Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 5
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Cum am zis, mie mi se pare OK sa se joace copiii la voi acasa in fiecare zi, dar:1. Nu la cina2. Nu pe mare3. Nu in alte iesiriJucat in casa/curte cred ca e mai usor si pt tine si nici P. nu este taiat total de pe lista.Eu cred ca singura ai tot oferit peste masura, si dupa aia incepi sa te revolti. Asa fac si eu, ofer ofer si dupa aia bomban. Nu te supara, dar nu are importanta cum e ea, daca e lenesa, cat citeste, cat a stat copilul ei la gradinita, ce mananca, la cate activitati isi duce copilul si alte critici din astea, problema e cum aranjezi sesiunile de joaca. Ca vad ca cc copilul e cuminte chiar daca mama lui etc etc etc etc face gresit. Eu nu primesc la mine copii nerespectuosi sau care imi agreseaza copilul in vreun fel. In rest, ce fac parintii si cum ii cresc, nu ma intere. Dar nu tin pe nimeni la cina si nu iau pe nimeni cu mine pe unde ma duc. Ceea ce iti recomand si tie, dc. ti se pare o varianta buna, desigur. Asa cum faci, sa oferi peste masura si sa astepti din partea ei ceea ce ea nu poate sa iti dea, nu va avea nici un rezultat bun. Dupa cum vezi, ea nu iti cere sa ii iei copilul, pt ca stie ca ea nu poate sa iti intoarca favoarea. Asa ca redu. |
ruxij spune:
Uite ca si fi-miu are un cuplu de prieteni care vin zilnic si al meu nu merge la ei niciodata pt ca parintii sunt MULT mai ciufuti si n-au chef de balamuc. Pe mine nu ma deranjeaza deloc, pt ca e vorba doar de joaca la noi in casa sau in curte, nu de ceva in plus fata de asta si nu astept sa mi-l cheme "la schimb". In plus, prefer sa am eu controlul si sunt gata sa "platesc" un mic pret pt asta. Si ea tot zice "multumesc pt ce faci", pt ca tin tot cartierul la mine, dar repet, nu fac nimic in plus fata de oferit spatiul si e f. usor de gestionat in felul asta. Dar am reguli mai stricte. De ex. nu primesc in casa mai mult de 3 copii straini deodata, in curte putem avea si 8-9 si ok, le dau voie sa intre sa bea apa sau dc. cer la toaleta. Nici macar nu dau snacks, vad ca se poarta sa dai snacks, eu nu dau. Asa nu e nimeni frustrat. Taica-miu cand a fost la noi n-a fost in stare sa faca fatza si i-au intrat toti aia 9 copii in casa, s-au dus pe sus pe la fi-miu prin camera si m-a sunat sa vin repede de la servici ca nu face fatza invaziei si nu-i poate da afara Dc. esti ferm, e mult mai bine. Morala e, da doar ce poti, nimic mai mult, ca nu ai obligatie. Acum P. s-a atasat cam tare de voi, o sa fie putin mai greu, ia-o treptat cu redus iesirile in primul rand si cinele.
Mik spune:
Vikinga, imi esti draga, da' acu' is furioasa pe tine.
Francezii au o vorba "charité bien ordonnée commence par soi-même". "Mila buna trebuie sa inceapa cu propria persoana".
ACum sincer tu crezi ca daca intr-o zi cazi de oboseala o sa vina vecina sa te ajute ? Sa stea cu copiii tai un ceas-doua ?
Eu zic sa te opresti din taote astea sa te focalizezi pe tine insati si pe copiii tai. POate sa-ti fie mila/drag si de altii dar copiii tai sunt prioritari si au nevoie de o mama in forma (era sa scriu functionala 100%).
Fa fix ce spune ruxij, fixeaza-ti o zi sau 2 pe saptamina in care copilasii tai se joaca cu P. si gata. Daca ai timp si nu stii ce face, citeste, odihneste-te.
vikinga spune:
citat din mesajul lui ruxij Cum am zis, mie mi se pare OK sa se joace copiii la voi acasa in fiecare zi |
maru spune:
vikinga, nu te pot ajuta, copilul meu unde ca e mare, dar nu se da dus la altii sa se joace. Rar la vara-sa, dar daca insista cumnata-mea.
daca mergem in vizita si e gasca mare de copii, isi ia ipod touch-ul, si gata e in lumea lui: citeste, se joaca, nu interactioneaza cu altii.
suplimentam noi mult, cum vine vremea frumoasa, cum facem plinul, ceva mancare in traista, si hai sa mai exploram.
cumnata-mea are noroc: nepottica are pe strada multe fetite, ce-i drept cand au luat casele vreo 3 familii le-au luat impreuna in acelasi court ca se intelegeau fetele bine intre ele.
Se suna, cer voie de la paritni, si merg de la unele la altele.
