TVA si cota unica
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Off topic: nemtii cu care lucrez eu folosesc internetul. Bine.
Acum sigur ca sunt si cativa cehi si rusi naturalizati acolo, se pune ?
Craciunitza, no offence, dar nu mai generaliza asa , or fi nemti care nu folosesc netul prin catunele lor din Alpi, da's putini tare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
craciunitza spune:
lady, partenerii nostri nemti nu stau cu nasul in calculator toata ziua ca romanii si comunicam foarte greu cu ei pe e-mail. Nu am auzit nicaieri, este un fapt pe care il traiesc zilnic. Comunicam telefonic, pe fax si chiar prin posta.
In Germania, de exemplu, impozitul pe salariu este 50% fata de Romania unde este 80%, si in Germania este considerat un impozit mare. Romania nu numai ca are cele mai mari taxe dar le avem si pe cele mai multe.
Adina, nu am zis ca nemtii nu stiu sa lucreze la computer, te rog sa nu faci afirmatii false ca si cum ar fi spuse de mine.
lali, noi avem un contract social cu Statul, nu o obligatie. In Constitutie nu scrie ca firmele trebuie sa plateasca impozite, punct.
E drept ca si evaziunea este diferita, de la profesorii care fac meditatii si pana la firmele mari care lucreaza la negru.
Ai dreptate, este pagubos sa actionam in acest fel, dar eu cred ca multi pur si simplu nu pot altfel.
Si cred ca TVA-ul se va mari pana cel tarziu in luna august.
craciunitza spune:
lali, vorbesc strict din experienta mea. Este si pentru noi simpatic sa mai primim corespondenta prin posta... din Nurenberg.
Nu stiu de ce ati luat-o asa personal, mie mi se pare pozitiv sa nu fii legat de internet.
Mesajele imi sunt moderate asa ca "raspund" mai greu.
craciunitza spune:
lali, ai spus ca ai firma, da? Super.
Ce faci in cazul in care ai un angajat din cauza caruia pierzi contracte, intarzii proiecte, ai pierderi? Ii platesti in continuare salariul pentru ca asa e corect si pentru ca speri ca intr-o zi se va indrepta?
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui craciunitza lali, ai spus ca ai firma, da? Super. Ce faci in cazul in care ai un angajat din cauza caruia pierzi contracte, intarzii proiecte, ai pierderi? Ii platesti in continuare salariul pentru ca asa e corect si pentru ca speri ca intr-o zi se va indrepta? Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
Eu cred ca discutam aici despre impozite, nu despre salarii, nu ?
Tu intrebi la propriu in situatia de fata ?
Daca vrei sa faci o paralela intre incasarea unui impozit de catre stat si plata unui salariu eu nu cred ca e comparabil.
Daca vrei sa punem de-o greva fiscala, organizata si cu un scop si revendicari sunt de acord. Dar nu sunt de acord sa raspund la hotie cu hotie, din principiu.
craciunitza spune:
Eu discut despre relatia firma - Stat. Care este o relatie abuziva.
Daca firma nu isi plateste impozitele, i se blocheaza contul. Totusi, 30% din firme au conturile blocate, pentru mine este alarmant. Este un semnal ca ceva nu merge bine.
Stii de ce Romania a raportat stabilitate economica? Pentru ca nu au rambursat TVA-ul.
Eu, ca sa-mi recuperez TVA-ul, ce trebuie sa fac?
Paralela cu angajatul care isi primeste salariul neconditionat se raporteaza foarte bine la ceea ce se intampla in relatia firma - Stat. Mie mi se pare ca este deja greva fiscala.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui craciunitza Eu discut despre relatia firma - Stat. Care este o relatie abuziva. Daca firma nu isi plateste impozitele, i se blocheaza contul. Totusi, 30% din firme au conturile blocate, pentru mine este alarmant. Este un semnal ca ceva nu merge bine. Stii de ce Romania a raportat stabilitate economica? Pentru ca nu au rambursat TVA-ul. Eu, ca sa-mi recuperez TVA-ul, ce trebuie sa fac? Paralela cu angajatul care isi primeste salariul neconditionat se raporteaza foarte bine la ceea ce se intampla in relatia firma - Stat. Mie mi se pare ca este deja greva fiscala. Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
Eu am spus ca nu este comparabil pentru ca in relatia angajat/angajator se pot lua masuri legale de ambele parti atunci cand apar probleme. Noi nu putem lua masuri legale impotriva statului care nu isi respecta obligatiile.
Si, nu, nu e greva fiscala, atat timp cat nu e nimeni care sa aiba niste cerinte ... e neputinta, faliment, rea-vointa.
Nu am inteles partea cu stabilitatea economica si TVA-ul. Daca ai TVA de recuperat exista niste pasi legali si il recuperezi.
Alexandra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
lali si pe asta il pot pune la topicul cu chiriasii,poate il mai citesc odata Alexandra si paulina! ![]() Alexandra,decit sa ma urmaresti cu consecventza pe la alte subiecte,mai bine ai fi la fel de consecventa si cu drumurile catre Administratzia financiara! ![]() ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Ce ai cu mine? La ce subiecte te-am urmarit?
paulina85 spune:
Alexandra, oamenii sunt tensionati. Nu le pune la suflet ca toata lumea e nervoasa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Alexandra
Ce ai cu mine? La ce subiecte te-am urmarit? |
Se referea la user alex_andra.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me