Crestinismul si evolutia spirituala 10
Raspunsuri - Pagina 13
crinuta spune:
Cristos s-a intaltat. Merg la Liturghie de la ora 17:00.
Iasmin, legat de zgripturoaica, nu ma mira, ma mira Devki care se schimba de la o zi al alta, ma mira Radika ca nu spuen adevarul odata si minte aiurea in tramvai, dar Dev...
Vad ca link=ul pus de mine a fost ignorat...
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
Ica 1975 spune:
Hristos s-a Inaltat!
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Adevarat s-a inaltat!
Mamabear, tu stii cat te iubesc eu pe tine. Mult mult de tot, si ti-as arata pana la luna si inapoi.
Dar nu stiu ce sa ma fac. Tu bine ne inveti pe noi despre Sfanta Impartasanie, si are si sens.
Din pacate pentru mine care deja am discutat acest aspect cu parintele duhovnic, mi-e teama sa merg iar si sa discut, sa ii fortez mana si sa il oblig practic sa faca cum vreau eu, pentru ca am citit si m-am informat.
I-am zis odata, am discutat despre asta, mai mult ce sa fac?. Imi rupe sufletul in doua cand citesc despre asta, nu e singura data cand citesc, mai citesc si despre alte fete (mai ales in diaspora) care se impartasesc saptamanal, Dar io ce sa fac?
Nici nu stiu ce sa fac, sincer, si trag aici un oftat cat casa.
Te pup si iarta-ma, Doamne ajuta!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Rugaciune de multumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea, care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si facator de bine. Si iarasi cazand înaintea Ta, îti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum înainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc în dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste si ma învredniceste ca în toate zilele vietii mele totdeauna sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Duhului Sfant, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.
Iasmin08 spune:
M-am gandit sa incep astazi sa postez rugaciunile zilelor, asa cum sunt ele in cartile de rugaciune. Iertati-ma
Rugaciune pentru joi
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu Tatal, precum in ziua de astazi Te-ai sculat de la cina si ai spalat cu mare smerenie picioarele Ucenicilor Tai ai ale vanzatorului, si intru aceasta seara le-ai dat Sfantul Tau Trup si Sangele Tau, luand cu mainile Tale cele Sfinte, paine si vin si binecuvantadu-le si facandu-le Trupul si Sangele Tau, i-ai impartasit zicand: “Luati mancati, acesta este Trupul si Sangele Meu, pentru ca sa se ierte pacatele voastre, intru care zi Te-ai inaltat la ceruri si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu Tatalui Tau, sa imparatesti ca un Fiu iubit impreuna cu El in veci, si cu El te rog, pentru rugaciunile Ucenicilor Tai si a Sfantului Nicolae, sa ierti greselile tuturor pacatosilor si ale celor vii si ale celor morti si sa-mi dai lacrimi fierbinti si darul Tau cel curatitor, ce a spalat picioarele ucenicilor Tai, sa spele si sa curateasca astazi inima mea cea spurcata si sufletul meu si sa deschizi mintea mea, pentru ca sa ma impartasesc cu curatie, cu cucernicie si cu smerenie, cu Sfintele Tale Taine; si acum, in vremea mortii mele, sa se suie cu bucurie sufletul meu in ceasul despartirii mele impreuna cu Tine si fara de nici o frica sau intrebare sau impiedicare sa trec vamile vazduhului si sa intru ?ntru cereasta Ta marire, ca sa slavesc si sa ma inchin in veci, Numelui Tau celui Sfant. Amin.
crinuta spune:
Care este ideea cu Impartasania?
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta, scumpa mea, (ah, ce-as bea o cafeluta din aia de-a ta, de doamne.
Te-as intreba la o cafeluta intre noi doua, auzi? La voi cand e sarbatoarea Sfintei Treimi? Si cand se sarbatoreste Pogorarea Sfantului Duh?
Nu v-am zis, azi am fost la manastirea Galata la hram, si am stat acolo la slujba. Frumos si inaltator, multa lume. Am vazut un bebe cam la 6 luni, cum incerca sa se ridice din patuc sa vada icoana Mantuitorului care era mare in fata lui. Nu exagerez, cred ca a incercat de vreo 20 de ori, pana la luat bunica-sa in brate. Imi venea s ail mananc, ma atragea ca un magnet. A trebuit sa ma ia barbata-mio de brat sa ma aduca la realitate (stiti ca sunt femei care nu iti dau voie sa le atingi bebelu'- si e normal, si nici sa te uiti la ei sa nu ii deochi, nu poti sti ce gandeste omul)
Dar frumos, biserica era plina de mireni, nici urma de maici (cred ca erau in Paraclis)
Slujba spre rusinea mea, nu stiu cine a tinut-o, erau mai multi parinti, unul era foarte batran (peste 80 de ani), dar nu am intrebat cine e. Si nici nu prea stiai pe cine sa intrebi, la pangar nu era nimeni.
Va pup cu drag pe toate.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Care este ideea cu Impartasania? Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju |
Crinuta, la noi sunt doua curente in biserica. Unul care este pentru deasa impartasire a crestinilor, altul care dimpotriva spune ca e suficient doar de cateva ori in an, pentru un crestin care sa merite. Altfel, daca ai cazut sub pacate mari, esti lipsit in functie de gravitatea pacatului, pana la 25 de ani de Sfanta Impartasanie.
Eu si scumpa noastra mamabear sunt sub curente diferite, eu fiindca nu am cum altfel, sunt sub ascultarea duhovnicului si nu pot iesi de sub ea. Si inteleg ceea ce spune mamabear, doar ca pe mine ma rupe asta in doua, caci eu imi iubesc duhovnicul pe de o parte si ii dau dreptate ei pe de alta. Si as fi ca un bebelus care se rascoala impotriva mamii, daca indraznesc sa fiu impotriva duhovnicului.Nu stiu cum sa explic ca sa nu gresesc.
Ca le dau dreptate la amandoi. Dar eu iau asta ca un canon. Atata merit, atata primesc. Dumnezeu mi-a randuit acest duhovnic, tot asa cum mi-a randuit si parintii trupesti.
crinuta spune:
Uite Iasmin: http://www.catholica.ro/calendar-romano-catolic-2010/05/
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
La noi se recomanda Liturghie zilnica daca se poate, si impartasanie zilnica, evident doar cu spovada inainte daca sunt pacate de moarte.
Asta cu privarea de Impartasanie, chiar si pt pacate grave, eu nu sunt de acord. Omul poate muri oricand si se lipseste de multe haruri neimpartasindu-se..., deci eu aici am o problema.
Crinuta si minunea ei
Second chance