Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 6
Natasa spune:
Un articol de mare bun simt, merita sa-l cititi:
http://blogul.sorinpaveliu.ro/
Trebuie sa recunoastem ca prima reactie e sa dam jos directori, sa bagam la inchisoare asistente, dra de functionarea sistemului nu-s ei de vina, sa fm seriosi. Evident ca un idiot ca boc sau basescu vor aparea mindri si ne vor spune cum au dat ei la cap unui director, dar asta schimba situatia? evident ca nu...
roxy spune:
poate ca nu schimbarea directorului e solutia, dar el se ocupa cu aducerea de fonduri pentru spital si modul cum sunt gestionate.Dar sa cureti si sa dezinfectezi intr-o sala unde se fac operatii, cand se stie ca si cel mai mic fir de praf poate provoca o tragedie, nu mai zic ca la noi colcaie microbii peste tot, sunt spitale unde gandacii se urca pe tine...deci te mai miri ca mor oameni cu zile acolo?
Daca fiecare si-ar face datoria de la femeia de serviciu care trebuie sa faca luna acolo unde are ea sectorul, nu sa stea mizeria de sa o ocolesti si daca nu-i bagi ceva in buzunar nu face...pana la doctorii care ar trebui sa refuze inceperea unei operatii in conditii insalubre tocmai temandu-se pentru viata pacientului si nu gandinduse doar la ce le intra in buzunar...pana la director care ar urmari cum isi face fiecare treaba, nu doar mandrindu-se ca e director si are fondurile spitalului pe mana, atunci poate s-ar misca si la noi ceva...
hannen spune:
Xio,de ce crezi tu ca eu dorm mai bine noaptea daca am zis ceva de rau de ro. sau de sistemul medical din ro.?si de ce crezi ca incercam sa ascundem cazurile de malpraxis sau orice nefericire care se intimpla in alte tari?
Gresit!
Eu nu dorm mai bine noaptea stiind ca am zis ceva rau de ro. ,dimpotriva,dorm cu inima ghem ,cu sufletul sfasiat cu lacrimi pe obraz in fiecare noapte.Si nu ma face sa dorm linistita.La fel cum nu ma face sa dorm linistita nici faptul ca pe tine te doare la bashca de ce scriu eu sau alti forumisti care cred ca sunt niste bube mari si puroioase in sistemul sanitar romanesc.Eu nu ma simt mai bine sau mai grozava cind las lehamitea la o parte si zic totusi ca FARA SHPAGA esti un nimeni,esti un om mort!Efectiv nu se uita nimeni la tine!Eu te citesc,vad cit te zbati sa ne asiguri ca nu-i asa,ca doctorii sarmanii nu vor dar ce sa faca daca le baga debilii de pacienti cu forta prin buzunare!Citesc si ma doare sufletul!
Pt. ca debilii sunt aia care se bucura la banii sarmanilor !Eu inteleg ca nici ei(doctorii) n-au cine stie ce,ca au salarii de mizerii,dar asta nu ma impiedica sa ma gindesc si la batranii care abia isi duc zilele.Batrini care nu se duc la dr. tocmai din cauza lipsei de venituri.Si daca se duc pleaca de acolo cu bani cit sa-si mai cumpere paine pt. restul de 2 saptamani pine vine cealalta pensie.
Xio,Xio,fiecare isi stie durerea si crede-ma ca eu nu ma contrez cu tine pt. ca-mi place sa mint,sa fabulez sau ca am ceva cu tine.
Eu te plac si cred sincer ca esti tinara,sincera si naiva!Dar mai cred si ca refuzul tau de a ne asculta pe noi,muritorii,incapatinarea cu care vrei sa ne dovedesti ca nu e asa ,o sa duca la nimic altceva decit perpertuarea aceleasi situatii.
Trist!Foarte trist!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
roxy spune:
de doamna asta Amelia se vorbeste pe buna dreptate , dar si pentru ca este cunoscuta, dar de femeia care pot spune ca odata cu ea , si-a pierdut copilul, ducandu-se in acest spital pentru a i se face ceva considerat banal, cerclaj si apoi a pierdut copilul din cauza infectarii spitalicesti, iar viata ei acum este pe muchie de cutit.Cu ce se poate compensa aceasta familie care pana ieri era fericita si aspta un copil si azi aproape nu mai e...sau doar daca esti cunoscut ai ceva sanse? Pacat.
