haraiala in piept
Fetita mea 2,9 ani s-a trezit ieri dimineata ragusita. A avut o stare foarte buna dar spre seara a acuzat dureri in gat si a inceput o tuse seaca. I-am dat sirop pentru tuse si expectorant si ceai cu lamaie. Asta noapte haraia cam urat si avea gatul blocat, nu putea expectora, i-am pus cartof crud pe piept in tifon. Febra nu a facut si daca ma duc la pediatra repede imi recomanda un antibiotic.
Acum dimineata s-a trezit tot cu haraiala si inca nu expectoreaza, i-am mai dat o lingurita de sirop, are deasemeni o stare generala f buna.
Va rog sa imi spuneti cum o pot ajuta folosind metode naturiste, nu antibiotice. Desigur ca daca face febra sau situatia se inrautateste o duc la dr dar deocamdata nu e cazul si mai mult as traumatiza-o fiindca a avut niste experiente neplacute la dr din pacate.
Raspunsuri
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cygni Fetita mea 2,9 ani s-a trezit ieri dimineata ragusita. A avut o stare foarte buna dar spre seara a acuzat dureri in gat si a inceput o tuse seaca. I-am dat sirop pentru tuse si expectorant si ceai cu lamaie. Asta noapte haraia cam urat si avea gatul blocat, nu putea expectora, i-am pus cartof crud pe piept in tifon. Febra nu a facut si daca ma duc la pediatra repede imi recomanda un antibiotic. Acum dimineata s-a trezit tot cu haraiala si inca nu expectoreaza, i-am mai dat o lingurita de sirop, are deasemeni o stare generala f buna. Va rog sa imi spuneti cum o pot ajuta folosind metode naturiste, nu antibiotice. Desigur ca daca face febra sau situatia se inrautateste o duc la dr dar deocamdata nu e cazul si mai mult as traumatiza-o fiindca a avut niste experiente neplacute la dr din pacate. "Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how." |
Ai grija, daca incepe sa suiere, se cheama ca are ''stridor'' si trebuie sa mergi de urgenta la medic. Eu am patit ceea ce spui tu ani la rand cu laringite sufocante. Nici nu mai facea febra, se trezea pur si simplu cu gatutul umflat. Noi ajungeam de obicei cu el la UPU la spitalul de copii, asta dupa ce tot asa, am luat si eu hotararea sa nu ii dau antibiotic... Dar am ajuns ca la UPU sa-i bage intravenos dexametazona.... Mergi cu ea la medic, nu de alta dar se poate agrava. Zic din experienta mea. Sanatate multa!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
CorinaDani spune:
buna,
mai poti folosi tantum verde, 1-2 pufuri in gat
exista un siropel pe baza de ridiche neagra si ghimbir, firma care il distribuie are puncte de vanzare in carrefour si real, am doua colege care l-au folosit cu succes in tratarea tusei copilasilor lor
multa sanatate fetitei !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Cygni spune:
Iasmin, multumesc, am citit cate ceva despre stridor, cred, sper ca nu e cazul. Dar e bine de stiut!
CorinaDani, stii cumva cum se numeste siropul? Noi in oras avem doar Real, Carrefour nu este si de asta intreb.
Multumesc si mai astept pareri.
CorinaDani spune:
nu, din pacate nu stiu denumirea siropului, dar firma se numeste medicer bios, poate gasesti ceva info pe net...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
asteryaro spune:
dupa descriere, e laringita acuta subglotica.
cum este tusea aia "seaca", asa, ca un latrat?
daca da, mergi la spital!
deci pe tine nu te-a speriat gatul blocat????????
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO
Cygni spune:
asteryaro nu m-a speriat pentru ca putea sa respire bine chiar daca nu reusea sa expectoreze, a baut ceai asta noapte, a luat sirop, acum e in continuare bine nu a mai tusit si dupa cum se aude incepe sa erupa din gatut.
as vrea sa stiu daca esti pediatru cumva iar la spital nu ma duc, o sa chem dupa-amiaza un dr acasa, ultima data a fost nevoie de 4 adulti numai ca sa se uite in gatul ei.
la spital daca o duc nu se mai intelege nimeni cu ea si o chinui degeaba.
diagnosticul sugerat de tine mi se pare grav totusi.
makydenis spune:
Exact asta am patit noi sapt trecuta: bb de 15 luni dim s-a trezit cu o tuse latratoare, febra, nas infundat, rinoree. Am fost la dr, ne-a recomandat 3x Nurofen/Panadol 3x sirop expectorant (Fluimucil/Mucopront dim si la pranz si seara unul mai slab din plante), seara un sirop anihistaminic(aici Erolim). In caz de agravare am primit reteta pt Rectodelt (supozitor cu dexametazona) si Suprax (antibiotic - in caz ca febra nu e stapanita cu antipiretic).
Din fericire in cateva zile bb s-a simtit mai bine fara ultimele 2 medicamente.
Sanatate va dorim si voua.
Cand apare haraitul la voi: in inspir, in expir sau si una si alta?
Cygni spune:
makydenis, multumesc pentru raspunsul tau, in inspir apare la fiica-mea, dar nu constant, doar atunci cand incearca sa expectoreze.
febra nu a facut deloc. se joaca si a fost mare negociere ca ea vrea afara dar momentan bate vantul si desi o scot pe orice vreme, acum nu risc.
ma voi duce si la un plafar sau magazin naturist si vedem dupa-amiaza cum se simte.
eu sper totusi sa nu fie ceva mai grav si sa nu ajungem la spital fiindca nu avem clinici particulare si la spitalul de copii e groaznic
makydenis spune:
asa era si la noi, nu constant. bine in plus o raceala de toata frumusetea si febra (de 2 ori a tb sa-i dau Germicid: antipiretic) si cu medicatia descrisa in cateva zile deja tusea a devenit din latratoare "umeda", febra nu a mai avut si incet, incet a fost mai bine.
la fel va dorim si voua
asteryaro spune:
cygni,
sper ca fetita ta e bine .
nu, nu sunt nici medic, nici pediatru, doar ca Razvan a facut de atatea ori laringita asta de care spun, incat... crede-ma ca sunt terorizata numai cand aud vorbindu-se despre simptomele aferente.
Acum suntem imediat dupa una , s-a complicat in bronsiolita, dar nu este f. grav, ne tratam ambulatoriu.
Ca tratamnent de fond pt. laringita, la noi exista un protocol anume la spital: in 3 etape, se face HSH (cortizon) + ampicilina intravenos, la distanta de 20-30 minute intre cele 3 etape, pt. a scoate copilul din criza respectiva. Daca e nevoie, se face si dexametazona, tot injectabil. Apoi tratament la 6 ore, cu cele de mai sus. Daca analiza de sange cere, se administreaza si gentamicina, concomitent cu ampicilina.
Printre toate astea, se fac si nebulizari (aerosoli) cu adrenalina sau dexa.
Ce vreau sa spun, in concluzie, este ca mie personal mi-e foarte teama de laringita acuta subglotica: are un debut brusc, fara niciun simptom, si o evolutie rapida. Cel mai rau ce se poate intampla este obstructia esofagiana, datorita inflamarii laringelui.
Am detaliat (scuze daca am plictisit ) ca sa ajut in cunoasterea unor simptome.
Sanatate si spune-ne ce mai faceti.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO