Cainii si poporul -2-

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Lady, eu ACUM nu vad ca fiind normala tragerea la raspundere a omului vazut pe strada ca da unui ciine o bucata de piine sau un crenwurst, cum se vehiculeaza in buletinele de stiri tv. Pai m-as considera ultimul om, sa vad linga mine un ciine necajit si hamesit si sa nu-i arunc un colt de piine. La fel si cu aruncatul oaselor de la geam, dincolo de lipsa de civilizatie pe care o denota gestul, finalul e cam acelasi daca pui osul la gunoi. La mine in cartier ciinii sint impartiti pe..pubele. Ce arunc eu la gunoi, vin oamenii strazii si scormonesc si printre altele aleg si ce gasesc comestibil pentru ciini.
Dar ar trebui ca DE AZI INAINTE sa se tina o evidenta a celor care adopta, sa se microcipeze ciinii astia adoptati, ca nu e asa de scumpa manevra, cum se scria in capitolul trecut (si la o adica poate fi facuta pe banii celui care adopta), si sa te amendeze de sa te ia mama naibii daca ciinele ala umbla pe strada de capul lui. Sa fie obligatorie sterilizarea tuturor ciinilor fara pedigree iar refuzul sa fie sanctionat. Sa fie sanctionate abandonul si abuzul. Dar stii cum...? Ca de multe ori eram uimita pe Animal Planet de cuantumul amenzilor. Uriase, fata de un "nimic" ca neasigurarea asistentei veterinare de exemplu. Nu ai bani? Inchisoare.

Mami de Ilinca (5.03.2009)

La asta ma referam si eu, la evidente si pedepse aspre cand e cazul.

Nici eu nu pot sa trec nepasatoare pe langa un animal infometat. Mi se rupe sufletul si ma apuca toti nervii cand ma gandesc ca animalul ala a ajuns acolo din cauza unui nesimtit.Iar doamnele despre care vorbim, alea care ies la ore fixe cu resturile, au participat activ la repo-pu-la-rea strazilor cu caini. Si dincolo de ´´bunatatea´´ lor, sunt direct vinovate atat de cazurile grave de atac canin cat si de viata mizera a cainilor.

Dar faptul ca tu il hranesti...nu inseamna ca il ajuti...Il hranesti o data....apoi tot necajit va fi...si tot muritor de foame!!!!
Locul cainilor este fie in salbaticie (sub forma lupilor) fie ingrijiti si iubiti de o familie...
Mie mi se pare groaznic ca asa spusii iubitori de animale, prefera sa ii vada bolnavi, schiopi, batuti, insetati, infometati, jigariti decat sa le dea o sansa la adoptie sau sa ii crute de viata asta mizerabila....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Eu sunt ferm pentru urmatorul plan:
1 - ridicat TOT ce misca pe 4 sau 3 picioare de pe strada; amendat orice cetatean care se opune;
2 - dusuit, sterilizat, vaccinat in adaposturi provizorii;
3 - adoptii cu angajamente stricte; amendat si condamnat orice cetatean care incalca angajamentele;
4 - tot ce ramane neadoptat dupa 2 saptamani NU se intoarce pe strada ci se eutanasiaza;
(toate patru in paralel, pe masura ce se tot aduna de pe strazi; vreo 6 luni, buget fezabil)

Sunt de acord cu planul aici expus; imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar adevarul este ca e o problema mare-mare cu cainii agresivi si multi.

Chiar ieri am vorbit cu niste prieteni si cunostinte , suficient de iubitori de animale/caini. Si am inteles ca nemultumirea vizavi de proiectul de lege ce ar urma sa fie adoptat se refera la nr de zile in care cainii vor putea fi tinut in acel adapost pt a fi adoptati inainte de eutanasiere: 7 zile.

Care intr-adevar, si mie mi se pare foarte putin.
Tu ai scris de 2 saptamani, deci cam 15 zile - eu zic sa fie minimul, sa fie mai mult timp in care sa poata fi gasit un camin, ori unii caini sa poata fi cautati de cei ce ii stiau si doresc sa ii ia.

