Cainii si poporul
Raspunsuri - Pagina 10
Iasmin08 spune:
Suntem cu doua fete pentru ca spunem clar parerea atunci cand nu credem in ceva??? Eu zic ca suntem pesimisti, nu cu doua fete. Si nu ne plangem, ci fiecare face cate ceva. Din pacate e prea putin... Daca recunoastem problema suntem cu un pas in fata... nu ne ascundem dupa deget, deci nu mi se pare nici o fatarncie aici.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
valentinag spune:
Ba mie mi se pare fatarnicie,sa ridici in slavi o tara civilizata si s-o blamezi pe'a ta,da sa nu vezi,ca tara aia aduna cainii de pe strazi,da amenzi celor care arunca gunoaie,respecta legile intr-un cuvant!
Solutia strerilizarii si datului inapoi pe strazi a cainilor,NU EXISTA!Nu este o solutie!
Nu te gandi ca te fac pe tine fatarnica,este un termen general,al nostru,al tuturor.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Iasmin08 spune:
Ei, Valentina, crede-ma ca-mi vine sa te imbratisez. Ai spus exact ceea ce gandesc eu. Cu pagini in urma exact asta am spus: ne trebuie legi si educatie - pe termen lung. Dar ce ne facem acum, imediat, cand copilasii nostri sunt inca micuti si merg la gradiniti si la scoli. Noi ca parinti ne temem pentru ei. Si sunt o problema reala.
Si mie mi-ar place sa fie ca in Germania , dar fara legile care sa permita asta... eu si cu tine nu facem primavara intr-o tara..
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
valentinag spune:
Nu,dar poate ni se mai alatura,1,2,50,150 de oameni si schimbam ceva!
Eu una,as da amenzi pana la loc comanda!Ai calcat pe bec,zdrang amenda,pana te inveti minte si nu mai faci!Numai asa se poate civiliza o tara.Ca nici nemtii nu-s ei asa din natura lor,sunt ca stiu ce amenzi iau daca calca pe alaturi.
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Mariana_D spune:
Eu am o intrebare. Din cunostintele mele s-au strans voturile pentru infiintarea Politiei Animalelor. Dar unde e aceasta? Am vazut pe site-uri la stirea cu "Eutanasierea cainilor maidanezi" , oameni care strigau sa-i omoare, sa-i impuste, sa-i bata cu bata, . Doamne in ce tara traim? Radem de cei din "lumea a treia" ca sunt vai de mama lor da aia traiesc si cu serpi , si cu tot felul de animale periculoase langa ei.Nu zic ca aceia nu vaneaza dar totusi.... sa omori un suflet nevinovat e strigator la cer. Ce vina are el ca Dumnezeu i-a dat viata? Nu cred ca noi oameni suntem in masura de a lua viata a mii de suflete. La cabinetele veterinare ,pentru sterilizarea unui catel vagabond se ofera reducere. Numai daca stai sa te gandesti daca o catelusa fata , sa spunem de 2 ori pe an cate 8-9 catelusi , uite ca la "populatie" s-a mai adaugat inca 16-18 sufletele care la randul lor vor face alti puiuti (vorbind de fetite). Daca noi, cei 22 milioane nu suntem in stare sa luam un catel si sa-l sterilizam e grav.
Eu am o catelusa pe strada care e sterilizata. I-am luat o zgardita de purici iar nashul meu ii da papica in fiecare zi. E o alintata. Si e adevarat, latra la cei care au aruncat in ea cu pietre, au batut-o in rest nu are probleme.
Catei care au fost adunati de prin orase de hingheri au fost dusi prin sate ,iar acolo au ajuns batuti de toti cretini (ca nu merita un alt nume), iar alti au ajuns sa stea la mila tuturor sau pe la groapa de gunoi batandu-se pe mancare. Dar traim intr-o tara europeana, care e sub standardele tarilor din Africa, dupa parerea mea.
mychydutza spune:
am si eu o intrebare pt iubitorii de maidanezi: vi se pare normal ca
asta sau www.ziare.com/stiri/frauda/copil-atacat-de-caine-la-petrila-866959" target="_blank">asta sau www.ziare.com/carlos-santana/stiri-santana/un-copil-de-2-ani-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-muscat-de-un-caine-311818" target="_blank">asta sa se intample intr-o societate civilizata????
daca ati fi parinti si vi s-ar fi intamplat www.ziare.com/nationala-romaniei/stiri-nationala-romaniei/cainii-vagabonzi-o-problema-de-securitate-nationala-288913" target="_blank">asta, sunt curioasa cam ce atitudine ati avea fata de ideea ca maidanezu trebuie castrat si eliberat in societate, printre noi........
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
valentinag spune:
Mariana,daca mi-ai fi spus ca ai luat un catel maidanez,l-ai sterilizat si il cresti la tine in curte/casa,atunci ai fi avut toata admiratia mea!Ca l-ai sterilziat si il ti tot pe strada,langa bloc/casa si ii da nasul tau resturi sa manance.....
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
crystall spune:
@Iasmina08,intr-adevar nu ai fost suficient de explicita, caci din mesaj despre mine se intelegea, si neh, nu pricepeam de ce, caci la tema data totusi parerile noastre sunt destul de apropiate
Evident ca si eu imi cer atunci scuze ca am sarit asa de f.und in sus
Eu una nu ridic neaparat tarile "civilizate" in slavi, dar e bine sa aruncam cate o privire in ograda lor, caci acolo anumite chestiuni sunt puse in practica, sunt reale, nu ceva utopic.
Si nici in tarile civilizate cainii maidanezi agresivi nu mai sunt repusi in libertate, nu sunt dati spre adoptie, ci sunt euthanasiati. In aceste cazuri, nu mai este de ales.
VERZELE - simtul umorului nu a murit
Cygni spune:
Mariana_D, suflet nevinovat e si puiul, porcul si mielul pe care il mananci. Cu atat mai mult cu cat astia nu fac niciun rau.
Deci cum deodata cainii sunt sufletele sarmane si nevinovate si pe cele consumate zilnic nu le mai plange nimeni? Daca esti vegetariana, tot respectul meu, dar pana atunci eu nu pot intelege cum ii protejam pe unii si-i mancam pe altii.
Sunt pro adoptie sau eutanasie. Cainii n-au ce cauta pe strazi, nu ma intereseaza cat de blanzi sunt, e suficient ca latra noptile daca nu ar fi si agresivi.
J G spune:
Deci nu-mi raspunde nimeni?
Eu am intrebat foarte serios - de ce nu exista aceeasi agitatie pentru porci, miei, gaini, e o diferenta din categoria "suflet" (au cainii contiinta reflexiva si eu n-am aflat?).
Bottom line, noi oamnii ucidem animale pentru utilitate. Sau siguranta pe strada nu e ceva util? Sau victimele colaterale sunt acceptabile?
Sterilizarea si intoarcerea pe strada nu e eficienta si chiar daca s-ar face constiicios ar fi eficienta in 15 ani! Timp in care eu voi merge pe strada si-mi vor sari la picioare caini aparuti de niciunde.
Astept in continuare raspunsuri.
Intre timp m-am gandit sa va spun si ca nu sunt de acord ca din taxele pe care le platesc eu sa se sustina adaposturi de caini, atata timp cat exista oameni care au nevoie de asistenta. Eu sunt cu oamemii, asa sunt eu.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden