greseli in prescrierea vigantolului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikky spune:

Fetitei mele de 1 an si 4 luni i s-a pus diagnosticul de rahitism pentru ca merge cracanata.Vigantol mi-a zis sa-i dau 10 picaturi si calciu gluconic jumate de fiola,timp de 10 zile.,si vedem dupa o luna de tratament .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

vikky da analiza din sange a vitaminei d ai facut copilului sau doar pentru ca merge cracanata.Nu vreau sa te supar da nu e singura cauza in urma careia ar putea merge asa.Verifica analiza asta daca nu ai facut cumvga, pentru ca daca cumva e buna, 10 picaturi e foarte mult.Daca e deficitar , poti continua tratamentul linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

adica ii dadeai 7 pic la 7 luni nu?,al meu are11 luni si ii dau 5 pic pe zi la recomandarea mai multor medici deci stai linistita ca nu este ceva de care sa te"crucesti" important e ca nu-i dai acum la doi ani aproape 20 pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

am nascut in noiembrie, atat doctorita din maternitate, cat si pediatra si medicul de familie mi-a spus sa ii dau 2 picaturi de vigantol pe zi si din mai cate o picatura....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Eu i-am dat cate 5 picaturi cat a fost micuta, iar la un moment dat ne-a trecut medicul pe schema de administrare a vigantolului si calciului, pentru ca o diagnosticase cu rahitism carential (pinteni rahitici la radiografia de pumn). Acum are 6 ani si medicul de familie ne-a zis sa nu intrerupem vigantolul pana la 7 ani, asa ca in lunile reci ii dau cate 2 picaturi. Argumentul a fost acelasi pe care l-a dat homeopatul de care zice cipriana85:
"sa ii dea si dupa 2 ani, ca cica noi nu locuim intr-o zona (tara) foarte calda si vara e scurta, iar copilul de unde sa isi ia vitamina D ?! "
Si in continuare varsta osoasa a fiicei mele este nitel in urma, si se vad la radiografie sechelele rahitismului diagnosticat la 4 luni. (radiografiile le fac pentru cu totul alt motiv si m-as lipsi daca as putea...)

sotul meu

Mergi la inceput