masa festiva

masa festiva | Autor: Iasmin08

Link direct la acest mesaj

Mama mea cea scumpa si draga va iesi in curand la pensie. Doar cateva saptamani o mai despart de acel moment. Intrucat ea a lucrat in colectivul de acum de mai bine de 20 de ani, ar vrea sa organizeze o masa festiva si sa le invite pe colegele ei sa participe, in semn de multumire si de bun ramas.
As vrea sa o ajut, insa imi lipsesc ideile. Ce anume ar putea servi? (vorbesc de aperitive, etc.)
Daca gasiti linkuri cu pozici, va rog mult sa ma ajutati, ca sa invat ceva nou in aranjamentele felurilor servite si a ornamentelor ce le pot fie face, fie procura.
Multumesc mult!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viomary spune:

frigarui cu rosii cherie si branza,rulouri din sunca cu telina si mar ras,bulete de cascaval,gasesti in comert niste gogosele ca cele de profiterol pe care le sectionezi si pui vinete cu maioneza sau crema de branza cu verdeata,piftelute,din piept de pui faci bastonase cu susan,salata beuf,masline,cateva feluri de muschi,cascaval fromos taiat
doar ce mia trect acum prin cap..revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Viomary, multumesc mult de raspuns. Chiar te rog din suflet sa ma mai ajuti. Imi folosesc mult sfaturile tale.
Vroiam sa te intreb, gogoselele acelea, de unde as putea sa le cumpar? Sunt la pungi (au vreo denumire)?
M-am gandit si eu la ceva pastramioara, salata boef, cascaval, dar astea sunt clasice, eu vroiam ceva deosebit cum mi-ai zis de frigaruile acelea cu rosioare mici, vinete cu maioneza.
M-ai descumpanit un pic cu rulourile din sunca cu telina si mar. Ai putea te rog frumos sa imi dai o reteta? Ca nu imi pot imagina cam cum sunt.
Multumesc mult de tot

PS, daca iti mai vin idei, te rog eu mult mai spune-mi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

chec aperitiv,mini snitele,ciuperci pane,frigarui cu de toate pe ele,rosii umplute cu ce vrei...aici sunt rosii umplute cu salata de vinete,http://i43.photobucket.com/albums/e363/valentinag/S5005750.jpgaici ai tepuse cu diverse,si aici ai gogosele umplute cu salata de icre
ca sa-ti faci o idee cum arata

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Iasmin, gogosele am vazut in Cora la raionaul de panificatie si sunt ambalate in pungi a cate 10-20 de gogosele si parca costa in jur de 6 ron.
Rulourile cu sunca, mar si telina...cumperi feliute de sunca presata si faci o salata de cruditati din mar, telina si maioneza cu care umpli aceste felii de sunca dupa care le rulezi......cred ca despre asta vorbea viomary.
Sa iti traiasca mama si sa se bucure de pensie

Mergi la inceput

Valentina, mi-ai dat niste idei absolut superbe. Arata asa bine rosiile umplute cu vinete - uite eu nu ma gandisem sa le asez asa. Super, multumesc tare, tare mult.

Alina, multumesc de reteta si de pontul cu gogoselele. Dar oare rulourile acelea cu maioneza, mar si telina n-au nevoie de ceva acritura in interior? (de pilda castraveciori murati). Sau fiind cantitatea mica nu-i problema? Sa stii ca pe aia am s-o incerc si eu ca aici nu am vazut reteta asta facuta.

Multumesc mult fetelor, , si daca va mai vine idei, va rog eu sa ma ajutati.
Va imbratisez cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Foarte bine te-au sfatuit fetele.vin si eu cu cateva propuneri,sper sa-ti fie de folos:
Checaperitiv
Chiftelute de pui cu susan
Rulada cu ciuperci
Rulada de spanac

Si daca vrei si ceva fripturici care merg servite la o masa gen bufet suedez(fiindca sunt bune atat reci cat si calde):
Muschi de porc umplut cu ficatei
Frigarui cu piept de pui marinat in iaurt

Sper ca ti-am fost de folos.Spor la bucatarit iar mamei tale ii urez sa se bucure cat mai mult de pensie!Sa ne povestesti cum a iesit

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Violeta. m-am uitat la toate, si am ramas salivand dn abundenta. Cel putin rulada de spanac si frigaruile is mortale. Da, ei, asa ceva cred ca merita incercat.
Ma gandeam: daca in chiftelutele din piept de pui cu susan as pune exact in mijloc un cubulet de cascaval, ce zici, ar merge? Adica in mijlocul chiftelutei.
Dar da, , asta e ceea ce caut, exact in genul in care mi-ai aratat.
Mii de multumiri. Am sa ma mai uit pe site-ul cu pricina, poate mai gasesc ceva aplicabil.

Mergi la inceput

Fetelor, am vorbit cu mama si a ramas ca la aperitive vom servi cam asa: rulou din cascaval, in 3 culori( se fac un fel de clatite, unele verzi de la patrunjel, altele portocalii de la boia si unele galbele cu mult mult cascaval, se ruleaza nu stiu cum si se taie feliute; o sa va zic mai multe dupa ce vad), rulouri de pastramioara umplute cum ati zis voi cu maioneza cu telina si mar, neaparat ruloul de spanac, ca prea mi-a picat cu tronc, ciupercute umplute cu crema de branza(cu patrunjel) date la cuptor, un frigarui cu rosii chery, branza feta, si nu mai stiu ce (trebuie sa ma uit sa vad si mai ce).
La desert am zis ca o sa fac cupe cu capsuni peste care pun inghetata si deasupra un pic de frisca.
Friptura o sa o fac- sa vad cum, am niste idei de ornat si pentru asta.
Si raman deschisa si altor idei.
Multumim inca o data! si mai ales pentru urarile pe care ni le-ati facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

violeta, moama ce de bunatati acolo!!!!!
am salvat blogul tau la favorite in PC, si promit ca ma apuc de facut chiar acuma paste cu piept de pui, ptr copii.

pentru munca si dedicarea ta!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catincutza spune:

poti face si frigarui cu struguri si cubulete de branza....

Mergi la inceput