Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 5
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Sunteti carcotasi! La noi e bine... http://www.mediafax.ro/social/cseke-numarul-raportat-de-infectii-intraspitalicesti-in-romania-este-mult-sub-media-europeana-6056771/ PS: Managerul este direct implicat (si vinovat) RESPONSABIL la tot ce misca in firma, societate, spital. Si cu bune, si cu rele. "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
cu tot respectul pentru tine Rufus, imi permit sa te corectez.
Andries
Andries spune:
citat din mesajul lui Olina87 acel director si-a pus fiul director tehnic si preocuparea lor era cum sa scoata bani dubiosi vinzind pe nimic terenurile spitalului, nu sa verifice activitatea subordonatilor; |
fiul in cauza nici macar la varsta scolara nu a ajuns ... nu mai inventati aiurea
Andries
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andries
cu tot respectul pentru tine Rufus, imi permit sa te corectez. Andries |
Ai dreptate.
Doar ca, daca esti responsabil de vina cuiva, te numesti...vinovat. Nu-i asa?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Olina87 spune:
citat din mesajul lui Andries
fiul in cauza nici macar la varsta scolara nu a ajuns ... nu mai inventati aiurea Andries |
iulianm spune:
citat din mesajul lui XIO Hannen, noi am primit mai multe exemple din alte tari printre care si unul cu o asistenta sefa de sectie car se purta urat cu personalul si cu pacientii. Diferenta dintre noi si tara respectiva este ca acolo a fost data afara (era clinica privata , da' tot aia e ) , iar la noi sunt tolerate astfel de iesiri. Hanen , ca sa iti raspund la intrebare : http://www.inspire.com/groups/lung-cancer-survivors/discussion/oncologist-snapped-at-me-for-asking-questions/ |
Mai, mai, asta e nivelul la care a ajuns invatamintul universitar medical romanesc? Informatia a fost prezentata la curs, in cadru academic, intr-un amfiteatru universitar? E concluzia la cercetarea efectuata pe subiectul "greseli in lumea medicala la noi si aiurea"?
Ca explicatie, linkul de mai sus = postare a unui user anonim pe un forum care se adreseaza bolnavilor de cancer pulmonar, suport pt supravietuitori si familiile lor, (asa cum DC-ul se adreseaza in principal mamicilor). Un forum ca oricare altul. Cu alte cuvinte, de la un forum adunate si pe alt forum imprastiate.
Xio, zau ca mai bine ramineai setata pe Oprah, macar asta avea audienta nationala, isi mai verifica din timp in timp sursele.
Ma gindesc la cei care totusi mai au omenie in ei, mai au dorinta si speranta de schimbare a sistemului (in general, nu numai al celui medical), speranta pt schimbarea mentalitatii, cit de sufocati, neintelesi si dezamagiti s-or simti de majoritatea asta, atit de splendida in lipsa de compasiune pt semen si imposibil de persistenta in a sa incompetenta si lipsa de profesionalism. Pentru ca diferenta intre cazurile similare petrecute in Ro si in tarile sus mentionate e ca in in Ro anomalia e o stare de fapt, fara consecinte prea mari, iar in celelalte tari “se mai intimpla”, cu consecintele de rigoare.
Amina_Marina spune:
In spitalele din romania e mai rau decit in filmele de groaza. Mama umbla cu bunica-mea prin spitale s-o opereze la ochi acum, bon, si intrebind o asistenta ce doctor e bun si de treaba din spitalul respectiv, ii zice asistenta mamei ;- Va recomand pe Xiluescu, asta nu ia bani , decit daca-i dai."
Alizee spune:
Pana nu se vor lua masuri drastice pt pedepsirea indolentilor din sistemul medical romanesc, astfel de situatii vor continua sa existe.
Au demis directorul, dar personalul direct implicat in atatea imbolnaviri, nu este verificat si penalizat ? Macar cu suspendarea exercitarii profesiei pe cateva luni ( daca nu judecati pt omor ), ca sa simta financiar, daca le lipseste constiinta.