VERZELE - simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Lady, eu ACUM nu vad ca fiind normala tragerea la raspundere a omului vazut pe strada ca da unui ciine o bucata de piine sau un crenwurst, cum se vehiculeaza in buletinele de stiri tv. Pai m-as considera ultimul om, sa vad linga mine un ciine necajit si hamesit si sa nu-i arunc un colt de piine. La fel si cu aruncatul oaselor de la geam, dincolo de lipsa de civilizatie pe care o denota gestul, finalul e cam acelasi daca pui osul la gunoi. La mine in cartier ciinii sint impartiti pe..pubele. Ce arunc eu la gunoi, vin oamenii strazii si scormonesc si printre altele aleg si ce gasesc comestibil pentru ciini.
Dar ar trebui ca DE AZI INAINTE sa se tina o evidenta a celor care adopta, sa se microcipeze ciinii astia adoptati, ca nu e asa de scumpa manevra, cum se scria in capitolul trecut (si la o adica poate fi facuta pe banii celui care adopta), si sa te amendeze de sa te ia mama naibii daca ciinele ala umbla pe strada de capul lui. Sa fie obligatorie sterilizarea tuturor ciinilor fara pedigree iar refuzul sa fie sanctionat. Sa fie sanctionate abandonul si abuzul. Dar stii cum...? Ca de multe ori eram uimita pe Animal Planet de cuantumul amenzilor. Uriase, fata de un "nimic" ca neasigurarea asistentei veterinare de exemplu. Nu ai bani? Inchisoare.

La asta ma referam si eu, la evidente si pedepse aspre cand e cazul.

Nici eu nu pot sa trec nepasatoare pe langa un animal infometat. Mi se rupe sufletul si ma apuca toti nervii cand ma gandesc ca animalul ala a ajuns acolo din cauza unui nesimtit.Iar doamnele despre care vorbim, alea care ies la ore fixe cu resturile, au participat activ la repo-pu-la-rea strazilor cu caini. Si dincolo de ´´bunatatea´´ lor, sunt direct vinovate atat de cazurile grave de atac canin cat si de viata mizera a cainilor.

Dar faptul ca tu il hranesti...nu inseamna ca il ajuti...Il hranesti o data....apoi tot necajit va fi...si tot muritor de foame!!!!
[/size=1][/url][/right]

Discutam cu Pisigri strict dpdv emotional, atunci cand vezi o fiinta infometata.N-am spus nicaieri ca-l ajut astfel.

Edit..ca am confundat userii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

De parca nu era suficient ca bulgarii ne-au depasit la tot ceea ce tine de turism si ospitalitate, iata ca ne dau lectii si in ce priveste www.hotnews.ro/stiri-international-7191409-inspectorii-primariei-din-sofia-verificat-proprietarii-caini-din-capitala-bulgara.htm" target="_blank">atitudinea fata de stapanii de caini. Cand vom vedea si la noi asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Capcaun, pai sa se faca ce spui tu acolo, dar am niste comentarii
- este o cheltuiala inutila sa sterilizezi niste ciini care vor fi eutanasiati, deci sa se faca asta (si microciparea) dupa ce apare o solicitare pt ciinele respectiv
- ciinii adoptati sa fie sterilizati si microcipati pt a se evita abandonul
- in paralel amenzile pt abandon, refuz de sterilizare etc.

In Iasi au fost campanii prin cartierele cu case multe, se sterilizau ciinii in clinica mobila initial pt sume absolut modice (13 lei/femela, infim), ulterior gratis. Fireste ca doritori erau putini, majoritatea nu vroiau sa-si faca pacat, ca se gaseste un stapin pt pui, ca nu-i in legea firii, etc

Pt moment eu as evita implicarea ong-urile in actiunea asta, ca m-am saturat de cazuri de ingramadit 10 ciini/mp ca sa "salveze cit mai multe vieti" si alte heirupuri de-astea. Cind or fi mai putini ciini, cind situatia va deveni cu adevarat controlabila, n-au decit sa faca aziluri de catei, sa promoveze adoptii reale sau la distanta, sa faca tot ce fac si alte asociatii din strainatate. Pina atunci insa....mi-as dori mai putin circ.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

De parca nu era suficient ca bulgarii ne-au depasit la tot ceea ce tine de turism si ospitalitate, iata ca ne dau lectii si in ce priveste www.hotnews.ro/stiri-international-7191409-inspectorii-primariei-din-sofia-verificat-proprietarii-caini-din-capitala-bulgara.htm" target="_blank">atitudinea fata de stapanii de caini. Cand vom vedea si la noi asa ceva?

Adica ce-am scris/descris eu pe la pagina 17 cap1, dar cine sa bage in seama in afara de b.nica care pina si in asta a vazut o teorie a conspiratiei...Si nu a raspuns nimeni la intrebarile mele despre indatoririle stapinilor de ciini in Ro (din a caror nerespectare, din cite citesc aici, se pot face muuuulti bani, bani care sa mearga catre rezolvarea problemei ciinilor vagabonzi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
Nu prea mai au instincte de vanator, si nici n-ar avea ce sa vaneze in oras.

