Cum scad febra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Am ajuns la 38,2!! Va multumesc!!
Nu ii pot da nimic antitermice, la sfatul a 4 medici... Se spune ca in momentul in care ii dai un antitermic, scazi cu forta temperatura corpului, dar nu vindeci cauza... si cand trece efectul medicamentului si corpul isi revine la temperatura de "lupta" intr-un timp scurt, atuci se produc convulsiile. Asa mi-au explicat de cele 2 ori cand l-am dus cu salvarea la spital dupa convulsii, si 2 pediatri care i-am vazut dupa. Stiu ca in Romania sau in alte tari... nu e la fel. Cine o avea dreptate... sincer nu stiu, mi-ar fi fost atat de usor sa-i dau nurofenu` din sertar!!! Dar incerc sa fac cum imi zic drii de aici... sper din tot sufletul sa nu gresec!!

Stiti de ce are mainile si picioarele reci, chiar daca avea 40 si??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Eu tot cu sosete cu otet scad febra, plus comprese la cap,frectie, cartof ras pus la git , multe lichide de baut.

copiii mei minunati, Edy ( 5 noiembrie 2003 ) si Daria ( 2 decembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui yashy
Stiti de ce are mainile si picioarele reci, chiar daca avea 40 si??

este unda din "reguli" la temperaturi foarte mari ca extremitatile (maini,picioare)sa fie reci.

Bazar general pe DC

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui yashy

Am ajuns la 38,2!! Va multumesc!!

Adina, bravo! sper din suflet sa nu se mai repete episoadele astea. e normal ca la temperaturi corporale ridicate sa fie extremitatile reci.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

vezi ca exista in farmacii, de la TIS, "lotiune aromata cu extracte din plante si otet" (lavanda, salvie, mente, brusture)3.8 lei

Acum vreo 2 nopti am tras-o si eu cu puiul meu, tot de la rosu in gat de vreo sapt, a facut febra mare intr-o noapte si sa vezi atunci disperare pe mine.
Din cauza tusei a varsat panadolul dat cu vreo 15 min inainte, o jum de supozitor de paracetamol la scos dupa vreo 5 min, si nu mai stiam ce sa-i dau
Mi-am adus aminte de solutia asta de la TIS.
Tinut pe paturica, dezbracat complet, masat indelung, si chiar vreo jum de ora de joaca pe la 3 noaptea, i-au scazut si febra si l-a si obosit destul cat sa mai doarma vreo 4 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Citat:
citat din mesajul lui matilda33

vezi ca exista in farmacii, de la TIS, "lotiune aromata cu extracte din plante si otet" (lavanda, salvie, mente, brusture)3.8 lei

Acum vreo 2 nopti am tras-o si eu cu puiul meu, tot de la rosu in gat de vreo sapt, a facut febra mare intr-o noapte si sa vezi atunci disperare pe mine.
Din cauza tusei a varsat panadolul dat cu vreo 15 min inainte, o jum de supozitor de paracetamol la scos dupa vreo 5 min, si nu mai stiam ce sa-i dau
Mi-am adus aminte de solutia asta de la TIS.
Tinut pe paturica, dezbracat complet, masat indelung, si chiar vreo jum de ora de joaca pe la 3 noaptea, i-au scazut si febra si l-a si obosit destul cat sa mai doarma vreo 4 ore

E bine de stiut de solutia asta de la TIS, numai ca autoarea subiectului e in Japonia acum.

copiii mei minunati, Edy ( 5 noiembrie 2003 ) si Daria ( 2 decembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Trebuie lichide multe, iar ceaiul de coaja de salcie e bun la scaderea febrei dar cum are un gust amarui nu stiu daca o sa reuseti sa i-l dai - asta in condiitle in care-l gasesti. Pe de alta parte nu stiu daca este indicat la asa copil micutz, deci .... Si ceaiul de musetel e bun in cazuri din astea, daca vrea sa-l bea poate te ajuta. Medicul specializat in tratamente naturiste la care mergeam cu fetitza mea mi-a mai recomandat pentru febra sucul de fructe rosii - la fel, nu stiu daca se potriveste la varste asa mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ma bucur ca e mai bine acum.

Scuze,nu am retinut ca nu poti sa-i dai antitermice.

Pe viitor ai putea incerca homeopate.Stiu ca sunt si pentru scaderea febrei.Multa sanatate!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata

MTHFR C677T heterozigot, 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Nu stiu daca e prea bine sa nu ii dai antitermice. Cunosc pe cineva care, in copilarie, din cauza temperaturii mari pentru o perioada mai indelungata si netratat cu antitermice, a facut epilepsie. Sfatul meu este sa mai intrebi si alti medici, sa te mai interesezi. Eu nu mi-as lasa copilul cu temperatura asa mare mai mult de doua zile fara antitermice, mi se pare foarte riscant...
Cand eram mica faceam infectie in gat cel putin o data la doua luni. De fiecare data aveam febra mare de tot (39,5 - 40). Mama imi punea la gat pe timpul zilei cartofi rasi cu spirt (cand crescusem suficient sa ii suport 40-45 minute, pana la o ora) si sosete inmuiate in otet cald si frectii cu Carmol sau uleiuri de eucalipt si menta. Dar imi dadea si antitermice si antibiotic totodata.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensimo spune:

Sunt de acord sa se dea antitermic. Eu ii dadeam fetitei mele Nurofen si Panadol la 4 ore cu o conditie: daca temperatura era sub 37 cand venea momentul sa-i dau, treceam peste doza respectiva. Intr-adevar, nu e bine sa aiba nici temperatura mica dar nici foarte mare...Mai merge cu baita cu 2 grade mai putin decat are bebe,sa fie imbracat cat ma sumar sa nu se incalzeasca si mai tare si temperatura de 23-24 grade in camera.

Mergi la inceput