XIO spune:
Hanen , nici eu nu vreau sa ma cert ca nu avem de ce . :)
Doar vreau sa infirm acele "numai in Romania se intampla" care au aparut la inceputul topicului.
Evident nu sustin ca situatia este normala ci ca inevitabil apar astfel de probleme in spital (aici ma refer la cresterea germenilor , in nici un caz la truse nesterile folosite cu bunastiinta )
Roxy , de sterilitate se ocupa asistentele , nu medicul. Medicul vine in sala si opereaza , atat.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
roxy spune:
Xio, asa o fi medicul doar opereaza, dar daca asistenta ii da un fierastrau sa taie, il foloseste, sau se uita ce instrumentar are in dotare.Daca le-ar pasa mai mult de oameni si de urmarea faptelor lor, nu s-ar apuca de lucru intr-un loc care nu e in conformitate cu ceea ce stiu ei ca e nevoie pentru ca munca lor in sala de operatie( munca deloc usoara si care nu o pune nimeni la indoiala), astfel ca rezultatul muncii lor sa fie pe masura.Iar cei care se ocupa de sterilizare si curatenie dati afara, si angajati oameni care doresc sa fie utili si sa faca treaba.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy Xio, asa o fi medicul doar opereaza, dar daca asistenta ii da un fierastrau sa taie, il foloseste, sau se uita ce instrumentar are in dotare.Daca le-ar pasa mai mult de oameni si de urmarea faptelor lor, nu s-ar apuca de lucru intr-un loc care nu e in conformitate cu ceea ce stiu ei ca e nevoie pentru ca munca lor in sala de operatie( munca deloc usoara si care nu o pune nimeni la indoiala), astfel ca rezultatul muncii lor sa fie pe masura.Iar cei care se ocupa de sterilizare si curatenie dati afara, si angajati oameni care doresc sa fie utili si sa faca treaba. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
La ce anume sa se uite?
Medicul inainte de a intra in sala se spala pe maini , intra , asistenta ii da halatul steril din trusele ei sterile , infirmiera leaga halatul la spate , asistenta apoi ii da manusile , dupa care incep sa puna campurile sterile pe pacient pt. a lasa doar locul inciziei. Medicul nu are de unde sa stie daca au fost sterilizate bine instrumentele sau nu , asistentele le duc la sterilizare unde sau ele seteaza timpul la autoclav si pupinel , sau este cineva care se ocupa strict cu asta (in spitalele mari).
Ai fost vreodata intr-o sala de operatie sa vezi cum e ?
Ca intrebarea ta cu fierastraul e ...
Daca medicul a solicitat un fierastrau pt. operatie si asistenta i-l da , da , il foloseste pt. c e luat din trusele sterile.
Medicul nu e placa de insamantare sau de cultura ca sa vada daca ceilalti isi fac sau nu treaba.
Daca in timpul operatiei iti arajezu masca de pe fata te desterilizezi , tine de bunul tau simt civic sa spui daca te-ai desterilizat din greseala si sa te treci iarasi prin toata procedura , ceilalti nu au de unde sa stie ce faci decat daca o faci in fata lor.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ana l spune:
Va spun eu cum am intrat in sala de operatie pentru cezariana, si banuiesc ca in mai toate salile de operatie din tara asta asa se face:
- cu camasa de noapte de la spital, ca a mea nu e curata cica, si tot cu ea m-am dus la buda dupa clisma
- cu papucii mei cu care am fost incaltata la buda
- urcata pe masa cu aceeasi camasa de mai sus
- iar asistenta punind perfuzia si sonda fara manusi
- mai e cazul sa zic ca la etajul pentru nou nascuti nu curgea apa?
Si e vorba de maternitatea Cuza Voda din Iasi, despre care se stie ca e plina de stafilococi pina in pereti.
Astea-s conditiile mizere din tara noastra.
copiii mei minunati, Edy ( 5 noiembrie 2003 ) si Daria ( 2 decembrie 2008)
psichoMom spune:
Sa va povestesc eu cateva secvente din deja celebrul spital CF2??
Offff
1. Mama mea, o femeie dealtfel sanatoasa, era sa moara acolo... De ce? Din nesimtirea si lipsa crasa de omenie a unei doamne dr...
Acum 2 ani bunica mea (Dumnezeu s-o ierte ca a si murit intre timp) fost diagnosticata acolo cu cancer gr4. D-na dr in cauza i-a trantit mamei diagnosticul pe un coridor, a anuntat-o senina ca mai are de trait maxim 1 luna si sa o ia acasa ca nu mai are nicun rost sa o tina in spital... si i-a intors spatele fara sa ii ofera macar o vorba buna sau un pahar cu apa. Mamei i s-a facut rau... Nu a apucat decat sa ajunga sa se urce in masina si cu ultimele puteri sa ma sune si sa-mi zica ca ii e rau si sa ma duc rapid acolo. Am gasit-o in masina, semi inconstienta, in soc psihic si cu o cadere de calciu majora... ASTA IN CURTEA SPITALULUI!!! Norocul meu era ca eram cu prietena mea... am luat-o amandoua si am mutat-o pe scaunul din dreapta si am reusit cu mare greutate sa ajungem cu ea la camera de garda, unde dr se garda mi-a zis sincer ca a fost in f mare pericol... putea sa moara dc nu apuca sa ma sune...
2. Bunicul meu, in varsta si bolnav de Parkinson de multi ani, a fost operat acolo de cateva ori pt diverse probleme... Ce sa va spun: o mizerie neagra pe culoare, pe pereti, in saloane, la toalete... paturi pe care nu se poate dormi decat dc iti aduci de acasa un placaj pe care sa-l bagi sub saltea... gandaci... asistenta obraznice si rele care tipa la tine si nu te baga in seama pana nu ti-au simtit mana in buzunar... medici care desi buni profesional nu te opereaza pana nu iti primesc dreptul cerut de la obraz si in sume considerabile...
Ajunge?
Si nimic din toate astea nu e vina directorului?
roxy spune:
din pacate Xio da am fost de doua ori in blocurile operatoare, prima data in Ro si a doua oara in De.
Ambele pentru cezariana.Spun din pacate pentru ca prima data am fost la un pas sa-mi pierd copilul, si asta din cauza neglijentei doctorului care dupa operatie a venit senin sa-mi spuna, ca nu stie daca va trai da sunt tanara si pot face altu.Si asta se intampla in Ro.Stiu cum se spala pe maini si cum se pregatesc, cum se iau ustensile cazute pe jos si cum se folosesc ca doar ce are...din pacte stiu.Stiu cum am stat in fata usii de la intrarea in operatie goala, cu plicurile in mana, unu pentru doctor si unu pentru anestezist, si cum inainte de a intra in sala au luat plicurile si apoi m-au lasat sa intru, dupa ce au vazut cat e inauntru.
Am mers pe picioarele mele pana pe masa de operatie, si deabia m-am urcat pe ea, eu fiind mai mica de statura, dar nu m-a ajutat nimeni, cu toate ca erau mai multe asistente acolo.
Si am si contraexemplu, cezariana facuta in DE. unde pe langa ca am putut sa o fac de mana cu sotul meu daca pot spune asa, el fiind incurajat si sfatuit sa asiste la operatie, el fiind si cel care a preluat copilul pentru jumatate de ora dupa ce a fost pregatit , pana cand am fost eu gata.Stiu si aici cum treci prin mai multe incaperi, unde esti pregatita pana intri in sala de operatie, deci nu vorbesc din carti.Este o diferenta enorma , dar nu ma refer acum la dotari, ci la calitatea de oameni.Aici am fost adusa pe pat din salon pana pe masa de operatie, nu am avut voie sa ating nimic si nici sa ma dau jos, asistentele au facut totul cu zambetul pe buze si aproape ghicind ce vreau pentru ca nu ma descurc asa bine in germana, dar nici nu am simtit ca ele nu ar intelege ce vreau sa spun.
Mi s-a explicat tot ce urmeaza sa mi se faca, chiar daca am mai facut o cezariana si deci stiam, dar ei au zis ca asa e procedura se informeaza pacientul absolut tot.Unde in Ro este asa ceva, sa spui omului tot ce trebuie ?
Chestia cu fierastrau era asa metaforic, sa se inteleaga ca doctorul vede totusi cum sunt instrumentele pe care urmeaza sa fie folosite, nu mai zic aici se deschideau in fata ta cutiile , deci nici urma de banuiala.
Dar in tara doctorul considera pacientul ca pe un prost cu care nu trebuie sa-ti bati capul sa-i explici , pentru ca si asa sunt multi, iar daca nu mai vine unu nu e mare paguba, sunt altii la usa lui gramada.