Asta daca nu pui la socoteala cate o pulpa de capcaun...

Eu zic sa unim subiectul asta cu cele despre biciclisti, sa deturnam putin atentia de la culoarele speciale cu masini parcate...oricum e o aventura pentru biciclisti sa pedaleze printre maidanezi...mai mult mergi pe jos, cu toacla de coarne.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

E, hai, lali-mete, ce e asa de greu sa recunosti ca situatia in care ai fost NU era o urgenta de 112! Justificarea ca la acel numar suni "pentru a fi protejat" e ridicola pentru acel caz, in care nu puteai intra intr-o scara ca era un caine acolo...Asa hai sa sun si io la 112 ca ma bazaie o albina, pentru mine aia e o urgentza, vreau sa fiu protejata:"trimiteti repede SMURD-ul, ca-s in pericol, poate ma inteapa si intru in soc anafilactic!". Eu zic ca ai fi meritat si o amenda pentru ca ai tinut o linie ocupata cu o prostie. Si nu stiu unde vezi tu ca pisigri e "inversunata" si "nu vede evidenta" si-i "sare tzandara", cand ea da explicatii cu mult calm si rigoare stiintifica. Altii sar calul pe aici si chiar nu e cazul ei. Ea, ladyJ si inca (putini) cativa sunt dintre cei care pastreaza un ton echilibrat, fara inflamari nici "pro" nici "contra"!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

nu eu am sunat la 112 ca am ramas intr-o scara de bloc!! Eu eram impotriva cainilor fara botnita in autobuz si impotriva babelor care nu aduna rahatii la cainii pe care-i plimba pe iarba in parc Aaa,si aveam ceva cu ochelarii baietilor .Glumesc evident,aveam aceeasi idee doar ca am inteles gresit,sper eu amandoua.

Edit : Amandoua adica eu si Pisigri.Va rog eu mult de tot,nu mai spicuiti de prin mesaje,cititi tot si dupa comentati,ca nu ne intelegem .

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Ba da, este o urgenta de 112! Cand esti cu 2 copii de mana si te ataca un caine, pe strada, ce naiba poti sa faci? Ete ca nu mi-a trecut prin cap sa iau nr. de tel al hingherilor la mine!? Si, la naiba, ce proasta educatie am primit in copilarie, de nu sunt in stare sa ma apar de un maidanez!
Luati copiii de pe strada ca trece maidanezu'! (am auzit-o si pe-asta!)

Eu propun celor care se simt amenintati de nr maidanezilor de pe strazi sa-si revizuiasca educatia in privinta maidanezilor, sa invate sa socializeze cu ei (inclusiv cu aia agresivi), sa invate sa faca slalom printre rahati de caini, sa nu se impacienteze daca odraslele nu deosebesc mancarea de excrementele de caini (or sa capete ei si deprinderea asta!), sa umble cu mancare de caini la ei, sa nu se enerveze pe autoritati, sa plateasca linistiti impozitele si sa nu mai aiba dom'le, doleante d-astea, nerealiste ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

Adica ce-am scris/descris eu pe la pagina 17 cap1, dar cine sa bage in seama in afara de b.nica care pina si in asta a vazut o teorie a conspiratiei...Si nu a raspuns nimeni la intrebarile mele despre indatoririle stapinilor de ciini in Ro (din a caror nerespectare, din cite citesc aici, se pot face muuuulti bani, bani care sa mearga catre rezolvarea problemei ciinilor vagabonzi).

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Eu nu am vazut pe NIMENI in Bucuresti care sa adune rahatul propriului patruped. In schimb am calcat in multe, ca obisnuiesc sa ma uit drept inainte cand merg pe trotuar nu cu capul plecat, asadar nu le-am vazut.

Pentru fiecare excrement pe care eu personal l-am vazut as taxa 100 de euro. Sa vezi atunci minunatie de adapost. Repet, doar cele pe care eu le-am vazut fara sa le caut cu lupa.

Insa sunt doua probleme distincte, una este cea a cainilor fara stapan si alta cea a stapanilor de caini ne-educati si ne-amendati.

PS-ba mi-am adus aminte, in parcul herastrau am vazut un tanar care a curatat cu o manusa de punga mizeria cainelui propriu.Acum cativa ani.. Un adevarat spectacol, reactia trecatorilor a fost aceiasi ca atunci cand vezi un ozn.

Mergi la inceput