Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 6
Mik spune:
Vik, in Franta dupa orele la scoala copiii veneau acasa si incepea cursa cu facut teme - dus - masa - dus la culcare. Miercurea era libera, insa aduceam sau ii duceam din cind in cind pe cite unul si numai unul.
Aici e oarecum similar, singura diferenta e ca scoala termina mult mai devreme, ii luam acasa, avem grija de ei ii mai ducem si in parc daca cer. (acum folosesc pluralul caci ma ajuta bona)
Pe de alta parte, fiind trei (ultimii doi au o difenta mica de virsta) le ajunge sa faca dracii si numai e nevoie de un al patrulea.
Mie mi se pare un risc mare si o oboseala in plus ceea ce faci tu.
(ma "enerfeaza" sa stiu ca maica-sa are timp de citit si eu nu )
vikinga spune:
Ruxi si tu esti mama de treaba, ei asa vecina as vrea si eu.Is de acord cu amintirile astea frumoase pe care copiii le vor avea, cu joaca cu nebuneala, e asa cum zici.De fapt asa ziceam si eu, de aia am si dat mult de la mine, unde-s copii multi e frumos, se joaca, rid e pur si simplu bine.Numai ca io m-am bagat ca bleaga cam mult, nu am pus limite mai clare, ca de ex gata acasa inainte de cina, pe urma un nu mare la luatul dupa noi si uitati si voi unde am ajuns. de ajung sa ma ofuschez pe lenea vecinei, cind normal n-ar trebui sa ma intereseze asa intimitaturi.inainte nu ma interesa schimbul asta de juma juma din timp, nu ma deranja.ei pe urma cind am avut-o pe nadja mica deja era mai greu ca la prinz avea nevoie de liniste, de un nani in carut la aer in gradina timp in care puteam da cu aspiratorul ori nu stiu ceva de gen. si nu prea se putea cu doi copii galagiosi, dar macar pe vremea aia era si ea mai cu singe-n vine, ii mai lua.ei bine acum cu trei ai mei cu nevoi diferite imi e cam greu sa mai ofer spatiu de zapaceala si harmalaie zilnica. plus nadja de trei ani intre ei plus eventual si cite un coleg de-a lui aldo de la gradi. chiar sapt trecuta mi-au accidentat-o pe nadja cam uritel. vinovat a fost P., dar ma rog e accident de joaca nu se poate numi vinovat.ca eu-s mama si pt nadja si letizia nu numai pt aldo. si de aici unele problemute. secretul unei bunei functionari a unei familii mari mai sta si in ceva organizare. in curind o sa vina si ea cu fetite de virsta ei acasa. cei mari se joaca deja singuri nu mai e asa mare stres insa cele mici au nevoie de altfel de grija.well si chiar aici vine problema mea... vecina draga dar fa intr-un fel sa mai stea baietii si pe la tine! nu reusesc sa aflu de ce nu vor ei acolo, ca asa impotriva dornitei baiatului meu nu o sa-l trimit! e clar. ok e un compliment si o bucurie cind copiii trag la tine, la casa ta, la copilul tau. dar totusi..un schimb ar fi mai fair si mai de ajutor si pt mine, ce mai.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Si la noi vin copii mereu(copii de la gradi), cate 2 ore e "sedinta". Asa vor mamicile lor, asa fac. Pun in camera lui Aidan mere taiate, apa sau suc stors si cam atat, mai mult nu. Apoi daca vor sa iasa in curte sunt liberi sa o faca, are Aidan jucarii pt tot cartierul plus trambulina pe care vecinii o impart cu noi.Nu a stat niciodata un copil la masa, in nici un caz la cina dar nici nu am intalnit mamica ca si cea a lui P.Daca vreo mamica lasa copilul la noi mai mult de 2 ore atat va sta si Aidan la ei, daca o mamica decide ca va sta numai 1-2 ore asa va sta si Aidan la ei.Sunt niste reguli nescrise pe care le stie toata lumea si care sunt mereu respectate.Cu copiii vecinilor Aidan se joaca in fiecare zi afara la trambulina sau alergand in curte, nu au venit la noi decat odata pt ca prefera sa stea afara.Adriana 22+ si Aidan Alexander - 4 aniA ticket to hell has never been funnier |
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik(ma "enerfeaza" sa stiu ca maica-sa are timp de citit si eu nu ) Mik. |
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui vikinga
hahaha , cind ma gindesc ca am un salman rushdie, iubirea mea cea mare, necitit, ma iau si pe mine nervii:)) am si intepat-o usurel asa cum sta bine unei femei, pai ii, zic, mai vecino, la piscina mergi des, un singur copil si ala e dus de acasa aproape tot timpul, de gatit zici ca nu-ti iese, numai citesti si zici ca esti obosita frinta, nefericita si alea alea, pai io ce sa mai zic! si cica, aaah pai daca ti-a trebuit sa faci atitia copii. asa ca raminem cam necitite draga Mik, asta e dar macar cumpar! mi-am planuit aici o camera micuta cu lumina buna si soare mult si fac tot peretele pina sus cu o biblioteca misto, am pus ochii pe un fotoliu din ala de moda veche, masiv, nu eleganteturi din astea noi bune de nimic, ei si cind o da timpul peste mine sa te tii atunci:)! ori cine stie o veni vecina sa-mi ia locul si sa mi le citeasca, lol si io o sa tot fac supe la copii. macar poate mi le povesteste haha:)) Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
Mey Vik, lasa-i copilasul in pace sa o oboseasca si pe ea.
In biblioteca nu tre' sa ai prea mult soare ca nu le place la carti. Asa am zis si eu cu biblioteca cind am ajuns la Mexico, ca stau la citit si tot am gasit ca-i mai interesant sa lucrez.
Calm, hotarire si bafta !
ruxij spune:
Vik, nu cred ca ma vrei de vecina, ca io lucrez full time si oricum, iti spun direct, io pe Nadja nu ti-as lua-o la mine nici la schimb, decat dupa ce implineste 5 ani. Ti l-as lua doar pe Aldo si ne-am certa sigur Da' macar nu ti l-as trimite pe fi-miu. Da' si de l-as trimite, dc. e vorba de schimb echitabil, nu e echitabil eu iti trimit copil mare, tu imi dai unu' mic
Asta cu schimbul de care ziceti voi s-a facut si la noi pana au facut copiii 7 ani, se face si aici, dar la copii mai mici. Dupa aia cum va povesteam. Oricum la noi nu e greu, practic eu n-am nimic de facut decat poate m-o deranja chiaraila si foiala pe usi la apa si stransul dupa ei cand pleaca.
Tu ai acceptat f. multe in 4 ani, acum e normal sa te retragi treptat. Nici sa il privezi pe al tau de prieteni de varsta lui, si baieti, nici sa exagerezi si sa te simti folosita.
ladyJ spune:
Vik, am intrat sa-ti spun ca ma enerveaza vecina-ta.
Poti sa-i zici daca vrei
Imi e mila de P.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau. Daca renunti la vizite, sau chiar daca le raresti, lumea lui P se destrama, am inteles ca sunteti SINGURII prezenti in viata lui.
Daca continui asa, vei fi efectiv doborata si vecina ta te va enerva din ce in ce mai mult.
Nu sufera draga de depresie. Un om depresiv isi pierde interesul pentru orice il interesa altadata, orice hobby, orice activitate(inclusiv cititul).
Vecina ta pare genul acela victimizat, ah, ce grea e viata, vai, toate-s pe capul meu, aoleu si vai de mine. Si se foloseste de bunatatea ta,dar partea proasta nu-i asta, partea proasta este ca ea chiar crede ca tanguielile ei au efect asupra ta, deci datorita EI obtine ce obtine nu datorita TIE, ca asa vrei tu. Pe mine asta m-ar scoate din pepeni
Ma rog..femeia traieste din inertie asa. Cum e relatia ei cu sotul ei?Cum e relatia sotului ei cu copilul?
buli spune:
Vik, ce de-a treaba ti-ai facut, dar e clar e meritul tau
eu n-as tine cont deloc, dar deloc de mama lui P. asta e , comoda, aeriana etc. si as aprecia mai curind faptul ca e fair si nu-si poate lua responsabilitati pe care nu le poate duce, decit sa spuna, da, adu copiii la mine si sa te trezesti cu mai stiu eu ce surpriza.
la virsta asta sigur n-o mai schimbi.
pe de alta parte tre sa fii fair si fata de copil si sa nu sufere din cauza ca mama lui nu e o vecina buna.