Se intampla ca la cumnata-mea sa fie 4-5 fete, se joaca unde le da ea voie: in spate, in fata cu bicicletele, in basement, depinde. Daca parintii ceilalti pleaca de acasa, suna la cumnata-mea si anunta unde, si cand se intorc. Stiu ca a doua oara nu le-ar mai primi daca ea ar fi in casa urmarind capritele si mamele sa fie plecate fara stirea ei. Mai au alergii, se mai julesc, se mai trag de par, si na, ca gazda esti responsabil pentru copilul musafir.
kariguld spune:
cand am locuit singuri in casa, (fara alte familii) mai erau copii in zona, ca era zona mare de case, uneori se adunau copii langa casa noastra unde era un loc liber, al unui batran dar cu acordul lui copii se adunau acolo si se jucau. eram despartiti de un gard din beton. se duceau si ai mei si nu spun cate mingi primea "in gura" gardul respectiv. eu desigur eram cu un ochi mereu acolo, toti copii erau apropiati ca varsta.
pe ai mei nu-i lasam la nimeni in casa, nici in curte,(sunt io putin mai paranoica) noi primeam altii copii.
acuma locuim in casa cu inca doua familii, una are doi copii f mici, deci nu se pune problema de jucat impreuna. si mama respectiva iese afara cu ei se joaca in curte, ii supravegheaza. ai mei ptr ca sunt cu socoala si au activitati mai multe nu mai sunt interesati de iesitul in curte. sa vina vara, sa vedem atunci cum va fii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
ruxij spune:
La mine se joaca zilnic, la mine in curte, nu pe strada. Am curte, curte, imprejmuita. Se joaca si pe strada, dar nu exista sa nu se joace in curte la noi pe trambulina sau cu mingea in fiecare zi. Cand pleaca lasa in urma pahare de hartie (pe care le cumpar special pt ei), jucarii, gunoaie, pe care eu le strang. Vara dau drumul la aspersoare si le baga sub trambulina si sar acolo in apa, ba imi consuma si detergentul de vase sa toarne sa se "dea pe gheata", motiv pt care mi-au omorat si iarba Mai stau in fata casei mele, le aduc scaune, le strang. Ultimul eveniment: unul mi-a rupt oglinda de la masina, ca s-au jucat in garaj. Altadata au consumat bateria de la masina pe care nu o folosim, s-au bagat in ea si au lasat lumina aprinsa. Cand e frig intra si in casa, dar cum ziceam, nu mai mult de 3 odata. Pe mine nu ma deranjeaza, nu ma gandesc "la schimb", imi place ca fi-miu e cel mai popular copil din cartier si cred ca tocmai de aia, pt ca la mine pot veni intotdeauna fara probleme. Nu ma intereseaza ce fac parintii in timpul asta, dc se duc la piscina sau la cumparaturi, dar in general nu se duc, sunt acasa. Dc. tb sa plec undeva, ii ushuiesc si gata. Nu sunt in relatii cu parintii lor, decat de buna ziua si chiar n-am nici cea mai mica urma de interes in legatura cu activitatile lor in timpul in care copiii sunt la mine.
Eu consider ca fabricam amintiri in felul asta si sunt dispusa sa fac ce pot si atat cat pot. Fara mancare, fara calatorii cu gasca.
vikinga spune:
citat din mesajul lui kariguldcunosc doua cazuri, unul aici in DE si altul in alta tara, cand copilul din vecini s-a ranit grav, accidental, in casa vecinilor iar parintii i-au tarat in procese pe parintii de imprumut. cazuri f asemanatoare cu al tau. |
vikinga spune:
citat din mesajul lui Mik Vikinga, imi esti draga, da' acu' is furioasa pe tine. Francezii au o vorba "charité bien ordonnée commence par soi-même". "Mila buna trebuie sa inceapa cu propria persoana". ACum sincer tu crezi ca daca intr-o zi cazi de oboseala o sa vina vecina sa te ajute ? Sa stea cu copiii tai un ceas-doua ? Eu zic sa te opresti din taote astea sa te focalizezi pe tine insati si pe copiii tai. POate sa-ti fie mila/drag si de altii dar copiii tai sunt prioritari si au nevoie de o mama in forma (era sa scriu functionala 100%). Fa fix ce spune ruxij, fixeaza-ti o zi sau 2 pe saptamina in care copilasii tai se joaca cu P. si gata. Daca ai timp si nu stii ce face, citeste, odihneste-te. Mik. |
blackpanterro spune:
Si la noi vin copii mereu(copii de la gradi), cate 2 ore e "sedinta". Asa vor mamicile lor, asa fac. Pun in camera lui Aidan mere taiate, apa sau suc stors si cam atat, mai mult nu. Apoi daca vor sa iasa in curte sunt liberi sa o faca, are Aidan jucarii pt tot cartierul plus trambulina pe care vecinii o impart cu noi.
Nu a stat niciodata un copil la masa, in nici un caz la cina dar nici nu am intalnit mamica ca si cea a lui P.
Daca vreo mamica lasa copilul la noi mai mult de 2 ore atat va sta si Aidan la ei, daca o mamica decide ca va sta numai 1-2 ore asa va sta si Aidan la ei.Sunt niste reguli nescrise pe care le stie toata lumea si care sunt mereu respectate.
Cu copiii vecinilor Aidan se joaca in fiecare zi afara la trambulina sau alergand in curte, nu au venit la noi decat odata pt ca prefera sa stea afara.
Adriana 22+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier