greseli in prescrierea vigantolului
Prima doctorita pe care am avuto pt baietelul meu mia prescris sai dau vigantol cate o pic pe kg iar cand am schimbat doctorita la 7 luni sa crucit cand a auzit de asa ceva si ia verificat fontanela si mia spus ca e aproape inchisa . ACUM NEDUMERIREA MEA ESTE CA POATE SA NU VORBEASCA DIN ACEST MOTIV VOI MAMICI CE SPUNETI CE PARERE AVETI DE ALTFEL EL INTELEGE TOT CEI SPUN DOAR CA NU VB
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cele doua lucruri nu cred sa aiba vreo legatura.
Dar cati ani are baietelul tau acum ???
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Laura25 spune:
Ce varsta are copilul acum?
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dyanira spune:
Nici baietelul meu nu vb aproape nimic decat DA, TATA, BAN=banana, DEI DEI si Mmmammma nu il poate zice bine pe m si insista si mai imita magaru IHA IHA IHA HA.El are 1 an si 7 luni si a luat vigantol doar 2 pic pe zi deci nu cred sa fie vreo legatura la tine.Si eu incep sa ma ingrijorez desi ma pot intelege cu el executa comenzi face tot ce ii spun dar nu vb.
Baietelul tau nu zice chiar nimic?
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
adda_lili spune:
Ideia este ca el a luat prea mult adic cel mai mult 7 pic pe zi cand eu trebuia sai dau numai 2 sau 3 normal
Cu ce poate afecta acest lucru in afara di inchiderea fontanelelor mai repede decat trebuie?
joklk spune:
Nu cred ca are vreo legatura cu vorbitul. Cel mai grav e ca o doza prea mare de vigantol poate duce la afectiuni renale. Sa speram ca nu e cazul.
Cat despre vorbit, daca chiar esti ingrijorata de ce nu vorbeste du-te la un control la neuropsihiatrie infantila.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
silvana_salajan spune:
Si noua ni s-a prescris vigantol si 6 picaturi la baiatul cel mare. Asta doctortul o decide in functie de cat de deschisa sau nu e fontanela. Si totusi fontanela baiatului meu s-a inchis abia la 2 ani jumate. De vorbit si al meu doar dupa 2 ani si 4 luni si-a dat drumul. Pe cand cel mic vorbeste mult mai multe la un an jumate decat cel mare la 2 jumate. Eu zic ca fiecare copil e unic, unii vorbesc mai repede altii mai tarziu. Pentru linistea ta mergi cu el la un consult, insa eu cred ca nu are nimic. Oricum vigantolul luat nu a influentat deloc centrii vorbirii, asta e clar.Multa sanatate!Dulciuri
Adriana mica spune:
La noi, pana la un an, pediatrul a ajustat lunar cantitatea de vigantol administrata, in fct de situatia fontanelei. De regula a fost vorba de 2-4 picaturi pe zi.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
roxy spune:
o cantitate prea mare de vigantol poate duce la probleme renale, din cauza ca face ca sa se fixeze calciul nu numai in oase cum ar fi normal , ci si pe peretii vaselor de sange ,cam ca la masina de spalat sa zicem, cand se depune calcarul.Asa ca o paralela, asta e pericolul, ca in timp din cauza ca vitamina d nu se elimina atunci cand e in surplus si ramane depozitata in tesutul adipos ani de zile.De aceea parerea mea este sa ceri o analiza a vitaminei d din sange , si daca iese in limite normale sa ceri intreruperea administrarii acestei vitamine.
Sta copilul la soare , afara la aer...vei urmari cand da ir frigul cum e valoarea...dar de regula dupa 2 ani nu se mai administreaza .
cipriana85 spune:
Noi am luat si 1 pic ,ca cica e prea inchisa la 7 luni, dar max 3, depinde de doctorita.
De administrat vigantolul cica un dr. homeopat i-a spus unei prietene :"sa ii dea si dupa 2 ani, ca cica noi nu locuim intr-o zona (tara) foarte calda si vara e scurta, iar copilul de unde sa isi ia vitamina D ?! "
Dar despre cat e valabila sticluta e vigantol, voi ce parere aveti?
ca, cati medici-atatea pareri- atatea tratamente.
PUPICI