40.3 C febra

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

so, la 5 PM avea 40, i-am pus iar novocalmin, la 5: 30 avea 41!!!

la fel, vioaie ca ieri, mancam clatite cu cioco, etc..

am ajuns la emergentza la Euroclinic unde nu ma credeau aia ca sunt cu copil cu 41, m-au intrebat de vreo 5 ori daca sunt sigura pt ca ea avea treaba sa se catere pe scaune si sa "citeasca" pliante

chiar si pediatra de la urgenta a ramas socata, i-a luat temp de vreo 3-4 ori pana s-a convins cat are, a consultat-o si ne-a tinut acolo dupa ce i-a dat si ea un antitermic sa vada daca ii scade...

ne-am intors cu angina pultacee, am aflat ca a mai crescut in inaltime (113 cm :-) ) , Zinnat si Ecoflorina/Biotics, antitermice...Zinnat-ul asta e puternic rau, nu? ca ea a mai luat o singura data antib, Augmentin... Anyway, puroi in gat si amigdalele marite, febra uriasa 2 zile la rand, deci merg pe mana medicului.

Mi-a mai spus ca in caz de febra f mare cand ii pun novocalmin sa ii dau neaparat si un antitermic oral. Asta n-am mai auzit-o pana acum, asa o fi?...

Gata, ma duc la distrat puiul

Your heart is my piñata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Exact o chestie d-asta mi-a facut si a mea in oct anul trecut.
Febra(nu asa mare totusi ca voi), timp de 4 zile....fara niciun alt simptom. Manca, nu se plangea de nicio durere, nimic-nimic nu parea ca are.
Am ajuns la Stanciu...si...stupoare: adenoidita cu puroi muuuult...
I s-a prescris antibiotic si ei (pt prima data in viata ei), si unul puternic (cedax), doza maricica....

Asa ca zi merci ca ai copil rezistent, si nu se plange de nenorociri d-astea....da-i tratamentul cum ti-a zis, si...in 2 zile va fi ca noua!
Pt mine, la cat sunt de panicoasa, e mana cereasca cc ca am un asa copil care nu zace cand e bolnav....cred ca as innebuni definitiv daca as mai si vedea-o asa....

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Asa face si mandra macar de 2 ori pe an
Ea ori face cate o raceala usoara (asta mai des) ori o din asta nasoala cu febra 40-41
Pana la 38,5 nimic. Peste panadol sau nurofen... in general panadolul da rezultate mai bune... Iar daca febra creste incontinuare, impachetari prosop inmu.iat in apa calduta... comenteaza dar ii promit ca daca sta, scapa de supozitor... de cele mai multe ori da rezultat si nu e nevoie de supozitor... dar daca e cazul punem si novocalmin (decat convulsii, mai bine novocalmin, chiar daca e controversat)

La frisoane stiu ca nu se fac impachetari, cred ca solutia este supozitorul ori cu paracetamo, ori cu novocalmin. Frisoane inca n-a facut...

Si la fel si a mea... la 40 zici ca n-are nimic... m-am invatat si o verific indiferent de cat de sprintena este...

Despre antibiotic... nici eu n-as mai sta pe ganduri, dupa episoadele astea de febra f. mare... Unul dintre baieti a variant nu stiu cate natii de antibiotice puternice... e mai sesibil... odata a reusit sa ajunga si la pneumonie chiar daca era sub tratament... Rau cu rau, dar mai rau fara rau...

Multa sanatate si tinem pumnii sa a veti o noapte cat mai usoara.

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Noe, Zinnat e ok. Sa-i nu-i dai Ecoflorina in acelasi timp cu Zinnat, ca antibioticul zapaceste si bacteriile bune din Ecoflorina. Cel mai bine e sa-i dai Ecoflorina la un timp (2-3 ore) dupa Zinnat.

Eu nu stiu nimic de antitermic oral in acelasi timp cu supozitorul cu algocalmin. Nu vad de ce i-ai da asa, ca, asa cum ti-am zis, antitermicul oral isi face efectul mai greu decat cel intrarectal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Noe, ziceai de antitermic oral concomitent cu novocalmin. La fel ni s-a recomandat si noua, azi-noapte, cand nu reuseam cu nimic sa i-o scad sub 39.4, ea letargica, am fugit cu ea la Pediatrie. Ne-a zis, paracetamol+ novocalmin supozitor, sau paracetamol supozitor+sfert de algocalmin oral. La 4 azi dimineata am aplicat... si-a mers.
E febra de 3 zile, azi am fost la analize sa vedem ce iese, nu are decat febra.

Citindu-va de 40-41 imi dau seama de ce era medicul atat de calm azi noapte. Vede una ca mine ca la 39.4 o ia razna... bine ca s-a abtinut sa zica ceva...

A, mi-am amintit, homeopata ne-a interzis comprese pe frunte. Picioruse, torace da, dar nu pe frunte!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui EllaX

Noe, Zinnat e ok. Sa-i nu-i dai Ecoflorina in acelasi timp cu Zinnat, ca antibioticul zapaceste si bacteriile bune din Ecoflorina. Cel mai bine e sa-i dai Ecoflorina la un timp (2-3 ore) dupa Zinnat.

mersi, asta n-o stiam, o sa i le dau separat

Mergi la inceput

multu' pentru mesaje
inca are febra, deja facem party cand ajunge la 39... In continuare vesela si activa (si plictisita:-), discutii maaaaari legate de gustul Zinnatului si multe jocuri inventate..

Are ceva daca ii dau Antibioticul dimineata inainte sa manance? ca desi i l-am programat la 9AM/PM, dupa noptile cu febra vad ca ar dormi si ea mai mult dimineata...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Noe, ziceai de antitermic oral concomitent cu novocalmin. La fel ni s-a recomandat si noua, azi-noapte, cand nu reuseam cu nimic sa i-o scad sub 39.4, ea letargica, am fugit cu ea la Pediatrie. Ne-a zis, paracetamol+ novocalmin supozitor, sau paracetamol supozitor+sfert de algocalmin oral. La 4 azi dimineata am aplicat... si-a mers.
E febra de 3 zile, azi am fost la analize sa vedem ce iese, nu are decat febra.

Citindu-va de 40-41 imi dau seama de ce era medicul atat de calm azi noapte. Vede una ca mine ca la 39.4 o ia razna... bine ca s-a abtinut sa zica ceva...

A, mi-am amintit, homeopata ne-a interzis comprese pe frunte. Picioruse, torace da, dar nu pe frunte!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...

Anca, de ce oare nu pe frunte? am mai citit asta undeva... Eu i-am mai pus comprese pe frunte -cu apa- , pe burtica si pe piciorute, dar mereu m-a intrigat chestia asta: unii dr recomanda pe frunte, altii nu...WHY???

Mergi la inceput

tot eu
acum cand am culcat-o, mi-a spus ca o doare putin gatul in dreapta--are ganglionul f umflat/inflamat in partea dreapta, asta e din cauza infectiei din gat?...e normal sa se inflameze ganglionii?
hai ca prevad alta vizita la dr maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

tot eu
acum cand am culcat-o, mi-a spus ca o doare putin gatul in dreapta--are ganglionul f umflat/inflamat in partea dreapta, asta e din cauza infectiei din gat?...e normal sa se inflameze ganglionii?
hai ca prevad alta vizita la dr maine...

noe, da, este normal. ganglionii se inflameaza la infectii. sanatate micutei!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput