40.3 C febra
Raspunsuri - Pagina 3
EllaX spune:
Noe, cum sunteti?
La mine si la fata mea, Nurofenul este doar moderat antitermic - nu prea functioneaza in febra mare, si ii tine efectul putin. Poate asa o fi si la voi, ca stii ca nu se trateaza bolile, ci bolnavii. Paracetamolul (Panadol) merge mult mai bine, dar i se instaleaza efectul mai incet. Daca e supozitor, actioneaza mai rapid - merita sa incerci. Eu il insotesc de lasat fata mai dezbracata (nu sosete, nu maneca lunga, de obicei ii dezgolesc pieptul), de pus mainile mele pe corpul ei (asta ii si place, o linisteste) si, daca e cazul, de baita. Si apa/ceai baute (de ea). Supozitorul cu algocalmin il las de rezerva - l-am folosit de vreo 2 ori, totusi.
Sa va faceti bine!
La subiect: baita pentru scazut temperatura se face cu apa cu temperatura cu 1-2 grade C mai mica decat temperatura copilului, la momentul baii. Nu cu apa mai rece, poate intra in soc (hipotermic) copilul, si e rrrau! Functioneaza - cel putin la noi a functionat.
Fenobarbitalul si Desitinul (Diazepam) sunt anticonvulsivante - se dau pentru a preveni convulsiile febrile, in caz de febra mare sau de febra la copiii care au mai avut convulsii. NU sunt antitermice.
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
gabriela42 spune:
prosop mare ud cu apa calduta infasurat,sosete rosii udate cu otet,panadol +nurofen alternativ la 4 ore apoi depistata cauza imediat la medic.la prima febra am venit salvarea dupa 10 ore timp in care am alertat toate mamicile sii scazuse febra de mult.salvarea mi-a dat si un antialergic pt febra dar nu mai era cazul .sanatate
Qamar spune:
multumesc mult pentru idei
ne-am cam "distrat" si azi noapte, cu frisoane, febra mare asa ca pe la 1 i-am pus un Novocalmin,,e prima oara cand folosesc asa ceva, insa i-a scazut febra f bine dupa el...
acum ne uitam la un Hansel & Graetel si inca mai are 38-38.5, daca pana dupa-masa nu scade sub 38, mergem la dr
Acum sa nu ma intelegeti gresit, ca nu sunt nici eu inconstienta sa o tin acasa cu febra mare, dar sa o car de aici pana in oras cu 39 si sa vin inapoi cu acelasi tratament ca de obicei... Ea a racit destul de rar pana acum, insa cand o face, febra e mare.. Convulsii never, stare buna chiar si ieri la 40, faceam puzzle, mancase bine... Plus la noi experientele cu medici/spitale nu au fost mereu roz..deci pentru ea ar fi o trauma in plus...Nici nu mai stii cum e mai bine...
O singura intrebare mai am acum: ce faceti cand au frisoane? DIn cate stiu eu, in momentul acela febra creste, si totusi, cum ii linistiti?inveliti bine ?Bia imi cerea 3 paturi az noapte si tot tremura, o luasem si langa mine...Antitermicul se da cand are frisoane sau astepti sa se linisteasca si sa ajunga febra unde trebuie sa ajunga?
Hai ca scriu la mesajul asta de la 8:-))
O zi frumoasa tuturor
Your heart is my piñata..
Alizee spune:
Noe, antitermicul se da imediat ce observi ca fetita are febra. Nu trebuie sa astepti sa treaca frisoanele.
Gandeste-te la tine, ca adult, cand racesti si ai temperatura, iei o aspirina si un paracetamol. Daca ai frisoane, trec in jumatate de ora, dupa ce se iau medicamentele.
Sanatate fetitei.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
_Ralu_ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EllaX La subiect: baita pentru scazut temperatura se face cu apa cu temperatura cu 1-2 grade C mai mica decat temperatura copilului, la momentul baii. Nu cu apa mai rece, poate intra in soc (hipotermic) copilul, si e rrrau! Functioneaza - cel putin la noi a functionat. Fenobarbitalul si Desitinul (Diazepam) sunt anticonvulsivante - se dau pentru a preveni convulsiile febrile, in caz de febra mare sau de febra la copiii care au mai avut convulsii. NU sunt antitermice. EllaX cu Ana (30 iunie 2006) |
Foarte bine ai punctat!
