ajutati-ma, va rog...
sunt mamica disperata a unui baietel de 1.6 ani ( Florin) caruia ii dau si acum san. m-am gandit ca ar fi timpul sa-l intarc. problema e ca nu prea-mi mananca mancare. daca mananca cateva liguri de mancare la masa si cateva bucatele de fruct ( mar, banana)...e bine...in rest, mai rontaia in timpul zilei un biscuite, o jumatate de cremvusti, pufuleti. cum sa-l fac sa manance? mai nou, de cateva zile, a luat alt obicei: se joaca cu ligurita in castronas, mesteca mancare, dar de dus la gurita ligurita, n-o duce nici el, dar nu ma lasa nici pe mine sa-i dau. sunt disperata. nu vreau sa am un copil mofturos si flamand !!!
Raspunsuri
szivarvany spune:
In primul rand ar trebui sa faci reguli clare: fara rontaieli si prostii de genul pufuleti, cremvusti.
Cand vine ora mesei papam, daca nu papam acum, pana la ora X nu primesti nimic.
Ce gusta totusi cu placere ? Fructe / legume / lactate ?
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
deliafairais spune:
despre mancare:
-incearca sa nu ii mai dai de rontait intre mese, sa vezi daca asa mananca mai bine.
-poate reusesti sa ai la pranz vreo 2-3 variante de mancare, in caz ca nu mananca pt ca nu ii place meniul
-lasa-l si pe el sa se joace cu o lingurita, si da-i si tu, cu alta lingurita. poate ii convine asa...
-verifica-i gingiile. poate ii iese vreun dinte si de acolo lipsa poftei de mancare (piticul meu vrea doar lapte in zilele in care il dor f tare gingiile).
despre intarcat:
fiecare copil e diferit...asa ca o sa ma limitez la a povesti cum am intarcat eu. a mers f f usor si fara nici un fel de probleme, cred ca am fost pregatiti amandoi. david are 1 an si 3 luni.
am inceput sa ii dau ziua lapte de vaca, si de cate ori imi cerea tzitzi, eu ziceam 'papa' si aduceam repede laptele. vreo saptamana am alaptat doar noaptea, apoi am ineput sa ii dau ceai. dupa cateva nopti de ceai i-am dat apa...si uite asa a inceput sa se trezeasca doar o data pe noapte (pt alaptat se trezea si de 10 ori!) si acum doarme de cele mai multe ori pana la 5-6 cand ii dau lapticul de dimineata.
sper sa te ajute cu ceva sugestiile si experientele noastre
succes!
Leditia spune:
Te rog,nu-i mai da copilului cremwusti,e asa micut..Pana si noi adultii ar trebui sa mancam de la rar la deloc asa ceva.La fel si pufuletii.Are nevoie de vitamine,minerale,fibre,grasimi,etc etc..nu de prostii cum sunt pufuletii si cremvustii.Scuze,dar nu m-am putut abtine.
1.fa-i program de masa
2.nu-i mai da rontaieli intre mese
3.incearca mai multe feluri de mancare si vezi ce anume ii place..ce legume,ce fructe,ce fel de lactate..ce carnita..si da-i ceea ce-i place.
Daca e innebunit dupa iaurt,da-i iaurt in care adaugi fructe..sau adaugi legume cu carnita..dupa caz..Si treptat,ii scazi cantitatea de iaurt si ramane cu masa de fructe si cea de legume..
La inceputul diversificarii faceam cele mai nebunesti combinatii,in functie de ce-i placea copilului sa manance.Si am avut norocul ca-i placea mult iaurtul,asa ca ii puneam mai mult iaurt si mai putine legume(la masa de fructe n-am avut probleme)si apoi am scazut treptat cantitatea de iaurt.
Si ai rabdare cu el,da-i sa pape,lasa-l pe el sa guste din mancare sau mananca si tu cu el,il poti pune la masa cu voi,poate asa i se face pofta daca va vede pe voi ca mancati..
Pana acum ce-a mancat(ma refer la mesele solide)?Ca totusi are 1,6ani si cred ca deja are 1 an de la diversificare.Timp de 1 an ce-a papat?Ce i-a placut sa pape?
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Gabi_K spune:
fara rontaieli, cum au zis si fetele.
3 mese principale, 2 gustari de fructe, in rest san la cerere. Nu-l intarca, de ce sa bea lapte de vaca daca ai tu??? Lasa-l pe el sa decida cand e momentul cand renunta. Sau ai un motiv anume?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabi_K fara rontaieli, cum au zis si fetele. 3 mese principale, 2 gustari de fructe, in rest san la cerere. Nu-l intarca, de ce sa bea lapte de vaca daca ai tu??? Lasa-l pe el sa decida cand e momentul cand renunta. Sau ai un motiv anume? Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi Povestea nasterii: Lili si Robert |
mi se pare cel mai bun sfat!Asa cum au spus fetele renunta la rontaielile intre mese(oricum nu-i dai nimic sanatos sau potrivit cu varsta lui).Daca nu ai probleme,sfatul meu este sa nu-l intarci ca asa spun unele persoane binevoitoare,ca e deja mare.