Avocat divort

Avocat divort | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Una din colegele mele divorteaza. Mi se rupe sufletul de ea, dar o inteleg. Desi are copil (o fata de 10 ani), viata in aceasta casnicie nu mai poate continua.

Va rog sa ii recomandati un avocat (avocata) care are experienta in divorturi, sa ia problema in mana si sa o scape de stres, colega mea fiind destul de nestiutoare. Are nevoie de sfaturi urgente, pana cand se pronunta divortul (sta, cu sotul ei, in casa socrilor).

Multumesc!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Sora mea e avocata si are ceva divorturi la activ. daca vrei da-mi PM. E din Bucuresti colega ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Multumesc , Crina. Ai PM.
Sincer, credeam ca o sa primesc o suta de avocati...dar nu-i asa.
Oricum, unu-i de ajuns. Unu si bun.

De ce vrem, in general avocat bun? Ca sa fie istet, sa-i placa meseria, sa se implice, sa fie bland...colega mea, pe care am angajat-o acum 10 ani, la 21 de ani, maritata si cu copil, nu a avut nici o clipa de respiro cu un sot-copil, locuind toti in casa socrilor. Acum, dupa ce l-a impins sa-si termine scoala, ba chiar sa intre si la facultate, omul s-a facut barbat...Situatia ei e dificila, iar avocatul va trebui sa-i fie, pe perioada divortului, si un soi de parinte, sora, etc.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catincutza spune:

El nu e de acord cu divortul? Ar fi mult mai simplu si mai putin costisitor....Eu am divortat fara avocat...Ex-ul a avut unu' care a redactat un act si care a spus prezent la proces in locul lui! Si pentru asta l-a taxat cu 2500 de roni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Exact!Daca oamenii sint perfect de acord,cauta pe net un formular de cerere de divort din culpa comuna,in care cer incredintarea minorului la x,etc,etc.Daca au ce partaja ,fac simultan si partajul ,cu atasarea acordului privind modul in care se impart bunurile si gata.Trebuie vazut ,intrebat la primarie ,cum se programeaza verificarea de catre autoritatea tutelara si nu dau banii inutil pe avocat;eventual sa-i dea pe un psiholog pt copil,sa depaseasca trauma separarii.Platesc taxa la deschiderea actiunii, cind o inregistreaza si asteapta sa fie programati.Sa intre pe un site juridic ,sa intrebe cum pot minimaliza perioada;se stie ca atunci cind se incredinteaza minori, dureaza putin,insa ca si conditie, trebie sa fie foarte hotariti si cel mai important, sa se prezinte ambele parti.Copilultul citi ani are?Asta ca sa-l pregateasca ,daca e cazul sa-l audieze judecatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Uite un model de cerere:
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata ........................, domiciliata in ............., str. .........., nr. ..., chem in judecata pe sotul meu ......................, domiciliat in ............, str. .........., nr. ..., pentru divort, urmand ca, pe baza probelor ce vor fi administrate in cauza, instanta sa hotarasca:
1. in temeiul art. 37 alin. 2 Codul familiei, desfacerea casatoriei incheiata intre noi si inregistrata sub nr. ....... din ............. la ............. din culpa comuna a partilor, fara motivare;
2. in temeiul art. 42 alin. 1 C. fam., sa-mi fie incredintat spre crestere si educare copilul minor ......................, nascut la data de ............., conform certificatului de nastere nr. ........, inregistrat la ............;
3. in temeiul art 42 alin. 3 C. fam., obligarea paratului(ei) sa contribuie la cheltuielile de crestere, invatatura, educare si pregatire profesionala a copilului, potrivit art. 94 C. fam.;
4. in temeiul art. 36 alin. 1 C. fam., impartirea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei conform intelegerii partilor, care sa fie incuviintata de Onorata instanta prin hotarare de expedient;
5. in temeiul art. 40 C. fam., sa pastrez numele din timpul casatoriei si dupa desfacerea acesteia.

Motivele actiunii:

In fapt, .................................................. Consider ca raporturile dintre noi au fost grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 37 alin. 2 si art. 38 C. fam., cat si pe dispozitiile celorlalte texte enuntate mai sus.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu acte si proba cu urmatorii martori:
1. ............................, domiciliat in .........., str. .............., nr. ...;
2. ............................, domiciliat in .........., str. .............., nr. ...;
Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar, certificatul de casatorie si copia certificatului de nastere al copilului minor.

Depun timbrul judiciar in valoare de ................ lei.

Data ...............

Semnatura,
....................


DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .......


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Scuze!Acum vad ca fetita are 10 ani.Va fi audiata de judecator si va alege singura cu cine doreste sa ramina.Ideea e ca pentru copil poate fi foarte stresant,tocmai de aceea ar trebui ,de comun acord,sa nu fie circ inutil.Discret,de bun simt,asa cum occidentalii o fac.
Transmite-le toate cele bune si sa fie mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

S-a rezolvat/ gasit avocat? Avem si noi una buna care s-ar putea ocupa de caz, daca e nevoie!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

as recomanda si eu un avocat, super OK, uns cu toate alifiile

Iti trimit PM

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

In instanta nu merge asa cu cererile alea tip gasite pe net. Trebuie sa fie motive temeinice pt desfacerea casatoriei. De comun acord fara motiv bine intemeiat si cu un copil de 10 ani.... nu se poate. Fara un avocat bun nu se poate prezenta in fata instantei plus ca sigur va fi vorba si de un partaj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Se poate,cu mentiunea ca partenerii sint de acord cu divortul si daca decid sa nu ceara termene mai mari decit cele care le acorda instanta ,se rezolva pina in jumatate de an.Suplimentar, partajul,tot cind partenerii sint de acord ,poate fi o tranzactie pe care o prezinta instantei sau poate fi o operatiune separata si pe cale amiabila la notar,daca sint bunuri imobile de tranferat.Daca bunurile sint mobile si le pot transmite de comun acord si fara acest tam tam.

Mergi la inceput