Baile astea hipotermizante, daca nu le faci corect mai bine nu le faci. Pt ca poti aduce copilul in soc...si e f nasol.
Si nu vb de sus....vorbesc pt ca era s-o comitem si noi.
Singura data cand a facut Alexia febra mare (39,7), am bagat-o in cadita cu apa calie, si toata temperatura de la corp i s-a ridicat la cap....ca acolo nu era apa s-o raceasca....am crezut ca mor de spaima...am zis ca ii plesneste copilului capu'....abia apoi ne-a invatat pediatrul ( Stanciu) ce sunt si cum se fac aceste bai. Si apa nu trb racita in niciun caz sub 36 de grade .... Si toeul se face lent...se raceste apa puin cate putin, pe masura ce scade si temperatura copilului...
Si noua ne-a recomandat atunci Desitin, sa i-l administram daca mai trece febra de 39....din fericire nu a mai fost cazul. L-am tinut in casa pana a expirat....
Si Noe, la fel se comporta si fiica-mea la febra mare. Atunci, ea avea aproape 40 si sarea in pat si canta...n-avea NICIO TREABA! Eu mai aveam putin si lesinam de frica si ea....
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Qamar spune:
ahhh ce ma enerveaza Dove asta
deci frisoane+ antitermic - mersi
baita i-am facut ieri cu apa calda, mai rece ca de obicei, nu stiu cate grade, insa oricum nu gheata:-) si nu mai vroia sa iasa pe urma, ca era mai distractiv jocul cu sirene
si noi mergeam la Stanciu cand era mai mica, mi-a placut mult de el; acum insa suntem mult prea departe -fizic- de cabinet, insa Doamne feri, in caz de ceva f grav tot la el as merge
Your heart is my piñata..
_Ralu_ spune:
Si noi suntem destul de departe...stam in Bragadiru-Ilfov.
Dar dupa experiente ffff proaste cu alti medici....prefer sa merg la el. Mai mult de 40 de min nu facem. O luam pe centura.
Am avut si eu o perioada cand nu am mai mers la el (cam 1 an...dar oricum in anul asta am avut doar o raceala, si nimic altceva), pentru ca o luase razna sistemul de programari....nu mai reuseai sub nicio forma sa faci programare...sa gasesti liber......Acum s-a mai dat pe brazda...
Dar dupa o experienta groaznica...cu vreo 3 drumuri la spital...si tratamente si diagnostice gresite.....am ajuns in final la el, si de atunci, nici ca am mai fost in alta parte. Mi-a fost invatatura de minte.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
madau spune:
Fica-mea e "experta" in facut febra mare, una-doua febra 40-41 . Dar daca o vedeti cat e de vioaie si de energica zici ca n-are nimic. La inceput ma speriam tare, mi-era teama de convulsii, dar m-am obisnuit acum, deh
Ca remedii aplicam asa:
- sub 38 febra - NIMIC, lasam organismul sa lupte singur
- peste 38 - dupa caz, Nurofen si Panadol alternativ la 4 ore
- daca nu scade nici asa apelam la Novocalmin, stiu ca e destul de blamat dar e singurul care are efect cand nimic din celelalte nu merg
- in rest foarte multe lichide, sosete cu otet, si o compresa cu otet pe frunte, baita cu apa mai calduta dar doar la picioare, n-am bagat-o niciodata cu totul in apa.
Desitin avem intotdeauna in casa, dar nu am apelat niciodata la el, n-a fost cazul. Nu a facut convulsii niciodata.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
gabriella1 spune:
Noe, cum mai e fetita?Sanatate multa!
Gabriela
7+
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
ariel_7000 spune:
la febra foarte mare mi s-au recomandat si supozitoarele cu diclogesic...daca ai norocul sa le gasesti.
m-a mai invatat pediatra sa le dau cateva picaturi de algocalmin fiole. la Teo mai putine (cam 6), la Alex jumatate de fiola. apelez la algocalmin, cand efectiv, epuizez toate solutiile.
gabrielaaaaa, felicitari!!!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"