Halal masuri au luat : demiterea directorului, apoi, tacere.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
XIO spune:
citat din mesajul lui iulianm
Mai, mai, asta e nivelul la care a ajuns invatamintul universitar medical romanesc? Informatia a fost prezentata la curs, in cadru academic, intr-un amfiteatru universitar? E concluzia la cercetarea efectuata pe subiectul "greseli in lumea medicala la noi si aiurea"? Ca explicatie, linkul de mai sus = postare a unui user anonim pe un forum care se adreseaza bolnavilor de cancer pulmonar, suport pt supravietuitori si familiile lor, (asa cum DC-ul se adreseaza in principal mamicilor). Un forum ca oricare altul. Cu alte cuvinte, de la un forum adunate si pe alt forum imprastiate. Xio, zau ca mai bine ramineai setata pe Oprah, macar asta avea audienta nationala, isi mai verifica din timp in timp sursele. Ma gindesc la cei care totusi mai au omenie in ei, mai au dorinta si speranta de schimbare a sistemului (in general, nu numai al celui medical), speranta pt schimbarea mentalitatii, cit de sufocati, neintelesi si dezamagiti s-or simti de majoritatea asta, atit de splendida in lipsa de compasiune pt semen si imposibil de persistenta in a sa incompetenta si lipsa de profesionalism. Pentru ca diferenta intre cazurile similare petrecute in Ro si in tarile sus mentionate e ca in in Ro anomalia e o stare de fapt, fara consecinte prea mari, iar in celelalte tari “se mai intimpla”, cu consecintele de rigoare. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Ca sa iti faci o idee despre unde a ajuns invatamantul universitar medical romanesc uita-te la cati tineri absolventi si doctori pleaca in alte tari unde sunt p[rimiti si fara sa stie limba . Probabil fiindca sunt atat de tampiti si atat de prost pregatiti incat tarile respective ii folosesc la experimente de omorat pacientii sau furat bani , io stiu?
Postarea userului anonim este mai veridica decat ce citesi aici in ziare si este postarea unui om care a aavut probleme cu sistemul , cu doctorii.
Acum nu e vina mea ca unii dintre cei care scriu pe aici sunt atat de orbi si de partinitori incat orice stire din Romania d oriunde ar veni este reala si adevarata si toti sunt niste monstrii , in schimb orice stire despre partile proaate din alte tari este o aberatie notorie. Ce conteaza ca e la Oprah , sustinuta de pacienta respectiva , de documente , de medic samd , ce conteaza ca e la emisiune la TV filmata in spital , ca spune cineva? Nu conteaza nimic pt. ca evident in alte tari nu se poate intampla asa ceva.
Bine , hai sa o lasam balta asta cu tarile , daca va face sa dormiti mai bine noaptea puteti sa va mintiti , e ok , pe mine nu ma afecteaza, eventual ma distreaza sau scarbeste cateodata , pe moment.
Ca sa se inteleaga , acum ma refer strict la postarea ta , dar din pacate am mai auzit astfel de pareri pe aici , nu mai stiu cine le-a spus .
Rufus , ok , rolul directorului este sa supravegheze bunul mers , dar nu inteleg de ce cineva a spus ca omul ala nu ar mai trebui lasat sa profeseze medicina (?!?!?!?!??!?!?!!?) , cand cea care stia de problema era o asistenta dupa spusele mamei solistei. Eu vreau sa stiu ce s-a intamplat cu asistenta aia , a fost sau nu data afara sau in judecata?
Tocmai am vazut la Oprah(!!! ) cazul unui barbat cu HIV care a infectat in mod constient mai multe femei. Cateva l-au dat in judecata si a fost condamnat la 45 de ani de inchisoare putand fi eliberat dupa 22. Pt. "atac cu o arma mortala" , adica secretiile lui .
Asta e un caz clar de neglijenta , nesimtire si punerea in primejdie a vietii cuiva.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Olina87 spune:
citat din mesajul lui XIO Tocmai am vazut la Oprah(!!! ) cazul unui barbat cu HIV care a infectat in mod constient mai multe femei. |
aschiutza spune:
Vreau sa adaug si eu citeva lucruri, nu ca sa scuz sistemul sanitar romanesc, care e de jale mai ales la punctul "omenie", dar ca sa rotunjesc un pic imaginea "aici-afara".
Am avut si eu parte de doctori "mofturosi" si "cu toane" care au tipat la mine, aici in Germania. Unul dintre ei numai pt ca indrajnisem sa il intreb ce a vazut la masuratoare. M-a dat pe usa afara spunindu-mi ca el comunica numai doctorului de familie. Din cauza caruia mai urlase o data la mine inainte fiindca imi redusese tratamentul propus de el (nu mie propus, ci direct doctorului de familie, deci nu am inteles de ce trebuia sa urle la mine). E de prisos sa spun nu numai ca nu ma voi mai duce la acel doctor dar si cita "reclama" i-am facut. Apoi am o prietena care a avut mama bolnava de cancer terminal si care a putut testa citi de multi doctori isi fac doar meseria insa te trateza ca pe "obiect de lucru" fara sa se intereseze cum vor actiona cuvintele lor aspre si negindite.
Intr-adevar procentul de astfel de doctori e mult mai mic aici, pt ca multi pacienti, ca si mine, nu ar mai trece a doua oara pragul unui astfel de badaran.
Problema cu infectiile din spital din pacate e raspindita. Aici se face o curatenie luna, se dezinfecteaza de nenumarate ori, dar tot sunt bacterii care se adapteaza.
Asta nu scuza neglijenta spitalului CFR, si sper sa se lamureasca problema, nu sa se caute doar tapi ispasitori.
Daca ar sta in puterea mea, as face ca toti doctorii si asistentele medicale sa fac un curs de "etica" si unul de buna purtare...
------------------
Still looking for pieces of heaven...