Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 20
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DanaAlex
draga dar ce ma mai citezi...ideea este ca nu ma intereseaza ce fac autoritatile cu maidanezii, pot sa-i omoare, faca manusi sau salam..pentru mine e important sa dispara de pe strazile oraselor...nu-mi surade sa-i tina in viata pe banii nostri...luati-i voi iubitorii de animale si terminam discutia. drepturile stapanilor de animale le tot invocati, dar obligatiile le stiti???? ocoleste si tu voma cum ocolim si noi ceilalti rahatul...sau identifica vomitatorul si da-i in cap |
DanaAlex, eu zic sa-i scrii Zanei Maseluta, poate iti indeplineste dorinta cat ai zice..ham.
Am inteles ca pentru tine e important, acu noi ce sa facem sarmanii de noi, iarta-ne ca nu iti putem indeplini dorinta asa repede.
O intrebare mai am, daca nu reusim urgent sa gasim niste vlajgani dispusi sa cioparteasca cainele pentru salam, te bagi tu? Putem conta pe tine?
ramoneloo spune:
capcaunule,sa nu razi,ne-a cazut pisica din copac in cap.aveau nunta.vreo cateva.ca ne-a facut varza,cu infoiat si tot repertoriul,ca o fi atac ulterior incidentului cu picatul de pe creanga,cert e ca ne-a facut.
andries,sa stii ca in ramnicu-valcea,dc nu ma insel si poate confirma cineva,primaria plateste 50 ron pt fiecare patruped capturat si predat ecarisajului.
cat despre trimisul pe luna si export,macar in alte tari,nasoala treaba.f f costisitoare operatiunea.pt un sg caine,un bilet de avion de min 100eur,in functie de politica companiei aeriene.plus celelalte costuri,deparazitari,vaccinari,cipare,pasaport,cusca transportoare,scumpa si ea,la randul ei.
in china vor sa interzica consumul carnii de pisica si caine,este in discutie legea.deci,pana si alora cu tradie li se pune frana de catre organizatiile de protectie a animalelor.
apoi,o prietena are 4 maidanezi in casa.da,4.reactia la vederea celor 4 maidanezi scosi la plimbare:auzi,dau lapte cumva?
in rest,pr cu vecinii,nu.ca-si cunoaste obligatiile mai bine decat drepturile,ca alea-s prea putine sau inexistente.pt unii.
capcaunule,nu i-am recomandat cu rea-vointa.asa este piticotul,imprejmuit,delimitat printr-un gard de jur-imprejur,cu porti de acces,cu un anumit orar.
solutii s-au dat destule.dar nimeni nu asculta.si nici nu vrea.chiar nu este evidenta pozitia unora,nefiind dispusi nici macar sa asculte?sa ia in calcul solutiile?cum ar trebui sa reactioneze un asa-zis iubitor de animale in situatia data?
J G spune:
Discutia deja frizeaza absurdul, dar nu ma mir.
Eu nu am nici o problema cu cainii utilitari (de paza, care conduc orbi, mirositori de droguri sau care-s frumosi si ma bine-dispun, nici cu cainii cu stapan sau cei din curti). Au utilitate, deci in lumea mea sunt bine-veniti.
Eu respect animalele, am si eu caine care e ingrijit cum trebuie. In plus, sar de 2m daca vad abuz impotriva animalelor si o data am luat si un ghiont pentru ca am oprit un copil sa de suturi intr-un catel.
Insa cainii de pe strada sunt daunatori si atat. Si pentru mine, toate animalele pentru sunt animale si gata. Nu-s unele mai sus si altele mai jos si mi se pare culmea ipocriziei sa bag in gura ceafa de porc si sa nu fiu de acord cu omorarea prin injectie a cainilor. Stiu foarte bine ce iti aduce un caine pentru ca am caini si pisici de 20 de ani.
Xio, un fin psiholog, zice ca-s psihopata in fasha. Genial, tu incerci sa ma jignesti mey? Pe bune.
Sicer mie mi se pare foarte trista soarta cainilor de pe strada si nu vad lipsa de omenie din eutanasie. Si la asta as vrea o explicatie.
Eu, in luni de zile daca nu mai mult de trait in strainatate, atat in capitale cat si la tara, nu am vazut niciodata un caine vagabond. Niciodata.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
ramoneloo spune:
mireamara,de vis ce spui.cel putin pt tarisoara noastra.
cand ma gandesc ca asa trebuie sa fie si la noi,ca asa trebuia sa fie de multa vreme,ca asa arata normalitatea...
ce inseamna sa existe o autoritate competenta,cu legi in vigoare,legi care se respecta...exact asta ne lipseste si asta ar trebui sa fie punctul nostru de plecare,baza.insa nimeni nu isi doreste asta.ne opunem cu vehementa normalitatii.
DanaAlex spune:
da ramoneloo ai dreptate cu piticii, este in parcul tabacariei un loc de joaca ingradit si pazit, supraveghetorii ii dau afaara pe cei care intra cu caini in lesa, dar sunt cateva exemplare de maidanezi...partea proasta e ca pana acolo ai toate sansele sa dai nas in nas cu haite de maidanezi
am aflat azi ce s-a intamplat cu fetita muscata luni.. tatal ei si alti barbati- tati din cartier sunt hotarati sa-i omoare pe maidanezi...ii linsam si scapam de ei...simplu
ladyj ..ce sa zici si tu...nu, nu poti conta
ramoneloo spune:
JG,nu exista eutanasie prin injectie in ecarisaje.poti intelege asta?
exista deja infrastructura in mai toate orasele romaniei.organizatii recunoscute,poti vedea pe site-urile lor nr de sterilizari,adoptii si eutanasieri.desfiintam frumusel ecarisajele,le taiem conducta cu bani astora care nu fac nimic de ani de zile,ba chiar ai zice ca ii inmultesc pe-acolo...au deja clinici mobile cu care pot interveni la solicitari,indiferent ca este sesizata prezenta unui animal ranit,agresiv,etc,echipamente(pusca tranchilizare,capcane s.a.m.d),prezenta lor este cu totul si cu totul alta,inclusiv ca aspect si comportament.investitia nu ar fi f f mare,existand deja infrastructura:teren,echipament,personal,voluntari.
eu am asistat si la eutanasii,personal.atunci am zis,dc asa s-ar face toate eutansiile,n-as cracni,pe cuvant!
frizeaza absurdul si solutia asta?
J G spune:
Am zis eu ca sunt de acord sa fie omorati in bataie? Eu la aceasta forma de eutanasie ma refer, prin injectie, nu la altceva. Asta se poate stabili in cadrul legislativ, odata cu decizia de eutanasie/rastimpul pentru adoptie etc.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
XIO spune:
JG , nu eu spun ci niste studii. Persoanele care manifesta cruzime fata de animale sunt violente . Marea majoritate a pers. din inchisoare au in copilarie acte de cruzime fata de animale, fata de pers. care nu sunt inchise .
Nu te fac psihopata , doar ca nu e normal sa ai gandirea asta.
Asta e cea mai tare : e trist ca stau cainii pe strada , mai bine ii omoram. La bietii copii de la semafoare te-ai gandit asa? Ca de aia saracii e si mai trist , gandeste-te ca cei care sunt sefii afacerii le rup mainile si picioarele ca sa atraga mai multa empatie , ii bat , ii infometeaza samd. hai sa-i omoram in loc sa-i ajutam , ca uite saracii ce viata duc.
Asa cum pt. tine toate animalele sunt la fel si pt. unii oameni animalele de companie fac parte din familie , deci sunt pe aceeasi treapta cu oamenii.
De-aia am vazut la inundatii oameni care salvau animalele , ca sunt multi care gandesc asa. Daca erai tu probabil le lasai sa se inece , ca sa nu se chinuie, nu?
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ramoneloo spune:
danaalex,hai,cainele meu n-o stii el sa citeasca,dar io stiu sa citesc accesul interzis cu animale de companie,basca ca e si desenat,probabil pt aia care nu stiu sa citeasca,desi legal,nu poti detine un caine fara sa ai 18 ani impliniti,ceea ce presupune niste notiuni elementare.sau 4 clase minim.
cat despre ceea ce intentionati sa faceti,vrei respect?vrei aplauze?vezi ce inseamna opozitia cu inversunare pt adoptarea unei legi de infiintare a politiei animalelor,a normalitatii mai-sus expuse de mireamara?
Andries spune:
ma tenteaza ideea unui "export" de maidanezi din cartierul meu catre ramnicu-valcea
Andries
>>>Continuare