dupa mine, sa-l indepartezi incet-incet fara explicatii nici nu se pune problema. l-as lua intr-o zi usurel si i-as spune direct si cu maxima blindete ca la noi urmeaza o perioada mai ocupata si ca nu ma simt in stare sa tin programul de pina acum. nu as face referire strict la numarul de copii, sa nu prinda vreo antipatie-ceva pt Letizia. i-as spune pur si simplu, ca eu adult is ocupat si nu pot mai mult.
iar tu ai putea sa te gindesti ce poti face si cite intilniri poti gestiona fara sa te simti sufocata si exact atitea sa lasi. si sa ii spui cumva dinainte. pina la urma copilul a intrat in situatia asta fara vina lui si nu tb sa sufere sa mama e asa cum e ori ca tu ti-ai luat mai mult decit poti duce.
eu cina n-as scoate-o de tot, dar as face-o un eveniment. adica uneori, cind mi-ar veni bine, as anunta cu o ora inainte si pe P si pe parinti ca "P e invitat la noi la cina in seara asta. se poate?" n-as face-o ca pe ceva ce intra in indatoririle tale. iar cind nu ar fi invitat, as anunta si pe P si pe parinti cu juma de ora inainte ca la ora X se termina distractia, voi mergeti la masa.
nici iesirile nu le-as taia cu totul, daca sint unele in care te simti confortabil le-as lasa, dar tot cu titlul de eveniment si discutate inainte, nu spontane. eventual poti spune "sint sigura ca voi aveti alt program", iar daca ea zice ca nu, nu au, te faci ca n-o auzi.
cam asa cred ca as face eu, dar nu tre sa fie valabil si pt tine.
la noi inca nu se pune problema sa ne lasam copiii de tot unii la altii, macar un adult ii insoteste, mie mi se pare o mare responsabilitate. desi baietii is cam de aceeasi virsta (Matei si Aldo), dar preferam mereu parc sau locuri unde sintem si noi cei mari ca sa tinem situatia sub control.
ps - acuma, eu cred ca daca tu schimbi situatia cu totul nici n-o sa te simti tu bine, ai sa zici ca esti o rea, de citit tot n-o sa ai vreme si de aia tot o tin cu solutia de mijloc.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
AB_AC spune:
Vik noi am cam adoptat o fetita din vecini. Zic noi, intelegand cele trei familii cu copii de pe straduta. Si da o luam si-n wkd cu randul. E drept ca n-avem decat doi copii si suntem trei familii. Dar fetita si doarme pe la noi pentru ca adesea mama o lasa singura pe noapte cu bunica ei care are peste optzeci.
Iti spun un secret: cel mai greu a fost pana cand mandrele au intrat amandoua la scoala. Asa cu teme si treaba se ocupa vreo trei amieze. Si de plecat cu barca, hiking sau cu bicicleta mai departe ramane wkdul. In plus e mai simplu acum sa faca-n doua temele decat sa fie singura care face teme in timp ce baietul arde inca gazul.
Faci prea mult si e dreptul tau sa renunti oricand. Merita sa vezi si cat de importatant e P. pentru Aldo. Pe mare nu poate lua sotul trei singur. Daca Aldo ar fi dispus sa ramana la joaca cu P cand sotul tau ar merge doar cu Nadia .... poate merita sa mearga alternativ P cu Aldo, Nadja cu Aldo si Nadja cu tine si cu sotul tau. E clar complicat, dar copilul acela s-a lipit de voi. Daca si legatura lui Aldo cu el e la fel de puternica atunci merita efortul.
Iasmin08 spune:
Vikinga, eu cand n-am mai putut, cand am simtit ca ma lasa nervii dupa 2 saptamani in continuu cu 4-5 copii in casa (ca era iarna si ger), am zis ''halt''. A scartait ficior-mio, a marait, m-a rugat sa-i fac instant inca vreo 3-4 fratiori ("mai mici sau mai mari ca el", ca nu se supara), dar am preferat asa.
Vara- in curte. Si atat. Dar nu as accepta veci sa fie prin rotatie tot randul meu.
Cat despre vecinica ta, daca ar sta P calare pe ea non-stop cu ''fa-mi un frate sau o sora'', i-ar trece glumele proaste de genul ''pai daca ti-a trebuit sa faci atitia copii"...
Esti o femeie grozava, eu sincer, la afirmatia de mai sus, cred ca faceam ca trenu', ii puneam copilu in brate si ''du-te, soro, de fii depresiva si cu altii / altele"
De aia zic Tot respectul meu.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori