alergie?

alergie? | Autor: ille

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Am si eu o mare nedumerire sau mai multe.
Povestea e asa:
Am un baietel de 1 an si jumatate. Acum 4 zile, respectiv sambata de dimineata, i-au aparut pe burtica si pe spate niste bubite mici/pete rosii, nu se simteau la mana in relief. Am fost la spital,la Matei Bals, mi s-a spus ca e si rosu in gat si dr de la camera de garda, s-ar fi exprimat ceva de genul "e plin de ganglioni". Pt ca nu parea ceva cunoscut la prima vedere, ne-au oprit pt internare.
Ne-au pus pe antibiotic-Eritromicina, antiinflamator-Ibalgin, antialergic-Zantac si Dexa (nu stiu ce e asta).
Fiind weekend nu venea nimeni cu nici o explicatie, doar cu presupuneri, cel mai probabil era vorba deo alergie.A doua zi bubitele disparusera, au ramas doar niste pete usoare, pana seara au disparut de tot. Pana luni nu mai era nici rosu in gat. Dr care se ocupa de noi a aparut evident luni, cu niste rezultate partiale la analize, mi-a spus sincer ca nu stie ce a fost, probabil o alergie si ca ar fi bine sa mergem acasa pana vin si rezultatele analizelor virusologice. Sa luam in continuare, macar 5 zile, Eritromicina si apoi doar Zyrtec-5-7 zile.
Problema de acum este o stare generala de somnolenta. Micutul e f moale, apatic, ma striga "mama" chiar si cand e in brate la mine, sta mai mult in brate pt ca altfel plange si se tanguie de parca l-ar durea ceva.
Sa fie starea asta de la antialergice sau antibiotic? Antialergicele am aflat ca dau somnolenta, dar acum ia doar Zyrtec, la spital ii punea ceva intravenos...De la spital spuneau ca probabile asa de la atmosfera de spital ca nu ar avea de ce. Dar acasa e la fel. Ce sa mai fie acum?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Zyrtec-ul poate da somnolenta.
Dexa e dexametazona, se da pt alergii. Poti cauta pe google prospect la orice medicament ai nevoie.

_
Arborele care daruieste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

cat zyrtec ii dai?
I-am dat la baietelul meu 5 luni zyrtec zilnic - 5 picaturi seara - dar nu s-a manifestat cum zici tu niciodata.
I-am dat la inceput 5 pic dimineata si 5 seara - si nici atunci nu era deloc somnolent.
Si el a primit in spital - a stat 3 zile - dexa dar nu a fost deloc letargic/somnolent - a fost in spital pt edem alergic, avea niste pete mari roz intens, migratoare - nici noua nu n-e putut spune de la ce a facut. 6 luni mai tarziu a iesit alergic la acarieni si a primit tratamanet zilnic pt asta.

In fine, ideea e ca niciodata nu s-a manifestat cum spui tu - ar fi bine dc l-ar vedea un medic... ma gandesc eu..

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Fiica-mea a luat la un moment dat 3 antialergice de-odata. Dar nu a fost somnolenta deloc. Ma indoiesc f tare ca starea lui ar putea fi de la Zyrtec.

Ar fi bine daca l-ar vedea un medic.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Zyrtecul poate da somnolenta.
Poate sa fi fost si o alergie care a coincis cu o infectie nemanifestata clar (gangionii nu se maresc ei degeaba).
Iar daca il vezi apatic si marait, sa nu se suprapuna si o noua viroza! Stai cu ochii pe el sa nu apara si febra. Noi numai asa am tinut-o din infectie in viroza si apoi de la capat. Cu maraielile si apatia produse de starile proaste si apoi febra! Antibioticul pe care il ia nu exclude o alta viroza care putea fi luata chiar din spital.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

va multumesc frumos, dar chiar nu mai stiu ce medic sa il vada, pediatru sau unul de la infectioase iar?
Am observat ca de fiecare data cand copilul nu spune ce are sau ce il doare se tot da cu presupusul poate-poate si mi-l indoapa cu medicamente. La plecarea din spital dr nici nu era convinsa ca ne mai trebuie eritromicina, dar a zis ca daca tot am inceput-o sa luam 5 zile. O prietena mi-a spus ca baietelul ei a fost tot asa internat la Matei Bals si ca acolo dau antibiotice clasice, nu din cele noi, cum e de ex Cedax; si ca tot somnolent era si al ei de nu stia ce e cu el, mai ales ca avea atunci ca varsta o luna sau doua. Era aproape inert, verifica daca mai respira, de mancat nu manca...
Dar din pacate nu gasesc totusi in prospect la efecte adverse somnolenta/apatie.

Mergi la inceput

Zyrtec am inceput abia de azi, cu 5 pic de 2 ori pe zi, deci i-am dat doar de dimineata si era blegut inainte sa i le dau.Pana ieri am mers pe tratamentul din spital cu Dexa in branula.
Oricum, am ajuns la spital sambata ff vioi, a fost vioi si ziua urmatoare, duminica, pana pe la pranz, deci moleseala a inceput dupa ce au cam disparut bubitele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

poate fi, totusi, antibioticul...
Pediatrul cred ca ar fi cel mai potrivit.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu zic sa mergi la un pediatru bun...eventual la particular (ca sa ai acces mai repede).
Personal, ti l-as recomanda pe dr Stanciu Adrian, pediatrul fetitei mele, ca vad ca esti din Bucuresti. Daca te grabesti un pic, cred ca poti ajunge chiar azi la dumnealui.

In orice caz, eu nu as sta cu el acasa, daca ar fi in starea respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Am ajuns si eu cu fetita la spital ... se pare ca in tara asta minunata in care traim orice copil ajunge la spital e supus cam la acelasi tratament fara sa se puna prea multe intrebari si fara sa i se faca analize copilului. Am stat 3 zile cu fetita mea in spital, 3 zile de cosmar. Am vazut cum tuturor copiilor care veneau li se aplica acelasi tratament, in weekend doar medici rezidenti care habar nu aveau de capul lor ... Cea mai cumplita experienta din viata mea ... dupa am simtit ca eu sunt de vina pt tot ce a patimit copilul meu , ca panica mea l-a adus aici ... am plecat bolnava din locul acela si fizic si psihic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb ralukutza

Eu zic sa mergi la un pediatru bun...eventual la particular (ca sa ai acces mai repede).
Personal, ti l-as recomanda pe dr Stanciu Adrian, pediatrul fetitei mele, ca vad ca esti din Bucuresti. Daca te grabesti un pic, cred ca poti ajunge chiar azi la dumnealui.

In orice caz, eu nu as sta cu el acasa, daca ar fi in starea respectiva.

spune-mi te rog niste date de contact: cumse numeste cabinetul, pe unde e, un nrde tel

Mergi la inceput