haraiala in piept

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

asteryaro, scuza-ma ca te intreb. Dupa cum am spus intr-unul din posturile mele precedente, baiatul meu a facut de foarte multe ori laringita sufocanta, si a primit dexametazona intravenos (debuta brusc, asa cum ai spus, il culcam sanatos si intr-o ora deja abia putea respira, fara alt simptom inainte).
Din cate stiu cortizonul la copii mici are efecte adverse. Unul dintre ele este reumatismul. Baiatul meu se plange destul de des de dureri oasoase (am ajuns cu el intr-o noapte la spital ca s-a trezit si urla de durere, dar radiografia nu a aratat nimic anormal, nici fractura, nimic). Dureri care ii trec intr-un timp relativ scurt (o ora sau doua). Ai avut problema asta dupa administrarea copilului tau de cortizon?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Iasmin,
cortizonul poate avea, in general, o multitudine de reactii adverse.
Pana acum, slava cerului, nu am avut nicio problema de gnul asta, nici dureri de oase.
Unul dintre "secrete" este administrarea de calciu gluconic, de care am uitat sa mentionez.
Ati luat calciu gluconic pe perioada administrarii de dexa sau HSH?
Noi da, de fiecare data, cate 10 zile.
"Fiecare data" inseamna ca Razvan, incepand cu oct. 2007, a facut pana in prezent un nr. de 15 laringite.
ASsta este meteahna lui, asa cum altci copii fac otite, amigdalite, bronsiolite, etc.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO

Mergi la inceput

asteryaro, nu, noua la spital nu ni s-a administrat calciu. In schimb fenobarbital la greu.. stii tu de ce.
Al meu de altceva nu se plange. Am fost si am intrebat cativa medici. Ei spun ca nu prezinta semne de reumatism, stii, nu are oase deformate sau am rog.. Si mi s-a spus ca sunt dureri de crestere. Dar dupa cum spuneam, uneori durerile sunt mult mai mari decat ar trebui sa fie durerile de crestere.
De aia am si intrat la subiect, ca si eu eram tot contra administrare antibiotic, si am ajuns la altele. Sper ca alte mamici sa poata invata din experienta mea si totusi sa mearga la un medic inainte de a lua o hotarare care mai tarziu poate avea repercursiuni de alt fel.
Multa sanatate la puiut asteryaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Iasmin .
Fenobarbital nu-mi pica fisa de ce vi s-a prescris "la greu", scuze, nu-mi dau seama .
Eu am intrebat care este legatura intre calciu, dexa si laringita.
Mi s-a explicat, in termeni laici (pe intelesul meu ) ca dexametazona consuma calciul din oase si ca gluconatul de calciu impiedica acest lucru. Poate ca de aici durerile voastre de picioruse?

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marichiri spune:

La tuse seaca ceaiul de ceapa face minuni.stiu ca e oribil la gust dar cobinat cu miere si multa lamaie(ca sa-i mai schimbe gustul), Ana mea il bea foarte bine.Eu mai folosesc un truc: ca sa nu mai simta mirosul ceiului, il pun intr-o sticluta cu pai.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

mersi frumos marichiri

deja pot sa spun ca se simte mai bine, nu mai haraie, a inceput sa erupa din gat insa nu stie sa scuipe, in orice caz ieri dupa-amiaza se simtea asa bine si ma ruga s-o scot afara incat am iesit putin in jurul blocului cu trotineta. a dormit bine, s-a trezit o singura data si-a tusit si a cerut ceai.
i-am dat sirop de patlagina, humex, lamaie si miere.
deci eu zic ca-i spre bine.

toate sfaturile mi-au fost de folos pentru ca pot prevedea in viitor una alta si utiliza alte metode sugerate.
multumesc frumos si sanatate la toti copilasii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Iasmin .
Fenobarbital nu-mi pica fisa de ce vi s-a prescris "la greu", scuze, nu-mi dau seama .
Eu am intrebat care este legatura intre calciu, dexa si laringita.
Mi s-a explicat, in termeni laici (pe intelesul meu ) ca dexametazona consuma calciul din oase si ca gluconatul de calciu impiedica acest lucru. Poate ca de aici durerile voastre de picioruse?

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

La spitalul de copii de aici de la noi se da fenobarbital ca sa...stea copiii linistiti. De pilda internata fiind, la ora 5 m-au pus sa trezesc copilul (avea atunci 1 an jumate) ca sa ii dau...paracetamol (in conditiile in care el oricum nu facea febra) si fenobarbital. La absolut toti copilasii se dadea fenobarbital, erau copilasi- bebelusi mici- internati fara parinti, lor li se baga in lapte. De ce? Ca sa stea copiii linistiti in patuc, nu aveau voie sa se miste altfel. Si cu toate astea, cu tot fenobarbitalul, copilasii tot vroiau joaca si se dadeau jos din patucuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Laringita e foarte periculoasa la copii mici:pe moment pot sa fie bine, insa peste o ora pot sa se sufoce noaptea in somn.Am si eu experienta cu doua mandrete de fetite, cu care tocmai am iesit din spital unde au fost internate pentru laringita.Amandoua aveau o tusa latratoare si o haraiala in piept, nu aveau probleme de respiratie, insa medicul de garda ne-a internat pe loc.
Cea micuta, de 11 luni, dupa 5 zile de tratament in spital, inca mai are o haraiala in piept (ne-am externat la cerere din cauza ca majoritatea copiilor incepusera sa faca diaree in spital si mi-a fost frica sa mai stau cu ele acolo, continuand acasa tratament injectabil) si pediatra mi-a recomandat sa-i pun sare calda pe piept si i-am mai dat si ceai de fenicul caldut. Cum ne-am externat ieri, azi a fost prima zi in care i-am pus sare calda pe piept si parca e mai bine; dar o sa vedem ce zice si pediatra vineri la control, cand o sa o consulte.
Scuze ca m-am intins atat, am vrut doar sa-ti scriu din experienta mea.
Multa sanatate puiutului tau

Mergi la inceput