masa festiva

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Apropo, chiar astazi ma sunase mama sa imi spuna ceva de boabe de strugure (dar nu stia cum anume si in ce sa le implice) si uite ce idee mi-ati dat!!! Nici n-as fi crezut pe ce lungime de unda ati picat



Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Iasmin felicitari pentru mama ta si tie pentru ca esti asa implicata m-ai impresionat, serios vorbesc. Foarte bune sfaturi ti-au dat fetele ( am luat si eu aminte ) si sunt curioasa sa vad rulourile in mai multe culori, te rog sa pui poze . Iti zic si eu ce gustari reci asa mai festive stiu face si poate te inspiri cu ceva.
Gustari reci pe frigarui de bambus de data asta le-am facut cu rosii cerise, ridichi, castravete, cubulete de branza , salam, sunca ce gasesti al indemana. Ca sa arata bine si completeaza gustul am pus ruccola cum vezi si in poze, se gaseste la Kauffland si la Cora in Ro. Poti pune si chiftelute si rosii cerise pe frigarui mici ca arata f bine.
Aperitive pe biscuiti sarati eu am pus icre negre si spuma de branza, decorate cu verdeata tocata fin si ceva rulouri de somon umplute cu crema de branza. (Le recomnad ca se fac usor, cumperi ce biscuiti gasesti)
Pungute de jambon cu crema de branza sunt excelente si de efect, poti adapta si cu jambon neafumat si cu alta compozitie la spuma de branza. Daca nu gasesti ciboulette ( eu am vazut la Cota 6,9 lei punguta) poti lega cu cozi de ceapa verde taiata fin pe lungime.
Rondele cu bunatati eu am facut pe rondele de bagheta cu icre,somon si ce am mai avut prin casa, poti improviza.Poti face cu spuma de branza si rulouri de somon.
Minipizza facuta cu aluat de foietaj.
Cam astea mi-au venit acum in minte si mi se par mai festive, te uiti la poze si adaptezi dupa cum vrei tu nu trebuie sa fie neaparat buget mare cu cutie de icre negre, una de somon, cascaval si o mana de ruccola faci minuni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Sylvia, mi-ai umplut inima de bucurie. Mey, m-ai dat gata, si mi-au furat ochii bunatatile tale. Aranjamentul frigaruilor este exact cam ce imi doream sa vad, iar cu ridichile si cu chiftelute chiar mi-ai dat o idee grozava.
Iar minipizza?? Trebuie sa fie de vis. (Recunosc, sunt o gurmanda, imi cam plac mancarurile bine gatite). Totul pare asa de delicios acolo, si uite, chiar somonul acela arata superb.
La icrele negre ma gandisem si eu, doar ca ma gandeam sa tai cubulete de paine prajita, cam cat o inghititura, sa pun un pic de unt si o lingurita de icre negre, si ornat deasupra cu o feliuta semi transparenta (pe masura bucatelei de paine) de lamaie. Am vazut apoi insa cum ai ornat tu si cred ca merge mult mai bine cu un pic de somon si patrunjel (parca e patrunjel nu?).
Te pup cu mare drag, si daca iti amintesti, nu ma uita,mai vino o fuga si mai da-mi idei.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Iasmin ma bucur ca te-a ajutat cu o idee, ce ai vazut era patrunjel verde, poti pune sau patrunjel sau coriandru. Ruccola care e bestiala si la gust si la aspect gasesti sua la Kauffland sau la Cora pe la 7 lei cutiuta . La ce vrei sa ma gandesc si sa iti mai dau idei pentru desert sau felul 2? Cate persoane sunt ca de aici trebuie inceput ? sa vedem in functie de cate portii si cat timp ar fi la dispozitie. Am citit in ceva mesaj mai jos ca e vb de 20-25 pers si masa se tine la scoala? Sa imi zici tu exact si ma mai gandesc la aperitive si restul ca trebuei mancare la asa trupa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Sylvia, iarta-ma ca iti raspund asa de tarziu, am fost plecata de acasa cateva zile.

Da, vorbim de 20-25 de oameni, si de un termen de vreo 2 zile in care sa pregatesc bunatatile.

Sigur ca mi-ar fi de folos daca mi-ai da idei pentru deserturi, asa cum am vazut ai idei excelente.

Multumesc si te rog, daca ai un pic de timp, macar da-mi idee ce sa caut in blogul tau.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Iasmin la desert eu as opta pentru ceva combinat ca sa impaci toate gusturile pentru ca nu toata lumea este cu inghetata, cu cremele sau cu fructele asa ca as face un platou mic la fiecare cu o prajiturica si fiind perioada asta cu fructele as face Minitarte cu fructe eu le-am facut cu piersici dar acum ar merge de minune cu capsuni taiate feliute si combinati cu alt fruct. Langa ele o minifrigaruie cu 3-4 fructe ce vreti voi, un capsune, o bucata de ananas, o boaba de trugure, orice. si langa o cupa mica cu o bula de inghetata decorata frumos cu un fruct sau ceva glazura uite cum am decorat eu Spuma de capsuni poti sa inlocuiesti cu inghetata . Mai poti opta pentru un tort mare frumos decorat si pe langa acela fiecare sa poata opta pentru un fruct si inghetata ...pe platoul lui. Asta mi-a venit acum in minte, o sa ma mai gandesc Cum mai este timp poate o sa iti arat eu un platou de desert facut de mine in genul de care vb ca urmeza sa fac si eu pt o masa .
Cu apreritivele zic eu ca la ce idei s-au adunat aici ai de unde sa alegi si sa faci foarte diversificat. Felul 2 va fi putin mai dificil pentru ca nu stiu daca acolo ai posibilitate sa reincalzesti sau sa il duci mai tarziu cald....nu stiu cum te-ai gandit.
Mai revin eu si iti spun ce deserturi imi mai trec prin minte si o sa ma gandesc si la ceva felul 2 mai festiv si nu complicat de facut si decoruri usor de realizat pe loc acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Dupa cum v-am promis, revin cu reteta pentru rulada de cascaval in 3 culori (unii spun: clatite asortate)

Ingrediente:
-6 oua
-300g cascaval
-piper
-boia de ardei (dulce)
-patrunjel (sau marar)

Metoda de preparare:
Se rade cascavalul prin sita mica a razatoarei. Cantitatea se imparte in 6 parti egale.
I. 2 oua se amesteca cu o parte cascaval ras. Din aceasta se vor coace doua clatite.
II. 2 oua se amesteca cu o parte cascaval ras si cu boia dulce de ardei si un pic de piper. Se coc doua clatite.
III. 2 oua se amesteca cu o parte cascaval ras la care se adauga patrunjel (sau marar). Se coc doua clatite

Dupa aceea, pe o foaie de celofan, sau naylon (hartie cerata), se pun clatitele cat sunt fierbinti, astfel: o clatita, o jumatate dintr-una din partile de cascaval ramase, o clatita cu boia, alta jumatate din partile de cascaval, o clatica cu patrunjel (sau marar), iar cascaval, iar o clatita alba, iar cascaval. Se ruleaza naylonul (celofanul) cat mai strans. Ideea este sa se lucreze cat mai rapid cu ptinta, ca sa se topeasca intre clatite cascavalul si clatitele sa se prinda bine intre ele.
Dupa ce s-a obitnut rulada, se da iute la frigider unde se lasa 24 de ore.
A doua zi se scoate si se serveste taiata rondele.

Pofta buna!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput