sa ramana singur si sa nu-l iubeasca nimeni el o sa se descarce...de aici provin si cuvintele lui..

Draga Andreea, nu trebuie sa fii cuminte si sa iti inghiti furia ca sa te iubeasca lumea si sa se joace copiii cu tine. Nici noi ca adulti nu putem fii mereu "cuminti" si calmi si totusi nu suntem singuri.

Eu zic sa il incurajezi sa fie asa cum simte el in momentul ala si sa ii spui ca este OK sa fie furios. Si sa il inveti sa isi canalizeze furia spre obiecte nu spre oameni (ex: "vad ca esti furios pe baietel ca nu-ti da mingea si asa as fi si eu in locul tau insa nu este permis sa lovim alti oameni. De ce nu lovesti mingea asta in schimb, ca sa te descarci..")..

Asta este parerea mea..Poate te-ar ajuta si sfaturile unui psiholog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, eu cred ca raspunsul la intrebarile tale se afla in aceasta propozitie scrisa de tine "ma compleseste cu dragostea lui,imi face complimente cat sunt de frumoasa,ma iubeste nespus".
Daca el poate sa te iubeasca asa cum esti, poate nu idealul mereu, asa si tu trebuie sa-l iubesti si cand e mai putin cuminte si sa-i arati ca il iubesti mereu, nu doar cand e cuminte.Si ca nu e nici o nenorocire daca x nu se joaca cu el, ca va exista un y care va vrea sa fie prieten cu el, doar sa priveasca in directia potrivita.
Si evita sa-i conditionezi dragostea ta pentru el cu orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre.Vreau sa lamuresc putin niste lucruri,poate m-am exprimat eu cam anapoda,ca aveam in minte multe,multe idei si nu le-am putut spune foarte clar.

Am facut asa,l-am asigurat ca il iubesc oricum si cand nu-i cuminte sau face prostii,ca e baieteleul meu scump si ca asta nu se schimba,il laud ca e frumos si destept cand simt ca increderea lui in el scade,cand se supara ca nu ii iasa ceva,sau se uita in oglinda si imi spune ca nu-i place de el....Atunci ii spun ca el este dragul meu,el stie ca cel mai mult il iubesc pe el si ca asta nu se poate schimba

Roxi,ai dreptate,sper ca prin atitudinea mea sa nu-i fi dat indoiala in suflet ca nu l-as iubi oricum...am incercat doar sa-l fac sa inteleeaga ca prinrt-un comportament agresiv nu va fi acceptat intre copii la gradi,dupa ce trei zile a muscat la rand cate un copil care i-a luat ceva din mana....A trebuit sa fiu poate mai dura putin,sa-l fac sa simta ca a facut ceva rau.

Moonchild,ai dreptate..o sa incerc sa-i canalizez furia cumva,desi mi-e f greu in momentele alea sa comunic cu el,tipa ca un apucat si face grimase de ma sperie,pana se asigura ca e terenul liber si ca nimeni nu e in preajma lui.I-am explicat mereu ca poate vorbi frumos,sa nu tipe,sa imi spuna ce-l supara si plecam din locul respectiv,sa nu loveasca copiii,dar nu prea imi iasa figura.

O sa incerc sa fiu si eu mai linistita,poate am trecut printr-o perioada prea stresanta si Andrei a resimtit-o mult mai puternic decat credeam eu..si asta s-a rasfrant asupra comportamentului lui.O sa il laud mai des,dar cu masura,o sa-l cert chiar numai cand face greseli mari,dar ma tem ca daca vede ca nu ma supara si asta am vazut ca e asa,face lucruri care stie ca nu sunt permise fara sa-i pese ca-l cert si daca ceva nu-i convine,tipa pana trezeste tot blocul...

Am citit toate mesajele voastre,multumesc fetelor,o sa fac tot ce pot pentru a indrepta daca am stricat ceva,va doresc zile linistite alaturi de puii vostri si o sa scriu daca am noutati.Daca mai aveti idei nu ezitati sa imi scrieti.

Andreea,mami de Andrei nazdravan(19 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,

si fi-mi a avut asa o faza... cand era micut era foarte frumusel si cu o claie de par...toti adultii se uitau la el si aveau celebra replica "vai..esti frumos ca o fata..si ce par ai"..cu mangaiatul pe cap de rigoare... Asa ca bietul copil imi zicea ca nu-i place fata lui, ca se uita toata lumea la el. Drept urmare.. se ferea de adulti prietenosi si cum se uita vre-un copil la el..se stramba oribil si era foarte suparat.

Mai vorbeste cu el si vezi ce-ti spune ...cauze pot fi multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreeaben

Vreau sa adaug ca eu mereu i-am zis ca e un baietel frumos si destept si trebuie sa fie cuminte,sa-l iubeasca lumea,sa se joace copiii cu el..

Cum adica sa fie cuminte ca sa-l iubeasca lumea? Aici e greseala. Vad ca nu sunt singura careia i-a atras atentia randul asta. Aici e greseala si trebuie s-o indrepti tu ca sa redevina el copilul vesel si linistit.

Am citit in cartea Irinei Petrea o chestie care pentru mine si sotul meu a fost devastatoare: e o diferenta intre a-ti iubi copilul si a-l place asa cum este. Sigur ca toti parintii isi iubesc copiii, se simt luati peste picior daca sunt intrebati daca ii iubesc, dar piatra de incercare este sa raspunda daca ii plac asa cum sunt, daca le plac si defectele, daca ii accepta si cu micile crize de impotrivire, si cu tavalelile pe jos in magazine sau in vizite, si cu personalitatea timida si sovaitoare si asa mai departe. Si trebuie sa vezi ce este in caracterul lui si ce este rezultatul relatiei tale cu el, ce este pentru ca asa este si ce este provocat si poate fi schimbat de tine.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput